Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Sfat alegere butoi țuică
Ultima postare: iul 11 2023 12:19, Inițiat de
StateF
, iun 10 2019 03:55
·
2
#1
Publicat: 10 iunie 2019 - 03:55
Va salut dragilor spirtieri!
Problema mea existențială din momentul ăsta este urmatoarea: am de ales intre un butoi din stejar sau cires Ce sa aleg si mai ales, de ce. Sa ne fim înțeleși, sa nu isc vreo discuție pe urma...Sunt amator, beau puțin si de regula prefer ceva bun(a se citi "de casa"). În momentul de față am un singur butoi pentru țuică, care este din salcam. Dudul lipsește cu desăvârșire în zona mea iar din alta parte nu vreau sa cumpăr butoaie. Am un meșter foarte bun la mine în sat si vreau sa ii dau lui o pâine, sper ca înțelegeți. Anul trecut mi-a lucrat un butoi din lemn de salcam si am fost nu mulțumit, ci foarte multumit. Butoi micuț, nu va gânditi ca am distilerie. Acum mai vreau unul si omul mi-a dat o idee, ca sa zic asa. M-a intrebat din ce sa fie, stejar, cires sau tot salcam?! M-a băgat un pic în ceață cu ciresul, sincer. Pana acum n-am auzit si nici nu stiu parerile despre asta. Asa ca, sa nu o lungesc prea mult: voi ce ati alege si de ce? Va multumesc si astept cu nerăbdare să îndrumați un carmolist de ocazie! Numai bine! |
#12
Publicat: 10 iunie 2019 - 07:03
LouisCyphre, on 10 iunie 2019 - 06:57, said:
Spune-mi un pret (pe PM) si ti-o cumpăr eu. Ce tuica este, cate grade, chestii de astea. Merci. Tot ce stiu e ca, e de prune tuica si ca e veche de 20 de ani...la gust nu e foarte tare, e buna (nu stiu cate grade are) -mie mi-a placut ...a fost tinuta in damigeana... |
#15
Publicat: 10 iunie 2019 - 08:13
Lemnul de cires este un lemn nobil si daca cauti mai mult la mesterii de butoaie, vei vedea ca sunt mai scumpe decat celelalte, tocmai pentru faptul ca distilatele capata un gust cu totul deosebit.Iar tuica nu se invecheste decat in lemn degeaba o tii 20 de ani in sticla,conform regulilor nescrise ale invechirii distilatelor.
|
|
#17
Publicat: 10 iunie 2019 - 08:21
horiapopa, on 10 iunie 2019 - 08:13, said:
Lemnul de cires este un lemn nobil si daca cauti mai mult la mesterii de butoaie, vei vedea ca sunt mai scumpe decat celelalte, tocmai pentru faptul ca distilatele capata un gust cu totul deosebit.Iar tuica nu se invecheste decat in lemn degeaba o tii 20 de ani in sticla,conform regulilor nescrise ale invechirii distilatelor. Dar daca pui cateva bucati de lemn de cires in damigeana de sticla....nu merge ? eu stiu ca butoiul de lemn suge foarte mult....o pierzi in cativa ani |
#18
Publicat: 10 iunie 2019 - 10:05
Va multumesc!
Am fost si sunt mulțumit de salcam. Ideea cu ciresul a fost de curiozitate, cand l-am auzit pe meșter. Am comandat asa unul din cires si unul din stejar, sa vad diferențele. Am mai multe sortimente de distilate, pălincă de pere, tuica de prună, rachiu de pere chiar si din tescovina. Eu prefer pălincă de pere, galbenă si gustoasă. Am si tuica veche, 17-18 ani dar ținută în damigeana. Pana acum ceva ani nu ma pasionau atât de tare butoanele, eram invatat cu damigeana si butoiul de plastic(moștenire de familie). Acum parca vreau sa schimb puțin foaia. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi