Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV
 La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...
 Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!
 electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...
 

Windows pe tablete Android

- - - - -
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1
tradux

tradux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 29.01.2006
Salut, a incercat cineva sa puna un Windows, indiferent de versiune, pe o tableta cu Android?
Ce credeti, este posibil? Daca da, rog impartasiti experienta aici, iar daca nu este posibil, de ce anume stiti ca nu se poate.
Am vazut ca in perioada lui Windows Mobile 6.5 existau oferte de instalare de Android pe telefoanele respective, ceea ce insemna ca hardware-ul permitea asa. Dar oare tabletele permit asta si in sens invers, de la Android spre Windows?
Desigur un Windows x86 cu touch-screen ar fi de preferat, dar macar sa lamurim lucrurile in principiu.

Edited by tradux, 27 January 2013 - 14:37.


#2
prisonbreak

prisonbreak

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,209
  • Înscris: 15.05.2007
Ma indoiesc ca gasesti driverele necesare.

#3
yetiro

yetiro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,657
  • Înscris: 16.12.2008
Probabil ca ar merge Windows 8 RT pe o tableta initial cu Android.

#4
edy_3dz

edy_3dz

    Rau sau bun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,241
  • Înscris: 30.08.2008
Windows RT e closed-source, nu ai nicio sansa. Cel mult un Windows Embedded, dar si aia cu chiu si vai din cauza driverelor.

#5
tradux

tradux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 29.01.2006

 prisonbreak, on 27 ianuarie 2013 - 14:40, said:

Ma indoiesc ca gasesti driverele necesare.

M-am gandit si eu ca driverele ar fi o problema in prima faza, desi probabil ca fabricantii de placi le-ar scoate repede daca s-ar intrezari o piata.
Dar cum e cu arhitectura procesorului, se potriveste? Citisem despre netbookuri ca au procesoare de desktop cu arhitectura simplificata ca sa reduca consumul de energie. Cum se pozitioneaza oare procesoarele curente de android, nu sunt oare si mai mult simplificate de nici nu ruleaza poate windowsul? Nu afirm, doar intreb, ca nu ma pricep deloc.
Pe piata chineza se gasesc destule netbookuri cu WinCE si cam la aceeasi marca si aspect si cele cu Android, desi poate numai seamana, dar au alt procesor pe placa.....Ce stiti aici?

#6
state

state

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 05.03.2006
Nu poti rula direct dar poti incerca sa rulezi WinXP intr-un emulator
Vezi un tutorial video aici

#7
tradux

tradux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 29.01.2006

 state, on 27 ianuarie 2013 - 21:25, said:

Nu poti rula direct dar poti incerca sa rulezi WinXP intr-un emulator
Vezi un tutorial video aici


Hm, foarte interesant chiar daca nepractic pentru moment. Multumesc mult........

#8
tradux

tradux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 29.01.2006
Are cineva idee daca procesoarele pentru Winodws ruleaza seturi mai complicate de instructiuni decat pentru Android si prin urmare cer putere mai mare de calcul si energie mai multa, cu disipare suplimentara de caldura?
Tabletele cu Windows pe care le vad pe net nu au nici pe departe grosimea atat de mica pe care o are de exemplu Samsung Note 10.1 N8000. Sa fie vorba numai despre consumul de energie electrica si disiparea de caldura sau si de gradul de integrare a componentelor folosite? De ce la Android se poate mai mic si mai rapid (a se vedea telefoanele) si la Windows nu?

#9
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 tradux, on 29 ianuarie 2013 - 06:50, said:

Are cineva idee daca procesoarele pentru Winodws ruleaza seturi mai complicate de instructiuni decat pentru Android si prin urmare cer putere mai mare de calcul si energie mai multa, cu disipare suplimentara de caldura?

Da, din simplul motiv ca procesoarele ARM au fost gandite de la inceput ca fiind slabe insa eficiente energetic, cu avantaje si dezavantaje. Pe de o parte Intel face procesoare tot mai eficiente ( vezi i5 pentru tablete, urmatoarea generatie va fi aproape ca versiunea ARM/Android ), pe de alta parte procesoarele ARM devin tot mai complicate si mai gurmande ( vezi Samsung Octocore ).

Android nu poate fi mai rapid, doar mai economic - e momentan fratele sarac, cu procesoare ieftine si slabe, un sistem de operare fragmentat si imatur insa gratis, si cu telefoane si tablete pe care nu se poate lucra, bune doar pentru vizionari si surfat.

Intel vine insa tare din urma - telefonul Lenovo K900 ce ruleaza Android are procesor Intel si poate rula si Win 8, pe cand invers masa de telefoane si tablete ARM pot rula doar Android.

Piata se va sparge in doua segmente - cel premium cu produse de gen Microsoft Surface Pro insa cu 4G, ce pot inlocui telefonul/tableta/laptopul cu economii enorme, si produse ieftine pentru consum media gen Amazon Kindle Fire ce va fi bun pentru vizionari si surfat la un pret minim.

Atata timp cat Android nu ruleaza pe desktop si Chrome OS e un produs de nisa vom vedea ca Windows creste si se muta pe tablete si telefoane. In plus Windows RT ruleaza pe procesoare ARM asa ca Android va fi impins spre segmentul inferior al pietii daca Google nu isi schimba abordarea, si va deveni un fel de Symbian.

Tabletele Android < Microsoft Surface

#10
ERR

ERR

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 12.05.2007
Salutare,

Tradux: legat de HW, cum spune AMDG arhitectura ARM este mai eficienta energetic dar cu performante mai reduse. Intel abia incepe sa intre serios in segementul de Ultramobility dar pare promitator: telefoanele cu CPU intel Atom(tehnologie de acum 4-5 ani impachetata intr-un chipset mai redus) se bate egal la egal cu procesoarele ARM de top (Cortex A15). Vorbesc atat de performante cat si de eficienta. Pentru cei interesati recomand articolul http://www.anandtech...e-real-showdown
            legat de SW: Android-ul, cu toate pacatele lui, e un OS gandit de la inceput sa mearga pe sisteme cu putere de calcul si baterie redusa. Ocupa cam 0,5-1GB ROM si e foarte in largul lui pe 1 GB RAM. Windows 8 ( x86) este mai versatil dar are nevoie si de resurse mai puternice sa mearga bine. Personal am gasit ca e mult mai ok  Android 4.04 pe Archos G9 101 Turbo (1,5 Ghz dual core, 1 GB Ram, 1280x800) fata de Windows 7  Starter pe un Netbook cu Atom dual core 2x1,8 Ghz, 1 GB RAM si 1024x600.

Oricum un lucru e clar: desi in teorie un telefon  / tableta cu procesor Intel care a  venit cu Android poate sa ruleze Windows 8.... asta nu va fi o instalare de SO care sa o faci in 10 minute ca pe PC. Daca vrei o tableta cu x86 si Windows 8 mergi de la inceput in directia asta

AMDG: sunt usor sceptic daca Surface Pro va aduce o asemenea revolutie pe termen scurt. Daca Windows 8 va fi un mare hit care va convinge piata in masa sa isi faca upgrade atunci ar fi sanse caci istoric upgadre-urile se vind foarte bine la pachet (win 8 + tableta/hibrid/ultrabook dedicata). Atfel insa nu cred: cam toti potentialii utilizatori au deja un sistem PC (eventual si laptop) si cauta o tableta complementara foarte buna pt activitati ultra mobile (surf / media / ebook / jocuri).  Iar mediul corporate, care reprezinta o parte mare din placinta windows, abia termina migrarea la windows 7 si nu e prea putin dispus sa faca schimbari radicale si scumpe doar de dragul schimbarii.

Sporuri

Robert

#11
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 ERR, on 29 ianuarie 2013 - 09:47, said:

: desi in teorie un telefon  / tableta cu procesor Intel care a  venit cu Android poate sa ruleze Windows 8.... asta nu va fi o instalare de SO care sa o faci in 10 minute ca pe PC.

Instalarea se poate face repede, problema e faptul ca Windows 8 e o tranzitie spre era mobila/touch. Vom vedea un sistem mai matur cand apare Windows 9. In plus procesoarele Intel abia incep sa fie suficient de eficiente ca sa incapa in dimensiunile unei tablete/telefon, si aici nu ma refer la Atom ce a ramas practic pe loc ca performanta ci la seria Intel Core ce incepe sa fie interesanta - urmatorul i5 pentru tablete va avea 7W TDP.

 ERR, on 29 ianuarie 2013 - 09:47, said:

Android-ul, cu toate pacatele lui, e un OS gandit de la inceput sa mearga pe sisteme cu putere de calcul si baterie redusa.

Cu mentiunea ca e complet nefolositor pentru lucru sau creatia de continut, si nu se poate integra cu PC-ul. E un fel de Symbian in sensul ca are multe limitari ce abia acum incep sa fie adresate ( de exemplu banalul multitasking ).

 ERR, on 29 ianuarie 2013 - 09:47, said:

AMDG: sunt usor sceptic daca Surface Pro va aduce o asemenea revolutie pe termen scurt.

Nu pe termen scurt dar asta va fi tendinta. Lumea a crezut ca Galaxy Note e un concept ridicol, ca mai apoi sa constate ca e deja primul produs de convergenta - o phableta. Surface Pro nu e singurul dispozitiv tableta/laptop - mai sunt multe altele. Viitorul va fi unul mobil, conectat la internet wireless, si in acel viitor PC-ul desktop si laptop vor deveni produse de nisa, la fel ca si tabletele si telefoanele actuale ce nu permit sa lucrezi/creezi pe ele. Dinozaurii in cauza vor disparea ca si masinile americane gurmande ale anilor 50.

Fa un efort de imaginatie - daca am in borseta o versiune viitoare de Surface Pro ce ofera si servicii 4G pentru telefonie, si evident o casca Bluetooth, as putea inlocui un smartphone, o tableta si un laptop/PC, cu maxim de flexibilitate atunci cand ajung la un birou si pot sa il conectez la periferice. Compara alternativele si vezi de ce lumea prefera sa nu aiba un sac de echipamente pentru aceeasi functionalitate.

Edited by AMDG, 29 January 2013 - 11:59.


#12
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007
Nu sistemul de operare, nu interfata si nu aplicatiile sunt limitarea acestor dipozitive mobile. Toate fac compromisuri pentru a optimiza o singura chestie: consumul de energie. Atata timp cat nu apar tehnologii noi pentru baterii, care sa le faca mai mici/mai eficiente, producatorii de procesoare si de software sunt limitati. Exista o limita fizica pana la care poti optimiza hardware-ul. La fel si software-ul. Lipsa multi-tasking-ului real pe Android sau iOS nu se datoreaza programatorilor nepriceputi, ci capacitatii mici de stocare a bateriilor. Surface Pro e un dispozitiv interesant, cu multitasking real, dar cu o autonomie mai mica decat cea a unui ultrabook. Va avea un succes limitat, indiferent de ecran, capacitate de stocare sau posibilitatea de a rula software x86. Atata timp cat nu ai autonomie, dispozitivul nu se numeste "portabil" ci "carabil". "Pro" ma duce cu gandul la profesionisti gen arhitecti care petrec o zi intreaga pe un santier, sau ingineri petrolisti pe o platforma in largul marii, sau un piloti de cursa lunga pentru care Surface Pro este pur si simplu inutil.

Edited by filip.serban, 29 January 2013 - 12:43.


#13
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 filip.serban, on 29 ianuarie 2013 - 12:43, said:

Surface Pro e un dispozitiv interesant, cu multitasking real, dar cu o autonomie mai mica decat cea a unui ultrabook.

As indrazni sa zic ca urmatorul Intel i5 Haswell va avea 7 W TDP in loc de 17W TDP si tendinta se va mentine, adica va avea in loc de 4-5 ore de autonomie vreo 8-10, la egal cu jucariile Android sau iOS. In plus va fi si fanless, adica mult mai usor si iarasi comparabil cu jucariile in cauza.

Android incepe sa aiba multitasking - vezi Note 10.1 samd, problema e sistemul de operare imatur. Surface cu Windows RT are multitasking-ul ok, asa ca pica ipoteza cu bateria.

Revenind la subiect - gresesti in estimare - Surface Pro are exact autonomia unui laptop cu i5 daca comparam greutati egale. In plus mai are si ecran touch si stylus Wacom :)

#14
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007

 AMDG, on 29 ianuarie 2013 - 13:43, said:

Revenind la subiect - gresesti in estimare - Surface Pro are exact autonomia unui laptop cu i5 daca comparam greutati egale. In plus mai are si ecran touch si stylus Wacom Posted Image

Compara cu un ultrabook, nu cu un laptop full. Vezi cat are autonomie un MacBook Air si cat are Surface...

#15
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 filip.serban, on 29 ianuarie 2013 - 13:49, said:

Compara cu un ultrabook, nu cu un laptop full. Vezi cat are autonomie un MacBook Air si cat are Surface...

Amandoua au circa 5 ore de utilizare medie, din simplul motiv ca vorbim de acelasi procesor de 17 W TDP. Pot sa dau un link spre un review dar nu are sens.

Apropo, poti rula Office pe Mac ? :)

#16
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007

 AMDG, on 29 ianuarie 2013 - 14:39, said:

Apropo, poti rula Office pe Mac ? Posted Image

Da. http://www.microsoft.com/mac/products

Macbook Air de 13" are ~7 ore de autonomie...

#17
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 filip.serban, on 29 ianuarie 2013 - 14:42, said:

Macbook Air de 13" are ~7 ore de autonomie...

Ma refeream la cel de 11 ca sa comparam greutati similare. Si depinde de ce programe rulezi - autonomia scade sub 3 ore daca folosesti calculatorul la greu. Depinde si de procesor - daca esti multumit cu un Intel Atom pentru office/net autonomia se dubleaza.

Dar aici nu comparam Mac cu Windows, ci ultrabook ( nu hibrid ) cu Surface Pro. Altfel putem sa incepem sa comparam un Chromebook cu un PC ... Posted Image

Apropo, Office pentru Mac nu e 100% compatibil cu cel de Windows, si asta se vede cand incerci sa faci ceva mai complicat in Excel de exemplu ...

Edited by AMDG, 29 January 2013 - 15:50.


#18
Extinct

Extinct

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,079
  • Înscris: 24.02.2007

 AMDG, on 29 ianuarie 2013 - 15:45, said:

Apropo, Office pentru Mac nu e 100% compatibil cu cel de Windows, si asta se vede cand incerci sa faci ceva mai complicat in Excel de exemplu ...

Pe ce-ti bazezi afirmatia? Chiar sunt curios...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate