Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Manager transport marfa. Pareri. ...

BIOS F.24 pentru HP Pavilion g7-2...

Meta Quest 3 512 gb

Father's Day
 Clipboard files copy/paste, filen...

Boardgame-uri despre cuvinte

Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale
 Finala Eurovision 2024

De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...

Back-up box Fronius ?
 Router de la Digi nu face fata la...

Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...

Aplicatii PV Huawei Sun
 

Ce putem face cu legumele din gradina

- - - - -
  • Please log in to reply
497 replies to this topic

#415
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Imi pare prea tare clipul asta despre parcursul omului pe Terra ca sa nu`l postez si prietenilor mei legumisti.
Cat nuiescaiba p`aci :D

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/joXJugpf4gk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#416
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011
,🌽🍅🍌🌰🍄🍆🍓

Eu am fãcut o mare salata de vinete. Din primele Aragoane din viața mea. Cultivate de mine.

Edited by crisbud, 31 August 2016 - 14:32.


#417
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View Postrid, on 31 august 2016 - 14:01, said:

...Cat nuiescaiba p`aci Posted Image...
Țeapă, nu-i nuie, e alții Posted Image

@crisbud:
Iarăși îți voi șterge postul, dacă vei avea tupeul a întreba de ce, dispari rapid pe basculă.
Ai fotografiat corsica?

#418
corsica

corsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,947
  • Înscris: 13.04.2007
Buna seara,
Nu stiu ce cauta corsica in aceasta discutie!
Nu voi raspunde la  aceasta  provocare, prefer sa tac…

#419
Hapygarden

Hapygarden

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 15.05.2014
Nici eu nu stiu ce cauta Corsica da nici nu as putea spune ca ma intereseaza Posted Image))
Dar stiu ce fac cu Jalapeno la care anul asta am avut o super productie - Jalapeno la borcan.
Marinata mea preferata: 500ml otet (de preferat de mere sau altceva natural), 500ml de apa si 350 g zahar. Se da la foc si se lasa sa dea un clocot.
Ardeii spalati si curatati se pun in borcane, iar in fiecare borcan se adauga: o lingurita de boabe de piper, o lingurita de sare, una de boabe de mustar, o crenguta mica de cimbru, o foaie de dafin si una - doua boabe de enibahar.
Amestecul fierbinte se toarna in borcane si se pun capacele dupa care, desi nu mai e necesar in teorie, eu le dau juma' de ora la bain-marie doar asa sa stau linistit.

Attached Files



#420
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,093
  • Înscris: 01.12.2006
Mai am fix 5 zile si sunt nevoit sa trag linie sub sectorul agro-zoo pe anul asta. Am inceput deja cu gogonelele

Attached Files



#421
Hapygarden

Hapygarden

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 15.05.2014
Pai zi-ne si noua reteta la gogo alea.
De ce taman fix 5 zile?

#422
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
De că unii mai și predau și începe scoala.

#423
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,093
  • Înscris: 01.12.2006
Bingo! Nu e cazul meu dar nici sa raman singur pe aici nu vreau
Reteta exacta cand o face a mea urmatoarea tura, prin sticla vad in afara de gogonele niste kapia, frunze de telina, hrean, frunze de visin, sfecla rosie si un ardei iute. Merg bine si cu legumele astea ( nu ala cu urechi, ala e Fane, paznicul) dar mai ales cu alea cu soric

Attached Files



#424
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,083
  • Înscris: 17.03.2005
Happy, nu e cam putina sare lingurita aia? N-ar trebui cam o lingura, macar, la 1l de saramura?
Eu la iuti pun zeama racita, nu imi place sa fie "fierti"...


#425
Hapygarden

Hapygarden

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 15.05.2014
Pai depinde ce vrei. Eu ii umplu cu o crema de branza si ii pun la frigider cu ulei de masline peste vreo 3 luni cand sint patrunsi bine. Asa ca vreau sa ramana mai dulci. Adica ii scot din borcanele alea, ii disec, ii umplu cu amestecul cu pricina si ii las in frigider cam o lu a sa se imprieteneasca pentru maxim de gust.
Cantitatea aia de sare o folosesc in cazul muratului clasic. In reteta asta te bazezi ca si conservanti pe otet si zahar. Sarea e de potentiator.

Edited by Hapygarden, 04 September 2016 - 20:38.


#426
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,575
  • Înscris: 27.01.2012
Cu ardeiul gras cum procedati?

#427
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
Spaghete cu legume

Attached File  20160917_162051.jpg   271.69K   18 downloads

Zucchini, Ardei, Morcov taiati betisoare lungi
Ceapa si Rosii taiate ca pentru tocanita
Legumele se inabuse dupa preferinte mai mault sau mai putin

#428
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,575
  • Înscris: 27.01.2012
Ma refeream la 'prezervare' nu la preparate proaspete...

#429
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,083
  • Înscris: 17.03.2005
Gurule, cu grasul nu prea ai ce face decat sa-l coci sau sa il congelezi pt gatit, taiat cuburi...
altfel eu nu prea stiu si nici nu prea imi place, prefer rosul...dar la un pilaf sarbesc sau diverse tocanuri aroma de gras nu poate fi inlocuita.

#430
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,575
  • Înscris: 27.01.2012
Pentru anul viitor mi-am 'tras' niscaiva seminte de 'grasi babani' si ma framanta grija ce as putea face cu ei...in afara de a-i 'lua fatza' Corsicanului!!!
;)

Edited by subway_guru, 17 September 2016 - 20:38.


#431
laum

laum

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 22.09.2005

View Postparintele, on 10 august 2016 - 22:29, said:

M-apuc sa fierb otrava.
2.5 kg kapia
1.6kg iuti, unii ci seminte  altii fara, hibrid de productie, nimic special, as spune ca mancabili...pt mine, pt altii iuti.
1l otet mere cu miere 6%
1l otet visine 7%
1/2 litri otet alimentar 9% de topoloveni
1/2 litri apa si zeama de lamaie.
cateva degete ghimbir ras.
3kg zahar
1 lingura sare

Attachment 20160810_232305.jpg

Patru adulti au declarat ieri la unison ca-i o nebunie de otrava. Posted Image Folosita dressing la o shaorma de casa nu te mai opresti din mancat.
Zi cateva cuvinte despre hibridul de productie din reteta.
Numeste-l ori imparte seminte cu doritorii Posted Image

#432
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,083
  • Înscris: 17.03.2005
Nu sunt de la mine iutii aia ca am fost lenes anul asta....sunt ceva ardei gros in carne de la astia care produc pentru vanzare, nu stiu exact ce...nici nu conteaza prea mult, daca mai trec prin engros ii intreb pe aia care au asa ceva.
sunt usor aplatizati, mari si grosi in carne pt un iute.

Ca idee, merge orice iute avand in vedere ca baza de gust o dau rosii dulci si restul ingredientelor iar daca vrei ceva mai fin la capitolul iute, adica o iuteala mai placuta, cred ca Paper Lantern e fix ce trebuie...se face si tufa mare, todeste bine, e si iute asa ca nu trebuie kile ca la astia de tip cayenne, iar iuteala e mult mai fina, mai placuta, nu arde asa agresiv...daca vrei d'astia ma uit in cutie si iti dau ca stiu ca am ceva pe acolo, la anul vreau sa pun si eu iar.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate