Ascuțit cuțite, unde?
Ultima postare: aug 17 2017 14:09, Inițiat de
DaculScoril0
, oct 10 2016 12:16
·
0
#37
Publicat: 12 octombrie 2016 - 19:21
#39
Publicat: 08 decembrie 2016 - 01:01
Pentru niste cutite de bucatarie luate mai demult din Real (ascutite la tocilarie de doua ori pe an), ce piatra de ascutit recomandati? Nu mai pot merge la cel care mi le ascutea pana acum, si in ultimul loc unde am fost nu mi le-a dat lucioase (pana acum ma puteam oglindi in ele).
Am vazut pe olx mai multe variante: 1000 / 3000 sau 1000 / 4000. E bun pretul? |
#44
Publicat: 12 decembrie 2016 - 12:37
data viitoare o sa iasa mai bine. dar, cel mai important este sa nu le lasi sa se toceasca pina la faza la care sa ai nevoie de "artileria grea". e mai bine sa le improspatezi taisul imediat ce simti ca nu mai e la fel. cei care lucreaza "industrial" (de ex macelarie, restaurante), o fac probabil de mai multe ori pe zi. e drept ca am primit la ascutit de citeva ori cutite de pe la restaurante si nu prea deosebeai taisul de spinare ca ascutime.
|
#45
Publicat: 13 decembrie 2016 - 14:11
draku, on 11 octombrie 2016 - 22:50, said: pe strada lizeanu, fix in statia "Lizeanu" a tramvaiului 16 (prima de la intersectia cu Stefan cel Mare) tocilar profesionist, destul de ocupat (ultima data cand am fost acolo cu o foarfeca, avea mai mult de 100 de bisturie la ascutit, plus altele......) |
#48
Publicat: 14 decembrie 2016 - 11:49
Depinde de piatra, posibil sa-ti trebuiasca o piatra cu granule mai tari si cu un liant mai puternic.
Eu am un cutit care il folosesc la taiat carnea si care este de sacrificiu: tescoma carving knife 20cm. [ http://www1.tescoma.com/images/zbozi/863034.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Pe asta invat sa ascut cutite. Are otelul destul de moale se ascute usor dar isi pierde taisul (prea repede pentru mine). L-am ascutit cu o piatra de 5 lei cu granulatia 120-240 pana taia parul de pe mana, iar dupa o repriza de taiat legume nu mai lua parul de pe mana. Ehe am invatat sa pastrez pe piatra granulele din piatra macinata amestecate cu apa, ii maresc foarte mult puterea abraziva si lustruiesc frumos suprafata. Editat de arg, 14 decembrie 2016 - 12:08. |
#50
Publicat: 14 decembrie 2016 - 12:34
400/1000 mi se pare cam fina pentru cutite de bucatarie sau cel putin in raport cu ce am folosit eu.
Cred ca piatra aia merge bine la intretinere nu la ascutit cand deja trebuie sa iei din material cu o piatra grosiera. Parca aveai cutie Zwilling ce marca si model este piatra? Editat de arg, 14 decembrie 2016 - 12:37. |
#54
Publicat: 14 decembrie 2016 - 17:02
Cred ca este prea tare, este casant si se sparge (se rupe) la contactul cu tocatorul.
Eu cand le fac brici si din doua miscari sunt boante. p.s. stie cineva cum se testeaza otelul ca sa tina bine taisul? (inainte de cumparare si proba practica) Editat de arg, 14 decembrie 2016 - 17:03. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi