Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Icre in blender
Last Updated: Jun 24 2022 17:23, Started by
Pudu
, Jun 11 2022 12:33
·
0
#19
Posted 11 June 2022 - 21:39
Sub denumirea de icre tarama se vand tot felul de prostii. In principal icre inn curs de formare.
Icrele trebuie sa fie ca niste bile de rulment, foarte vizibile si nu un fel de pasta. Din pacate, aproape toate contin, in afara de icre si sare, tot felul de emulsifianti si conservanti. |
#20
Posted 11 June 2022 - 22:17
#21
Posted 11 June 2022 - 22:22
Mie chiar si reteta aia cu 400 ml ulei la 150 g icre mi se pare putin cam economica.
|
#22
Posted 11 June 2022 - 23:23
In ce sens? Prea putine icre sau prea putin ulei? Eu prefer totusi sa mananc ceva al carui gust corespunde cu numele, daca sunt icre nu vreau sa le inec intr-un ocean de maioneza in care sa bag paine, gris, biscuiti, Nutella sau ce idei mai au oamenii. Nu suport ideea de inmultit mancarea pe considerente economice, prefer sa mananc mai putin dar bun decat mult si prost
|
#23
Posted 11 June 2022 - 23:27
Prea mult ulei, pentru gustul meu.
Oricum apreciez reteta ta, nu am avut intentia sa o discreditez. Scuze, daca s-a inteles altfel.. Recunosc ca daca icrele sunt foarte sarate, nu prea ai soultii decat sa le bagi mai mult ulei. Nu sunt de acord cu desararea icrelor, asa cum procedeaza unii. Se poate pastra cam 1/2-1/3 din icre care se amesteca usor, in salata, la final. Edited by pasilla, 11 June 2022 - 23:35. |
#24
Posted 11 June 2022 - 23:39
pasilla, on 11 iunie 2022 - 23:27, said: ... Aia cu uleiul e limita mea, peste mi se par nemancabile, gen alea din comert unde boabele de icre efectiv sunt la 1cm distanta unele de altele in amestecul ala. Sigur se poate pune si mai putin, doar ca iese cantitatea finala mai mica, big no pentru rumanu' clasic |
#25
Posted 12 June 2022 - 02:10
Tu fiind rumânu ăla evoluat, evident...
O diferi cantitatea aia de ulei in funcție de ce fel de icre folosești ? O fi la fel la crap ca la știucă ? Sau, Inălțimea dvs ați dat rețeta pt icre de morun, fără să vă gândiți că plebea poate folosi și icre de la alți pești ? Rumanu clasic... Bleah.... |
#26
Posted 12 June 2022 - 07:47
Eu ceapa o tai cat sa incapa intr-o presa de usturoi si apoi o storcesc peste icre.
|
#27
Posted 12 June 2022 - 19:37
AWE, on 11 iunie 2022 - 17:11, said: Apropo, 90% din retetele de icre de pe net sunt bullshit, eu cand vad chestii gen "se ia o felie de paine inmuiata in apa" sau "se fierbe gris" dau skip instant, aia sunt niste idioti patentati care au invatat de la strabunici cum se inmulteste mancarea cand n-ai destule ingrediente sau nu ti le permiti in cantitate suficienta. Ca fapt divers, retetele strabunicilor sint preluate din bucataria elena. Grecii folosesc fie miez de piine alba inmuiat in apa/lapte, fie cartofi fierti, atunci cind prepara taramosalata. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5R5LU-4e5Wo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#28
Posted 12 June 2022 - 19:42
Grecii au preluat reteta de la daci si au manarit-o
Eu sunt curios ce rol are painea, sau cartoful in maioneza cu oua de peste ? Edited by pasilla, 12 June 2022 - 19:45. |
|
#29
Posted 12 June 2022 - 20:29
Si turcii din Istanbul ?
Se foloseste mai putin ulei si iese o crema pufoasa/aerata, nu o "maioneza" grea pentru ficat. |
#30
Posted 12 June 2022 - 20:49
honeybee, on 12 iunie 2022 - 20:29, said: Se foloseste mai putin ulei si iese o crema pufoasa/aerata, nu o "maioneza" grea pentru ficat. Cred ca nu se intelege ideea principala: salata de icre nu e ceva pe care sa o mananci cu lingura mare, e o chestie de aperitiv sau gustare, o feliuta - hai doua de paine prajita pe care se intind icrele. In cazul asta nu conteaza asa de mult uleiul ala fiindca vorbim de cantitati mici. Sigur, daca vrei sa bagi un bol intreg doar ca aperitiv recurgi la paine inmuiata si alte porcarii gen gris si le adaugi acolo ca sa strici bunatate de chestie care ar trebui sa fie simpla. Inca o chestie, retetele strabunicilor impreuna cu toate chestiile din vechea bucatarie franceza, italiana, etc etc sunt bazate pe lipsa de ingrediente! Erau SARACI! Cand esti sarac normal ca nu gatesti chestii gretos de gustoase fiindca n-ai cu ce si atunci improvizezi si faci ce poti cu putinul pe care il ai. Sigur, nu toti erau saraci, mai erau si boieri in vremea aia dar cumva retetele boieresti nu s-au propagat prea bine istoric vorbind... |
#31
Posted 12 June 2022 - 20:57
Am vrut sa nu deschid cutia Pandorei privitor la adaosul de paine sau gris in icre,dar au deschis-o altii.Sunt icre si icre,cine a mancat mai mult decat tarama si crap stie.Icrele sunt gretoase,nu sunt o mangaiere,ci lipide grele.Morala,acel adaos isi are rostul in anumite cazuri.Si ca sa raspund lui AWE,am o perche de amici de langa Sibiu,oameni de peste 55 de ani,cu venituri de citeva mii de euro din chirii lunar,la care am fost invitat la cina.Cina a fost un mare bol cu salata de icre cu ceapa verde si bautura,palinca la greu.E drept ca era frig in curte seara,am foost nevoit sa bag icre de foame si frig ca sa salvez situatia.Daca nu aveau si paine prajita si icrele nu ar fi continut ceva gris sau paine eram sigur cu ficatul pe butuci in noaptea aia.
|
#32
Posted 12 June 2022 - 21:05
Melteanu, on 12 iunie 2022 - 20:57, said:
Cina a fost un mare bol cu salata de icre cu ceapa verde si bautura,palinca la greu. Aia nu e cina, e aperitiv. Daca prietenii aia s-au gandit sa te indoape cu aperitiv e chiar ciobanie, mai ales ca inteleg ca a fost o invitatie in sine, n-ai ajuns acolo fiindca erai prin zona si n-au apucat sa pregateasca ceva ca lumea. Totusi mi-ai dat o idee: data viitoare cand invit pe cineva la cina o sa cumpar 20 de conserve de pateu si o sa-i indop cu asta |
#33
Posted 12 June 2022 - 21:08
Dupa aia am aflat mai mult.Oamenii fiind de o varsta inaintata foloseau icrele ca sa poata bea tarie si apoi faceau prostii,erau mai motivati.Fiecare cu viagra lui.....
|
|
#34
Posted 12 June 2022 - 21:11
Melteanu, on 12 iunie 2022 - 20:57, said:
am foost nevoit sa bag icre de foame si frig ca sa salvez situatia. Am auzit cazuri de oameni care acasa la ei nu mananca o anumita mancare, iar cand sunt invitati undeva se forteaza s-o manance... pentru ca "nu se face sa refuzi". Melteanu, on 12 iunie 2022 - 21:08, said:
Oamenii fiind de o varsta inaintata foloseau icrele ca sa poata bea tarie si apoi faceau prostii,erau mai motivati.Fiecare cu viagra lui..... |
#35
Posted 12 June 2022 - 21:16
#36
Posted 12 June 2022 - 21:17
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users