Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum se calculeaza dobanda lunara ...

La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2
 ping digi?

Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București
 BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta
 Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s
 

Casa BCA Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#19
notalone

notalone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.05.2007
Eu nu spun nici ca e bine nici ca e rau, dar ma gandesc ca disciplina fundatiilor e una foarte complexa iar solutiile de fundare trebuie analizate in detaliu. Poate prin acel strat de balast se doreste drenarea apei din porii pamantului sau inlocuirea unui strat de pamant sensibil la inghet, sau poate exista un strat de apa agresiv asupra betonului iar prin perna de balast se elimina contactul intre aceasta apa si betonul fundatiei..

#20
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
Teren sensibil la inghet nu poate fi vorba pt ca e atinsa adancimea de 1.0 m ,mi se pare ca la Bucuresti adancimea de inghet e 0.90..De agresivitate asupra betonului se iau alte masuri nicidecum balast sub fundatie...Crezi vreodata ca va face domnul analiza compactarii stratului de balast???Nu va reusi sa l compacteze si de aici apar  problemele.

Sanatate nu mai comentez in contradictoriu.

#21
CiubotariuS

CiubotariuS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 07.03.2014

 dan_4_you2003, on 10 martie 2014 - 13:36, said:

De ce nu e bun B100?? in loc la balastul ala..Nu m am legat de studiul geo ca nu ma apuc eu sa i refac prostiile la altul ... I am dat o indicatie legata de ce planse exista... Daca are Pconv minim 180KPa  unde termina sapatura e chiar foarte bun..

 dan_4_you2003, on 10 martie 2014 - 10:20, said:

,pune si stalpul ala unde ti am zis(iti recomand) si gata ...

 dan_4_you2003, on 10 martie 2014 - 13:36, said:

De ce nu e bun B100?? in loc la balastul ala..Nu m am legat de studiul geo ca nu ma apuc eu sa i refac prostiile la altul ... I am dat o indicatie legata de ce planse exista... Daca are Pconv minim 180KPa  unde termina sapatura e chiar foarte bun..

Nu am spus ca nu este bun B100, am intrebat daca, in conditiile date, pot pune B 100.

Crede-ma ca nu pot pune stalp pe axa C. NU MAI VREAU INCA UN STALP.
Daca te uiti in prima foto, vei vedea ca am avut acolo un stalp. A fost eliminat la insistentele mele, pentru  ca ar fi fost la o distanta de sub 1m de alt stalp si nu m-as  fi putut deplasa, fizic, printre stalpi.
Nu cred ca e mare crima ca l-am eliminat, avand in vedere ca pe axa C exista o grinda armata cu  fi-18 si pe care o voi continua tot asa, nu cum mi-au dat ei in proiect, si avand in vedere ca intre stalpii S1 si S2, de pe axa C, am 4,6m (nu 4.96), iar intre stalpii S1 si S2, de pe axa 2, am 3.6m (nu 3.85). – vezi foto 2.
Am anexat si releveu parter, sa vezi ca  un stalp, aproape de zid, ar sufoca.

Constructia de acolo este pe cadre si o voi continua pe cadre. Le-am spus asta  si celor ce-au expertizat constructia si celor de-au facut proiectul. Am vazut ca proiectul este pe sistem dual, dar nu voi face asa, chiar daca am deschideri foarte mici si nu s-ar pune problema rezistentei.
In proiect am BCA de 24, la sistemul care se vede acolo.
Eu voi continua cu stalpi si BCA de 35, pe cadre. Nu vreau sa continui cu caramida o constructie facuta cu BCA si nici sa ma urc pe placa cu caramida peste BCA. Nu se poate, invers cred ca s-ar fi putut, dar ce mai conteaza (!?).

Attached Files



#22
notalone

notalone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.05.2007
Sunt curios de ce nu apar si pe planse stalpii cu sectiune de 35 si de ce ziceti ca distanta intre stalpi nu e sau nu va fi la fel cu cea de pe planse...adica....dvs nu ati comunicat cu cel care s-a ocupat de proiectare, nu ati discutat despre ce vreti?

#23
CiubotariuS

CiubotariuS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 07.03.2014
dan_4, am uitat sa amintesc de armarea (supraarmarea ) placii peste parter, care-mi suplineste amaratul ala de stalp lipsa, de pe axa C

#24
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
Corect..Nici pe departe nu bat cele 2 planse care le ai anexat acum..planul parter cu planul fundatii..In planul fundatii sunt altfel dispusi stalpii fata de planul parter.... Planul parter cum l ai pus acum e gandit ok..

SURPRIZA... pe planul parter iti apare stalpul in axul c sirul 2..In planul fundatii a disparut. E exact stalpul care ti am zis sa l pui.

#25
ionutvladoiu

ionutvladoiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 26.09.2007
@dan_4_you2003 trebuie sa recunosc ca nu ma enervezi , pentru ca sunt din cei care sintagma "crede si nu cerceta" nu prea o inteleg :) Ma bucur ca lucrezi dupa normative ( imi doresc sa lucreze mai multi ) dar te rog data viitoare cand dai exemple cu blocuri de P+4 in Suceava care s-au construit din zidarie portanta (banuiesc din caramida cu goluri) nu-i da acest exemplu unui utilizator al forumului care isi face casa in Bucuresti si are o acceleratie a terenului in cazul unui cutremur aproape dubla fata de Suceava. Dupa cum banuiesc ca sti incepand din 1963 au fost introduse primele norme de proiectare antiseismica din Romania. Acestea au fost imbunatatite in 1971 si apoi imediat dupa cutremurul din 1977 si din nou in 1984 dar cu toate astea inca vad constructii (de tipul Turcia le zic eu) care nu stiu cum o sa faca unui seizm mai puternic. In Bucuresti, cutremurele vrancene se caracterizeaza prin perioade predominante mai lungi ale miscarii terenului, de pana la 1,5 secunde si sincer nu am citit de mari avarii a locuitelor din Suceava dupa cutremurul din '77 sau cel mai recent un pic din 1986, care a avut 7,2 grade si adurat mai mult de un minut.
@notalone trebuie sa ma explic un pic de ce cred eu ca solutia cadre + BCA este cea mai buna pentru Bucuresti. Ai si tu mare dreptate ca cea mai buna solutie anticutremur este cea cu  panouri de beton armat dar sincer nu cred ca-si face cineva casa asa astazi ;) Eu cred ca varianta cadre + BCA este cea mai buna pentru ca in toata lumea se face un compromis intre costuri si siguranta cladirii atunci cand se proiecteaza si se construieste ceva, iar Bucurestiul se afla intr-o zona climatica care nu este chiar prietenoasa ( asa ca BCA-ul ca material este un bun izolator) , avem veri caniculare si ierni nu prea blande, iar in plus de asta se afla intr-o zona seizmica activa din cauza Vrancei asa ca o structura de rezistenta peste medie e obligatorie ( sper ca ma scuza dan_4_you2003 ca nu vorbesc prea elevat cu normative etc, dar aici sunt si useri care nu au facut facultati de constructii, instalatii etc).
Remarca din ultima paranteza este si o mica rautate pentru ca mi s-a atras atentia ca cine sunt eu sa zic ca armarea este slabuta, dar mi-am permis asta stiind ca la casa mea care deocamdata este construita doar pe parter dar a fost proiectata sa mai tina 2 etaje daca vreau sa ma extind, este dubla, cel putin armarea. Fara mari studii in constructii stiu ca anumite elemente sunt facute special incat sa preia forta prin distrugerea lor. De exemplu, peretii de umplutura din BCA se distrug foarte usor, dar ei au avantajul ca "scutesc" stalpii si grinzile si absorb o parte din energia ce se concentreaza la nivelul acestora. Fiind pereti de umplutura, care se pot reface usor, nu conteaza daca se distrug atata timp cat prin aceasta preiau forta concentrata la nivelul stalpilor si grinzilor. Este un compromis acceptat.Chiar si betonul armat se crapa, peretii de beton armat monolit. Acest lucru nu este grav fiindca este un loc unde energia se elibereaza, iar rezistenta este asigurata de otelul din armatura, asa ca armarea are un mare rol in cazul unui cutremur. Stalpii si grinzile sau peretii de beton armat se repara prin camesuire (daca sunt distrusi aproape in totalitate) sau impregnarea crapaturilor cu rasini si alte substante care readuc elementul la rezistenta originala.O casa o faci prea rigida: apar crapaturi. O faci prea elastica, se poate rasturna. Trebuie sa ajungi la un compromis si de aceea cei in masura sunt structuristii asa ca nu dau sfaturi tehnice punctuale legate de structura ca nu este domeniul meu principal de activitate.
Incerc sa dau sfaturi in general din experienta si cunostiintele mele si sper ca nu am lezat mandria altor utilizatori ai forumului. Dar din pacate cand am crezut ca altii stiu mai bine ca sunt din domeniu am avut numai surprize neplacute. Mi-am calculat casa si executia ei cu mult timp inainte iar unde am avut dubii nu mi-am ascultat instictul si am gresit de multe ori. Va pot da si un exemplu punctual, am calculat ca aceasta casa sa fie cat mai aproape de o casa pasiva asa ca pe langa izolarea dubla cu polistiren a stalpilor, grinzilor si soclului am luat zic eu un bca mai mult decat decent, l-am placat si pe acesta cu polistiren grafitat de 10cm ca nu am avut incredere in producator ca nu mai trebuie izolatie suplimentara , am luat tripane si rulouri exterioare si am pastrat o suparfata vitrata in limita celor 20% ( cel mai bun termopan/tripan nu izoleaza cat un perete fara polistiren asa ca pe aici sunt mari pierderi de caldura) dar cand a fost vorba de tavan nu am bagat macar vata sub placa si am lasat rigipsul cu un loc de aer intre el si placa . Aceasta e prima iarna cand locuiesc in noua casa ,dar fara scari spre etaj sau alte surse de caldura, podul a reusit sa se pastreze la o temperatura in jur de 11 grade chiar daca nu e izolat; asta fara mari calcule inseamna ca este incalzit de parter. Eu m-am chinuit sa nu am punti termice dar am "reusit" sa fac o punte termica de vreo 102 mp cat are placa la parter :) pentru ca "meseriasii" sa nu le mai zic doreii ca poate citesc :) mi-au zis ca stratul de aer e un bun izolator :) Asta e acum , in vara ma apuc sa izolez prin pod ca tot mi-am propus eu ca izolatia sa fie numai exterioara ;)

#26
CiubotariuS

CiubotariuS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 07.03.2014

 dan_4_you2003, on 11 martie 2014 - 09:26, said:

Planul parter cum l ai pus acum e gandit ok..



Dan_4, am nevoie de opinia ta.

Am colorat pe plan ceea ce trebuie executat, restul exista.

Problema , in mare, este simpla:

Se da o constructie cu elementele de structura, mustati placa, bare stalpi si grinzi, lasate, spre continuare, la 30 cm, respectiv 60-100 cm.
Se cere continuarea ei pe latime si inaltime.

Propunerea proiectantilor nu este rea: se continua cu stalpi 25x25, din 2 in 2 m, grinzi si centuri (sistem dual), se urca pe placa cu zidarie usoara si 2 stalpi de lemn pe axa C. Acoperis usor de tabla.(planurile DDE sunt postate la inceputul jurnalului).

In realitate, constructia existenta, chiar daca are stalpi de 25x25, este pe cadre, deschideri mici.

Vreau s-o continui  pe cadre cu stalpi de 35x35, (zidarie de 35). La etaj, zidarie usoara si 2 stalpi de lemn pe axa C.

Va rezulta:
- Fundatie - la 1m pe latime de 60cm, elevatie -  latime 40 cm; pastrez armarea din proiect cu  16 bare, dar pun de fi 14 si fi 16.
- Stalpii, de 35x35, cu 4 bare fi 16.
Crezi ca sunt putine 4 bare, avand in vedere ca stalpii sunt din 2 in 2 m ?

Cu balastul de sub fundatie, habar n-am ce sa fac.

Attached Files


Edited by CiubotariuS, 12 March 2014 - 07:29.


#27
notalone

notalone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.05.2007
pentru stalpi de cadru de 35x35 ai nevoie de minim 8 fi 14, de niste calcule, de proiect etc... am impresia ca va cam jucati cu rezistenta casei si e pacat. daca era intr-o zona neseismica mai mergea cu '' burtismele '' . sper ca nu va deranjeaza modul meu de exprimare mai direct. Cu stima

#28
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
Eu am inteles ce vrei sa faci..Cu balastul de sub fundatie am mai spus..nu trebuie sa ma repet..nu ti trebuie zidarie de 35..e de ajuns de 30 cm si stalpii tot de 30 cm cu o armare de 8 fi 14 2 etrieri (romb+patrat).Pune stalpul ala unde am zis..si e ok.
@ionutvladoiu..--am mai explicat odata (nu exista sistem cadru+B.C.A.)-la cadre incarcarile sunt preluate doar de cadre..B.C.A-ul e de umplutura..
Nu-ti mai da cu parerea de armarea unei placi...  depinde de suprafata placii,deschideri-mai multe variabile...Luat dupa calcul nu am vazut pe nimeni sa armeze corect..Adica la o placa cu deschideri de 5 pe 4.5 sa zicem armarea la 1/4 din deschidere adica sub calareti ar trebui sa fie la jumatate fata de cat e in camp ..... la partea de jos....si nu respecta nimeni acest lucru...Daca ai vazut la tine cum au armat nu inseamna ca stii sa armezi..Una e sa vezi-alta e sa calculezi...-Sunt sigur ca nu ma intelegi.

Edited by dan_4_you2003, 12 March 2014 - 13:57.


#29
CiubotariuS

CiubotariuS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 07.03.2014

 notalone, on 12 martie 2014 - 13:19, said:

pentru stalpi de cadru de 35x35 ai nevoie de minim 8 fi 14, de niste calcule, de proiect etc... am impresia ca va cam jucati cu rezistenta casei si e pacat. daca era intr-o zona neseismica mai mergea cu '' burtismele '' . sper ca nu va deranjeaza modul meu de exprimare mai direct. Cu stima

Nu ma deranjeaza si-ti dau dreptate. Am plecat la drum cu gandul sa respect proiectul si munca proiectantului. Dar, am ajuns la saturatie. Daca te uiti pe planuri, vei vedea o camera tehnica fara aerisire si o scara cu treapta = contratreapta = 20 cm. Lucruri observabile si de un nespecialist ca mine. Mai sunt si alte "ciurucuri" de-astea, care nu vor ramane asa. Nu mai comentez.

Am retinut si recomandarea de-a consulta un verificator de proiecte, desi, ti-am spus, m-am cam saturat.

#30
Daleen

Daleen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 10.10.2013

 CiubotariuS, on 12 martie 2014 - 16:35, said:

Nu ma deranjeaza si-ti dau dreptate. Am plecat la drum cu gandul sa respect proiectul si munca proiectantului. Dar, am ajuns la saturatie. Daca te uiti pe planuri, vei vedea o camera tehnica fara aerisire si o scara cu treapta = contratreapta = 20 cm. Lucruri observabile si de un nespecialist ca mine. Mai sunt si alte "ciurucuri" de-astea, care nu vor ramane asa. Nu mai comentez.

Am retinut si recomandarea de-a consulta un verificator de proiecte, desi, ti-am spus, m-am cam saturat.

Trebuie s-o iei mai usor...mai e ceva timp pana iti vei vedea casuta gata. Si vrei sa te bucuri de ea.
E buna ideea cu un verificator de proiect autorizat MLPAT. Ma mir ca nu i-ai cerut lucrul asta proiectantului inca de la inceput. Eu i-am cerut verificare MLPAT pentru arhitectura si rezistenta. M-a mai costat ceva in plus, dar macar ma linisteste.
Succes!

#31
alexwspp

alexwspp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 09.08.2011
de curiozitate, in ce an e nascut verificatorul?

#32
havenodoubts

havenodoubts

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 15.05.2008

 dan_4_you2003, on 12 martie 2014 - 13:57, said:

Pune stalpul ala unde am zis..si e ok.
@ionutvladoiu..--am mai explicat odata (nu exista sistem cadru+B.C.A.)-la cadre incarcarile sunt preluate doar de cadre..B.C.A-ul e de umplutura..
Nu-ti mai da cu parerea de armarea unei placi...  depinde de suprafata placii,deschideri-mai multe variabile...
Fara suparare, te iei de un om ca-si da cu parerea visavis de armarea unei placi, dar si tu faci la fel cu un stalp. Ai decretat ca "Pune stalpul ala unde am zis..si e ok." Pai de ce sa fie ok, asa pe ochi frumosi din poza? Omul are o dilema serioasa, e cert ca trebuie sa gaseasca o solutie profesionista, calculata, si eficienta pentru el, iar sfaturile astea dupa ureche pot sa-i faca mai mult rau decat bine.

#33
Daleen

Daleen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 10.10.2013

 alexwspp, on 12 martie 2014 - 18:45, said:

de curiozitate, in ce an e nascut verificatorul?

Care e problema cu anul nasterii?!?

#34
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,275
  • Înscris: 17.03.2009

 havenodoubts, on 12 martie 2014 - 18:49, said:

Fara suparare, te iei de un om ca-si da cu parerea visavis de armarea unei placi, dar si tu faci la fel cu un stalp. Ai decretat ca "Pune stalpul ala unde am zis..si e ok." Pai de ce sa fie ok, asa pe ochi frumosi din poza? Omul are o dilema serioasa, e cert ca trebuie sa gaseasca o solutie profesionista, calculata, si eficienta pentru el, iar sfaturile astea dupa ureche pot sa-i faca mai mult rau decat bine.

Ce spune dan_4_you2003 ar trebui sa fie cel putin un semnal de alarma,si cand acesta vine din partea cuiva care stie despre ce este vorba......
O verificare va stabili cine are dreptate,iar atunci cand exista dubii,nu trebuie sa treci la acea etapa pana nu este clar, intreaba-l si pe Astru sa ai doua opinii competente,niste lamuriri te scutesc de cheltuieli inutile.

 Daleen, on 12 martie 2014 - 19:16, said:


Care e problema cu anul nasterii?!?

Cateodata este ,mai ales la generatia ,lasa ma, ca merge si asa,nu-ti place ca ai 5 t  de fier ,lasa ca merge si cu o mie.si asta este un exemplu ,pt ca fenomenul se manifesta in toate domeniile.

#35
Daleen

Daleen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 10.10.2013

 anaki, on 12 martie 2014 - 20:00, said:

Cateodata este ,mai ales la generatia ,lasa ma, ca merge si asa,nu-ti place ca ai 5 t  de fier ,lasa ca merge si cu o mie.si asta este un exemplu ,pt ca fenomenul se manifesta in toate domeniile.

As vrea sa stiu care este generatia asta...sa stiu de cine sa ma feresc!  Posted Image

#36
alexwspp

alexwspp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 09.08.2011
Intrebam de verificator cand e nascut. Daca omul are 80 de ani ma gandesc ca sunt slabe sanse sa iti calculeze ceva. Cel mai probabil isi ofera stampila contra cost unor firme. Era doar un exemplu, pot fi unii si mai tineri care fac acelasi lucru. Daca o sa suni la cateva firme care ofera serviciul asta si le spui ca te grabesti ai sanse sa primesti stampila pe proiect in cateva ore.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate