Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...
 Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...
 Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 

Filtru de apa, filtre diverse, Tratare Apa

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
4851 replies to this topic

#2449
depp14

depp14

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 129
  • Înscris: 16.09.2013

 argonaut, on 20 ianuarie 2015 - 09:19, said:


Solutia ar fi sa utilizezi rasina in sistem "dual bed" adica un strat de rasina cationica si un strat de rasina anionica.

Analiza apei era normal sa o faci inainte de a alimenta casa. Dar nu e tarziu nici acum.

De acord, am facut un test doar pentru duritate, neavand intentia de a o consuma..

#2450
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,202
  • Înscris: 09.01.2008
Cu problema asta m-am luptat si eu cca 2 ani. Pana la urma am descoperit ca apa calda miroase cand e incalzita la mai mult de 70gC. Iarna cand incalzesc electric cu rezistenta, termostatul opreste la 65gC. Nici o problema. Vara in schimb cand panourile solare baga cu voiosie si boilerul ajunge la 80-90gC, apare mirosul ala urat. Vara asta testez teoria ca am tras concluziile aste tarziu in toamna. Si la mine e tot apa dedurizata, microbiologic pura.
PS nu se opareste nimeni, am vana de amestec termostatica.

Edited by camsonat, 20 January 2015 - 14:35.


#2451
depp14

depp14

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 129
  • Înscris: 16.09.2013
Poate ai mai putin sulf :)
La mine se incalzeste la doar 40-45 grade cat e nevoie... Oricum e un miros oribil, departe de senzatia de curat :))

#2452
1970diana

1970diana

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 18.11.2012

 grigguti, on 07 martie 2008 - 20:19, said:

Buna seara, in primul rand as dori sa va spun inca de la inceput ca vorbesc in calitate de specialist. Nu incerc sa-mi vand produsele in vreun fel pe aici pentru simplu motiv ca filtrele de apa au o valoare adaugata f.mica (cel putin la mine) iar firma mea traieste din tratarea apei primare nu din vanzarea de filtre rezidentiale. Deci, sa incerc sa explic celor ce intrebau mai devreme, cat si celor ce recomandau:
purificatoarele brita, e-spring, aquator, euroguard nova, RO (osmoza inversa) si inca multe altele, au la baza urmatoarele filtre:

1. sedimente - adica niste filtre fine (de regula coboara sub 5 microni) ce opresc particulele in suspensie, sedimente, etc
2. CA (carbune activ) de regula activat cu argint - ce retine clor, gust, miros, derivati clorurati, culoare, parte din metale grele, parte din bacterii, si inca altele

unele dintre ele au acest tip de filtre puse in "cascada" pentru o durata de viata mai mare. de asemenea unele pot contine sterilizatoare cu UV (ultraviolete) vezi euroguard, e-spring, cateva RO-uri.
personal, consider ca RO pe apa de retea, cum este apa nova, este o investitie inutila. iata de ce:
pe langa filtrele de care am amitit mai devreme, contie o membrana osmotica ce are rol de a retine nitrati, nitriti, amoniu, etc.
dar, apa nova nu are asa ceva...la fel cum nici o apa de retea nu are asa ceva. pe de alta parte retin calciul si magneziul si pot modifica Ph-ul apei. astfel de actiuni in timp conduc la bloi de inima, lipsa de calciu, osteoporoza, etc.
deci pe apa de retea... cade!  Posted Image chiar si din cauza pretului de achizitie, depaseste 300 roni (ajungand in functie de numarul filtrelor si la 2000 roni).
cele ce contin UV, (UV-ul este folosit cu mare succes pentru a ucide microbiologia din apa) din nou as spune ca sunt inutile pe apa de retea, pt ca aceasta cotine deja clor din abundenta si daca mai raman cel mult NTG-uri(numar total de germeni)la 22sau 37 grade, de regula sunt retinute de CA-ul cu argint. deci cade si asta, cu atat mai mult cu cat un aparat cu UV depaste ca pret de achizitie 1000 ron (unele RO-uri) si ajunge pana la 3200-3300 roni (e-spring)

DECI ... sfat pentru cei ce vor sa-si filtreze apa de retea:
folositi cu incredere filtrele cu CA impregnat cu Ag (30-100 roni). le gasiti la orice magazin de instalatii. de regula, cei ce ne ocupam de asa ceva, importam sau producem filtre mixte, care au un invelis pt retinerea sedimentelor (de regula<5 microni) si la interior CA.
pentru cei ce au apa de put, nu puneti filtre de capul vostru, faceti o analiza de baza* la apa, la laborator (cel mai ieftin apa nova, dar va omoara drumurile sau la almaromed, ei vin la voi acasa si preleveaza si apoi va aduc si rezultatul) ce costa intre 130 roni si 400 roni* si apoi in postatile pe forum cerand o sfatul celor ce sunt in drept sa vi-l dea.
eu unul am sa raspund intotdeauna acestui fel de intrebari fara vreun cost. la fel si cei ce iubesc aceasta meserie, va sigur.
deci ... beti o apa buna si intotdeauna ganditi-va de doua ori inainte de a va cumpara ceva ce va poate afecta direct sanatatea. reclamele sunt frumoase dar nu neaparat si sanatoase.


scuze ca intervin din nou, aceasta este un mesaj ce se adreseaza in mod special celor ce comercializeaza sisteme de purificare a apei si au postat replici mai devreme.

DOMNILOR SPECIALISTI, MACAR ATAT, CA TOT DATI SFATURI SI VRETI SA VA VINDETI MARFA. VIRUSII SUNT LA SISTEMELE DE CALCUL. IN APA SE FACE REFERIRE LA VIRUSURI

dupa ce am citit cam toate afirmatiile si replicile Dumneavoastra de mai devreme, incep sa ma indoiesc ca sunteti (unii dintre Dumneavoastra) profesionisti. sa vinzi nu inseamna neaparat ca te si pricepi.
Buna ziua,
Locuiesc in Pitesti, la bloc si v-as ruga sa-mi recomandati si mie un filtru pentru apa ,as vrea sa folosesc apa de la retea pentru gatit,baut,etc. si,deasemenea un filtru pentru baie,chiuveta + dus. Am o fetita de 3 ani si as dori un filtru care sa retina cat mai multe din apa, metale grele,virusuri,bacterii,clor,etc. Nu ma pricep deloc la asa ceva si v-as ruga sa-mi spuneti exact ce filtre ar trebui sa achizitionez.Daca nu se poate pe site, din cauza reclamei,v-as ruga sa-mi scrieti la [email protected].
Va multumesc anticipat

#2453
beku111

beku111

    Membru legendar

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,452
  • Înscris: 06.12.2012
Are cineva ideea cum pot desface in zona marcata ? Nu imi dau seama cum se face , daca trag si atat poate se rupe , nu stiu rolul acelei ''cheite'' rosii

Attached Files

  • Attached File  aaas.jpg   215.43K   54 downloads


#2454
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,202
  • Înscris: 09.01.2008
Acea cheita este siguranta ce tine cotul in racordul buteliei. Tragi inelul de partea din mijloc.si iese cotul afara. Atentie la inundatie, sistemul trebuie scos de sub presiune mai intai. La remontare inelul de cauciuc de pe cotul ala trebuie lubrifiat cu ceva. Merge o picatura de sapun lichid daca n-ai vaselina siliconica.

#2455
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,438
  • Înscris: 29.07.2013
Siguranta rosie se scoate, cu un deget apesi gulerul ramas liber si tragi fitingul in sens invers.

[ http://www.freedrinkingwater.com/support/wp-content/uploads/ro-quick-connect-type-fittings-fig2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://59.124.16.10/items/Pic/000/install/tube%20remove.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by argonaut, 20 January 2015 - 21:57.


#2456
beku111

beku111

    Membru legendar

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,452
  • Înscris: 06.12.2012
Am schimbat prefiltrarea originala (doua PP si un G.A.C. , poza 1 ''X'') cu una asemanatoare (tot doua PP dar un CTO )  deoarece acum sunt in tara si ma pot ocupa de el (sa respect algoritmul prezentat putin mai in spate ).

La o apa de fantana , foarte rar tratata cu clor (~400 )  , care modalitate este mai buna : PP-GAC-CTO , PP-CTO-PP sau PP-GAC-PP ? Pana acum stim ca la GAC putem schimba postfiltrarea odata cu membrana + algoritm .

Attached Files


Edited by beku111, 21 January 2015 - 20:05.


#2457
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,438
  • Înscris: 29.07.2013

 beku111, on 21 ianuarie 2015 - 20:01, said:

La o apa de fantana , foarte rar tratata cu clor (~400 )  , care modalitate este mai buna : PP-GAC-CTO , PP-CTO-PP sau PP-GAC-PP ? Pana acum stim ca la GAC putem schimba postfiltrarea odata cu membrana + algoritm .

GAC si CTO sunt alcatuite din carbune activ, ambele. Diferenta consta in faptul ca GAC nu are porozitate pe cand CTO fiind carbune presat, are ( aprox 5 microni ). Avantajul utilizarii CTO este ca aici apa petrece mai mult timp in contact direct cu carbunele. Daca apa esta mai bogata in contaminanti ( nu numai clor ci si emulsii, metale grele, volatile, solventi organici, etc. ) CTO are o viata mai scurta.

Deci, logic, succesiunea optima esta PP- GAC- CTO.

#2458
beku111

beku111

    Membru legendar

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,452
  • Înscris: 06.12.2012

 argonaut, on 21 ianuarie 2015 - 22:11, said:

Daca apa esta mai bogata in contaminanti , CTO are o viata mai scurta.


Dar se mai poate respecta algoritmul si implicit schimbarea postcarbon mai tarziu ?

#2459
LittleJo

LittleJo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 498
  • Înscris: 15.12.2006
Salut,
Anul trecut prin ianuarie am montat un dedurizator GEL Decalux 60 VT2000 AD/BPA. Initial a fost setat pe duritate 0 (pentru umplut instalatia termica). Cand ne-am mutat, in decembrie, l-am setat pe 6 grade germane, insa apa are in continuare 0 grade. I-am chemat pe cei de la service care au incercat diferite setari, toate fara rezultat.
Ce ma deranjeaza e ca pe toate obiectele cromate (baterii, scurgeri etc) au aparut niste pete ciudate. Sunt asemanatoare cu cele lasate de apa dura insa initial se duc foarte usor, cu o carpa moale sau chiar cu degetul. In zonele unde sta apa mai mult (scurgeri, bateriile de la dus) petele respective nu se mai duc, nici macar cu vreo solutie chimica.
Am anexat si cateva poze sa vedeti despre ce e vorba.
Ce ar putea fi? E din vina dedurizatorului sau a apei? Sau poate fi altceva pe traseu (mai am un filtru de impuritati ciclonic montat, inainte de dedurizator, dar care nu a fost curatat pana acum din simplul fapt ca idiotii care l-au montat au pus evacuarea in asa fel incat nu am acces la ea si tot astept dupa ei sa vina sa remedieze problema).
Am montat dedurizator tocmai ca sa nu am problemele specifice apei dure si sa nu distrug instalatiile sanitare care m-au costat destul de mult. Si intr-o luna efectele sunt mai nasoale decat erau cu apa dura intr-un an.
Aveti idei ce as putea face?
ps: am uitat sa mentionez, apa e cea din retea.

Attached Files


Edited by LittleJo, 22 January 2015 - 12:22.


#2460
HAL9000

HAL9000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 07.06.2013
Va rog sa aveti rabdare dar nu stiu com se numeste piesa asta pe romaneste, ma puteti ajuta?
Se insurubeaza la robinet din bucatarie:

[ http://i01.i.aliimg.com/img/pb/723/475/295/295475723_368.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2461
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007
perlator

#2462
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Uita-te pe aici:
https://www.google.r...C4Dw#q=perlator

#2463
HAL9000

HAL9000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 07.06.2013
Multumesc mult!

#2464
Argv

Argv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 25.10.2007
Buna ziua

As dori sa instalez un filtru pentru apa de la retea: sa filtreze in special detergenti, medicamente dizolvate in apa, aluminiu... Mi-ati putea indica ce fel de filtre ar fi recomandate? Nu ma refer la marci ci la tehnologii; voi apela la o firma locala pentru material si instalare dar as vrea prima data sa ma informez sa nu imi vanda povesti. Buletinul de analiza al apei: http://vitalmm.ro/im...pa/baiamare.pdf

Mersi

#2465
beku111

beku111

    Membru legendar

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,452
  • Înscris: 06.12.2012
Ca sa pot inchide acest capitol , va mai adresez o intrebare: cum imi dau seama ca trebuie schimbata membrana ? (am de 75 gpd) :D

#2466
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,438
  • Înscris: 29.07.2013
Creste valoarea TDS la iesire iar pompa lucreaza in cicluri de timp mai lungi pentru a completa stocul in vas.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate