Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior
 ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...
 Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 

Reteta sarlota

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
Stil_monden

Stil_monden

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 07.10.2009
Salut

Are cineva vreo reteta de sarlota ca cea din cofetariile anilor 70 ?
Am atasat o poza gasita pe net dar nu are si reteta. Sigur, se gasesc diverse retete de sarlota dar nu ca aceea pe care mi-o doresc.

Multumesc anticipat !

Attached Files



#2
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Cred ca aceasta este reteta
https://www.gustos.r...ra-sarlota.html

#3
Stil_monden

Stil_monden

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 07.10.2009

 Freddy12, on 06 august 2020 - 16:39, said:

Cred ca aceasta este reteta
https://www.gustos.r...ra-sarlota.html
Am vazut poza si AICI. Multe site-uri folosesc o poza unica.
Asa am gasit si reteta ASTA.
Ma gandeam ca exista vreun cofetar care a facut sarlota ca pe vremuri si are reteta.

Edited by Stil_monden, 06 August 2020 - 16:45.


#4
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Pentru şarlotă
2 pliculete zahăr vanilat
500 ml frişcă lichidă
2 linguri cacao
6 linguri zahăr
1 litru lapte
4 linguri făină
5 pliculete gelatină albă
7 ouă

Pentru blat
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
4 linguri făină
4 linguri zahăr
3 ouă

Mod De Preparare
1. Pentru blat, se pregăteşte o tavă de 33/23 cm tapetată cu hârtie pergament.
2. Se freacă gălbenuşurile cu cuptorsarea, vanilia şi zahărul până îşi dublează volumul, apoi se adaugă făina, iar, la sfârşit, albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor, de jos în sus.
3. Se toarnă compoziţia în tavă şi se bagă în cuptorul preîncălzit, la 180° C, pentru 30-35 de minute.
4. După ce s-a rumenit, se scoate şi se lasă la răcit. Între timp, se pregătește şarlota. Se lasă gelatina la înmuiat în 300 ml de lapte rece.
5. Se amestecă gălbenuşurile cu un praf de sare, 4 linguri de zahăr şi cele 4 linguri de făină. Se toarnă restul de lapte şi se amestecă bine cu mixerul. Se pune compoziţia într-o oală şi se bagă la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă, dar, atenţie, fără să fiarbă. După ce s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se adaugă gelatina topită. Se pune oala într-un vas cu apă rece, să se răcorească.
6. Albuşurile se bat spumă, cu 8 linguri de zahăr ca la bezele, şi se amestecă în compoziţia răcită de lapte. Se bate frişca spumă cu restul de zahăr (4 linguri).
7. Se opreşte puţină frişcă pentru ornat, iar restul se amestecă în cremă. Se împarte compoziţia în 2 părţi: în una se pun 2 linguri de cacao şi în cealaltă zahărul vanilat. Se mai lasă puţin la frigider, 15-20 de minute.
8. Se tapetează tava în care s-a copt blatul cu folie de plastic, se pune blatul, apoi se aşază alternativ straturi din compoziţia de şarlotă.
9. Se mai lasă la frigider pentru 2 ore, se scoate şi se taie după preferinţă, apoi se decorează cu frişca păstrată.
https://retete.unica...jitura-sarlota/

#5
Stil_monden

Stil_monden

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 07.10.2009
Multumesc, stiam de reteta. O voi face. Sper sa fie ceea ce-mi doresc.

#6
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
https://savoriurbane...-de-pe-vremuri/

uita-te si la asta. Tot ce am facut pe baza retetelor lor, mi-a iesit fb, din prima.

E reteta "de pe vremuri" Posted Image

Edited by irina2014, 06 August 2020 - 16:58.


#7
Stil_monden

Stil_monden

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 07.10.2009

 irina2014, on 06 august 2020 - 16:55, said:

https://savoriurbane...-de-pe-vremuri/
uita-te si la asta. Tot ce am facut pe baza retelor lor, mi-a iesit fb, din prima.
E retata "de pe vremuri" Posted Image
Multumesc, am facut si eu retete de la ei recent. Dar e reteta de Boema. Nu sunt consumator de cafea Posted Image Banuiesc ca se poate adapta.

Edited by Stil_monden, 06 August 2020 - 17:01.


#8
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
vad ca aia din poza ta are 2 randuri de crema sarlota.
da, poti sa pui cacao in loc de cafea

#9
Stil_monden

Stil_monden

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 07.10.2009

 irina2014, on 06 august 2020 - 17:01, said:

vad ca aia din poza ta are 2 randuri de crema sarlota.
da, poti sa pui cacao in loc de cafea
Mi-e pofta de o sarlota ca pe vremuri. O sa incerc toate retetele asemanatoare de sarlota pana nimeresc ce-mi doresc :)

#10
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
ca pe vremuri, cam cand, adica? e de la caz la caz :)
am o carte de sanda marin, o caut?

Edited by irina2014, 06 August 2020 - 17:06.


#11
Stil_monden

Stil_monden

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 07.10.2009

 irina2014, on 06 august 2020 - 17:05, said:

ca pe vremuri, cam cand, adica? e de la caz la caz Posted Image
am o carte de sanda marin, o caut?
Am precizat la inceput. Prin anii  '70, copil fiind, ma dceam in cofetarie cu bani de la parinti si-mi luam o sarlota si o savarina pe aceiasi farfurie, alaturi de o sticla de Pepsi :)
Ce bune erau toate ... mmm :)

#12
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Nu te mai chinui inutil ca este imposibil sa-ti iasa "ca pe vremuri"
In primul rand - ingredientele - nu mai sunt la fel "ca pe vremuri"
Nici zaharul, nici gelatina, nici zaharul vanilat, nici faina, nici macar ouale
Incearca reteta pe care ti-am dat-o mai sus - e cea mai apropiata de gustul de "pe vremuri"
Asta-i tot

#13
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
avem acelasi pe vremuri

sarlota nu o tin minte, dar diminetile de duminica, cu mama, la cofetaria Scala, cu profiterol in fata... da! :)

#14
Stil_monden

Stil_monden

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 07.10.2009

 Naijax, on 06 august 2020 - 17:11, said:

Nu te mai chinui inutil ca este imposibil sa-ti iasa "ca pe vremuri"
In primul rand - ingredientele - nu mai sunt la fel "ca pe vremuri"
Nici zaharul, nici gelatina, nici zaharul vanilat, nici faina, nici macar ouale
Incearca reteta pe care ti-am dat-o mai sus - e cea mai apropiata de gustul de "pe vremuri"
Asta-i tot
Ai dreptate ! Multumesc !

 irina2014, on 06 august 2020 - 17:11, said:

avem acelasi pe vremuri
sarlota nu o tin minte, dar diminetile de duminica, cu mama, la cofetaria Scala, cu profiterol in fata... da! Posted Image
Era sarlota de Constanta  ;)

#15
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017

 Stil_monden, on 06 august 2020 - 17:13, said:

Ai dreptate ! Multumesc !
Era sarlota de Constanta  Posted Image

Pe bune ?
Eu sunt din Constanta
Mama a lucrat la IHR - Intreprinderea Hoteluri si Restaurante
In fiecare vancanta de vara eram in alt Hotel Posted Image
Crede-ma - inainte, "pe vremuri", prajiturile se lucrau in unt si fara aditivi
Nu mai zic de frisca - toata frisca din ziua de azi e o porcarie sinistra
Laptele ce ICIL de pe "vremuri" era incomparabil mai bun decat spalatura din ziua de azi

Edited by Naijax, 06 August 2020 - 17:18.


#16
Stil_monden

Stil_monden

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 07.10.2009

 Naijax, on 06 august 2020 - 17:17, said:

Pe bune ?
Eu sunt din Constanta
Mama a lucrat la IHR - Intreprinderea Hoteluri si Restaurante
In fiecare vancanta de vara eram in alt Hotel Posted Image
Crede-ma - inainte, "pe vremuri", prajiturile se lucrau in unt si fara aditivi
Nu mai zic de frisca - toata frisca din ziua de azi e o porcarie sinistra
Laptele ce ICIL de pe "vremuri" era incomparabil mai bun decat spalatura din ziua de azi
Posted Image Da (sunt nascut in C-ta). Cam asa e ... Nimic nu mai are gust azi, din pacate.

Edited by Stil_monden, 06 August 2020 - 17:25.


#17
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Eu ma straduiesc, fara succes, de ani de zile sa recreez reteta de parjoale moldovenesti "de pe vremuri".

Sper ca tu sa ai succes cu sarlota.

#18
Stil_monden

Stil_monden

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 07.10.2009

 pasilla, on 06 august 2020 - 19:16, said:

Eu ma straduiesc, fara succes, de ani de zile sa recreez reteta de parjoale moldovenesti "de pe vremuri".
Sper ca tu sa ai succes cu sarlota.
Multumesc, bafta si tie !  :)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate