Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
dieta paleo
Last Updated: Jan 13 2018 14:48, Started by
malicious earn
, May 28 2011 04:29
·
0
#272
Posted 09 March 2012 - 15:20
Vegetarienii au castigat ! Traiasca ierburile, moarte carnii si grasimilor
Pacat, ca era un tip curios care experimenta diverse, mai interesant si mai constructiv decat cei care defileaza pana in panzele albe cu idei invechite si, chipurile, adevarate. |
#273
Posted 09 March 2012 - 15:23
proxtu, on 9th March 2012, 15:20, said: Vegetarienii au castigat ! Traiasca ierburile, moarte carnii si grasimilor Pacat, ca era un tip curios care experimenta diverse, mai interesant si mai constructiv decat cei care defileaza pana in panzele albe cu idei invechite si, chipurile, adevarate. Problema era ca experimenta prea multe deodata iar cand faci asta e greu sa stii din ce cauza apar efectele noi. Las' ca ai ramas tu, soldat al carnii! Si nici eu n-am de gand sa trec pe ierburi in viitorul apropiat. |
#274
Posted 09 March 2012 - 15:29
Tot e bine ca experimenta, altii iau de bun tot ce aud la emisiunile matinale si gata
Ierburile nu-s rele, mananc si eu de placere si pe post de condimente langa carne. Va lipsi entuziasmul si deschiderea unuia de 20+ |
#275
Posted 16 December 2017 - 11:57
Si eu ader la ideea ca cerealele si zaharul sunt nocive corpului uman. Deasemenea si fructoza , deci excesul de fructe, este daunatoare.
Din cate am citit si cercetat si eu, alimentele urmatoare nu doar ca nu sunt necesare corpului uman, dar sunt chiar daunatoare mai mult sau mai putin: 1) Toate produsele facute din cereale:grau, secara, ovaz, chiar si pseudo-cerealele: quinoa, hrisca, amarant, etc. Tot, de la A la Z:fainuri, paine de orice tip, produse de patiserie, fulgi, biscuiti, napolitane, etc. Se include aici si porumbul, orezul, etc indiferent de clasificarea oficiala ca cereale sau nu. 2) Toate produsele care au zahar rafinat: dulciuri, gemuri, croissante etc etc lista e nesfarsita 3) Toate uleiurile vegetale polinesaturate, in special cele bogate in omega 6:floarea soarelui, porumb, rapita, soia, etc. Inclusiv uleiul de masline este cu semnul intrebarii, desi e laudat si recomandat de multi, de multe ori aducand ca argument dieta mediteraneeana, acest ulei are un raport omega 6 la omega 3 in jur de 15:1, dezechilibrat. Nu mai vorbim de prajelile in ulei, produse de patiserie coapte in ulei, etc, astea sunt cu atat maui nocive, deoarece uleiul respectiv prin incalzire devine grasime trans-hidrogenata, cea mai daunatoare 4) Toate leguminoasele: mazare, fasole, linte, naut, soia. Astea sunt rele din cauza antinutrientilor:acid fitic, lectine, etc. In plus au fibre dure, ranesc intestinul subtire si fermenteaza in intestinul gros. Corpul uman nu poate digera leguminoasele, nu produce enzimele necesare, asta la nimeni! Nu degeaba e binecunoscuta balonarea si flatulenta dupa consumul de fasole 5) Fructele in exces, in special fructele care contin multa fructoza:mere, pere, banane, struguri, etc. Fructoza e un tip de zahar care nu doar ca nu este necesar corpului uman dar in exces e rea(si excesul asta nu inseamna cantitate mare, nu trebuie depasite 15-20 g de fructoza pe zi, iar un mar mai mare ajunge deja spre 10g) deoarece trebuie procesata de ficat, etc, duce la probleme, plus ca se estimeaza ca 30% din europeni au "malabsorbtie de fructoza", corpul lor nu absoarbe bine fructoza, si astfel aceasta trece in intestinul gros nedigerata unde fermenteaza, ducand la balonare/diaree sau constipatie, sindromul colonului iritabil si alte afectiuni. Mie spre exemplu niciodata nu mi-au facut bine fructele, ma resimt si dupa 1 mar iar cand am incercat sa tin o dieta vegetariana cu multe fructe pur si simplu mi-am dat organismul peste cap. 6) In ultimul rand unele cercetari incrimineaza si unele legume: clasa solanaceelor: rosii, ardei, vinete, cartofi (cei albi, nu cei dulci). Se pare ca si aceste plante au multi anti-nutrienti(lectine) care provoaca probleme in corp. Ca fapt divers din aceeasi clasa a solanaceelor fac parte si plante puternic otravitoare, cum ar fi beladonna(!), ori asta poate da de gandit. Evident nu vreau sa spun ca rosiile sau cartofii se pot pune pe acelasi nivel cu beladona, cred ca aici nu trebuie facut exces. Cel putin eu, asta vara cand am mancat cred cate 1-1.5 kg de rosii pe zi ajunsesem sa am probleme articulare, mi se "intepeneau" articulatiile, asta se pare ca e de la lectinele si alte substante prof-inflamatoare din rosii. In afara de asta e bine sa ne ferim de alimentele cu indice glicemic ridicat, care bineinteles ca sunt tot printre cele de mai sus: paine, orez, cartofi, produse procesate cu zahar, fructe foarte dulci, etc. acestea dau peste cap metabolismul insulinei si au efect inflamator in organism. La paine spre exemplu, oricum ai da-o e rau: cea alba are indicele glicemic prea mare, adica amidonul din ea se transforma in zahar si ajunge imediat in sange, unde ridica glicemia brusc, iar cea integrala nu ridica glicemia atat de brusc, dar are acei antinutrienti din coaja/tarate/etc care sunt si ei daunatori:ranesc peretele intestinal ducand la intestin permeabil(leaky gut) plus contin lectine, saponine, inhibitori de proteaza, acid fitic, etc. Desigur se pune intrebarea:ce mai mancam, atunci? Si te ia durerea de cap cand intri intr-un supermarket si incerci sa eviti toate cele de mai sus, practuc asta inseamna ca nu trebuie sa te uiti la 90% din raioane... Principiile dietei paleo mi se par foarte ok. Problema pe care o vad eu e insa alta:vad pe toate site-urile ce promoveaza dieta paleo o tine in prostie cu recomandari gen "GRASS FED, ORGANIC": -carne grass-fed -oua grass-fed, -unt grass-fed etc... Problema e ca in Romania cel putin, nu se gaseste asa ceva nici neam! Gasesti tu in supermarket carne de pui/vita etc certificata ecologic de la animale hranite cu iarba? Nici vorba, decat foarte rar si la preturi imense (sute de ron pe kg). Si atunci ce facem? Carnea standard din galantare e de calitate extrem de proasta, provine de la animale hranite cu cereale pline de pesticide, de mucegaiuri, modificate genetic eventual, animale crescute in conditii groaznice, care "inoata" la propriu in mizerie, fecale, cadavre in putrefactie lasate acolo, plus de asta li se dau hormoni de crestere si antibiotice, astea antibioticele date animalelor reprezinta o chestie foarte grava si care a dus aproape la aparitia rezistentei fata de antibiotice. Practic carnea de pui din magazin e o bomba biologica, plina de antibiotice si hormoni... In plus, din cauza ca animaleloe sunt hranite doar cu cereale, grasimea din carnea lor are un raport dezechilibrat omega 6:omega 3, adica prea mult omega 6 si deloc omega 3. Iar asta este un lucru rau, omega6 fiind inflamator. Ok, lasam carnea, sa zicem ca luam proteina si grasimea din peste...aici alte probleme, contaminarea cu mercur si metale grele, etc... Si atunci? Da, carnea nu este ceva rau, daca am gasi carne curata, de la animale/pasari hranite cu iarba si mai putin cu cereale. Probabil in SUA unde o tin astia cu grass-fed-ul in sus, grass-fed-ul in jos, probabil acolo chiar se gaseste carne/oua/unt etc bio, grass fed si la pret raportat la puterea lor de cumparare, la noi insa, nicio sansa. De aia zic ca cine incearca in Romania sa aplice dieta paleo bagand multa carne si grasime din produse conventionale cred ca nu isi face niciun bine. Edited by epetroiu, 16 December 2017 - 12:15. |
#276
Posted 17 December 2017 - 18:59
Esti serios? Dezgropi paleo? Vezi ca nu mai e la moda, te faci de ras.
|
#278
Posted 23 December 2017 - 10:38
EXIT, on 17 decembrie 2017 - 18:59, said:
Vezi ca nu mai e la moda, te faci de ras. Putin imi pasa Insa da, cred ca e cam mult sa elimini toate grupele de alimente de mai sus, adica nu mai ramane mare lucru de mancat, e o dieta cam inaplicabila. Plus ca e stresant sa stai toata ziua sa te gandesti: aia nu e buna, cealalta nu e buna, nu e cel mai fericit mod de viata. Ca daca vom cauta, gasim posibile efecte adverse pentru ORICE aliment...chiar si studiile stiintiifice mai mereu se bat cap in cap: exista studii care sustin ca alimentul X e un izvor de sanatate si alte studii tot despre acelasi aliment care spun ca e otrava curata. Uneori si in functie de cine le-a comandat, efectuat si finantat.De aceea cred ca e bine sa nu mai bagam in seama toate aceste informatii indoielnice si unele chiar contradictorii despre alimentatie. Cred ca pana la urma tot secretul in alimentatie este sa mananci de toate, dar in moderatie. Orice in exces poate fi daunator, chiar si apa de exemplu... Iar restrictiile prea multe nu cred ca fac bine, se ajunge la deficite nutritionale, nu este sustenabila nicio dieta in care raman prea putine alimente pe care sa le tot mananci, pe aceleasi, la nesfarsit si dimineata si pranz si seara... Edited by epetroiu, 23 December 2017 - 10:45. |
#279
Posted 24 December 2017 - 19:57
Ai mai citit si tu una alta bag seama.
Sau vrei sa cautam mesajele tale mai di urma care se bat cap in cap cu ce spui mai sus? |
#280
Posted 24 December 2017 - 20:12
the_lion, on 24 decembrie 2017 - 19:57, said:
Ai mai citit si tu una alta bag seama. Sau vrei sa cautam mesajele tale mai di urma care se bat cap in cap cu ce spui mai sus? Posibil, omul isi mai schimba parerile, nu suntem roboti. Omul cat traieste invata, experimenteaza, mereu poti sa te inseli sau sa fii indus in eroare, nu mi se pare un capat de tara. Apropo de ce ziceam mai sus, am gasit in Kaufland unt grass-fed, fabricat in Irlanda, undeva la 13-14 lei pachetul, deci se gaseste, si nici nu e scump... Vad ca si lactate si oua bio incep sa se gaseasca in marile magazine, si nici nu sunt scumpe, ne indreptam intr-o directie buna. Mai ramane carnea, desi am vazut in Carrefour carne de pasare crescuta la curte ,ccu crestere lenta, pretinde eticheta, chiar arata precum cea de tara (adica mult mai galbena grasimea, nu alba precum cea obisnuita din regim de crestere intensiva). O alta idee de preparare a carnii este sa se foloseasca fierberea succesiva in 2 ape: fierbi odata, arunci apa si mai fierbi inca o data, astfel se elimina mai bine substantele care ar putea fi continute in acea carne. Edited by epetroiu, 24 December 2017 - 20:19. |
|
#281
Posted 26 December 2017 - 10:10
the_lion, on 24 decembrie 2017 - 19:57, said:
Ai mai citit si tu una alta bag seama. Sau vrei sa cautam mesajele tale mai di urma care se bat cap in cap cu ce spui mai sus? Dar ce ma frapează pe mine la noi oamenii, este ca deși avem câte o cale bătută in mii de ani de evoluție, orgoliul ne face sa o dam la o parte, sa o consideram depașită, sau inadecvata și sa căutam tot felul de alte cai, aparent mai moderne și mai adaptate noua, doar pentru ca....câțiva ani mai târziu sa ne dam seama ca de fapt tot aia veche e mai buna și sa ne întoarcem la ea. Și nu e doar cazul alimentatiei....mai sunt și altele, vezi temele religioase. Opinia mea este ca am devenit sclavii societății de consum, care programează pe toți sa consumam mai mult decât avem nevoie, sa umplem buzunarele unora in detrimentul nostru și al naturii cu care am trăit in comuniune atâtea milenii. Da’ nah...cică suntem mai evoluați |
#282
Posted 12 January 2018 - 13:53
Midiile nu sunt injectate sau tratate cu antibiotice?
Din câte știu eu, se gătesc pe mare imediat după capturare și se congeleaza. Oare la gătirea lor se mai Adaugă ceva conservant ? Dar eu găsesc de cumpărat doar midii crescute in ferma marină. Oare li se da antibiotice? N-ar avea de ce, nu? E o varianta mai sănătoasă a cărnii ? |
#284
Posted 12 January 2018 - 21:27
#285
Posted 12 January 2018 - 23:00
Aaaa tu te referi la carnea de scoica . E prefiarta și congelată.
|
|
#286
Posted 13 January 2018 - 09:19
Dar la ce se mai zice midi?
Carnea de scoica e o alternativa mai buna la carnea de pui tratată cu antibiotice preventiv? Și hormoni de creștere? |
#287
Posted 13 January 2018 - 14:48
Nu știu, sincer. Nu știu cum sunt crescute scoicile in crescătorii.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users