Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
dieta paleo
#55
Posted 05 June 2011 - 12:24
stlx, on 5th June 2011, 10:10, said: Este vorba de aminele heterociclice HCA care apar în carne la procesarea la temperaturi înalte Studies have shown that exposure to HCAs and PAHs can cause cancer in animal models (6). In many experiments, rodents fed a diet supplemented with HCAs developed tumors of the breast, colon, liver, skin, lung, prostate, and other organs (7–12). Rodents fed PAHs also developed cancers, including leukemia and tumors of the gastrointestinal tract and lungs (13). However, the doses of HCAs and PAHs used in these studies were very high—equivalent to thousands of times the doses that a person would consume in a normal diet. Population studies have not established a definitive link between HCA and PAH exposure from cooked meats and cancer in humans. One difficulty with conducting such studies is that it can be difficult to determine the exact level of HCA and/or PAH exposure a person gets from cooked meats. Although dietary questionnaires can provide good estimates, they may not capture all the detail about cooking techniques that is necessary to determine HCA and PAH exposure levels. In addition, individual variation in the activity of enzymes that metabolize HCAs and PAHs may result in exposure differences, even among people who ingest (take in) the same amount of these compounds. Also, people may have been exposed to PAHs from other environmental sources, such as pollution and tobacco smoke. De aici. In plus, prin consumarea carnii alaturi de produse bogate in antioxidanti (marinata, legume) posibilul risc asociat cu HCA scade foarte mult. |
#56
Posted 05 June 2011 - 15:42
stlx, on 5th June 2011, 07:21, said: 2-3. Eu știam că tocmai din cauza insulinei e preferabil să ciugulești toată ziua sau să mănânci de 5 ori pe zi, în loc de 3 mese copioase care-ți vor inunda sângele cu un exces de insulină. Cu paleo nu ai problema asta ca nu mananci multi carbohidrati/glucide deci nu esti inundat de insulina. stlx, on 5th June 2011, 07:21, said: La mine stomacul gol combinat cu un măr a dus la gastrita aia. Medicul mi-a spus apoi că din cauza particularităților anatomice ale stomacului meu e preferabil să mănânc puțin și des. Stomac gol inseamna stomac gol. Asta e iar o conceptie gresita. Ii auzi pe multi: am facut ulcer ca am stat nemancat. Si dupa aia daca ii intrebi mai multe afli ca de fapt prin nemancati ei inteleg stixuri si cola in pauza de pranz. Da-mi voie sa ma indoiesc ca ai facut gastrita de la mere. Poate a mai fost si altceva care iti scapa. |
#57
Posted 05 June 2011 - 17:25
Dev, on 4th June 2011, 19:26, said: Pai na, bunica de la tara era mai desteapta/sigura pe ea, nu se intreba toata ziua ce sa manance ; manca ce-avea in batatura, cate-o gaina/gasca, cate-un vitel, cate 2 porci pe an, oua cat mai multe, o mamaliga, un iaurt si niste branza, legume pe timpu verii si muraturi iarna. Mai gandeste-te insa si la calitatea acelor ingrediente, fata de ceea ce gasim acum in comert. Quote Nu stiu a ta, da' a mea pan' la 68 de ani cand s-a mutat la oras si a inceput sa manance paine, paste si sa foloseasca ulei n-a avut probleme de sanatate. Si-a mancat carne in untura in fiecare zi. Si peste nu avea decat de 2-3 ori pe an cand ii aduceam noi. (da, da, stiu, e o exceptie, nu pot generaliza ) Quote Faptul ca te misti mai putin inseamna ca ar trebui sa mananci mai putin sau mai prost? malicious earn, on 4th June 2011, 19:56, said: nu ma simt confortabil sa raspund la aceasta intrebare Aha. Am inteles. Pronosticul meu este.....maxim 22 de ani . Atunci spune-mi altceva: ce stil de viata ai? Cam ce faci zilnic, ce gen de activitati...etc? |
#58
Posted 05 June 2011 - 20:34
richelieu, on 5th June 2011, 17:25, said: Dar daca as manca grasimi (a se citi sunca si carne foarte grasa) toata ziua, as da coltzul in 10 ani. Si-asa dupa excese de vreo 2-3 zile, aparute cu ocazia sarbatorilor, sunt "bolnav" o saptamana. Pai de ce ai face asta? Ti-am zis ca eu las minim 24 de ore intre mese. Si lasa ca de sarbatori bagi cozonaci, sucuri, alcool, sarmale cu orez, paine, nu de la grasime esti bolnav. richelieu, on 5th June 2011, 17:25, said: Aha. Am inteles. Pronosticul meu este.....maxim 22 de ani . Daca vrei sa stii varsta pentru a o compara cu a ta si a imi spune sa mai cresc nu te obosi. richelieu, on 5th June 2011, 17:25, said: Atunci spune-mi altceva: ce stil de viata ai? Cam ce faci zilnic, ce gen de activitati...etc? Birou, masa, pat. Arte martiale de 2-3 ori pe saptamana. Merg pe jos pana la serviciu si inapoi 15-20 de minute. |
#59
Posted 06 June 2011 - 07:41
1. In afara de sucuri, celelalte le halesc ocazional si in afara sarbatorilor. Dar, repet, ocazional.
2. Nu asta era ideea, ca nu am ca scop sa fac pe maturul sau pe desteptul. Vroiam doar sa te avertizez ca, pana la o varsta (in speta pana pe la 30 de ani), organismul chiar crede si el ca..tot ce zboara se mananca . Inghite orice, aparent fara sa se resimta. Dar in timp, toate astea lasa urme...si le lasa adanci de tot. Este treaba ta, mananci ce si cum vrei. Dar peste vreo 5-6 ani, o sa incepi sa-mi dai dreptate....din pacate. 3. Aha, deci destul de sedentar. Se explica atunci de ce poti manca doar o data pe zi, chiar si grasimi. Edited by richelieu, 06 June 2011 - 07:41. |
#60
Posted 06 June 2011 - 09:01
malicious earn, on 5th June 2011, 16:42, said: Cu paleo nu ai problema asta ca nu mananci multi carbohidrati/glucide deci nu esti inundat de insulina. malicious earn, on 5th June 2011, 16:42, said: Stomac gol inseamna stomac gol. Asta e iar o conceptie gresita. Ii auzi pe multi: am facut ulcer ca am stat nemancat. Si dupa aia daca ii intrebi mai multe afli ca de fapt prin nemancati ei inteleg stixuri si cola in pauza de pranz. Da-mi voie sa ma indoiesc ca ai facut gastrita de la mere. Poate a mai fost si altceva care iti scapa. Dev, on 5th June 2011, 13:24, said: In plus, prin consumarea carnii alaturi de produse bogate in antioxidanti (marinata, legume) posibilul risc asociat cu HCA scade foarte mult. Edited by stlx, 06 June 2011 - 09:08. |
#61
Posted 06 June 2011 - 13:47
richelieu, on 6th June 2011, 08:41, said: 3. Aha, deci destul de sedentar. Se explica atunci de ce poti manca doar o data pe zi, chiar si grasimi. Nu 'chiar si grasimi'. 'Pentru ca grasimi'. Inainte sa trec pe dieta asta cu greu puteam sa mananc o data pe zi indiferent cat ma indopam. stlx, on 6th June 2011, 10:01, said: Insulină se secretă nu doar când mănânci zahăr, ci și când mănânci grăsimi oxidate sau oxidabile. Și toate, în afară de cele mononesaturate sunt așa. Șunca ta, aia e. Link? |
#62
Posted 06 June 2011 - 15:56
Cum se pot distruge unii oameni singuri..
Asta nu e o dieta, e o sinucidere. Dar, e alegerea ta..... Bafta cu ea. |
#63
Posted 06 June 2011 - 16:42
#65
Posted 07 June 2011 - 07:53
stlx, on 6th June 2011, 10:01, said: Și totuși așa a fost. Nu doar stomac gol ci stomac ros de foame. Și merele crude mie îmi fac rău. Niciodată nu mi-au plăcut, ba chiar nici când mănâncă lângă mine cineva un măr nu mă simt bine, mi se face gura ca după o lămâie. Nu suport acrul decât în murături, nu mănânc fructe nici măcar acrișoare. Nu mananci fructe?! Nu e cam radicala abordarea ta vizavi de fructe? Sincera sa fiu, fructele ar trebuie sa constituie (mai ales vara) cea mai mare parte a meniului tau. stlx, on 6th June 2011, 10:01, said: Și câtă marinată sau legume trebuie să halești ca să eviți/contracarezi oxidarea unei hălci de carne, grătărită sau prăjită în tigaie, știe cineva? Scrie undeva? Că, la un moment dat, scria că e bine să consumi 5-7 porții de fructe-legume pe zi, da' tot acolo scria și că doar de 2-3 ori pe săptămână e bine să mânânci carnea și asta în porție mică. Prin urmare, ar veni 5-7 porții zilnic de fructe-legume la un consum de carne o data la 2-3 zile, dar dacă bagi zilnic carne cel puțin de două ori, câte legume-frunze îți trebuie? Tu ce faci? Bagi in tine orice numai ca sa ai constiinta curata ca "ai mancat echilibrat"? Vezi ca echilibrul pe care-l vizezi tu s-ar putea sa fie cam exagerat. Dar daca simti ca poti si nu te deranjeaza sa te simti umflat tot timpul... eh, atunci incearca sa mananci de 3-4 ori cantitatea de carne in fructe si legume. Aaaa, apropo de fructele acre... Incearca sa manaci paine sau paine prajita sau biscuiti cand mananci ceva acru (acid). |
#66
Posted 07 June 2011 - 11:13
andreeavish, on 7th June 2011, 08:53, said: Aaaa, apropo de fructele acre... Incearca sa manaci paine sau paine prajita sau biscuiti cand mananci ceva acru (acid). Nici eu nu pot sa mananc mere crude, pentru ca ma doare stomacul. Desi nu am probleme gastrice, chiar in timp ce mananc un mar incepe sa ma doara (ma ustura) stomacul. Le pot manca doar calite cu zahar, coapte sau in compot. De suc de mere, nici nu mai vorbesc. De asemenea, nu-mi place (si nu-mi face bine) gustul acru. Spre exemplu, nu inteleg de ce o ciorba trebuie sa fie acra? Pentru mine, aceasta nu este normalitate. Pentru altii, da. Am o cunostinta pentru care nicio mancare nu este suficient de acra. Si nu merge nici daca mananci paine, gustul acru (care nu-ti place sau nu-ti face bine) tot ramane. Exemplu concret, nu mananc iaurt pentru ca nu-mi face bine la stomac. Pot sa pun cata paine vreau in el, tot acru este si nu-mi face bine. P.S. Nu-mi iese din cap cum ar fi o portocala (acra pentru mine) cu paine prajita? |
#68
Posted 12 June 2011 - 16:21
Am atins subiectul si in topicul despre dush fara sapun, dar: am fost ieri la supermarket si mi-am dat seama de cate raioane nu am nevoie cu dieta paleo:
- tot raionul de paine - tot raionul de sucuri - aproape tot raionul de cereale, popcorn, biscuiti, dulciuri (cu exceptia ciocolatei negre) - si altele care nu mai imi vin in minte acum Am cumparat: - doua duzini de oua organice - doua pungi de sunca feliata (am cautat-o pe cea cu procent maxim de grasimi) - un castravete - doua legaturi de ridichii - doua legaturi de ceapa - o punga de mere organice - doua pungi de samburi de floarea soarelui - doua pungi de samburi de nuca - doua ciocolate cu 90% cacao - o sticluta de floarea soarelui organic (nu pentru gatit, pentru "oil pulling" http://www.oilpulling.com/) Mic dejun azi: - trantit 4 oua intr-un castron - adaugat 4 felii bunicele de sunca taiate - bagat la microunde 2 minute (da stiu, omul paleolitic nu folosea microunde) - servit cu 4 ridichii, cateva felii de castravete si 2 fire de ceapa |
#69
Posted 12 June 2011 - 22:20
Oarecum off-topic, dar trebuie vazut:
Food, Inc. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gVFKEWL6DVU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] P.S. vorbeste si de E. coli, cu mult inainte de epidemia asta recenta Edited by malicious earn, 12 June 2011 - 22:26. |
|
#70
Posted 12 June 2011 - 22:30
O mica sugestie: studiaza putin si ardeiul iute in combinatie cu grasimile.
|
#71
Posted 13 June 2011 - 15:52
malicious earn, on 28th May 2011, 05:29, said: Am citit cate ceva despre dieta paleo in ultimul timp si suna interesant. Teza principala este ca nu am evoluat sa mancam cereale. Sugereaza excluderea oricaror produse derivate din cereale: tot ce contine faina, paine, pizza, prajituri you name it. La fel pentru chestii pe care nu le poti manca in stare cruda gen fasole. De asemenea fara zahar si tot ce contine zahar. Si de baut in principiu doar apa. Cat despre ce sa mananci: grasimi vreo 60%, proteine din carne, oua, vreo 30% si restul carbohidrati din legume gen salata, castraveti rosii, etc, dar nu din cereale. Fructele sunt bune, dar fara excese la alea dulci gen pepene. A, si fara lapte sau produse din lapte. Ce stiti despre dieta paleo? In principiu, nu e rea. Carne, oua si vegetale in stare cruda. Suna bine! Oricum, e o prostie sa crezi ca e o dieta buna deoarece omul pesterii o folosea. Ala depunea un efort fizic considerabil spre deosebire de omul secolului al XXI-lea care isi petrece jumate din timp pe scaun. Totusi, nici carnea nu o mananci in stare cruda, care e treaba cu fasolea/mazarea/cartofi? malicious earn, on 12th June 2011, 17:21, said: - doua pungi de sunca feliata (am cautat-o pe cea cu procent maxim de grasimi) De ce ai ales-o pe cea cu procent maxim de grasimi? Esti chiar asa de activ? malicious earn, on 12th June 2011, 17:21, said: - doua ciocolate cu 90% cacao Si restul de 10%? Ciocolata nu e produs derivat? malicious earn, on 4th June 2011, 00:44, said: Dar grasimea in sine este foarte buna pentru organism. Grasimea e buna doar daca se gaseste pe fundul lui Jennifer Lopez. |
#72
Posted 13 June 2011 - 15:54
Quote Grasimea e buna doar daca se gaseste pe fundul lui Jennifer Lopez. Si daca o folosesti sa iti faci oua ochiuri de dimineata si sa prajesti o bucata de sunca in ea. Si multe multe alte chestii care dau savoare vietii si gust bun mancarii. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users