Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Reteta sarlota
Last Updated: Oct 05 2020 14:08, Started by
Stil_monden
, Aug 06 2020 16:23
·
0
#19
Posted 06 August 2020 - 21:50
Reteta de pe gustos.ro este identica cu ce ti-a dat Naijax. Stiu perfect ce sarlota iti doresti fiindca si eu sunt din Constanta. De ziua fiica-mii comandam la cofetaria Tic-Tac un tort mare de sarlota... mmm, ce bun era! Dar exact cum spun colegii era frisca din smantana proaspata, laptele de ICIL era foarte bun, atat de bun ca eu il preferam laptelui de la tara. Gainile inca nu incepusera a fi hranite cu furaj concentrat, deci si ouale erau mai bune. Dar incearca, poate iti iese bun. Oricum, reteta de pe gustos.ro seamana cel mai bine cu sarlota de atunci.
In Constanta e un cofetar care face sarlote foarte asemanatoare cu cele de pe timpuri dar nu-i mai tin minte numele. Are laboratorul undeva spre CET si aprovizioneaza mai multe cofetarii. Fiica-mea mai cumpara de la el. Am s-o intreb daca vrei. Edited by Freddy12, 06 August 2020 - 21:54. |
#20
Posted 06 August 2020 - 22:15
Revin. Cofetaria este Silvian, nu mai e in zona Cet, ci pe langa Casa de cultura, pe str. Gheorghe Doja 73. Pe google e o poza cu vitrina cu prajituri iar sarlotele arata exact ca alea de pe timpuri. Gustul nu stiu daca e identic. Trebuie incercat.
pasilla, on 06 august 2020 - 19:16, said:
Eu ma straduiesc, fara succes, de ani de zile sa recreez reteta de parjoale moldovenesti "de pe vremuri". Sper ca tu sa ai succes cu sarlota. 201. PÂRJOALE MOLDOVENEŞTI 750 g carne macră, 1 ceapă miilocie, o felie de pîine, 1 morcov, 1 cartof, 1 ou (sau o ligură de făină), sare, piper, verdeaŃă tocată, 2 Iinguri pesmet, 100 g untură. Pârjoalele se pot face din carne de vacă, de porc şi de miel. Se dă prin maşina de tocat carne macră mai grăsuŃă. În cazul când carnea nu este de loc grasă, se adaugă, când se toacă prin maştnă, o lingură bună de jumări rămase de la topitul unturii. Odată cu carnea, se dă prin maşină şî o ceapă tocată, prăjită în puŃină untură, iar la sfîrşit miezul de la o felie de pâine groasă cât două degete, muiată în apă şi stoarsă. Este bine ca tocătura să fie dată încă o dată prin maşină. Pentru ca pârjoalele să fie mai fragede şi mai pufoase, se pot adăuga un morcov şi un cartof, curăŃiŃi şi daŃi prin maşină odată cu carnea. Se adaugă un ou care poate fi înlocuit la nevoie cu o lingură de făină, apoi sare, un praf de piper, puŃin pătrunjel sau mărar tocat fin. Se amestecă cu o lingură de lemn. Separat, pe un fund, se pregăteşte pesmetul. Se ia cu Iingura din tocătură, se fac cu mâna perişoare rotunde, care se tăvălesc în pesmet şi, se turtesc pe fund cu cuŃitul, pentru a căpăta forma dorită, lunguiaŃă sau rotundă. Se pune untura într-o tigaie la foc şi când este bine încinsă, se prăjesc pârjoalele pe ambele parti. Edited by Freddy12, 06 August 2020 - 22:18. |
#21
Posted 07 August 2020 - 06:00
Sarlota ca sarlota, dar mi-ati facut pofta de parjoale
nu am facut niciodata. interesanta ideea cu jumarile in compozitie |
#22
Posted 07 August 2020 - 07:31
Freddy12, on 06 august 2020 - 21:50, said:
Reteta de pe gustos.ro este identica cu ce ti-a dat Naijax. Stiu perfect ce sarlota iti doresti fiindca si eu sunt din Constanta. De ziua fiica-mii comandam la cofetaria Tic-Tac un tort mare de sarlota... mmm, ce bun era! Dar exact cum spun colegii era frisca din smantana proaspata, laptele de ICIL era foarte bun, atat de bun ca eu il preferam laptelui de la tara. Gainile inca nu incepusera a fi hranite cu furaj concentrat, deci si ouale erau mai bune. Dar incearca, poate iti iese bun. Oricum, reteta de pe gustos.ro seamana cel mai bine cu sarlota de atunci. In Constanta e un cofetar care face sarlote foarte asemanatoare cu cele de pe timpuri dar nu-i mai tin minte numele. Are laboratorul undeva spre CET si aprovizioneaza mai multe cofetarii. Fiica-mea mai cumpara de la el. Am s-o intreb daca vrei. Multumesc ! Arata bine sarlota de la Silvian Attached FilesEdited by Stil_monden, 07 August 2020 - 07:39. |
#23
Posted 07 August 2020 - 14:10
Se mai fac sarlote si la cofetaria Crizantema. Daca mai tii minte, era pe Rascoalei colt cu Stefan cel Mare. Acum si-au mutat sediul. Vad ca au adresa de mail. Trimite-le un mesaj cu rugamintea sa-ti dea si tie reteta.
https://www.laborato...o/prajituri.php |
#24
Posted 07 August 2020 - 14:42
Freddy12, on 07 august 2020 - 14:10, said:
Se mai fac sarlote si la cofetaria Crizantema. Daca mai tii minte, era pe Rascoalei colt cu Stefan cel Mare. Acum si-au mutat sediul. Vad ca au adresa de mail. Trimite-le un mesaj cu rugamintea sa-ti dea si tie reteta. https://www.laborato...o/prajituri.php O sa le dau un mesaj. Doar sa nu fie secret de munca |
#25
Posted 06 September 2020 - 18:41
#26
Posted 23 September 2020 - 07:58
Piscopescu, on 06 septembrie 2020 - 18:41, said:
Deci... ? Ce am mancat in copilarie, in copilarie o sa ramana |
#27
Posted 23 September 2020 - 14:35
M-am uitat pe reteta si am oobservat ca e fara rom or eu tin minte ca avea aroma respectiva. Mai incearca odata si cu esenta de rom.
|
#28
Posted 04 October 2020 - 17:35
Azi am cumparat o cutie mica cu 2 sarlote facute la un laborator de brutarie/patiserie de pe strada Industriala din Constanta. Cutia avea si eticheta pe care erau trecute ingredientele: faina, oua, gelatina, zahar, cacao, frisca, lapte, vanilie si rom. Deci mi-am amintit bine ca avea si esenta de rom. Prajitura avea un strat ca de blat de tort, un strat alb, unul cu cacao si deasuora un motz de frisca.
Attached Files |
|
#29
Posted 05 October 2020 - 08:23
Freddy12, on 04 octombrie 2020 - 17:35, said:
Azi am cumparat o cutie mica cu 2 sarlote ... Edited by Stil_monden, 05 October 2020 - 08:24. |
#30
Posted 05 October 2020 - 08:41
Romul nu se folosește in crema, ci in siropul cu care se insiropeaza blatul.
Se fierbe apa cu zahăr 1:1 și după ce se răcorește puțin, se adauga rom. |
#31
Posted 05 October 2020 - 08:49
#32
Posted 05 October 2020 - 09:00
Pai mai bine așa, decât sa Strici prăjitura 😂😂😂.
Dacă pui in crema e prea puternic gustul. |
#33
Posted 05 October 2020 - 14:08
richelieu, on 05 octombrie 2020 - 08:41, said:
Romul nu se folosește in crema, ci in siropul cu care se insiropeaza blatul. Se fierbe apa cu zahăr 1:1 și după ce se răcorește puțin, se adauga rom. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users