Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Reteta sarlota
Last Updated: Oct 05 2020 14:08, Started by
Stil_monden
, Aug 06 2020 16:23
·
0
#1
Posted 06 August 2020 - 16:23
Salut
Are cineva vreo reteta de sarlota ca cea din cofetariile anilor 70 ? Am atasat o poza gasita pe net dar nu are si reteta. Sigur, se gasesc diverse retete de sarlota dar nu ca aceea pe care mi-o doresc. Multumesc anticipat ! Attached Files |
#2
Posted 06 August 2020 - 16:39
#4
Posted 06 August 2020 - 16:48
Pentru şarlotă
2 pliculete zahăr vanilat 500 ml frişcă lichidă 2 linguri cacao 6 linguri zahăr 1 litru lapte 4 linguri făină 5 pliculete gelatină albă 7 ouă Pentru blat 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 4 linguri făină 4 linguri zahăr 3 ouă Mod De Preparare 1. Pentru blat, se pregăteşte o tavă de 33/23 cm tapetată cu hârtie pergament. 2. Se freacă gălbenuşurile cu cuptorsarea, vanilia şi zahărul până îşi dublează volumul, apoi se adaugă făina, iar, la sfârşit, albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor, de jos în sus. 3. Se toarnă compoziţia în tavă şi se bagă în cuptorul preîncălzit, la 180° C, pentru 30-35 de minute. 4. După ce s-a rumenit, se scoate şi se lasă la răcit. Între timp, se pregătește şarlota. Se lasă gelatina la înmuiat în 300 ml de lapte rece. 5. Se amestecă gălbenuşurile cu un praf de sare, 4 linguri de zahăr şi cele 4 linguri de făină. Se toarnă restul de lapte şi se amestecă bine cu mixerul. Se pune compoziţia într-o oală şi se bagă la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă, dar, atenţie, fără să fiarbă. După ce s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se adaugă gelatina topită. Se pune oala într-un vas cu apă rece, să se răcorească. 6. Albuşurile se bat spumă, cu 8 linguri de zahăr ca la bezele, şi se amestecă în compoziţia răcită de lapte. Se bate frişca spumă cu restul de zahăr (4 linguri). 7. Se opreşte puţină frişcă pentru ornat, iar restul se amestecă în cremă. Se împarte compoziţia în 2 părţi: în una se pun 2 linguri de cacao şi în cealaltă zahărul vanilat. Se mai lasă puţin la frigider, 15-20 de minute. 8. Se tapetează tava în care s-a copt blatul cu folie de plastic, se pune blatul, apoi se aşază alternativ straturi din compoziţia de şarlotă. 9. Se mai lasă la frigider pentru 2 ore, se scoate şi se taie după preferinţă, apoi se decorează cu frişca păstrată. https://retete.unica...jitura-sarlota/ |
#5
Posted 06 August 2020 - 16:51
Multumesc, stiam de reteta. O voi face. Sper sa fie ceea ce-mi doresc.
|
#6
Posted 06 August 2020 - 16:55
https://savoriurbane...-de-pe-vremuri/
uita-te si la asta. Tot ce am facut pe baza retetelor lor, mi-a iesit fb, din prima. E reteta "de pe vremuri" Edited by irina2014, 06 August 2020 - 16:58. |
#7
Posted 06 August 2020 - 16:57
irina2014, on 06 august 2020 - 16:55, said:
https://savoriurbane...-de-pe-vremuri/ uita-te si la asta. Tot ce am facut pe baza retelor lor, mi-a iesit fb, din prima. E retata "de pe vremuri" Edited by Stil_monden, 06 August 2020 - 17:01. |
#8
Posted 06 August 2020 - 17:01
vad ca aia din poza ta are 2 randuri de crema sarlota.
da, poti sa pui cacao in loc de cafea |
#9
Posted 06 August 2020 - 17:04
#10
Posted 06 August 2020 - 17:05
ca pe vremuri, cam cand, adica? e de la caz la caz
am o carte de sanda marin, o caut? Edited by irina2014, 06 August 2020 - 17:06. |
|
#11
Posted 06 August 2020 - 17:09
irina2014, on 06 august 2020 - 17:05, said:
ca pe vremuri, cam cand, adica? e de la caz la caz am o carte de sanda marin, o caut? Ce bune erau toate ... mmm |
#12
Posted 06 August 2020 - 17:11
Nu te mai chinui inutil ca este imposibil sa-ti iasa "ca pe vremuri"
In primul rand - ingredientele - nu mai sunt la fel "ca pe vremuri" Nici zaharul, nici gelatina, nici zaharul vanilat, nici faina, nici macar ouale Incearca reteta pe care ti-am dat-o mai sus - e cea mai apropiata de gustul de "pe vremuri" Asta-i tot |
#13
Posted 06 August 2020 - 17:11
avem acelasi pe vremuri
sarlota nu o tin minte, dar diminetile de duminica, cu mama, la cofetaria Scala, cu profiterol in fata... da! |
#14
Posted 06 August 2020 - 17:13
Naijax, on 06 august 2020 - 17:11, said:
Nu te mai chinui inutil ca este imposibil sa-ti iasa "ca pe vremuri" In primul rand - ingredientele - nu mai sunt la fel "ca pe vremuri" Nici zaharul, nici gelatina, nici zaharul vanilat, nici faina, nici macar ouale Incearca reteta pe care ti-am dat-o mai sus - e cea mai apropiata de gustul de "pe vremuri" Asta-i tot irina2014, on 06 august 2020 - 17:11, said:
avem acelasi pe vremuri sarlota nu o tin minte, dar diminetile de duminica, cu mama, la cofetaria Scala, cu profiterol in fata... da! |
#15
Posted 06 August 2020 - 17:17
Stil_monden, on 06 august 2020 - 17:13, said:
Ai dreptate ! Multumesc ! Era sarlota de Constanta Pe bune ? Eu sunt din Constanta Mama a lucrat la IHR - Intreprinderea Hoteluri si Restaurante In fiecare vancanta de vara eram in alt Hotel Crede-ma - inainte, "pe vremuri", prajiturile se lucrau in unt si fara aditivi Nu mai zic de frisca - toata frisca din ziua de azi e o porcarie sinistra Laptele ce ICIL de pe "vremuri" era incomparabil mai bun decat spalatura din ziua de azi Edited by Naijax, 06 August 2020 - 17:18. |
|
#16
Posted 06 August 2020 - 17:22
Naijax, on 06 august 2020 - 17:17, said:
Pe bune ? Eu sunt din Constanta Mama a lucrat la IHR - Intreprinderea Hoteluri si Restaurante In fiecare vancanta de vara eram in alt Hotel Crede-ma - inainte, "pe vremuri", prajiturile se lucrau in unt si fara aditivi Nu mai zic de frisca - toata frisca din ziua de azi e o porcarie sinistra Laptele ce ICIL de pe "vremuri" era incomparabil mai bun decat spalatura din ziua de azi Edited by Stil_monden, 06 August 2020 - 17:25. |
#17
Posted 06 August 2020 - 19:16
Eu ma straduiesc, fara succes, de ani de zile sa recreez reteta de parjoale moldovenesti "de pe vremuri".
Sper ca tu sa ai succes cu sarlota. |
#18
Posted 06 August 2020 - 19:47
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users