Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Voi cam cat cheltuiti pe mancare lunar?
#37
Posted 08 January 2014 - 21:35
In primul rand cred ca nu se refera la preturile din Romania, mai mult ca sigur le-a convertit.
Si ce va tot mirati cu 0,5 kg de carne pe zi? Vai ce exagerat este. Sunt 250 de grame de persoana intr-o familie. argonaut, on 08 ianuarie 2014 - 21:31, said:
Mancati bio, eco, nu fumati, nu beti si ... o sa muriti sanatosi! |
#38
Posted 08 January 2014 - 21:36
Blue_Ivy, on 08 ianuarie 2014 - 21:30, said:
Eu din experienta mea, sa gatesti pt o singura persoana e un chin si e scump. Ma refer sa gatesti bine, nu omleta cu sunca, aia nu intra la gatit. Plus ca ajungi sa arunci o gramada. Cel mai rentabil iese de la 2 persoane in sus. Am mancat acum o luna la niste unii care nu castiga impreuna cat dau eu pe mancare, dar ei mananca MULT mai gustos decat mine. |
#39
Posted 08 January 2014 - 21:40
Dau, on 08 ianuarie 2014 - 21:35, said:
In primul rand cred ca nu se refera la preturile din Romania, mai mult ca sigur le-a convertit. Eu astept o estimare a lui Lucifer cu cat da el pe mancare... si ce consuma exact intr-o luna, sunt curioasa . |
#40
Posted 08 January 2014 - 21:41
Studiu de caz: 2 adulti, un copil. Un adult lucreaza, salar mic, 900 lei. Oare cat le ramane de mancare lunar, 3-400 lei la 3 persoane?
|
#41
Posted 08 January 2014 - 21:42
Thair, on 08 ianuarie 2014 - 21:36, said:
Da, sunt destul de frustrat de cat de naspa mananc. Am mancat acum o luna la niste unii care nu castiga impreuna cat dau eu pe mancare, dar ei mananca MULT mai gustos decat mine. Pai schimba macazu, gaseste undeva in oras unde poti manca mancare gatita. Sau gaseste o donsoara cu abilitati gastronomice. Problem solved |
#42
Posted 08 January 2014 - 21:42
Thair, on 08 ianuarie 2014 - 21:36, said:
Da, sunt destul de frustrat de cat de naspa mananc. Am mancat acum o luna la niste unii care nu castiga impreuna cat dau eu pe mancare, dar ei mananca MULT mai gustos decat mine. |
#43
Posted 08 January 2014 - 21:44
#44
Posted 08 January 2014 - 21:48
Dev, on 08 ianuarie 2014 - 21:40, said:
Eu astept o estimare a lui Lucifer cu cat da el pe mancare... si ce consuma exact intr-o luna, sunt curioasa . Nu ma omor dupa halit in oras, de ce naiba as da 3 lei de ex pe un mic, cand sunt 20 intr-un kilogram de 15 lei? Ok, unii prefera sa plateasca 60 lei, eu dau 15 si ii fac singur la gratar de lemne. Cine mananca mai bine, eu cu 15, sau altii cu 60? |
#45
Posted 08 January 2014 - 21:48
Dev, on 08 ianuarie 2014 - 21:42, said:
Asta tine si de experienta in bucatarie si de pasiune . Intradevar, e mai usor de gatit pt 2 dar cred ca prea multi folosesc treaba asta ca o scuza pentru lene si mananca doar (prost) in oras. Cu potentiatori de gust si-un rahat e gustos pentru cerebel. Scuza?? M-am chinuit cu problema asta timp de 4 ani si iti zic eu ca in 90% din cazuri iti iese mereu o portie cat pt 2! Si cand nu mai e cineva, mereu gatesti mai prost, ca zici "lasa ma ca merge si asa" Iar apoi cand faci cumparaturi, e putin hilar sa cumperi 1 morcov 1 ardel 2 cepe samd |
#46
Posted 08 January 2014 - 21:52
Cam 500 de dolari/luna/2 persoana = mancare gatita in casa.
|
|
#47
Posted 08 January 2014 - 21:57
lucifer76, on 08 ianuarie 2014 - 21:48, said:
Dev, topicul asta imi aduce amince de altul, cat castigati voi intr-o luna. Daca era sa cred tot ce aberau unii, inseamna ca romanii au salarii mai mari ca germanii. Asa ca iarta-ma daca sunt mai circumspect cand aud unele cifre, in mod evident umflate. Eu mananc cat ma tine buzunarul. Nu ma omor dupa halit in oras, de ce naiba as da 3 lei de ex pe un mic, cand sunt 20 intr-un kilogram de 15 lei? Ok, unii prefera sa plateasca 60 lei, eu dau 15 si ii fac singur la gratar de lemne. Cine mananca mai bine, eu cu 15, sau altii cu 60? Blue_Ivy, on 08 ianuarie 2014 - 21:48, said:
Scuza?? M-am chinuit cu problema asta timp de 4 ani si iti zic eu ca in 90% din cazuri iti iese mereu o portie cat pt 2! Si cand nu mai e cineva, mereu gatesti mai prost, ca zici "lasa ma ca merge si asa" Iar apoi cand faci cumparaturi, e putin hilar sa cumperi 1 morcov 1 ardel 2 cepe samd Edited by Dev, 08 January 2014 - 22:01. |
#48
Posted 08 January 2014 - 22:04
Dev, on 08 ianuarie 2014 - 21:54, said:
presupusa branza mai buna de la tarani. Dev, on 08 ianuarie 2014 - 21:54, said:
Dar daca tot suntem aici si ti se par exagerate numerele mele, as fi interesata de o estimare a ce mananci tu pe luna, cat costa, cat cumperi si cat primesti... |
#49
Posted 08 January 2014 - 22:10
lucifer76, on 08 ianuarie 2014 - 22:04, said:
Presupusa zici? Crezi ca branza a fost inventata in ultimii 50 de ani, de detinatorii de supermarketuri? Mai lipseste sa imi amintesti ca si laptele super procesat este mai gustos decat cel abia muls de la vaca. |
#50
Posted 08 January 2014 - 22:30
http://stirileprotv....e-pe-piata.html
Dev, lapte de la supermarket iar rar de tot. Branzeturi, niciodata. Prefer sa iau de la tarani, sa gust eu. Nu sa mananc prostii cu doar 4% lapte. Am 2 putini cu branza de burduf direct de la sursa, am niste rude cu o stana. Sunt cam la distanta de mine, nu imi permit sa merg la ei cat de des as vrea, dar oricum, stiu ce gust si consistenta trebuie sa aiba o branza sau un lapte, si tocmai de asta prefer sa il iau de la taranii din piata. Atentie, tarani nu bisnitari. E si mai iefrin, si mai bun. Cu ouale la fel. 30 de bucati la 50 de lei? Hai ca e iarna si sunt mai scumpe, dar totusi... Daca nu iti plac cele de 50 de bani din supermarket, afla ca taranii le vand cu 70 de bani. Sunt mai gustoase decat cele ale gainilor hranite industrial. Dar totusi pana la 1.5 bucata, mai este. Vezi ca am pus pe alt topic o poza cu carnati si costita afumata, productie proprie. Nu rahaturi injectate cu apa. |
#51
Posted 08 January 2014 - 23:20
Deviati discutia aiurea.
1persoana, in jur de 1000-1200. In mare parte gatit doar acasa. |
|
#52
Posted 08 January 2014 - 23:46
Dupa mine cheltuielile sunt de minim 250 ron/luna, maxim cum s-a mai zis 2000 euro/luna, optim sa mananci totusi mancare buna, nu acasa si nici pe cine stie unde doar cu site-uri de reduceri 1000-1500 ron.
Blue_Ivy, on 08 ianuarie 2014 - 21:30, said:
Eu din experienta mea, sa gatesti pt o singura persoana e un chin si e scump. Ma refer sa gatesti bine, nu omleta cu sunca, aia nu intra la gatit. Plus ca ajungi sa arunci o gramada. Cel mai rentabil iese de la 2 persoane in sus. Blue_Ivy, on 08 ianuarie 2014 - 21:30, said:
Eu din experienta mea, sa gatesti pt o singura persoana e un chin si e scump. Ma refer sa gatesti bine, nu omleta cu sunca, aia nu intra la gatit. Plus ca ajungi sa arunci o gramada. Cel mai rentabil iese de la 2 persoane in sus. Blue_Ivy, on 08 ianuarie 2014 - 21:42, said:
Pai schimba macazu, gaseste undeva in oras unde poti manca mancare gatita. Sau gaseste o donsoara cu abilitati gastronomice. Problem solved P.S. Tare faza cu potentiatorii aia de aroma (monoglutamat de sodiu sau altii), eu as pune si in mancarea facuta de mine dar nu stiu daca am de unde sa ii cumpar. Edited by LunaCrystal, 08 January 2014 - 23:50. |
#53
Posted 08 January 2014 - 23:49
Si eu cred ca este foarte dificil sa gatesti pentru o persoana. Cred ca e greu chiar si pentru doua. Trebuie sa faci portii mai putine. Dar asta inseamna sa ai timp sa faci des. Imi pare rau ca multi dintre noi aruncam mancare in cantitati foarte mari. E pacat,
|
#54
Posted 08 January 2014 - 23:56
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users