Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 

Crimele de onoare din societatile islamice

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
218 replies to this topic

#1
mihaela5

mihaela5

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,236
  • Înscris: 15.05.2007
Fenomenul crimelor "de onoare" din lumea islamica: Si-a masacrat familia si nu regreta nimic!

Din spatele gratiilor celulei sale, Muhammad Ismail (20 de ani) descrie, fara nici o licarire de regret in ochi, cum si-a ucis nevasta, soacra si cumnata, tragedie care a readus in antentia presei crimele "de onoare" din lumea araba.

CNN a stat de vorba cu tanarul. "Primul glont a atins-o pe sotia mea, intr-o parte. Am lasat-o sa zaca acolo si m-am dus in camera alaturata, unde am omorat-o pe mama sotiei mele si pe sora ei. M-am asigurat ca au murit toate, am incuiat usa si am plecat", povesteste Ismail.

Fara nici un regret in voce, pakistanezul spune ca, daca ar putea, ar face-o din nou. "Sunt mandru de ceea ce am facut. Acesta este motivul pentru care m-am predat politiei", mai spune tanarul criminal.

Tripla crima a avut loc in februarie anul trecut, intr-un sat din centrul Pakistanului, intr-o zona in care societatea inchide ochii asupra crimelor "de onoare" - omorarea femeilor acuzate ca isi dezonoreaza familia prin inselaciune sau nesupunere.

Timp de opt luni, Ismail si-a acuzat sotia ca flirteaza cu alti barbati si ca-si petrece prea mult timp in afara caminului conjugal. "Sotia mea nu m-a facut niciodata fericit. Era ca o prostituata, nu a avut niciodata grija de mine", ofteaza Ismail care, atunci cand a fost arestat, canta intr-o orchestra, la o nunta traditionala.

Comisia pentru Drepturile Omului din Pakistan sustine ca, anul trecut, 943 de femei au fost omorate "in numele onoarei".

Surprinzator pentru neavizati este insa ca, in ciuda confesiunii la politie si in fata camerelor de luat vederi ale CNN, Muhammad Ismail ar putea fi eliberat, daca familia victimelor sale accepta compensatie materiala.

Plata crimelor cu bani este o optiune inca valabila in societatea musulmana, unde religia islamica sustine ca mila este mai nobila decat razbunarea.

Activistii care lupta pentru respectarea drepturilor femeii se plang insa ca, in societati patriarhale precum Pakistanul, "ucigasii in numele onoarei" exercita presiuni asupra familiilor victimelor pana cand acestea accepta "banii patati cu sange".

Zia Ahmed Awan, avocat in domeniul drepturilor omului, sustine ca familiile victimelor sunt dezavantajate si de faptul ca "omorurile "de onoare" au loc in comunitati dominate de barbati, in care femeile sunt privite ca obiecte si nu au acces la informatie si ajutor".

http://www.ziare.com...a-nimic-1185493


Crimele de onoare în spațiul islamic
http://ro.wikipedia....pațiul_islamic



Dar stati, crimele de onoare nu au loc doar in tarile islamice !
Ele s-au raspandit in Europa, Canada, Statele Unite, Australia  prin intermediul imigrantilor din tarile islamice. Si se petrec exact prin acelasi tipic inuman.

Crimele "de onoare" în Germania
Anual, în Germania se sãvârºesc între 12 ºi 15 crime de aºa-zisã "onoare". Se estimeazã, însã, cã numãrul acestora este mult mai mare. Câtã religie ºi câtã mentalitate arhaicã se ascunde îndãrãtul lor? ªi cum pot fi împiedicate asemenea crime?
http://www.dw.de/cri...ania/a-16559814


Crimele de onoare\" care au șocat Canada. 4 femei omorâte pentru cã aveau iubiți
http://www.evz.ro/de...i-963945-1.html


Honor Killings in Europe
http://www.gatestone...lings-in-europe

#2
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,041
  • Înscris: 31.07.2007
Interesant. Astea cu onoare, adica un fel de duel in care numa' unu' are arma.

#3
pierre_de_timp

pierre_de_timp

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,251
  • Înscris: 30.12.2007

 edy_wheazel, on 21 mai 2013 - 20:04, said:

Interesant. Astea cu onoare, adica un fel de duel in care numa' unu' are arma.

nici macar, ca nu il omoara pe ala care a atentat la onoarea nevestei, ci pe nevasta ca i-a terfelit lui onoarea. De parca ar fi vina ei ca o are el mica si e impotent. Daca la partea cu soacra parca parca, dar cu cumnata ce a avut?

#4
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
maimute troglodite.

#5
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,675
  • Înscris: 29.03.2006
Sunt si femei musulmane care omoara si hacuiesc cu sadism barbati in plina strada, si politia nu le face nimic.

Poate ar fi cazul sa fie toti scutiti de chinuri, si trimisi toti mai repede acolo unde vor sa ajunga...

Edited by loock, 21 May 2013 - 20:16.


#6
Tinkerbelle

Tinkerbelle

    Post Tenebras Lux

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,305
  • Înscris: 22.04.2013

 edy_wheazel, on 21 mai 2013 - 20:04, said:

Astea cu onoare, adica un fel de duel in care numa' unu' are arma.
De fapt musulmanii nici măcar nu cunosc semnificaţia cuvântului onoare. :)
Ţinând cont de exemplul comportamental pe care-l urmează, cel al profetului AS de Treflă, nici n-ar trebui să ne surprindă.

#7
chflorin

chflorin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,999
  • Înscris: 11.01.2011
Asa , si ? Prin Europa nu mor femei omorite de tot felul de idioti ? Cam 3.500 pe an. http://www.neurope.e...mestic-violence

#8
Mur

Mur

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,144
  • Înscris: 16.01.2012
Vedeti si gramada de cazuri din Turcia. Culmea, vor si integrare in UE... Posted Image

#9
mihaela5

mihaela5

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,236
  • Înscris: 15.05.2007
Victime ale onoarei



In fiecare an, mii de femei din Europa sunt obligate sa se marite fara voia lor, fiind apoi agresate sau ucise pentru onoarea familiilor


6 februarie 2011, Oberlandgarten, Berlin. O multime tacuta de oameni strange in mana buchete de flori si se aduna in jurul unui monument de pia-tra aflat intr-o statie de autobuz din Tempelhof, un cartier din capitala germana, asa cum au facut vreme de sase ani la rand. In acest loc, la data de 7 februarie 2005, o mama in varsta de 23 de ani, Hatun Surucu, a fost impuscata mortal pe bulevardul marginit de platani desfrunziti si cladiri de blocuri.

Monumentul de piatra le este dedicat lui Hatun Surucu si „altor victime ale violentei din acest oras“. Uciderea lui Hatun nu a fost o crima obisnuita: a fost o crima de onoare.

Crima de onoare si violenta din onoare, „pedeapsa“ aplicata fetelor (si cateodata baietilor) in cazul in care se impotrivesc traditiilor familiale, culturale sau tribale, in special casatoriilor aranjate, este o problema grava in Germania. Cancelarul Angela Merkel a declarat anul trecut ca incercarea de a construi o societate multiculturala integrata in Germania a fost „un esec total“.

Si nu numai Germania se confrunta cu aceasta problema. Pe parcursul ultimului deceniu, un obicei, considerat tabu si, in aceasi masura, sinistru, s-a dovedit a fi endemic in nenumarate state europene in care traiesc comunitati numeroase de imigranti, precum Franta, Italia, Danemarca, Belgia, Tarile de Jos sau Marea Britanie.

In 2009, o comisie influenta a Consiliului Europei a relatat: „Pe parcursul ultimilor 20 de ani, crimele de onoare s-au raspandit din ce in ce mai mult in Europa“. Cifrele exacte sunt greu de estimat pentru ca nenumarate crime care au avut loc in Europa au fost pana acum interpretate, in mod gresit, fie drept sinucideri, fie drept asasinate obisnuite. Unii experti au realizat un bilant global al victimelor crimelor de onoare, al caror numar s-ar ridica la 100.000.

Crimele de onoare sunt de-a dreptul socante, fiind la fel de premeditate precum asasinatele. „Nu pot fi calificate drept tragice crime din pasiune“, spune avocatul britanic Nazir Afzal, specialist in astfel de cazuri. „Realitatea este ca o intreaga familie, inclusiv mame si surori, se asaza la masa si hotaraste cu calm sa i se faca rau unei sotii sau unei fiice sau sa fie ucisa. Sunt luate in calcul toate detaliile: este ales ucigasul, se stabileste unde si cum va fi omorata victima si cum se va scapa apoi de cadavru.“  
http://www.erd.ro/victime-ale-onoarei-

Nu am decat un singur cuvant pt asemenea societati. Psihopati !

 chflorin, on 21 mai 2013 - 20:20, said:

Asa , si ? Prin Europa nu mor femei omorite de tot felul de idioti ? Cam 3.500 pe an. http://www.neurope.e...mestic-violence
Societatile noastre nu aproba , ascund si iarta idiotii care omoara ! Ai citit macar articolele de mai sus ?
In tarile si comunitatile  islamice,  crimele de onoare sunt aprobate tacit de toata societatea! Fac parte din cultura lor si nu sunt ceva strain de ei ! Intelegi diferenta ?

Edited by mihaela5, 21 May 2013 - 20:27.


#10
Tinkerbelle

Tinkerbelle

    Post Tenebras Lux

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,305
  • Înscris: 22.04.2013

 chflorin, on 21 mai 2013 - 20:20, said:

Asa , si ? Prin Europa nu mor femei omorite de tot felul de idioti ? Cam 3.500 pe an. http://www.neurope.e...mestic-violence
Manipulare execrabilă...nu ţi-e jenă, pătrăţel? :puke:

http://www.meforum.o...-honor-killings
Muslims commit 91 percent of honor killings worldwide
To combat the epidemic of honor killings requires understanding what makes these murders unique. They differ from plain and psychopathic homicides, serial killings, crimes of passion, revenge killings, and domestic violence. Their motivation is different and based on codes of morality and behavior that typify some cultures, often reinforced by fundamentalist religious dictates.


#11
pierre_de_timp

pierre_de_timp

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,251
  • Înscris: 30.12.2007

 0101010, on 21 mai 2013 - 20:20, said:

Vedeti si gramada de cazuri din Turcia. Culmea, vor si integrare in UE... Posted Image

unde in turcia? La Munchen sau la Frankfurt? :D

#12
chflorin

chflorin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,999
  • Înscris: 11.01.2011
Crimele de onoare (!?) chiar sint un subiect de discutie pentru un european :) .Da nimic despre traficul de carne vie (de exemplu) ?

#13
pierre_de_timp

pierre_de_timp

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,251
  • Înscris: 30.12.2007

 chflorin, on 21 mai 2013 - 20:27, said:

Crimele de onoare (!?) chiar sint un subiect de discutie pentru un european Posted Image .Da nimic despre traficul de carne vie (de exemplu) ?

si crimele de onoare il impiedica? Sau care e legatura? Nu discuta despre asta ca mie mi se pare ca astalalta e mai importanta? Dar despre traficul de arme nu spui nimic? Sau despre ala de droguri!

#14
mihaela5

mihaela5

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,236
  • Înscris: 15.05.2007

 pierre_de_timp, on 21 mai 2013 - 20:26, said:

unde in turcia? La Munchen sau la Frankfurt? Posted Image

Exact !
Honour Killings in Germany, 1996-2005

So-called ‘honour killings’ have received more and more attention in recent years against the backdrop of discussions about the integration of migrants particularly from Islamic countries.
http://www.mpicc.de/.../ehrenmorde.htm

#15
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,041
  • Înscris: 31.07.2007

 pierre_de_timp, on 21 mai 2013 - 20:13, said:

nici macar, ca nu il omoara pe ala care a atentat la onoarea nevestei, ci pe nevasta ca i-a terfelit lui onoarea. De parca ar fi vina ei ca o are el mica si e impotent. Daca la partea cu soacra parca parca, dar cu cumnata ce a avut?

Pai ... cam asta vreau sa subliniez si io.

#16
Tinkerbelle

Tinkerbelle

    Post Tenebras Lux

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,305
  • Înscris: 22.04.2013

 chflorin, on 21 mai 2013 - 20:27, said:

Crimele de onoare (!?) chiar sint un subiect de discutie pentru un european
Bietul de tine, eşti chiar rupt de lume... :console:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-16014368
'Honour' attack numbers revealed by UK police forces
UK police recorded at least 2,823 so-called honour attacks last year

[ http://s21.postimg.org/j2kizuzo7/honor.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#17
chflorin

chflorin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,999
  • Înscris: 11.01.2011

 pierre_de_timp, on 21 mai 2013 - 20:29, said:

si crimele de onoare il impiedica? Sau care e legatura? Nu discuta despre asta ca mie mi se pare ca astalalta e mai importanta? Dar despre traficul de arme nu spui nimic? Sau despre ala de droguri!

Nu stiu de trafic de arme pe la noi , ala de droguri e mult sub media europeana . In schimb traficul de carne vie e o realitate mult mai dura d-aia l-am pomenit.

#18
andrei_im

andrei_im

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,019
  • Înscris: 13.08.2009
Sa judeci un om cu o cultura total diferita, care actioneaza intr-o cultura total diferita e inutil si chiar gresit din punctul meu de vedere.
Oamenii au dreptul sa inchida alti oameni in puscarii pur si simplu pentru ca pot sa faca asta. Nu exista dreptate la nivel absolut, ea e relativa la om si cultura. Prin urmare e aberant sa judeci un om din si sa stabilesti ce e drept din prisma propriei culturi.
Cultura lui spune ca are dreptul sa faca asta, deci chiar are dreptul sa faca asta. Asta nu inseamna ca noi(vesticii) trebuie sa nu ne bagam, ca ei sunt cu cultura lor. Adevarul e ca ne afecteaza si pe noi si ar trebui sa intervenim din simplul motiv ca avem puterea sa facem asta. Daca asta inseamna sa schimbam cultura lor, nu e problema noastra, ci a lor, sa lupte pentru ea. Unii vor iesi invingatori, altii nu.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate