Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...
 Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...
 Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 

Casuta mea in Chiajna

- - - - -
  • Please log in to reply
160 replies to this topic

#37
elizekap

elizekap

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 04.03.2015
Nici la noi strada nu este asfaltata. Cand ati facut lucrarea?

Nici la noi strada nu e inca asfaltata. Cand ati facut lucrarea si cu ce firma ati lucrat?

#38
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,906
  • Înscris: 27.02.2008
daca e peste 100m extinderea..s-ar putea sa cada in atributiile primariei..Parca nu se da ATR pt distante mai mari...Ar fi bine sa te interesezi...

#39
elizekap

elizekap

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 04.03.2015
Da, ai dreptate.stiam asta, dar oricum va trebui sa platim si noi racordarea din drumul public si pana la terenul nostru. Drumul de acces la teren este un drum de servitute. Iar terenul nostru e la o distanta de circa 30 m de la drumul public.
Am fost deja la Primarie, am reusit chiar sa mobilizez si ceilalti vecini de teren, am facut un model de cerere pe care l a completat fiecare in parte si le am depus la primarie.
Initial se uitau la mine ca la OZN, apoi le am zis care sunt legile, ordinele si regulamentul unde scrie asta. Pur si simplu nu le venea sa creada. Au verificat si ei si au spus ca o sa se intereseze ce trebuie sa faca si vor face.
Recent am vazut un tub gros cu mai multe fire electrice in el, in apropierea drumului nostru de servitute..inca nu am aflat daca sunt doar pentru iluminat stradal sau si pentru consum.


#40
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,504
  • Înscris: 04.05.2007

View Postelizekap, on 05 ianuarie 2016 - 15:11, said:

Curentul electric este la distanta mai mare de 100 m. Nu stiu exact cat de departe urmeaza sa aflam. O sa postez cand aflu exact. De aceea am alocat cei 10.000 d euro.

Puteti sa imi recomandati cativa constructori? Cred ca ar fi momentul sa incepem sa cautam echipa cu care o sa construim.

Strange date despre constructori (o lista cat mai mare), dar nu trimite cerere de oferta doar pe baza imaginilor pe care le ai acum si a planselor de arhitectura. Este un sfat gratuit si bine de bagat la cap...o sa scapi de multe discutii de dupa. Daca cineva se va incumeta sa-ti faca vreo oferta acum (desi ar trebui sa excluzi "constructorii" care iti fac oferte pe baza de imagini), o va modifica substantial dupa ce vei avea proiectul complet. Te vei scuti de discutii de genul "este mai complicat decat ce speram", "ti-a bagat structuristul mult fier si de-asta este mai mare costul", etc.
@cumparator ti-a recomandat sa citesti si jurnalul "veveritei", care a construit tot prin Chiajna. Casa ei nu este mai mare dar bugetul s-a dus mult mai sus decat estimezi tu acum.
Eu iti recomand sa reanalizati proiectul actual, casuta este frumusica pe afara dar nu mi se pare un partiu foarte functional (am spus motive intr-un mesaj anterior). Balconul ala direct peste living iti va aduce probleme de hidroizolatie si termoizolatie care in timp iti poate aduce igrasie. Dormitoarele iti vor pune probleme la mobilare si peste un timp probabil ca iti va parea rau ca ai facut 4 mici in loc sa faci 3 mai mari (apropo, chiar aveti nevoie de 4 dormitoare ?)
Garajul ca parte componenta a casei este un moft costisitor atat la constructie dar si apoi in intretinere. Dupa cum a izolat arhitectul, se intelege ca inclusiv garajul este incazit, insa nu stiu cat de izolanta iti inchipui tu ca este o usa/rulou de garaj. Daca nu incalzesti garajul, vei avea avea peretii comuni cu casa mai reci si vei pierde caldura multa pe acolo. Mai bine izolezi garajul si pe exterior, dar sa izolezi in plus si pe interior peretii comuni cu casa. Vei consuma destul de multi mc de gaz iarna pentru moftul de a urca si cobora direct din masina. Este ceva, recunosc...si daca ti-o permiti si asumi nu pot sa-ti spun decat spor la treaba.

Edited by the_lion, 05 January 2016 - 16:36.


#41
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,752
  • Înscris: 11.03.2006
Asa este, primaria ar trebui sa faca extinderea. Daca nu are fonduri, face nu stiu ce demersuri catre firma de distributie si poate dura ani de zile. Din cate imi amintesc, in lege nu apar termene. Daca sunteti mai multi poate ca aveti ceva influenta si realizati miracolul, iar atunci o sa va coste putin sa va bransati. Ordinul este dat de cativa ani si primaria habar nu are.
Eu am facut extinderea in primavara 2015 cu o firma din Dambovita. Astia sunt pe judete si exista pe portalul ANRE o lista a firmelor autorizate ANRE pentru fiecare judet. Dar cel mai bine intreaba pe cineva din vecini care si-a facut casa de curand cu cine a lucrat.

#42
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postthe_lion, on 05 ianuarie 2016 - 16:25, said:

.. Vei consuma destul de multi mc de gaz iarna pentru moftul de a urca si cobora direct din masina...
Posted Image  De care gaz? @elizekap se va incalzi cu material lemnos, caci nu are gaze in zona..

Avand in vedere faptul ca si la asigurarea cu energie electrica ar putea sa apara ""constrangeri'" eu as tinde spre o locuinta mai bine gandita, care sa poata sa asigure incalzirea fara a depinde de energia electrica.. Se poate intampla ca puterea bransamentului sa nu aiba acea valoare cat ati vrea voi ca beneficiari.. de termeni de executie si costuri deja s-a mentionat de colegi mai sus..
Regandeste abordarea, nu e de gluma.
Posted Image

P.S. As recomanda si putul de apa sa fie executat din start astfel incat sa se poata opera si cu o galeata cu clapet..

Edited by andreilesan, 05 January 2016 - 18:23.


#43
elizekap

elizekap

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 04.03.2015
Buna din nou, dupa o scurta pauza in care am contactat cat de multi constructori am putut, ca sa ne facem o idee daca ne putem incadra in bugetul nostru cu modelul de casa propus de arhitec. Pana acum, toate ofertele primite sunt 70.000 - 72.000 - 74.000, cu firma, cu TVA, la cheie, dintre care doar ultima cu instalatii sanitare celelalte fara.
Am primit si o oferta din partea unei echipe, recomandata si cu care am lucrat si noi anterior pentru reamenajarea unui apartament, fara firma, mana de lucru 30.000 de euro. Ni s-a spus ca la cheie, avand in vedere ca nu lucram pe firma ne-ar duce undeva putin peste 60.000 lei.

Avand aceste informatii ne-am hotarat sa mergem mai departe cu acest proiect. Proiectul a suferit mici modificari fata de varianta initiala.

Ce parere aveti?

De asemenea, arhitectul nostru ne-a sugerat sa construim cu porotherm+beton doar parterul iar etajul cu structura pe lemn. El zice ca asta ne-ar micsora costurile de construire destul de mult. Cum vi se pare varianta asta?

#44
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014

elizekap, on 15 ianuarie 2016 - 17:56, said:

Ce parere aveti?
Functional proiectul arata bine . Ce nu imi place ar fi zona din stanga livingului (pare o zona "moarta") , acolo ar merge un spatiu de sera sau o alta forma a livingului incat sa fie utilitate pe toata suprafata . Balconul de sus e din alt film (nu unul american).
Ce as modifica eu : diferentele de nivel dintre zona de living-terasa si restul casei , de la -0.5 la -0.3 ( cu o singura treapta intermediara)  , spatiul de la etaj de peste zona barului l.as lasa open space pana sus astfel incat sa am vedere de pe hol pe zona de jos ,dar si ca fanta de lumina pe holul de etaj pentru a nu parea claustrofob din lipsa luminii naturale si a spatiului ingust.
Apoi , la volumetrie as vedea.o cu o alta forma la acoperis si cu cateva elemente pe fatada pincipala.
Repet ,proiectul arata bine funnctional dar se mai pot face cosmetizari la el.

Edited by doarUNom, 15 January 2016 - 19:23.


#45
elizekap

elizekap

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 04.03.2015
Proiectul este aproape gata. Urmeaza sa fie dat la structurist.

Atasez imagini cu forma finala, pentru care am primit ofertele de mai sus de la constructori. Iti multumesc pentru sfaturi @doarunom, insa forma asta finala chiar imi place asa cum e, sigur ca intotdeauna e loc de mai bine.

Apropo de lumina pe scari si spatiu claustrofobic, am renuntat la placa de deasupra holului cu scarile spre etaj.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   1.14MB   74 downloads
  • Attached File  3.jpg   2.44MB   73 downloads
  • Attached File  5.jpg   2.49MB   75 downloads
  • Attached File  6.jpg   461.55K   73 downloads


#46
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postelizekap, on 18 ianuarie 2016 - 16:26, said:

Proiectul este aproape gata. Urmeaza sa fie dat la structurist.
Ce protectie termica va avea anvelopa cladirii: placa de pe sol, peretii opaci, planseele sub terase si planseul peste ultimul nivel?

View Postelizekap, on 18 ianuarie 2016 - 16:26, said:

Atasez imagini cu forma finala, pentru care am primit ofertele de mai sus de la constructori. Iti multumesc pentru sfaturi @doarunom, insa forma asta finala chiar imi place asa cum e, sigur ca intotdeauna e loc de mai bine.
Apropo, cum a ramas cu cosul care nu era prevazut in planul de la etaj? Cosul din imagini nu poate fi un pic mai scurt? Chiar trebuie sa iasa asa de mult peste nivelul coamei? Un 50cm peste aceasta ar da urat? Eu as intreba cum a prevazut arhitectul ca se va curata acest cos, daca ramane la aceasta inaltime?
Posted Image

Edited by andreilesan, 18 January 2016 - 16:38.


#47
elizekap

elizekap

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 04.03.2015
La intrebarea nr. 1 o sa pot raspunde imediat ce am proiectul in fata (mai dureaza putin pana e gata). Dar, ca detaliu de constructie, parterul va fi construit din caramida + beton, iar etajul din lemn.
La intrebarea a doua, cosul nu va fi atat de lung, am discutat asta cu arhitectul, mi-a spus ca nu a apucat sa il modifice in 3d-uri.

#48
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014
"sigur ca intotdeauna e loc de mai bine."
Corect. Mai rau e cand nu exista interes din partea celui care a incasat banul.
O simpla schimbare de culori -texturi de materiale , nu inseamna ca e o alta varianta de proiect . Inseamna altceva , dar ma abtin de la alte comentarii :)


"Apropo de lumina pe scari si spatiu claustrofobic, am renuntat la placa de deasupra holului cu scarile spre etaj."
Nu castigi nimic la capitolul lumina naturala sau ceva de efect la functionalul etajului. Ala era un spatiu util care putea fi exploatat.


"Atasez imagini cu forma finala"
Forma verandei cu acele coloane trebuie sa arate altfel , pentru a se integra cu imaginea arcuita a ferestrelor (stanga si dreapta-sus).


#49
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,504
  • Înscris: 04.05.2007

View Postelizekap, on 18 ianuarie 2016 - 16:53, said:

La intrebarea nr. 1 o sa pot raspunde imediat ce am proiectul in fata (mai dureaza putin pana e gata). Dar, ca detaliu de constructie, parterul va fi construit din caramida + beton, iar etajul din lemn.
La intrebarea a doua, cosul nu va fi atat de lung, am discutat asta cu arhitectul, mi-a spus ca nu a apucat sa il modifice in 3d-uri.

Eu zic ca nu o sa vezi beneficiile in buzunarul tau cu etajul de lemn. Odata ce ai ridicat parterul si ai turnat placa peste parter, deja ai facut mare parte din treaba. Iar etajul din lemn (facut cum trebuie) nu va absolut iesi deloc mai ieftin decat daca l-ai face din zidarie. Dar de-asta te vei convinge pe parcurs...pentru ca arhitectul tau nu le are cu costurile.

Edited by the_lion, 18 January 2016 - 17:29.


#50
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postelizekap, on 18 ianuarie 2016 - 16:53, said:

La intrebarea nr. 1 o sa pot raspunde imediat ce am proiectul in fata (mai dureaza putin pana e gata). Dar, ca detaliu de constructie, parterul va fi construit din caramida + beton, iar etajul din lemn.
In regula, mai astept.. Dar, nici macar nu s-a amintit ca va fi termoizolata asa si/sau asa ?Posted Image

View Postelizekap, on 18 ianuarie 2016 - 16:53, said:

La intrebarea a doua, cosul nu va fi atat de lung, am discutat asta cu arhitectul, mi-a spus ca nu a apucat sa il modifice in 3d-uri.
Posted Image Posted Image

P.S. Voi tine minte sa vad cum s-a solutionat si cu incaperea pentru centrala termica, care era una total nepotrivita pentru combustibili solizi..
Posted Image

Edited by andreilesan, 18 January 2016 - 17:14.


#51
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015
nu stiu la restul, dar pentru electrice lemnul inseamna bani si probleme!
sa nu cumva sa nu ai proiect de electrice facut bine si despicat in 4 de noi aici pe forum!

Edited by mihnearau, 18 January 2016 - 17:52.


#52
elizekap

elizekap

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 04.03.2015

View Postandreilesan, on 18 ianuarie 2016 - 17:10, said:


In regula, mai astept.. Dar, nici macar nu s-a amintit ca va fi termoizolata asa si/sau asa ?Posted Image

Posted Image Posted Image

P.S. Voi tine minte sa vad cum s-a solutionat si cu incaperea pentru centrala termica, care era una total nepotrivita pentru combustibili solizi..
Posted Image


Camera tehnica a ramas la fel. Am vazut intre timp centrale pe peleti si ca dimensiuni incap in ct-ul nostru. Intr adevar, va trebui sa depozitam peletii altundeva. In cativa ani noi vrem sa trecem pe gaz,sigur daca va ajunge vreodata gazul la noi (e cam la 80 m acum)

#53
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postelizekap, on 18 ianuarie 2016 - 22:39, said:

Camera tehnica a ramas la fel. Am vazut intre timp centrale pe peleti si ca dimensiuni incap in ct-ul nostru. Intr adevar, va trebui sa depozitam peletii altundeva.
Posted Image.... Se pare ca nu vrei sa ma auzi..  Incearca sa simulezi ca sa vezi unde vei monta centrala pe peleti in acel spatiu, unde vei scoate cosul, unde vei monta stocatorul, boilerul, vasele de expansiune..

Offfff, daca era dupa mine, faceam un subsol partial delimitat de axele 2-3-A'-B'  si foloseam unul din tuburile cele doua ale cosului.. Aveam incalzirea cu lemne, cu circulatie naturala si eram independent de orice pana de curent, sau service.. Iar pentru cazuri de lipsa de-acasa cateva zile - prevedem o centrala electrica acolo..                                                           http://forum.softped...2#entry18597723

View Postelizekap, on 18 ianuarie 2016 - 22:39, said:

In cativa ani noi vrem sa trecem pe gaz,sigur daca va ajunge vreodata gazul la noi (e cam la 80 m acum)
In cativa ani se pot schimba multe...

Posted Image

Edited by andreilesan, 18 January 2016 - 23:02.


#54
lamaisonecologique

lamaisonecologique

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 01.09.2012

View Postmihnearau, on 18 ianuarie 2016 - 17:51, said:

nu stiu la restul, dar pentru electrice lemnul inseamna bani si probleme!
sa nu cumva sa nu ai proiect de electrice facut bine si despicat in 4 de noi aici pe forum!
Ai putea sa ne spui ce problème are lemnul cu electricitatea??

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate