Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 

Filtru de apa, filtre diverse, Tratare Apa

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
4851 replies to this topic

#2413
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
bre - in ce oras ?

#2414
insatiable33

insatiable33

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.12.2014
@petre69 : la genul asta de curatare ma gandeam .. dar parca trebuia sa o mai spuna cineva sa para viabil.
Sunt din Barlad.. si la chestia cu reclamatia/plangerea m-am gandit serios, dar am vrut sa elimin alte cauze in prealabil.
Deci .. la anu' .. ca si asa nu e prea departe, daca ma ajuta timpul am sa fac genul asta de curatare, in cazul in care e problema doar la mine.. si pe urma am sa vad unde ma situez.

#2415
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
robocop- deaia si ziceam ca daca mai baga si una deaia cu cine stie ce reactii adverse ale locatarilor ar interveni aia imediat macar cu o verificare de laborator
ideal ar fi doua probe
una imediat dupa contor
si una la ultimul consumator
apoi comparate

#2416
---robocop

---robocop

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 698
  • Înscris: 02.09.2014
da ,e bine ! reclamatiile despre calitate se trateaza cu mai mare rapiditate decat avariile ,apa se mai pierde ,dar cand e sanatatea in joc  ! nu se joaca nimeni  !

#2417
gcom61

gcom61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 21.01.2007
Pt spalare chimica(depuneri,cruste...)solutie acid citric3%...pt substante organice ,spalare cu detergenti si tratare cu hipoclorit de sodiu.
Se face spalare cu detergenti,spalare cu sare de lamaie,si apoi tratare cu hipoclorit.
Daca instalatia de ppr a fost noua si dupa umplere a stat apa mult timp este normal sa aiba un gust/miros ciudat...

Edited by gcom61, 28 December 2014 - 13:43.


#2418
leor

leor

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 16.02.2004
Salutam,

Cateva sfaturi va rog pentru schema de mai jos si situatia data.

Attached File  set filtre.jpg   20.68K   62 downloads

- am carcasele de 10 ", mometan sunt puse in serie, una dupa alta, vreau sa le completez cu Big Blue 20" in principal pentru pyrolox si carbune.

- cele de 10" vreau sa le pun in paralel, sa mai cresc presiunea apei pentru ca nu prea este ok la duº.

- nu doresc sa potabilizez apa , nu se merita, sunt fose peste tot imprejur, concentratia de fier extrem de ridicata 7mg/l, oricum am dozator cu apa plata pentru baut si pentru facut mancare; doresc doar sa o mai imbunatatesc cat de cat, astfel incat sa fie acceptabila pentru dus (eliminare miros si galbeneala de pe faianta) si spalat vase/haine.

- nu am posibilitatea montarii unor echipamente mai sofisticate, caminul  unde pot sa montez setul de filtre avand inaltime aprox 85 cm.

- clorinarea o fac cu pastile de biclosol saptamanal.

- nu stiu daca are importanta dar consumatorii sunt: 1 bucatarie cu una buc chiuveta, 1 baie cu 1 chiuveta, 1 dus, 1 vas WC, 1 masina spalat; trei persoane.

Intrebari:

1/. este ceva anapoda in schema, ceva greseala grava? (schema este facuta de creierul meu mic din ce am citit pe ici pe colo)
2/. cele doua filtre de 10" din fata sa fie lavabile 50 micron? sau sunt prea putin eficiente si atunci desi devine consumabil mai bine pun polipropilena 20 micron?
3/. primul BB 20" sa aiba filtru polipropilena 10 micron sau 5? (v. si pctul 5/.)
4/. m-am gandit ca filtrele urmatoare BB 20" pyroloxul si carbunele sa aiba cartuse reincarcabile, este ok? asta prin prisma faptului ca as putea saramura mai usor pyroloxul (am inteles ca nu-i un procedeu tocmai usor) si ca in cazul carbunelui m-ar costa doar carbunele nu si plasticul, dar poate ca scade tare eficienta carbunelui; ce ziceti? recomandari pentru carbune varsat? sau daca ziceti sa iau cu totul, recomandari pentru filtru carbune?
5/. in sfarsit filtrele de 10" de la coada, sa fie de 1 micron polipropilena sau mai bine de 5 micron (si atunci pun primul BB 20" de 10 micron), apa este destul de proasta si paote ca 1 micron se colmateaza mult mai rapid)
6/. alte sfaturi? (pls nu din acelea sa astept apa de la retea; vreau doar sa mai imbunatatesc situatia , stiu ca nu pot face minuni, daca se poate sa fac un dus cat de cat decent si sa am farfuriile curate)


Multumesc,

#2419
beku111

beku111

    Membru legendar

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,452
  • Înscris: 06.12.2012
Buna seara !


   Detin un purificator cu osmoza inversa Filter 1 (scrie pe el ) si Blue Filters (doar pe unul din filtre ) . Atasez si niste poze pentru a spori identificarea si niste sit-uri :

Sistemul : http://primaqua.ro/p...are-filter-one/ + un filtru de sus http://www.daraqua.r...rey-[AC-IL-GRD]


Va intreb pe cei care aveti habar cam ce ar trebui schimbat , cineva mi-a spus ca trebuie inlocuite cele 3 mari de jos si incerc sa le identific pe internet in vederea de a comanda ( primul unde vine apa este 1 micron al doilea de carbon si al treilea ?) . In acele filtre se face asa zisa prefiltrare sau cum se numeste ?

La cele 3 mari am gasit aici , sunt cele potrivite ? Trebuie sa fie diferite ?

http://primaqua.ro/p...le-prefiltrare/

http://www.daraqua.r...sumabile/page-1

Care sunt termenele la care trebuie schimbate si celelelate ?

Va multumesc anticipat , orice sfat este binevenit !

Attached Files



#2420
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
Salutare si la multi ani !
Am de ceva vreme o statie de dedurizare la casa si sunt foarte multumit de ea, cred ca e ESM 18 de la Ecowater, asa ca mi-am pus una si la apartament la bloc pe reteaua de la oras, ceva mai micuta de la aceeasi firma dar care isi face treaba la fel de bine. La cea mare de acasa am primit si osmoza dar nu am folosit-o, asa ca am decis s-o pun in apartament ca sa nu mai car sticle cu apa imbuteliata, e vorba de sistemul de osmoza SL ERO 375E de la Ecowater pe care am sa-l descriu putin.
Attached File  6086_3700_prd.jpg   25.39K   19 downloads Attached File  Sistem Osmoza ERO 375.pdf   279.41K   6 downloads

Primele probleme sunt la montaj mai exact la alimentarea cu apa, sistemul de conectare furnizat -  varianta A de conectare (sau mai bine zis de intepare la retea) e o bataie de joc. El consta intr-un fel ac de 2 mm care ar trebui sa perforeze conducta de alimentare in care e presiune de 3-5 bari si din care sa-si faca alimentarea sistemul. Nu trebuie sa fii geniu sau instalator ca sa-ti dai seama ca daca vei proceda asa, vei face o inundatie continua in zona pentru ca mizeria aia nu are cum sa etanseze corect ca si racord cu compresie pe orice fel de teava ai dau gaura, fie ea de pexal, ppr, pex sau PE. Dar cum majoritatea apartamentelor noi sau renovate au tevile ingropate in pereti, la vedere e doar robinetul coltar (in care evident nu se poate da gaura ca e din metal) sau racordurile de la baterie, la fel de normal ca nu poti da gaura in ele.
Attached File  Capture.JPG   27.07K   19 downloads

A ramas varianta B de conecare cu element T, niple si restul de reductii. Ca sa n-o mai lungesc mult, va spun ca am cautat 3 zile la toate magazinele de profil din oras si toti au dat din umeri, ce piese am gasit (T-eu de 3/8, niplu 3/8 si reductie 3/8 - 1/4), nu se potriveau nu nimic de prin set sau de la accesorii pneumatice pentru ca erau cu alt pas, e vorba de acea piulita care ar trebuie sa fixeze conducta de alimentare a sistemului de osmoza. In final am gasit o mufa rapida din metal pneumatica fiind si acolo probleme pentru ca era diferenta la pasul de filet la piese-reductii, dar i-am dat cu pasta de fixare si tine, deci e foarte posibil sa ajungeti la strungar ca sa reusiti sa faceti racordul. Nici furtunele furnizate in set (negru, rosu, galben, albastru) nu prea au dimensiunile uzuale interior-exterior cu ce se gasesc la accesorii pneumatice si nu prea intra pe cuplele rapide de aer, deci trebuie avut grija cu ele sa nu trebuiasca altele.
Attached File  Capture 2.JPG   42.22K   15 downloads

In sfarsit montez sistemul, il dezinfectez cu clor cum zice la carte si astept minunea, dau drumul la apa si incepe sa fasaie si sa tot curga apa la canalizare. Mai agit rezervorul din cand in cand si realizez ca se duce cam toata la canalizare si mai putina in vas si de curiozitate ma uit pe contorul statiei de dedurizare si pe apometru sa vad cam care e randamentul. Dupa 15 minute imi iau inima in dinti si dau drumu la robinet, era fix 1 l de apa care a curs la robinet si pentru care au fost consumati 94 L de apa. Mai citesc manualul, la timp ma incadram eu dar la randament nu prea si ca sa vezi, primii 50 L de apa tarata se arunca, deci vreo 5.000 L ar trebui sa se duca pe apa sambetei doar pentru spalare. Zic eu ca poate isi mai revine si dupa alte 15 minute mai curg 85 de L de apa la canalizare si statia mai produce 1 litrisor de apa, rezulta un randament de putin peste 1 % pana acum. Presiunea in instalatie e undeva la 3,2 bar, am mai pierdut din presiune si din cauza apometrului, a filtrului inainte de statie dar si a statiei cred, dar in halul asta nu ma asteptam sa fie. Fiind apa rece, a aparut si o multime de condes ce a inceput sa curga si de pe sifon si de pe alte furtune pe acolo.

De unde luasem accesoriile pneumatice pentru cuplare, am vazut alta marca de osmoza, ceva mai mare dar care avea si pompa auxiliara si facea treaba buna, adica umplea vasul ala urgent si nu arunca asa multa apa la canal, ma gandesc ca poate asta e problema. Mai astept putin si daca nu se schimba datele ii fac vant; imi pare rau de gaura a doua data in chiuveta, dar la o adica pun un alt sistem sau in cel mai rau caz un robinet de detergent. Desi primii 50 L se arunca, am baut si eu un pahar si gustul era ok, fata de cel de la robinetul normal se simtea diferenta, pacat de risipa asta de apa.

Edited by danutlupu, 05 January 2015 - 22:15.


#2421
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,342
  • Înscris: 29.07.2013

 danutlupu, on 05 ianuarie 2015 - 22:13, said:

Desi primii 50 L se arunca, am baut si eu un pahar si gustul era ok, fata de cel de la robinetul normal se simtea diferenta, pacat de risipa asta de apa.

Daca sistemul de osmoza e CADOU, fa-l si tu cadou unui dusman ! Posted Image

Am scris de 'nspemii de ori pe aici ca asa zisele sisteme de filtrare cu osmoza inversa FARA pompa de presiune sunt BULLSHIT !

 leor, on 05 ianuarie 2015 - 18:53, said:

Cateva sfaturi va rog pentru schema de mai jos si situatia data.

N-ai mentionat diametrele orificiilor filetate. Daca sunt sub 1" o sa ai permanent probleme cu presiunea apei in casa.

Exista pe piata niste filtre cu Ultrafiltrare pentru toata casa. Probabil ca unul cu orificii de 1" si debit de 8-900 l/h e suficient, utilizat cu o prefiltrare in 2 trepte si o postfiltrare cu carbune activ.

 beku111, on 05 ianuarie 2015 - 22:10, said:

Care sunt termenele la care trebuie schimbate si celelelate ?

Nu se schimba toata prefiltrarea "in bloc". Asta e sfatul pe care-l dau negustorii ca sa-si creasca vanzarile.

Primul, PP se schimba atunci cand culoarea ajunge la nuanta "cafea cu lapte". Al doilea se schimba dupa ce ai schimbat de doua ori PP deci odata cu al treilea PP, schimbi si urmatorul. Ultimul, cu acelasi algoritm.

#2422
leor

leor

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 16.02.2004

 argonaut, on 06 ianuarie 2015 - 15:27, said:

N-ai mentionat diametrele orificiilor filetate. Daca sunt sub 1" o sa ai permanent probleme cu presiunea apei in casa.

Exista pe piata niste filtre cu Ultrafiltrare pentru toata casa. Probabil ca unul cu orificii de 1" si debit de 8-900 l/h e suficient, utilizat cu o prefiltrare in 2 trepte si o postfiltrare cu carbune activ.



Multumesc pentru info.

Instalatia este de 1" incepand din put si pana in casa unde se distribuie; in lantul actual am doar filtre mici de 10" si banui ca sunt de jumate, nu imi mai amintesc bine; presiunea la dus nu-i grozava, in sistemul actual fiind inseriate; de aceea, in schema - asa cum vreau sa fie sistemul ulterior, le-am pus in "paralel" ca altfel nu stiu cum sa ma exprim), ceea ce cred ca imi rezolva problema. Ideea este ca vreau sa refolosesc carcasele ca sa nu mai dau alti banuti, elemente de conectare am ...

pentru prefiltrare cand vorbim de o apa "murdara" ce se recomanda ? polipropilena 20 micron ? se poate folosi cat de cat eficient si un lavabil?

postfilrarea cu carbune inseamna fitrare cu carbune activ urmat de un filtru de sedimente? daca da, sunt ok 5 microni polipropilena sau mai bine 1? ma tot gandesc ca se colmateaza repede daca pun mai fine si cumva incerc sa ajung "la un optim apa de spalat vs bani cheltuiti"

poti sa imi recomanzi  (eventual pe privat daca se considera reclama) un sistem de ultrafiltrare; eu ma gandisem la BigBlue cu pyrolox (poate chiar doua unul dupa altul) pentru ca problema nr 1. este fierul care-mi ingalbeneste faianat in baie si apoi problema nr 2 este data de ce vine de prin fosele vecinilor iar pentru asta m-am gandit sa clorinez direct in put cu pastile si sa sting clorul cu carbune tot intr-un BB 20".

#2423
beku111

beku111

    Membru legendar

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,452
  • Înscris: 06.12.2012

 argonaut, on 06 ianuarie 2015 - 15:27, said:


Nu se schimba toata prefiltrarea "in bloc". Asta e sfatul pe care-l dau negustorii ca sa-si creasca vanzarile.

Primul, PP se schimba atunci cand culoarea ajunge la nuanta "cafea cu lapte". Al doilea se schimba dupa ce ai schimbat de doua ori PP deci odata cu al treilea PP, schimbi si urmatorul. Ultimul, cu acelasi algoritm.

Am inteles `! Referitor la prefiltrare , am vazut doua tipuri , unul de carbune activ si doua de miron 1 ,5 (pp) si doua de carbune granulat / activ plus unul de PP . Care este mai eficient ? Eu am cu doua de PP si unul de carbune .

La postfiltrare , tot la 6 luni zice ca se schimba aici ce reper am sa-l schimb ?

#2424
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,342
  • Înscris: 29.07.2013

 beku111, on 08 ianuarie 2015 - 12:11, said:

Referitor la prefiltrare ....
La postfiltrare , tot la 6 luni zice ca se schimba aici ce reper am sa-l schimb ?

De regula, orice sistem de filtrare se personalizeaza in functie de calitatea apei ce se filtreaza.

Logic, se pleaca cu porozitati din ce in ce mai mici spre filtrul propriuzis ( UF, NF, Osmoza ) in scopul mentinerii in parametri optimi, cat mai mult timp, a membranei.

La apa provenita din retea ( pretratata deci ) efortul este mai mic decat la apa de fantana.

O succesiune utilizata de majoritatea producatorilor la prefiltrare este PP - GAC - CTO ( PoliPropilena , Carbune Activ Granular, Carbune Bloc Extrudat )

Postfiltrarea se schimba odata cu membrana ( in cazul Carbunelui Activ Granular )

@leor, Pyroloxul nu poate sa faca minuni, el actioneaza la continuturi limitate de Fe si Mn. E complicat de potabilizat o apa provenita dintr-un put de mica adancime, forat intr-o zona populata deci poluata !

Ultrafiltrarea iti rezolva o parte dintre probleme ( 0,001 microni ) in ceea ce priveste Suspensiile si bacteriile, dizolvatele insa trec !

Daca nu ai consum mare si ai posibilitatea de stocare, o osmoza de 400 sau 800 GPD iti poate rezolva problemele la pretul cel mai scazut, utilizand o prefiltrare mecanica. Amanunte, daca vrei, in PM.

#2425
beku111

beku111

    Membru legendar

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,452
  • Înscris: 06.12.2012

 argonaut, on 08 ianuarie 2015 - 15:01, said:


Postfiltrarea se schimba odata cu membrana ( in cazul Carbunelui Activ Granular )


Am inteles si eu mai bine cum stau lucrurile . Dar in cazul meu , apa este de la retea (zona rulala , tratata foarte rar cu clor ) si am in ''statie'' doua PP si un carbune . Tocmai au facut 6 luni si a fost destul de folosit , o sa le schimb toate 3 , dar de acum in colo respect algoritmul descris de tine deoarece este mult mai logic decat strategia de marketing a lor. La postfiltrare , daca nu am C.A.G. il schimb la 6 luni sau daca respect algoritmul descris il pot schimba la 2-3 ani cu membrana ?

#2426
cozoje

cozoje

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 14.08.2008
Am pus un filtru polifosfat la bucatarie ...e bun de baut sau e bun numai pentru centrala?nu ma pricep

#2427
msn2

msn2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 25.04.2008
tu vrei sa bei polifosfatul ala???!!

#2428
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014

 cozoje, on 13 ianuarie 2015 - 14:43, said:

Am pus un filtru polifosfat la bucatarie ...e bun de baut sau e bun numai pentru centrala?nu ma pricep

Sa nu bei asa ceva! Pentru umplerea instalatiei de incalzire poti folosi (desi mai bine iei apa demineralizata), insa pentru apa calda nu e recomandat. Cu apa aia calda te vei spala si pe dinti probabil.

#2429
cozoje

cozoje

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 14.08.2008
pai tocmai nu vreu sa beau ..dar cica e bun pentru centrala si al mine merge si la centrala si la baut ,dar am intrebat,ca sa stiu sa pun separat la baut ..multumesc pentru sfaturi...E pus la apa rece care duce in centrala si duce la apa rece la chiuveta.(inainte aveam filtru de  la cu ata sau ce numeste ca nu ma pricep)

Edited by cozoje, 13 January 2015 - 15:31.


#2430
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Am inteles ca filtrul asta filtreaza 4000 de l de apa...ce fac daca nu beau in 6 luni atata apa,mai trebuie sa schimb filtrele sau le schimb doar cand ajung la valoarea de 4000?


http://filtre-apa-pu...entru bucatarie

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate