Icre in blender
Ultima postare: iun 24 2022 17:23, Inițiat de
Pudu
, iun 11 2022 12:33
·
0
#44
Publicat: 12 iunie 2022 - 22:52
AWE, on 12 iunie 2022 - 20:49, said: Cred ca nu se intelege ideea principala: salata de icre nu e ceva pe care sa o mananci cu lingura mare, e o chestie de aperitiv sau gustare, o feliuta - hai doua de paine prajita pe care se intind icrele. In cazul asta nu conteaza asa de mult uleiul ala fiindca vorbim de cantitati mici. Sigur, daca vrei sa bagi un bol intreg doar ca aperitiv recurgi la paine inmuiata si alte porcarii gen gris si le adaugi acolo ca sa strici bunatate de chestie care ar trebui sa fie simpla. Inca o chestie, retetele strabunicilor impreuna cu toate chestiile din vechea bucatarie franceza, italiana, etc etc sunt bazate pe lipsa de ingrediente! Erau SARACI! Cand esti sarac normal ca nu gatesti chestii gretos de gustoase fiindca n-ai cu ce si atunci improvizezi si faci ce poti cu putinul pe care il ai. Sigur, nu toti erau saraci, mai erau si boieri in vremea aia dar cumva retetele boieresti nu s-au propagat prea bine istoric vorbind... Iti dai seama ca nici caviarul nu-l maninc cu polonicul. Nu ca nu mi-as permite, dar e imposibil de inghitit atitea icre sarate fara sa iti vina greata. Retetele amarastenilor s-au nascut in vremuri cind nu existau conservantii alimentari si frigiderele. Bine, nici in conditiile de azi nu poti tine o salata de icre mai mult de 2-3 zile fara sa se altereze. Ceapa e cel mai bun absorbant de bacterii si virusi din atmosfera. Dar despre asta n-o sa-ti povesteasca nici un boier. |
#45
Publicat: 13 iunie 2022 - 06:21
Honeybee,
honeybee, on 12 iunie 2022 - 22:52, said:
Iti dai seama ca nici caviarul nu-l maninc cu polonicul. Nu ca nu mi-as permite, dar e imposibil de inghitit atitea icre sarate fara sa iti vina greata. Retetele amarastenilor s-au nascut in vremuri cind nu existau conservantii alimentari si frigiderele. Bine, nici in conditiile de azi nu poti tine o salata de icre mai mult de 2-3 zile fara sa se altereze. Ceapa e cel mai bun absorbant de bacterii si virusi din atmosfera. Dar despre asta n-o sa-ti povesteasca nici un boier. |
#46
Publicat: 13 iunie 2022 - 15:50
pentru comoditate utilizați un mixer cu bol rotativ - e MĂ-SA!!! (cu cratimă )
pui icrele-n bol pornești mixerul pe viteza unu începi să adaugi câte o guriță de ulei dacă se-ntărește amestecul, adaugi o lingură de apă minerală BORSEC - neapărat borsec - rece din frigider dacă se lăbărțează amestecul adaugi o linguriță de lămâie partea mișto e că între 2 adăugări de componente, bolul se-nvârte singurel, iar tu poți să prăjești cartofii sau să privești teoria big-bang - la alegere! io pun ulei până distanța dintre 2 boabe de icre este acceptabilă! nu-mi place pâinea cu ulei baftă! |
|
#47
Publicat: 13 iunie 2022 - 16:01
#48
Publicat: 14 iunie 2022 - 05:47
#49
Publicat: 14 iunie 2022 - 08:44
canarel, on 11 iunie 2022 - 12:46, said:
nu, nu, nu incerca cu blenderul. un mixer ti-ar fi de folos. fiindca esti incepator, foloseste-te de-un mic ajutor: pune icrele in castron, pune o lingurita buna de mustar, adauga ulei cate putin si da-i cu mixerul. daca simti ca s-au intarit prea tare, pune cate o lingura de apa gazoasa rece. la sfarsit, potriveste gustul cu lamaie si ceapa tocata fin. la 100gr icre, ar trebui sa-ti intre 250-300ml ulei. cu timpul, nu vei mai folosi mustar, nicidecum paine, gris fiert... Yummiiiii |
#52
Publicat: 14 iunie 2022 - 19:15
Pentru ca mi-ati facut pofta am cumparat astazi icre de crap.
Continut: icre de crap 89%, sare, guma guar, guma xantan,acid citric, acid malic, acid sorbic, benzoat de sodiu. Eu stiu ca icrele sarate se pastreaza foarte bine la frigider timp indelungat. De ce e nevoie de alte ingrediente ? |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi