Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Icre in blender
Last Updated: Jun 24 2022 17:23, Started by
Pudu
, Jun 11 2022 12:33
·
0
#55
Posted 15 June 2022 - 07:47
Nu sunt de acord. Cand cumperi peste de la piata si are icre ce faci cu ele ? Le arunci ? Nu. Le pui cu sare la frigider si rezista foarte bine chiar si saptamani la rand
|
#56
Posted 15 June 2022 - 09:30
pasilla, on 14 iunie 2022 - 19:15, said:
Pentru ca mi-ati facut pofta am cumparat astazi icre de crap. Continut: icre de crap 89%, sare, guma guar, guma xantan,acid citric, acid malic, acid sorbic, benzoat de sodiu. Eu stiu ca icrele sarate se pastreaza foarte bine la frigider timp indelungat. De ce e nevoie de alte ingrediente ? Guma de guar si xantan sunt lianti/omogenizanti, echivalentul miezului de paine. Acizii citric, malic si sorbic sunt, laolalta, suc de lamaie sintetic, standardizat in aciditate. Benzoatul de sodiu e conservant (am observat ca, de ceva vreme, producatorii inlocuiesc o parte din sarea ce ar fi fost utilizata, in mod 'traditional', cu diversi conservanti gen benzoat de sodiu, sorbat de potasiu etc.) |
#57
Posted 15 June 2022 - 18:04
Nu e nevoie de gume, icrele sunt un bun emulgator. Acizii aia mai mult incurca, decat ajuta dar recunosc ca maresc conservabilitatea.
Am preparat si degustat salata de icre. Nu au exagerat cu gumele, dar acizii aia si benzoatul dau un usor "after taste" naspa. Per ansamblu e mult mai buna decat cele gata preparate. |
#58
Posted 15 June 2022 - 20:01
Bogotta, on 15 iunie 2022 - 07:47, said:
Nu sunt de acord. Cand cumperi peste de la piata si are icre ce faci cu ele ? Le arunci ? Nu. Le pui cu sare la frigider si rezista foarte bine chiar si saptamani la rand |
#59
Posted 15 June 2022 - 20:07
Cu 10% sare (asa cum e standardul) se pastreaza cel putin 6 luni la frigider, fara modificari organoleptice.
|
#60
Posted 15 June 2022 - 21:34
canarel, on 11 iunie 2022 - 12:46, said:
cu timpul, nu vei mai folosi mustar, nicidecum paine, gris fiert... AWE, on 11 iunie 2022 - 19:18, said: Adica reteta mea de icre? Dar desigur, pregatiti-va pentru singura reteta corecta de preparare a icrelor din casa sa nu iasa o porcarie de compromis! Asa, unde eram... Bun, se iau icrele in stare bruta, de obicei luate de la magazin - 150g sau asa - sarate. Pana sa trecem la pasul urmator, pregatim o sticla de apa carbogazoasa rece, o jumatate de lamaie, niste ceapa si sticla cu uleiul cel mai bun adica ala care e prin casa plus o bere rece, daca se poate belgiana. Pana aici e clar sper, mis-en-place ca sa nu umblam dupa chestii prin bucatarie dupa aia. Ok, incepem prin a lua o gura-doua de bere (n-are treaba cu icrele dar e o chestie pe care o aplic la toate retetele, la inceput, in timpul si dupa ce totul e gata). Se aseaza icrele intr-un bol, cu grija, nu le trantim pur si simplu ca pe glet, sunt chestii fine. Luam un tel (sau un mixer care stie turatie redusa) si FARA sa bagam nimic altceva in bol, incepem sa prelucram icrele. Retineti: cu grija si fara graba!! Cand incep sa prinda o culoare mai deschisa si tot amestecul arata ceva mai inchegat, incepem partea uleioasa: turnam uleiul in bol continuand sa amestecam. Atentie, nu se toarna mult dintr-o data ci un fir diafan si subtire astfel incat sa permitem unirea corecta a destinelor intre ulei si icre intru emulsia finala! PS: Eu folosesc undeva la 400ml ulei la 150g de icre, se poate pune si mai mult dar atunci mai bine cumperi direct un borcan de maioneza Hellman si te porcesti cu ala. Sa continuam. Dupa primii 100ml de ulei adaugati si inglobati in miracolul final, adaugam cativa stropi din lamaia de care ziceam la inceput, se va observa un efect de contractie a maglavaisului din bol dar il contracaram cu un pic de apa carbogazoasa, dupa care mai luam o dusca de bere (daca mai e din aia prima, daca nu, mai desfacem una). Se repeta scenariul dupa fiecare 100ml de ulei sau cam asa. Cand suntem gata cu icrele (si berea) putem adauga ceapa care neaparat trebuie taiata suficient de fin incat sa nu iti crantane printre dinti cand mananci icrele, pe care e de preferat sa nu le halesti ca ghertoiu' cu lingura, ci intinse cum se cuvine pe o platforma din paine prajita! Cam atat. DaculScoril0, on 11 iunie 2022 - 22:17, said: reminiscențe comuniste, de pe vremea foametei? AWE, on 11 iunie 2022 - 23:23, said:
In ce sens? Prea putine icre sau prea putin ulei? Eu prefer totusi sa mananc ceva al carui gust corespunde cu numele, daca sunt icre nu vreau sa le inec intr-un ocean de maioneza in care sa bag paine, gris, biscuiti, Nutella sau ce idei mai au oamenii. Nu suport ideea de inmultit mancarea pe considerente economice, prefer sa mananc mai putin dar bun decat mult si prost honeybee, on 12 iunie 2022 - 19:37, said: Ca fapt divers, retetele strabunicilor sint preluate din bucataria elena. Grecii folosesc fie miez de piine alba inmuiat in apa/lapte, fie cartofi fierti, atunci cind prepara taramosalata. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5R5LU-4e5Wo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] AWE, on 12 iunie 2022 - 20:49, said:
Cand esti sarac normal ca nu gatesti chestii gretos de gustoase fiindca n-ai cu ce si atunci improvizezi si faci ce poti cu putinul pe care il ai. Sigur, nu toti erau saraci, mai erau si boieri in vremea aia dar cumva retetele boieresti nu s-au propagat prea bine istoric vorbind... Termina bre cu prostiile. Serios acum…ce ti se pare grețos de gustos la 400ml de ulei in 150g icre? Grețos e, intr-adevăr….dar gustos?! Ia icrele De crap și prăjește-le in tigaie dacă vrei gustos. Sau cum spuneam mai sus, icrele de stiuca direct pe pâine cu unt, sa simți aroma lor din plin. Salata de icre e ceva mai mult decât ulei și icre, de-aia se folosesc adaosuri. |
#61
Posted 15 June 2022 - 21:56
richelieu, on 15 iunie 2022 - 21:34, said:
Eu folosesc gris fiert la icrele de crap, pentru a le mai echilibra gustul, care altfel e prea puternic. Cred ca data viitoare am sa pun si ceva ansoa in salata. Banuiesc ca va iesi ceva demential de bun. E greu de reglat cu sarea. Probabil ca adaosul de gris face salata mai mancabila in cantitati mari. Ma gandesc ca pentru un restaurant ar fi o gaselnita. Edited by pasilla, 15 June 2022 - 22:02. |
#62
Posted 15 June 2022 - 22:10
Salata de icre e ca reteta berii germane cf legii, trebuie sa aiba 4 ingrediente.
Fiecare poa sa puna ce vrea in ea in plus , e de gustibus. Oricum in orice cherhana din RO salata de stiuca are cel putin 50 % icre de crap in compozitie. La pret triplu. |
#63
Posted 15 June 2022 - 22:14
richelieu, on 15 iunie 2022 - 21:34, said: Termina bre cu prostiile. Serios acum…ce ti se pare grețos de gustos la 400ml de ulei in 150g icre? Grețos e, intr-adevăr….dar gustos?! Ia icrele De crap și prăjește-le in tigaie dacă vrei gustos. Sau cum spuneam mai sus, icrele de stiuca direct pe pâine cu unt, sa simți aroma lor din plin. Salata de icre e ceva mai mult decât ulei și icre, de-aia se folosesc adaosuri. Cand vorbeam de saracia de acum 100-200 de ani nu ma refeream la salate din icre ci in general, la chestiile care se gateau pe atunci si care intr-adevar erau facute din ce aveau oamenii prin casa, adica nu foarte mult. Inlocuiau ingredientele lipsa sau care erau prea putine cu altele. Icre prajite inca n-am mancat si nici nu cred ca ma tenteaza si gris sau paine oricum n-o sa pun ever in ele, indiferent ce zic unii si altii. Am mai intalnit si sustinatori ai unei chestii numite "icre false" facute doar cu gris sau ceva de genul, ce zici? |
#64
Posted 15 June 2022 - 22:30
|
#65
Posted 16 June 2022 - 04:01
#66
Posted 16 June 2022 - 05:58
pasilla, on 15 iunie 2022 - 21:56, said: Mie tocmai asta imi place. Cred ca data viitoare am sa pun si ceva ansoa in salata. Banuiesc ca va iesi ceva demential de bun. E greu de reglat cu sarea. Probabil ca adaosul de gris face salata mai mancabila in cantitati mari. Ma gandesc ca pentru un restaurant ar fi o gaselnita. DaculScoril0, on 16 iunie 2022 - 04:01, said: am mai cunoscut eu pe unul care zicea că pește mănâncă doar ”fish&chips” că n-are gust de pește.... AWE, on 15 iunie 2022 - 22:14, said: Cand vorbeam de saracia de acum 100-200 de ani nu ma refeream la salate din icre ci in general, la chestiile care se gateau pe atunci si care intr-adevar erau facute din ce aveau oamenii prin casa, adica nu foarte mult. Inlocuiau ingredientele lipsa sau care erau prea putine cu altele. Icre prajite inca n-am mancat si nici nu cred ca ma tenteaza si gris sau paine oricum n-o sa pun ever in ele, indiferent ce zic unii si altii. Am mai intalnit si sustinatori ai unei chestii numite "icre false" facute doar cu gris sau ceva de genul, ce zici? Așa era și nevasta-mea cu grișul in salata de icre de crap, ca nuuu ca e cah, ca e sarakie, ca nu știu ce…pana când am convins-o sa încerce sa pună doua linguri de gris fiert in ea…și de atunci nu le mai face altfel. La cele de stiuca nu e necesar, aroma lor e mult mai suavă și mai plăcută, iar boabele fiind mari, textura e diferită… |
#67
Posted 16 June 2022 - 06:39
#68
Posted 16 June 2022 - 08:23
Sau lapti prajiti. Incercati daca nimeriti vreun peshtioi
|
#69
Posted 16 June 2022 - 08:46
grisu si painea e pentru cei ce fac un castron de salata de icre dintr-o lingurita de oua.
|
|
#70
Posted 16 June 2022 - 11:05
#71
Posted 16 June 2022 - 11:12
In week-end am frecat niste icre de crap si niste icre de stiuca (culese direct de mine din nefericitii aia de pesti si sarate vreo 2 saptamani).
Deoarece consoarta sufera de fandacsie avansata, nu vrea paine/gris in icre - e de saracie, zice. Prin urmare, la ambele am facut atat varianta cu miez de paine inmuiat in lapte, cat si fara. Si ce sa vezi: atat ea, cat si musafirii (care au mancat si au baut moca), au recunoscut ca-s mai bune alea de saraci: gust mai delicat, mai aromat (cele cu paine au aroma, celelalte au miros ), consistenta mai placuta, mai usoare pentru ranza . Si ca-s mai bune pe paine prajita rece decat pe ea calduta. Pana la urma e chestie de gusturi personale, deci cred ca nu e gresita nicio varianta, daca iti place. Edited by Olteanul_sfios, 16 June 2022 - 11:13. |
#72
Posted 16 June 2022 - 11:13
icrobert, on 16 iunie 2022 - 06:39, said:
Asteptam cu interes initiatorul topicului sa ne spuna cum i-au iesit icrele la blender, ca vad ca e cam tacut de la prima si singura lui postare. Dar chiar și așa, prefer sa le fac de mâna, doar dacă e vorba fe cantitate mare, folosesc mixerul |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users