Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ocolirea limitatoarelor de viteza...

Recomandare adeziv - pt pervaz PVC

Sfat achizitie, Xiaomi 14 Ultra s...

Priza contorizare consum energie
 Cat timp purtați o pereche d...

Problema Makita PLM 4628n

Nelamurire sunet navigatie auto

Ma bate gandul la primul bmw
 Cum rezolv o incompatibilitate in...

Despre instaurarea normalitã...

De cate ori purtati o pereche de ...

"Releu" comandat de la di...
 Pe la voi cum mai merg dezmembrar...

Ce sisteme audio ați avut la masi...

Achizitie dubita Stellantis

Foisor - noi reglementari
 

Cum am iesit victoriosi in primul razboi mondial ?

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
43 răspunsuri în acest subiect

#19
pierre_de_timp

pierre_de_timp

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.251
  • Înscris: 30.12.2007

 pathfinder899, on 11 octombrie 2014 - 18:33, said:

Cum de am iesit victoriosi in primul razboi mondial daca am incheiat pace separata cu puterile centrale la Buftea in 1918 in niste conditii foarte defavorabile ?
asta e doar ca sa mai deschizi un topic. Cea mai rapida informare pe internet te-ar fi lamurit in aprox 4 minute ce s-a intamplat atunci.

De ce asa? Pai sa ii zicem oportunism politic. Un oportunism care i-a pemis sa fie la masa tratativelor ca stat beligernat de partea invingatorilor. E rau oportunismul in politica? Doar daca iese prost. Uniunea dintre Austria si Ungaria a fost tot un oportunism politic. Nu aveau nimic in comun nici cultural nici lingvistic. Ba mai mult, dupa unii istorici daca nu era oportunism la independenta statelor unite cica s-ar fi vorbit germana in loc de engleza ceea ce ar fi schimbat mult inclusiv soarta primului razboi mondial.

 bluebyte, on 12 octombrie 2014 - 00:44, said:

orice este minciuna inafara de istoria falsa pe care ati invatat-o si care va convine.
Mai mult nu are rost sa povestim, m-am cam saturat sa incerc sa cred voi intradevar vreti sa discutati aici despre realitate si adevar.



nea florica?? Mata esti?

Pe aia adevarata numai tu o stii, desigur.

 lupu2, on 12 octombrie 2014 - 09:34, said:

toata lumea stie ce s-a intamplat de fapt

"toata lumea" stie o varianta, asa cum iarasi "toata lumea" stie o alta varianta. Un idealist ar fi tentat sa creada ca istoria e una singura pentru ca lucrurile care deja s-au petrecut nu s.au petrecut decat intr-un singur fel (excludem desigur varianta universurilor paralele) dar INTOTDEAUNA istoria a fost scrisa de invingatori, si a fost promovata si acceptata varianta convenabila pentru cat mai multi.
Dupa unii, Germania nu a fost stat agresor in al doilea razboi mondial (si nici in primul, avand in vedere ca kaiserul era in vacanta cand austriecii au declarat razboi :) ) insa "istoria" spune ca da. Tot "istoria" spune ca Marea Britanie a fost invingatoare in al doilea razboi mondial cand de fapt daca ii compari starea imperiului inainte si dupa ai sa constati ca da cu minus. So.... asta cu "toata lumea stie" e doar un punct de vedere nu un adevar complet si de multe ori nici cel general acceptat.

#20
Punishing

Punishing

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 344
  • Înscris: 06.07.2011

 pierre_de_timp, on 12 octombrie 2014 - 09:56, said:

Ba mai mult, dupa unii istorici daca nu era oportunism la independenta statelor unite cica s-ar fi vorbit germana in loc de engleza ceea ce ar fi schimbat mult inclusiv soarta primului razboi mondial.

Niciun istoric nu spune prostia asta. E un mit urban fără nicio bază faptică. SUA nici până în ziua de astăzi nu au o limbă oficială.

#21
pierre_de_timp

pierre_de_timp

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.251
  • Înscris: 30.12.2007

 Punishing, on 12 octombrie 2014 - 10:04, said:


Niciun istoric nu spune prostia asta. E un mit urban fără nicio bază faptică. SUA nici până în ziua de astăzi nu au o limbă oficială.
Stiu dar da bine in cazurile de "istorie alternativa" ;)  

Cu exceptia faptului ca reprezentau o treime in pennsylvania si cerusera legi in limba germana, cerere respinsa de congres cu 42 de voturi la 41. :)

#22
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.909
  • Înscris: 01.11.2007

 pierre_de_timp, on 12 octombrie 2014 - 09:56, said:

. So.... asta cu "toata lumea stie" e doar un punct de vedere nu un adevar complet si de multe ori nici cel general acceptat.

M-am referit la razboiul romano-maghiar din 1919 si la modul cum au decurs confruntarile dintre cele doua armate (caci au fost doua armate in ciuda a ceea ce spun unii mai frustrati aici).
Astea se stiu clar cum au decurs si care au fost rezultatele, ca unii incearca sa distorsioneze realitatea si sa o suceasca sa dea mai bine e altceva

#23
blinky heart

blinky heart

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.616
  • Înscris: 20.04.2007
Pai sa vedem cum am iesit victoriosi in primul razboi mondial

In primul rand incalcandu-ne aliantele (Tripla Alianta) :conform http://ro.wikipedia....Război_Mondial

Deși legată de Imperiul Austro-Ungar printr-un tratat secret de alianță, din 1883, România alege să se declare neutră la izbucnirea ostilităților, în iulie 1914, prevalându-se de interpretarea clauzelor relative la „casus foederis”.

Apoi declarand razboi aliatilor nostri

"In august 1916, România primește un ultimatum să decidă dacă dorește să se alăture Antantei....".

apoi prin fapte de vitejie cum vedem aici

"După o serie de victorii tactice rapide în Transilvania asupra unor forțe austro-ungare copleșite din punct de vedere numeric, armata română va suferi în toamna anului 1916 o serie de înfrângeri zdrobitoare, care va forța autoritățile statului să se refugieze în Moldova, permițând inamicului să ocupe două treimi din teritoriul național, inclusiv capitala București"
dupa care a devenit  Tara în stare de armistițiu, în perioada 27 noiembrie 1917 - 7 mai 1918,

Dupa aceea Romania a iesit din razboi devenind tara NEcombatanta
"țară necombatantă, în perioada 7 mai1918 - 9 noiembrie 1918",.

Apoi din nou tara beligeranta intr-un lung razboi ...care a durat 2 zile!
"țară beligerantă, de partea Antantei, în perioada 9 noiembrie 1918 - 11 noiembrie 1918".

In concluzie ...Romania nu a iesit de loc victorioasa in primul razboi mondial !

#24
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 22.274
  • Înscris: 07.01.2009

 pierre_de_timp, on 12 octombrie 2014 - 10:11, said:

Stiu dar da bine in cazurile de "istorie alternativa" Posted Image  

Cu exceptia faptului ca reprezentau o treime in pennsylvania si cerusera legi in limba germana, cerere respinsa de congres cu 42 de voturi la 41. Posted Image
Pennsylvania nu e SUA. Pe atunci, cel mai populat stat era Virginia. Si era foarte British.

#25
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.968
  • Înscris: 27.05.2010
Cant ti se termina pauza aia de gandire, (asta e tare, nu) poate o sa vezi ca tratatul ala era secret si semnat de un rege care nu avea acest drept. Tratatul era era valabil daca era aprobat de parlament. Sunt sigur ca imi vei da dreptate cand se va termina pauza de gandire. Eu te astept.

#26
romanasu

romanasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.210
  • Înscris: 26.05.2005
Am iesit invingatori pt ca din 4 vecini, 3 au avut probleme cu miscari revolutionare si nemultumiri ale populatiei satule de razboiul lung.
E chiar surprinzator cum de a scapat asa usor Romania;
- regele era destul de nou in functie si probabil inca popular;
- poate ajutoarele primite de la aliati au facut viata oamenilor de rand mai suportabila decat la vecini;
-sau, faptul ca am intamplator am fost de partea castigatorilor, ne-a permis sa ne alegem cu ceva prada de razboi, numai buna de potolit poftele oamenilor.
Ceva framantari au fost si in tara: 7 guverne intre 1918 si 1919...

Probail, unul din cele mai importante aspecte care a permis tarii sa iasa invingatoare a fost prietenia (si interesele) Frantei fata de Romania.

Bulgaria a avut un impact ceva mai spectaculos in razboi; au cam castigat majoritatea luptelor. Cand a intrat in razboi a ajutat la scoaterea Serbiei; apoi, a pus umarul si la scoaterea Romaniei (povestea cu: aperi stramptorile si ataci Bulgaria sau ataci Transilvania si aperi toata granita de sud). Dar, la sfarsit a iesit foarte prost pentru ei; au ramas si fara plaja pe malul Mediteranei.

#27
Resolute

Resolute

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 784
  • Înscris: 28.08.2013

 romanasu, on 24 octombrie 2014 - 15:28, said:

Bulgaria a avut un impact ceva mai spectaculos in razboi; au cam castigat majoritatea luptelor. Cand a intrat in razboi a ajutat la scoaterea Serbiei; apoi, a pus umarul si la scoaterea Romaniei (povestea cu: aperi stramptorile si ataci Bulgaria sau ataci Transilvania si aperi toata granita de sud). Dar, la sfarsit a iesit foarte prost pentru ei; au ramas si fara plaja pe malul Mediteranei.

Asta spre deosebire de turci, care si ei s-au luptat foarte bine (Gallipoli, Kut, Gaza) si au pierdut razboiul.
DAR au castigat razboiul de dupa, ala cu grecii si au pastrat Istanbulul, stramtorile, litoralul Asiei Mici, sudul Anatoliei. In plus au profitat de haosul din Rusia pentru a ocupa si regiunea Kars si a mentine aproape toata Armenia istorica.

Cam asa si Romania, a profitat de prabusirea Rusiei tariste, a pierdut razboiul mondial dar l-a castigat pe cel de dupa, impotriva Ungariei bolsevice.

Editat de Resolute, 24 octombrie 2014 - 15:56.


#28
cristila

cristila

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 11
  • Înscris: 09.01.2015
sa fi ferit pe oricine singur sa fi luptat impotriva rumanilor de-a lungul timpului. numa cu getul, rumanul, valahul sa nu te lupti. si mai ales singur. romania a castigat si impotriva aliantei germania, austro-ungaria, turcia, bulgaria. in zona bran-campina, in zona jiului, pe valea prahovei, in carpatii orientali. in toate aceste zone romania i-a infrant la trecatori pe germani si austro-ungari. timp de doi ani de zile aproape. a fost rusinos si ramane desigur faptul ca germania impreuna si cu aliati au pierdut timp de doi ani multe batalii la trecatorile carpatilor in fata romanilor. mai ales ca pe valea jiului, bran-campulung, valea prahovei romanii au luptat singuri si in carpatii orientali romanii au luptat singuri iar in 1917 doar a intrat rusia in ajutor in moldova. iar pe urma in noiembrie rusia a facut pasul inapoi si ne-a lasat din nou singuri intr-o situatie cu patru adeversari aliati impotriva noastra. normal ca s-a propus un armistitiu. ce ati fi vrut. romania era singura. pacea s-a semnat de abea in mai 1918. a mintit aici nu stiu cine ca romania inainte de septemibrie cand a intrat in ardeal si a dat cu austro-ungarii de pamant austro-ungarii erau putini. minciuna. voi astia crapati de ciuda. sunteti numa invidie in voi pe istoria fabulos de glorioasa a poporului roman si stramosilor sai getii. noi nu ne furam caciula fiindca noi vorbim de istorie noastra extraordinar de glorioasa de baza de documente. adica dovezi. nu ca voi care spuneti care nici macar nu vorbiti pe dovezi numa asa aiurea. ca noi romanii vorbim aiurea. voi vorbiti numa aiurea ca sunteti plini de ura si nu sunteti romani. sunteti straini care intrati aici astia sau romani vanduti strainilor. sau ca ungaria a pierdut in 1919 fiindca a fost slabita. romanii au fost mai tari ca intotdeauna de altfel impotriva lor cand am fost unu la unu in lupte. numai cu ajutor ca sasii, secuii si de la papalitate au putut face ceva impotriva romanilor. altfel ei sunt zero barat. pai daca a fost slabita nu trebuia sa atace. ca ea a atacat. nu noi. si nu a fost oricum prima data cand i-am busit pe unguri. s-a intamplat si la cuhea in 896 cand almos conducatorul unei trupe de unguri a fost ucis de valahii din cuhea judetul maramures. asa spune cronica pictata de la viena. nu eu. si un ungur a recunoscut asta in 1795. petru joody. pe urma s-a intamplat la posada, s-a intamplat la selimbar cu mihai viteazul. atunci habsburgii nu erau in transilvania. iar unii unguri doreau ei sa fie aici cineva. iar mihai viteazul le-a dat o batuta.  deci romania a iesit castigatoare in primul razboi mondial fiindca in multe puncte din tara a umilit o alianta din cinci tari care erau impotriva ei. germania, austria, turcia, bulgaria, ungaria.

#29
SucreBolivar88

SucreBolivar88

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.263
  • Înscris: 03.03.2012
Se pot spune multe despre Romania dar ca nu se pricepe la  diplomatie NU !
Romania a iesit dublata ca teritoriu, sa realizat Romania Mare si in ani relativi putini
sa produs o omogenizare  destul de buna a populatiei .
Ce imi pasa mie  ca Romania a incheiat pace separata din moment ce pana la urma si-a atins obiectivele din 1916 si chiar mai mult !
Ungurii se plang ca suntem tradatori etc, vorbe... se uita ca putere  nu inseamna doar putere militara, Daca am luat Ardealul , Banatul si Basarabia , a fost si pentru ca din punct de vedere diplomatic am fost o mare putere !

Editat de SucreBolivar88, 09 ianuarie 2015 - 16:35.


#30
cristila

cristila

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 11
  • Înscris: 09.01.2015
dar in primul rand nu e vorba de diplomatie. nemtii recunosc in scrisori ca au pierdut pe valea jiului unde au fost invinsi de romanii sub conducerea comandantilor dragalina si anastasiu. si romanii au luptat singuri in oltenia. nemtii au fost respinsi pana peste munti in ardeal. pe urma  la fel in carpatii orientali au pierdut nemtii definitiv in zone unde luptau numai romanii singuri. in zona tulghes.

deci a fost vorba in primul rand de apararea buna a romaniei in fata a cinci tari. germania, austria, turcia, bulgaria, ungaria. si pe urma a fost diplomatia. daca era dupa diplomatie mai mult pierdeam.

#31
SucreBolivar88

SucreBolivar88

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.263
  • Înscris: 03.03.2012

 cristila, on 09 ianuarie 2015 - 18:28, said:

dar in primul rand nu e vorba de diplomatie. nemtii recunosc in scrisori ca au pierdut pe valea jiului unde au fost invinsi de romanii sub conducerea comandantilor dragalina si anastasiu. si romanii au luptat singuri in oltenia. nemtii au fost respinsi pana peste munti in ardeal. pe urma  la fel in carpatii orientali au pierdut nemtii definitiv in zone unde luptau numai romanii singuri. in zona tulghes.

deci a fost vorba in primul rand de apararea buna a romaniei in fata a cinci tari. germania, austria, turcia, bulgaria, ungaria. si pe urma a fost diplomatia. daca era dupa diplomatie mai mult pierdeam.

Din punct de vedere militar nu prea aveam sanse, configuratia frontului ne era prea defavorabila , sudul tarii intra intr-un cleste intre Bulgaro-germani dinspre sud si  germano-austro -ungari dinspre Transilvania. Rusii au propus ca inca din prima zi armata roman sa fie retrasa pe linia Siretului dar sigur din punct de vedere politic asa ceva nu puteq fi aceptat.

#32
cristila

cristila

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 11
  • Înscris: 09.01.2015
ceea ce ar fi fost o tampenie pe siret din moment ce armata romana s-a descurcat excelent in carpatii orientali deci inainte de siret. nemtii nu au putut trece muntii carpati nici macar cand era semnata pacea in mai 1918. semnalul a ramas.  PE AICI NU SE TRECE !. asta a recunoscut si johannis intrebat in legatura cu primul razboi de cum germania nu a putut ocupa moldova.

#33
cristila

cristila

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 11
  • Înscris: 09.01.2015
declaratiile nemtilor despre razboiul contra rumanilor
Declarația de răsboiu a României îngrozise pe împăratul Wilhelm al Germaniei, care declară: „Totul e pierdut, aș face mai bine dacă aș părăsi numai decât tronul!
Luptele dela Mărășești ținură 14 zile și dușmanul fu oprit pe loc. Generalul german Morgen scrie într'o carte a lui: „Împotrivirea Românilor a fost neobișnuit de dârză și s'a arătat prin 61 de contra-atacuri (numai pe frontul corpului I. de armată). Ele au fost făcute mai ales cu baioneta, ceeace ne-a pricinuit pierderi mari”.
generatul nemtilor Erwin Rommel, marturiseste ca "romanul  a dovedit că este un foarte bun luptător"

#34
Alexandru H.

Alexandru H.

    Parakoimōmenos

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.266
  • Înscris: 03.03.2007

Quote

nemtii nu au putut trece muntii carpati nici macar cand era semnata pacea in mai 1918

Din multele tampenii postate, am ales-o pe cea mai groaznica. L-ai facut pana si pe Sucre sa arate rational.

#35
cristila

cristila

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 11
  • Înscris: 09.01.2015
iar zona dupa siret sa nici nu mai vorbim.
dar sa asternem derularea primului razboi mondial si o sa se vada cine a fost cea mai puternica tara inamica a nemtilor.
Totuși, din pricina întârzierilor cauzate de rezistența forțelor belgiene, franceze, și britanice, mobilizarea neașteptat de rapidă a Rusiei și obiectivele lor prea ambițioase, planurile germane au fost dejucate. Rusia a atacat Prusia Orientală, atrăgând forțe germane destinate Frontului de Vest. Germania a învins Rusia într-o serie de lupte, care sunt cunoscute sub denumirea de Bătălia de la Tannenberg (17 august-2 septembrie).
După succesul lor inițial în Prima bătălie de la Marne, Antanta și forțele Puterilor Centrale au început o serie de manevre de încercuire, pentru a forța inamicul să se retragă, în așa numita "Întrecerea la mare". Forțele franceze și britanice au descoperit rapid pozițiile defensive germane, care se întindeau de la Lorraine până în Flandra. Marea Britanie și Franța au încercat să treacă la ofensivă, pe când Germania apăra teritoriile ocupate. Tranșeele germane erau construite mai bine decât cele ale dușmanilor săi: tranșeele anglo-franceze erau concepute doar ca bariere "temporare" până când forțele lor o să treacă prin liniile germane. Unii sperau că situația incertă va lua sfârșit cu ajutorul tehnologiei. În aprilie 1915, germanii au realizat, pentru prima oară, o breșă de șase kilometri în liniile Aliaților, când soldații francezi s-au retras. Această breșă a fost acoperită de soldați canadieni, la Ypres. Nici unul din oponenți nu a fost capabil să inițieze un atac hotărâtor, cu toate că acțiunea germană în Bătălia de la Verdun, în 1916, și eșecul Antantei în Bătălia de pe râul Somme, din vara anului 1916, aproape au distrus armata franceză. Încercările zadarnice ale francezilor de a lansa atacuri puternice și directe contra liniilor germane s-au terminat cu pierderi enorme pentru infanteria franceză și au cauzat acte de insubordonare, care au pus în pericol integritatea frontului francez după Ofensiva Nivelle, în primăvara anului 1917. Noutatea revoluției ruse, Revoluția Rusă din 1917, a intensificat sentimentele socialiste. Steaguri roșii au fost ridicate și, cu mai multe ocazii, a fost cântată "Internaționala". Până la sfârșitul rebeliunii, au participat la aceasta între 30.000 și 40.000 de soldați francezi. Pe parcursul perioadei 1915-1917, Imperiul Britanic și Franța au suferit cu mult mai multe pierderi decât Germania
După respingerea a trei invazii austriece în august-decembrie 1914, Serbia a căzut în urma unei ofensive puternice compusă din forțe austro-ungare, germane și bulgare, în octombrie 1915. Armata sârbă s-a retras în Albania și Grecia. La sfârșitul anului 1915, o forță britanico-franceză a sosit la Salonic, în Grecia, pentru a oferi asistență forțelor grecești contra Puterilor Centrale. Din păcate pentru Aliați, guvernul pro-aliat Eleftherios Venizelos a căzut înaintea sosirii forței aliate și regele pro-german, Constantin, a tergiversat intrarea Greciei în război de partea Aliaților până în 1917. În această perioadă, frontul din Salonic a rămas într-o situație, practic, inertă. Doar la sfârșitul războiului, după ce majoritatea forțelor germane și austro-ungare părăsiseră frontul, lăsându-l în mâinile bulgarilor, a reușit Antanta să obțină o ruptură critică în liniile inamicilor, forțând Bulgaria să semneze armistițiul (29 septembrie 1918)
Cu toate că războiul devenise, practic, imobil în tranșeele Frontului de Vest, conflictul era mai dinamic în Est. Planurile ruse inițiale pentru război cereau două invazii simultane: una în Galiția, vizând Austria, și alta în Prusia Răsăriteană. Cu toate că atacul rus inițial, în Galiția, a avut succes, în Prusia, forțele ruse au fost respinse de către Hindenburg și Ludendorff, în Bătălia de la Tannenberg și Bătălia de la Lacurile Mazuriene (august și septembrie 1914), infrastructura economică și militară inferioară a Rusiei neputând rezista forțelor unite ale Germaniei și Austro-Ungariei. În primăvara anului 1915, forțele ruse au fost respinse până în Galiția și, în mai, Puterile Centrale au reușit să avanseze în sudul Poloniei, capturând Varșovia, la 5 august, și forțându-i pe ruși să abandoneze complet Polonia, în așa numita "Mare Retragere".

si acum din punct de vedere a numarului de soldati din punct de vedere a faptului ca a luptat singura romania in zone din tara cum a fost la jiu si marasesti. cine a fost cea mai tare tara din ce reiese din randurile de sus? va las pe dumneavoastra care sunteti ani romaniei sa judecati. sa vad ce va poate mintea aia si rautatea, invidia din voi debita.

evident reiese ca romania a fost cel mai puternic inamic al germaniei.

#36
Alexandru H.

Alexandru H.

    Parakoimōmenos

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.266
  • Înscris: 03.03.2007
Serios, asta e o gluma? O sa iesi la interval si o sa ne spui ca suntem la camera ascunsa? Ca daca nu e o gluma, ai nevoie de ajutor. Grabnic.

Dumneata ai reusit sa ignori toate statisticile privitoare la numarul de combatanti, morti, raniti. Ai inchis ochii asupra bataliilor enorme de pe frontul de vest, asupra ofensivelor majore din Polonia si Rusia. Ai ignorat importanta unor momente gen Sedan, Verdun sau Belgrad. Nu te intereseaza razboiul economic si industrial, inovatiile spectaculoase ale razboiului de pe frontul de vest. Si ca sa demonstrezi asta, postezi un text de pe wikipedia, care nici macar nu-ti sustine opiniile aberante.

Nu stiu ce varsta ai. Daca esti tanar, iti recomand lectura. Exista carti foarte solide despre primul razboi mondial si cred ca ai ce afla de pe urma lor. Daca esti batran, cred ca nu putem da vina decat pe profesori si pe sistemul de educatie deficitar de pe timpul comunismului privind istoria.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate