Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Oala pentru sarmale. Lut vs extremadura vs altceva
Last Updated: Dec 10 2017 16:45, Started by
marga32
, Dec 04 2017 13:43
·
0
#1
Posted 04 December 2017 - 13:43
Ce oala recomandati pentru sarmale? Cea din lut se poate folosi doar in cuptor si (de preferinta) doar la sarmale (ceea ce ma si intereseaza). Pe cand cea din extremadura (desi costa dublu) o pot folosi la diferite mancaruri, pe aragaz si in cuptor. Sau poate imi puteti recomanda din alt material.
|
#2
Posted 04 December 2017 - 13:50
cea mai buna e oala lu' soacra-mea!
(scuze ptr off!) Edited by richi_e, 04 December 2017 - 13:51. |
#4
Posted 04 December 2017 - 13:54
marga32, on 04 decembrie 2017 - 13:43, said:
Ce oala recomandati pentru sarmale? Cea din lut se poate folosi doar in cuptor si (de preferinta) doar la sarmale (ceea ce ma si intereseaza). Pe cand cea din extremadura (desi costa dublu) o pot folosi la diferite mancaruri, pe aragaz si in cuptor. Sau poate imi puteti recomanda din alt material. Nu-ti trebuie oala speciala pentru sarmale. Secretul este sa le faci la cuptor. Le fierbi putin pe aragaz, apoi le lasi sa se faca la cuptor. |
#6
Posted 04 December 2017 - 14:20
sarmalele ies foarte bune si in cratita/oala din fonta emailata. doar ca e incomod de manevrat si spalat, din cauza greutatii mari a vasului.
|
#7
Posted 04 December 2017 - 14:21
#8
Posted 04 December 2017 - 14:22
marga32, on 04 decembrie 2017 - 13:43, said:
Ce oala recomandati pentru sarmale? Cea din lut se poate folosi doar in cuptor si (de preferinta) doar la sarmale (ceea ce ma si intereseaza). Pe cand cea din extremadura (desi costa dublu) o pot folosi la diferite mancaruri, pe aragaz si in cuptor. Sau poate imi puteti recomanda din alt material. |
#9
Posted 04 December 2017 - 14:34
Am de lut, nu as face in altceva, doar de nevoie, poate.
Dar in ea poți să faci și alte mincaruri la cuptor, ciolan cu fasole, tocănițe, etc. Adică, sa nu te gindești că investești in cea de lut și faci cu ea doar un fel de mincare. Tine mult timp mincarea calda, după ce ai oprit cuptorul, chiar și 12 ore, daca are capacul pus. Edited by crisstonne, 04 December 2017 - 14:37. |
#10
Posted 04 December 2017 - 14:48
|
#11
Posted 04 December 2017 - 15:06
Eu o am de vreo 2 ani si nu s-a spart, daca o folosesti cu atentie, e ok.
|
#12
Posted 04 December 2017 - 15:08
[ https://s2emagst.akamaized.net/products/2254/2253459/images/res_8343b18895be4ad1cb00643a740b57fc_full.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Edited by qawHaq1, 04 December 2017 - 15:09. |
#13
Posted 04 December 2017 - 15:16
Lidl aduce din cand in cand ceea ce se numeste "Dutch Oven", adica practic o oala din fonta? turnata. (cast iron).
Arata ca in poze, iar calitatea vs. pret e inegalabila. Chestii similare facute de Tefal, sau Doamne fereste Le Creuset, costa de 4-10x mai mult. O sa iasa sarmalele excelent, si se poate folosi in orice cuptor si pe orice tip de plita. http://offers.kd2.or...3382e57d8d9.jpg Singurul dezavantaj e ca astfel de oale sunt extrem de grele, probabil minim 10-12 kg pentru cel din poza (are 4 litri capacitate cred, numai bun pentru 30-40 sarmale ) [ http://offers.kd2.org/pics/50/25/5025491ab4d359bb45230f0a8a33b3382e57d8d9.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by corina_geo, 04 December 2017 - 15:22. |
#14
Posted 04 December 2017 - 15:24
Da, o stiu. Mi s-a parut scumpa. De genul ala gasesc facute la noi.
|
#15
Posted 04 December 2017 - 15:26
Nimic nu se compara cu niste sarmale facute in curte intr-un ceaun de LUT.
Deja ma gandesc la Craciun |
|
#16
Posted 04 December 2017 - 15:46
recomand fonta emailata
chiar si la ikea cele mai scumpe oale sunt gama senior din fonta la lidl sunt destul de ieftine, dar sunt similare la cora/crfr/samd la acelasi pret cand le prinzi reduse la oferta si de lut merge dar mult mai greu/incet, ca oala de fonta o tin pe aragaz pana incepe sa clocoteasca si asa economisesc 1-2 ore, nu poti pune oala de lut direct pe flacara, si cum fac sarmale la fiecare 2 saptamani devine relevant Edited by Oxigen1234, 04 December 2017 - 15:47. |
#17
Posted 04 December 2017 - 16:47
daca vrei sa mananci sarmale bune atunci cumpara un vas de lut (vas roman) si le faci in cuptor. em experimentat in fonta si lut emailat si neemailat. concluzia mea e ca au gustul cel mai bun la cuptor si in vas de lut simplu, fara email sau desene cu vopsea. cam asa ceva
|
#18
Posted 05 December 2017 - 02:02
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users