Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 

Putem preveni alienarea?

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
Ehei, nu pot să nu remarc niște treburi care în oarecare măsură mă deranjează... Pe strada unde lucrez, sunt 3 spitale, 2 din ele renumite, unul pe neurochirurgie, celălalt pe neurologie și psihiatrie (înainte era unul singur). Drept pt care foarte mulți oameni din cartier, de vârstă medie, au fost operați de hernie de disc, ceea ce e un lucru bun, că au fost consultați de neurochirurg și au primit tratament adecvat. Dacă ar fi stat în alte cartiere nu ar fi ajuns aici și ar fi fost tratați conservativ, a la long. Însă, din păcate, nu înțeleg de ce, sunt și foarte mulți oameni mai în vârstă, 60+, cărora le tremură foarte rău mâinile și chiar capul, și pe deasupra par și ușor retardați mintal (scuzați expresia). Oare aceștia de ce nu au mers la neurolog, de la primele semne de boală? Sau pt aceștia nu se poate face mai mult? Sau asemenea maniestări, nefiind dureroase, nu au fost luate în seamă (ca-n banc: vestea proastă e ca ai Alzheimer, vestea bună e că în curând nu o să mai știi )
Ce mă deranjează însă este, pe langă faptul că nu mă înțeleg cu ei, nici eu pe ei ce vor, nici ei pe mine ce le zic, cel mai grav e când susțin că au plătit și de fapt n-au făcut-o, sau că au dat mai mult și nu le-am dat cat trebuie restul. Și cu toate că se știu senili, au prostul obicei să mă țină de vorbă și să-mi pună întrebări suplimentare în timp ce le dau restul, și din păcate și eu am început să mă senilizez, și nu mai pot fii atentă ce bani mi-au dat și în același timp să mă gândesc și la ce m-au întrebat, chiar dacă nu e foarte greu... O să ziceți de ce nu mă duc eu la doctor dc mă deranjează treaba asta, și o să vă răspund: probabil din cauza prejudecăților. Dc ceri la șefi liber și adeverință pt doctor te suspectează de "necompetitivitate", și dc sunt malițioși mai zic și că e "lipsă de antrenament"! Iar scepticii , desigur, susțin că nu există tratament pt așa ceva, ceea ce probabil așa e. Însă vă avertizez că alienarea e un pericol real, la care suntem predispuși cel puțin unii dintre  noi, iar..pt prevenirea ei, nu sunt sigură ce e mai bine, pt că părerile, ce-i drept, neavizate, sunt împărțite: în timp ce unii recomandă mai multăodihnă, alții recomandă mai mult "antrenament"!
Un posibil mecanism patologic ar fi următorul: oboseala, stresul, suprasolicitarea și însăși trecerea timpului duc la moartea unor neuroni, lucru care ne scade puțin sau mai mult performanțele intelectuale, ceea ce ne face să ne enervăm și chiar să ne temem, ne cresc hormonii de stres, ne creste tensiunea, din care cauză mor și mai mulți neuroni și ne prostim și mai rău...până-ntro zi, când, cu mila Domnului, lucrul ăsta n-o să ne mai deranjeze pt că nu vom mai ști nimic... Mai bine poate că n-am copii, să-i împovărez, o să fiu doar o babă singură și senilă, umblând îmbrăcată iarna de vară și viceversa, mirosind a pișat, și probabil cerând pe la farmacii medicamente de pe vremea când eram eu domnișoară...

#2
vlad2991

vlad2991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 594
  • Înscris: 11.12.2013
Neuronii nu mor, insa ei realizeaza niste conexiuni intre ei care fac creierul sa functioneze mai eficient in anumite activitati: operatii logice, creativitate, sport samd. Daca nu le dezvolti sau  ti le mentii te prostesti. Apoi mai sunt factorii gen: Bautura, principala cauza, apoi drogurile, etnobotanicele etc.
Ca sa fiu mai clar, toti avem acelasi numar de neuroni, totusi, nu toti suntem la fel de inteligenti, desigur, suntem inteligenti in domenii diferite , unul poate stie matematica, dar nu poate vorbi in public, altul invers, nu stie matematica, dar e un bun orator, de aici si concluzia de mai sus.

Edited by vlad2991, 21 December 2013 - 12:14.


#3
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
cum neuronii nu mor? eu stiam de pe diverse site-uri ca neuronii se pierd incepand cu varsta de 30 de ani

#4
Teophileos

Teophileos

    I am who I am, so don't even try to think about bothering me

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,180
  • Înscris: 02.01.2007

View Postdelores, on 21 decembrie 2013 - 12:05, said:

Ehei, nu pot să nu remarc nişte treburi care în oarecare măsură mă deranjează... Pe strada unde lucrez, sunt 3 spitale, 2 din ele renumite, unul pe neurochirurgie, celălalt pe neurologie şi psihiatrie (înainte era unul singur). Drept pt care foarte mulţi oameni din cartier, de vârstă medie, au fost operaţi de hernie de disc, ceea ce e un lucru bun, că au fost consultaţi de neurochirurg şi au primit tratament adecvat. Dacă ar fi stat în alte cartiere nu ar fi ajuns aici şi ar fi fost trataţi conservativ, a la long. Însă, din păcate, nu înţeleg de ce, sunt şi foarte mulţi oameni mai în vârstă, 60+, cărora le tremură foarte rău mâinile şi chiar capul, şi pe deasupra par şi uşor retardaţi mintal (scuzaţi expresia). Oare aceştia de ce nu au mers la neurolog, de la primele semne de boală? Sau pt aceştia nu se poate face mai mult? Sau asemenea maniestări, nefiind dureroase, nu au fost luate în seamă (ca-n banc: vestea proastă e ca ai Alzheimer, vestea bună e că în curând nu o să mai ştii )
Ce mă deranjează însă este, pe langă faptul că nu mă înţeleg cu ei, nici eu pe ei ce vor, nici ei pe mine ce le zic, cel mai grav e când susţin că au plătit şi de fapt n-au făcut-o, sau că au dat mai mult şi nu le-am dat cat trebuie restul. Şi cu toate că se ştiu senili, au prostul obicei să mă ţină de vorbă şi să-mi pună întrebări suplimentare în timp ce le dau restul, şi din păcate şi eu am început să mă senilizez, şi nu mai pot fii atentă ce bani mi-au dat şi în acelaşi timp să mă gândesc şi la ce m-au întrebat, chiar dacă nu e foarte greu... O să ziceţi de ce nu mă duc eu la doctor dc mă deranjează treaba asta, şi o să vă răspund: probabil din cauza prejudecăţilor. Dc ceri la şefi liber şi adeverinţă pt doctor te suspectează de "necompetitivitate", şi dc sunt maliţioşi mai zic şi că e "lipsă de antrenament"! Iar scepticii , desigur, susţin că nu există tratament pt aşa ceva, ceea ce probabil aşa e. Însă vă avertizez că alienarea e un pericol real, la care suntem predispuşi cel puţin unii dintre  noi, iar..pt prevenirea ei, nu sunt sigură ce e mai bine, pt că părerile, ce-i drept, neavizate, sunt împărţite: în timp ce unii recomandă mai multăodihnă, alţii recomandă mai mult "antrenament"!
Un posibil mecanism patologic ar fi următorul: oboseala, stresul, suprasolicitarea şi însăşi trecerea timpului duc la moartea unor neuroni, lucru care ne scade puţin sau mai mult performanţele intelectuale, ceea ce ne face să ne enervăm şi chiar să ne temem, ne cresc hormonii de stres, ne creste tensiunea, din care cauză mor şi mai mulţi neuroni şi ne prostim şi mai rău...până-ntro zi, când, cu mila Domnului, lucrul ăsta n-o să ne mai deranjeze pt că nu vom mai şti nimic... Mai bine poate că n-am copii, să-i împovărez, o să fiu doar o babă singură şi senilă, umblând îmbrăcată iarna de vară şi viceversa, mirosind a pişat, şi probabil cerând pe la farmacii medicamente de pe vremea când eram eu domnişoară...
Si acum esti pasibila sa mirosi ca pisatul daca transpiri abundent, la fel este posibil sa te imbraci in mod inadvertent/inadecvat :calichhair: ,
nu iti mai fa griji inutile stresul o sa te doboare inca de pe acum, chiar daca nu mai esti asa de tanara precum inca te mai consideri Posted Image

#5
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007
Asta pentru ca in tara asta de cacao trebuie sa fii cu ochii in 4 la fiecare pas, la magazin sa intorci produsu pe toate partile, sa mirosi carnea, sa nu fie sparte ouale, pana si acasa trebuie sa fii atent sa-ti inchizi usa, sa nu lasi masina deschisa etc. si toate astea te solicita, si ajungi sa nu mai iesi din starea asta.

Edited by opop, 21 December 2013 - 13:20.


#6
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,336
  • Înscris: 13.01.2011
Nu poti prevenii alienarea biologica, aia este scrisa in A.D.N.

Evolutia alienarii psihologice/emotionale se poate controla, nu este usor dar se poate controla.

Edited by crisstonne, 21 December 2013 - 13:21.


#7
request

request

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 779
  • Înscris: 18.01.2006
Draga dolores, daca vrei sa nu devii "senila" ( scuza abordarea directa ) la batranete cum majoritatea tind să capete o oarecare senilitate mai usoară sau profunda trebuie sa ai grija de sanatatea ta.

La cuvantul "grija de sanatate" mai ales de sanatatea creierului trebuie sa:
- ai o alimentatie corecta ( a se citi cu cat mai putina carne, sau produse animale [ ideal deloc carne și cât mai multe vegetale, seminte, fructe, leguminoase...]  )
- odihna, aici include o zi pe saptamana sa te deconectezi de la stresul zilnic și somn seara cât mai devreme
- miscare, exercitiu fizic ajuta enorm circulatia sangelui si mai ales creierul. Alege un sport în aer liber care îti place.
- hidratarea, bea cat mai multa apa zilnic și de calitate.

Acestea sunt sfaturile pe care eu încerc să le umez si recunosc ca am simtit o diferenta de cand le urmez.
Parerea Mea.

Edited by request, 21 December 2013 - 13:30.


#8
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
Si neuronii mor, si conexiunile se pierd, intr-adevar. problema nu e numarul de neuroni, care e imens, ci sa se faca alte conexiuni intre cei care raman, sa invete si aceia ce au de facut. Daca faci un avc, de exemplu, trebuie sa inveti din nou sa mergi, sa vorbesti, etc, desigur in limita posibilitatilor, depinde cat de mare a fost distructia si in ce zona a cortexului. Insa fara un efort considerabil in acest sens ramai o leguma, chiar daca ai avea posibilitati de recuperare. adevarata capacitate de luptator a omului se vede de obicei in atare situatii de criza. Insa in viata de zi cu zi, este preferata delasarea; cu cat stim mai putine, cu atat ne e mai confortabil. Poate este si asta, cine stie, o metoda de prevenire a stresului cotidian, sa facem pe prostii, pe alienatii. Insa cerd ca totusi si acestia sunt putini. temera mea e ca cei mai multi dintre noi, totusi, ne fortam sau suntem fortati mai mai mult decat ne permite capacitatea de adaptare, pana ne dam peste cap, ca un ceas din acela mecanic. ceea ce este pacat. am avut de exemplu o colega in clasele 5-8 care era cea mai buna din clasa, defapt se ambitiona sau asa i se cerea sa fie, ma rog, maica-sa era tot profesoara, etc. si in clasa a 9a nu a mai venit la scoala o perioada lunga, ni s-a spus ca fusese diagnosticata cu boala bipolara...iar cand s-a intors, era evident ca nu mai era ce fusese (sau ce ar fi vrut sa fie).

#9
request

request

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 779
  • Înscris: 18.01.2006
@ delores tocmai ai dat un exemplu de unde se poate ajunge atunci cand o parte a omului este dezvoltata "excesiv" în defavoarea altor parti / activitati / calitati.

Un om trebuie sa fie cât mai echilibrat, adica trebuie sa îsi dezvolte latura intelectuala dar să nu ignore și latura fizică / sportivă ... pentru a fi cat mai echilibrat.

#10
the_engineer

the_engineer

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,915
  • Înscris: 17.08.2013
Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia. Ce bine că eu am doar grija mea !

#11
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007

View Postrequest, on 21 decembrie 2013 - 13:53, said:

@ delores tocmai ai dat un exemplu de unde se poate ajunge atunci cand o parte a omului este dezvoltata "excesiv" în defavoarea altor parti / activitati / calitati.

Un om trebuie sa fie cât mai echilibrat, adica trebuie sa îsi dezvolte latura intelectuala dar să nu ignore și latura fizică / sportivă ... pentru a fi cat mai echilibrat.
Zici tu ceva, dar avand in vedere ca in toate celelalte activitati inafara de loc munca CHELTUI bani sau alte resurse materiale(care valoreaza bani), cum ai putea sa te imparti in mod egal ?

View Postthe_engineer, on 21 decembrie 2013 - 21:56, said:

Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia. Ce bine că eu am doar grija mea !
Da dar vezi tu, daca nu vine nenea electrician sa repare pana de curent, gunoierii sa duca gunoiul, tiristul cu cisterna de benzina etc. s-ar putea sa intampini niste mici mari probleme cu grija ta.

#12
the_engineer

the_engineer

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,915
  • Înscris: 17.08.2013

View Postopop, on 22 decembrie 2013 - 00:15, said:

Da dar vezi tu, daca nu vine nenea electrician sa repare pana de curent, gunoierii sa duca gunoiul, tiristul cu cisterna de benzina etc. s-ar putea sa intampini niste mici mari probleme cu grija ta.

O să vină, mai 25 ani sigur.

Alienarea mintală se previne citindu-mă pe mine pe toate ariile și topicele.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate