Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...
 Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua
 sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...
 

Oala pentru sarmale. Lut vs extremadura vs altceva

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
marga32

marga32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,074
  • Înscris: 11.06.2010
Ce oala recomandati pentru sarmale? Cea din lut se poate folosi doar in cuptor si (de preferinta) doar la sarmale (ceea ce ma si intereseaza). Pe cand cea din extremadura (desi costa dublu) o pot folosi la diferite mancaruri, pe aragaz si in cuptor. Sau poate imi puteti recomanda din alt material.

#2
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,926
  • Înscris: 02.02.2007
cea mai buna e oala lu' soacra-mea!
(scuze ptr off!)

Edited by richi_e, 04 December 2017 - 13:51.


#3
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,701
  • Înscris: 04.06.2007
Eu am una de lut si ies foarte bune.

#4
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,866
  • Înscris: 05.08.2014

View Postmarga32, on 04 decembrie 2017 - 13:43, said:

Ce oala recomandati pentru sarmale? Cea din lut se poate folosi doar in cuptor si (de preferinta) doar la sarmale (ceea ce ma si intereseaza). Pe cand cea din extremadura (desi costa dublu) o pot folosi la diferite mancaruri, pe aragaz si in cuptor. Sau poate imi puteti recomanda din alt material.

Nu-ti trebuie oala speciala pentru sarmale. Secretul este sa le faci la cuptor. Le fierbi putin pe aragaz, apoi le lasi sa se faca la cuptor.

#5
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Recomand slow cooker, ies excelente.

#6
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
sarmalele ies foarte bune si in cratita/oala din fonta emailata. doar ca e incomod de manevrat si spalat, din cauza greutatii mari a vasului.

#7
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005

View PostBibulus, on 04 decembrie 2017 - 13:54, said:

Nu-ti trebuie oala speciala pentru sarmale. Secretul este sa le faci la cuptor. Le fierbi putin pe aragaz, apoi le lasi sa se faca la cuptor.

Ai uitat sa spui ca le fierbi la foc mic, in cuptor tot la foc mic.

#8
navistar_eagle

navistar_eagle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 958
  • Înscris: 16.11.2017

View Postmarga32, on 04 decembrie 2017 - 13:43, said:

Ce oala recomandati pentru sarmale? Cea din lut se poate folosi doar in cuptor si (de preferinta) doar la sarmale (ceea ce ma si intereseaza). Pe cand cea din extremadura (desi costa dublu) o pot folosi la diferite mancaruri, pe aragaz si in cuptor. Sau poate imi puteti recomanda din alt material.
Eu recomand sarmale doar daca nu ai un regim sedentar.

#9
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,295
  • Înscris: 13.01.2011
Am de lut, nu as face in altceva, doar de nevoie, poate.
Dar in ea poți să faci și alte mincaruri la cuptor, ciolan cu fasole, tocănițe, etc.
Adică, sa nu te gindești că investești in cea de lut și faci cu ea doar un fel de mincare.
Tine mult timp mincarea calda, după ce ai oprit cuptorul, chiar și 12 ore, daca are capacul pus.

Edited by crisstonne, 04 December 2017 - 14:37.


#10
marga32

marga32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,074
  • Înscris: 11.06.2010

View Postcorinadaniela, on 04 decembrie 2017 - 14:20, said:

sarmalele ies foarte bune si in cratita/oala din fonta emailata. doar ca e incomod de manevrat si spalat, din cauza greutatii mari a vasului.
Intr-adevar. In schimb, cea din lut se poate sparge. Ambele au pro si contra.

#11
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,701
  • Înscris: 04.06.2007
Eu o am de vreo 2 ani si nu s-a spart, daca o folosesti cu atentie, e ok.

#12
qawHaq1

qawHaq1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 880
  • Înscris: 14.03.2014
[ https://s2emagst.akamaized.net/products/2254/2253459/images/res_8343b18895be4ad1cb00643a740b57fc_full.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by qawHaq1, 04 December 2017 - 15:09.


#13
corina_geo

corina_geo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,093
  • Înscris: 30.09.2008
Lidl aduce din cand in cand ceea ce se numeste "Dutch Oven", adica practic o oala din fonta? turnata. (cast iron).

Arata ca in poze, iar calitatea vs. pret e inegalabila. Chestii similare facute de Tefal, sau Doamne fereste Le Creuset, costa de 4-10x mai mult.

O sa iasa sarmalele excelent, si se poate folosi in orice cuptor si pe orice tip de plita.

http://offers.kd2.or...3382e57d8d9.jpg

Singurul dezavantaj e ca astfel de oale sunt extrem de grele, probabil minim 10-12 kg pentru cel din poza (are 4 litri capacitate cred, numai bun pentru 30-40 sarmale Posted Image )
[ http://offers.kd2.org/pics/50/25/5025491ab4d359bb45230f0a8a33b3382e57d8d9.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by corina_geo, 04 December 2017 - 15:22.


#14
marga32

marga32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,074
  • Înscris: 11.06.2010
Da, o stiu. Mi s-a parut scumpa. De genul ala gasesc facute la noi.

#15
anarchy78_ro

anarchy78_ro

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,048
  • Înscris: 20.02.2016
Nimic nu se compara cu niste sarmale facute in curte intr-un ceaun de LUT.
Deja ma gandesc la Craciun Posted Image

#16
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
recomand fonta emailata
chiar si la ikea cele mai scumpe oale sunt gama senior din fonta
la lidl sunt destul de ieftine, dar sunt similare la cora/crfr/samd la acelasi pret cand le prinzi reduse la oferta
si de lut merge dar mult mai greu/incet, ca oala de fonta o tin pe aragaz pana incepe sa clocoteasca si asa economisesc 1-2 ore, nu poti pune oala de lut direct pe flacara, si cum fac sarmale la fiecare 2 saptamani devine relevant

Edited by Oxigen1234, 04 December 2017 - 15:47.


#17
bilti

bilti

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,020
  • Înscris: 14.11.2006
daca vrei sa mananci sarmale bune atunci cumpara un vas de lut (vas roman) si le faci in cuptor. em experimentat in fonta si lut emailat si neemailat. concluzia mea e ca au gustul cel mai bun la cuptor si in vas de lut simplu, fara email sau desene cu vopsea. cam asa ceva

#18
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,295
  • Înscris: 13.01.2011

View Posttiestodj20, on 04 decembrie 2017 - 15:06, said:

Eu o am de vreo 2 ani si nu s-a spart, daca o folosesti cu atentie, e ok.

Eu din 2003 :)

Edited by crisstonne, 05 December 2017 - 02:09.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate