Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Boia afumata iute sau dulce
Ultima postare: aug 22 2017 10:14, Inițiat de
business11
, aug 24 2016 17:57
·
0
#1
Publicat: 24 august 2016 - 17:57
Salutare,
eu sunt un pasionat al condimentelor. Si in timpul meu liber iubesc sa prepar condimente si diferite preparate singur. Astazi doresc sa va spun o reteta cum sa preparati boia afumata dulce sau picanta in casa. Cine a mai preparat boia in casa stie diferenta intre cea cumparata. Aveti nevoie de ardei capia, (pentru cine doreste boia iute, aveti nevoie si de chili rosii), aparat pentru uscare (merge si in cuptor), masina de macinat (merge si in morsar sau cu un cutit, dar nu va iesi la fel de fin) si un gratar sau o masina de afumat sau in cel mai rau caz o cutie pentru afumat. Dupa ce ati spalat ardeii capia si optional chili, indepartati cotorul si taiati ardeii micuti in patratele. La chili trebuie indepartate semintele in functie in cat de iute sa iasa praful. Pentru pregatirea focului, aveti nevoie de un lemn uscat preferabil lemn dulce pentru aromatizare si afumare. Nu trebuie adaugat foarte mult lemn pentru ca nu dorim o temperatura foarte puternica, va trebui sa adaugam lemn mereu pentru a pastra o temperatura constanta care sa nu depaseasca 50-70 de grade. Adaugati ardeii taiati patratele pe o caserola din aluminium si acoperiti gratarul cu capac. Dupa 4-5 ore, ardeii vor fi uscati partial si afumati. Dupa asta, bucatiile de ardei trebuiesc pusi intr-un aparat de uscat (sau in cuptor, dar consuma mult curent), pentru inca 48 de ore. Dupa aceste 48 de ore ardeii trebuiesc sa fie uscati si afumati, pregatiti pentru macinat. Chiar si intr-o masina pentru macinat cafea puteti macina ardeiul in praf boia. Pentru ardeii chili nu trebuie pusi pe gratar ci doar uscati in cuptor sau in masina de uscat. Dupa ce i-ati procesat in praf ii puteti combina cu praful de ardei capia pentru a iutii combinatia. Have fun! |
#3
Publicat: 24 august 2016 - 18:48
business11, on 24 august 2016 - 17:57, said:
...Pentru pregatirea focului, aveti nevoie de un lemn uscat preferabil lemn dulce pentru aromatizare si afumare. Nu trebuie adaugat foarte mult lemn pentru ca nu dorim o temperatura foarte puternica, va trebui sa adaugam lemn mereu pentru a pastra o temperatura constanta care sa nu depaseasca 50-70 de grade. Adaugati ardeii taiati patratele pe o caserola din aluminium si acoperiti gratarul cu capac. Dupa 4-5 ore, ardeii vor fi uscati partial si afumati... Ce e aia lemn dulce? Tre' să-l gustăm? Apoi angajăm pe cineva să bage în cutie materie primă 4-5h? Dacă vrei să te bagi în seamă, fă-o cu abnegaţie! Nu trunchia informaţia! |
#4
Publicat: 24 august 2016 - 20:47
business11, on 24 august 2016 - 17:57, said:
Astazi doresc sa va spun o reteta cum sa preparati boia afumata dulce sau picanta in casa. Aveti nevoie de ardei capia ... Nu se foloseste ardeiul kapia: e prea gros in "carne" si se usuca greu! ... sunt ardei speciali pentru asa ceva: trebuie sa aiba pulpa subtire si dupa uscare ramane doar o "cojita" ... sunt si hibrizi si soiuri ... eu prefer soiul Szegedi 80 (e dulce) ... cultiv la trei ani ardeiul asta si imi fac mai multa boia! business11, on 24 august 2016 - 17:57, said:
....pentru cine doreste boia iute, aveti nevoie si de chili rosii) .... Aceeasi "poveste": sunt de preferat ardeii iuti cu pulpa subtire! business11, on 24 august 2016 - 17:57, said:
...aparat pentru uscare (merge si in cuptor) Eu usuc lent la aer: fac siraguri de ardei! ... bag ardeiul in cuptor (f putin timp) numai inainte de macinare (sa se usuce f bine) .... toamna aerul rece e umed si nu risc ca ardeii sa nu se poata macina f bine (daca sunt "umezi" nu se macina bine). business11, on 24 august 2016 - 17:57, said:
...o masina de afumat sau in cel mai rau caz o cutie pentru afumat. Siragurile de ardei uscati le bag in afumatoarea mare ... folosesc lemn tare: fag/stejar/salcam ... La final pastrez si boia dulce si fac si combinatii cu boia f iute (cam 4 parti dulce si o parte chilii). |
#8
Publicat: 22 august 2017 - 10:14
Dap...aia e problema. Moliile alea își depun ouăle pe orice aliment (și in sare le-am găsit) și taaaare greu scapi de ele.
Eu le-am avut in casa și pana când nu am aruncat absolut orice aliment (făina, mălai. Zahar, sare, cafea și orice pudra sau cereale mai aveam), am sterilizat bine recipientele, nu am scăpat de ele. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi