Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier
 Lupte WW2

Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...
 

Prezentarile in public - un dezastru mondial!

- - - - -
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#37
On_my_way

On_my_way

    robotica melomana

  • Grup: Validating
  • Posts: 9,799
  • Înscris: 06.06.2012
Scriptul nu e ceva palpabil, e tot o inventie a mintii omenesti; care-ti provoaca rau daca-i admiti existenta, dandu-i putere asupra ta, altfel n-are cum. :) Gata, de data asta chiar ma tin de cuvant.

#38
orlovisk

orlovisk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 971
  • Înscris: 24.08.2006

 On_my_way, on 29 noiembrie 2012 - 09:11, said:

Nu te supara pe mine, dar stiu ca pe tine prea putin te-a ajutat ceea ce numesti tu "clarificarea trecutului", in afara de faptul ca, spui tu, ai aflat motivele pt. care nu esti persoana care ti-ai fi dorit sa fii, mai mult nu a facut. Nu cred ca ma poti contrazice.

Cum să nu te pot contrazice? Ce, eu sunt etalonul, piatra unghiulara care demoleaza valoarea psihoterapiilor? Asta sti ce se vrea a fi? O lovitura sub centura. Eu nu mi-am terminat psihoterapia, am facut doar 28 de ore, la o varsta foarte tarzie (dupa 34 ani). Acest fapt insa nu ma impiedica sa constat ca ceea ce spun autorii psihoterapiilor este adevarat. Suntem produsul educatiei, al mediului in care ne-am format. Si Iisus a spus ca există sămânță bună, înăbușită de spini, sau care a căzut pe pietre. Deci se poate spera că...se poate. De ce să nu încerce fiecare marea cu degetul? Tu ce crezi, că eu m-am oprit din dezvoltarea personala? Ba inca o sa vina o vreme cand nu voi mai deschide gura, si ce am scris, voi pune sub lacăt. Pentru ca uleiul din candela mea, e măsurat. Cine vrea să umble în lumină, să-și cumpere ulei pentru candela minții.

 Tremulinas, on 26 noiembrie 2012 - 15:09, said:

dpmdv românii ar trebui sa urmeze cursuri de psihologie inainte sa faca un copil. pentru ca sunt needucati, nu au cunostintele necesare. si sa fie obligati de stat in acest sens. da, obligati, pentru ca pot distruge viata acelui copil.

In Finlanda s-a investit mult in educatie, in acest sens. La noi insa (ca la multi altii, dar mai putin in Occident), exista cadre didactice, si nu putine, care au ca model familial paternul de persecutor, astfel ca desi invata psihopedagogia, fiind orbiti de scriptul lor, nu pricep nimic, se duc la catedra, si in loc sa educe cu dragoste copiii in realitatea lor particulara, a fiecaruia, fac proiectii narcisice asupra acestora (o generalizare, cu tendinta spre uniformizare si conformare), dar isi proiecteaza in elevi de fapt propria insuficienta compensata print-o obsesie pentru perfectiune din partea altora.

Un preot spunea cam asa (un principiu aflat si in NLP de altfel):

"Evlavia (neprihanirea) satisfacută de sine (devenită fariseim) ori moralitatea trufașă (persecutorie) ce osandește pacatosenia semenilor, fara a incerca sa converteasca prin dragoste neoranduiala lor" - constituie erori educative grave care nu pot educa pe nimeni. Daca profesorii ar cunoaste acest principiu (sa-l simta in inima), l-ar putea aplica, si scoala romaneasca ar inflori. Probabil s-ar rari cazurile de profesori batuti de elevi (si mai ales elevi batuti de profesori). Dar daca e sa judec conform AT, elevii cu probleme, intra in conflict cu profesorii cu probleme (compatibilitatea de script/patern Victima-Agresor) si altii pe urma vad totul la stiri dar fara sa priceapa care e problema de fond (la randul lor aflandu-se in script).

 catberry, on 26 noiembrie 2012 - 19:10, said:

Saptamana viitoare am o programare la un psihoterapeut. Sunt curioasa peste cine dau.

In ce tara te afli acum?!

 dan_slack, on 26 noiembrie 2012 - 22:16, said:

E usor sa dam vina pe altii... Parinti, profesori, prieteni, rudele, vremea de afara, criza economica etc.
Pune mana si exerseaza, invata...
Nu psihoterapeutul iti va rezolva problemele. Tu o vei face!

Ce parinte dubios ai incorporat si tu.

 On_my_way, on 29 noiembrie 2012 - 09:11, said:

Personal cred ca ajuta mai tare psihologia cognitiva.

Psihologia cognitiva, din cate stiu, nu se adreseaza inconstienului. Greu de cladit ceva bun, pe ceva putred.

 On_my_way, on 29 noiembrie 2012 - 09:27, said:

Scriptul nu e ceva palpabil, e tot o inventie a mintii omenesti; care-ti provoaca rau daca-i admiti existenta, dandu-i putere asupra ta, altfel n-are cum. Posted Image Gata, de data asta chiar ma tin de cuvant.

Asa e, insa el exista totusi.

Edited by orlovisk, 29 November 2012 - 10:35.


#39
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006
@Orlovisk

Tehnica progresiva de relaxare a lui Jacobson da rezultate palpabile. Eu personal am lucrat mult pe tulburari anxioase, de la anxietate generalizata la atacuri de panica severe, as spune. Sunt de acord cu tine ca anxietatea este o tulburare care isi are radacinile in mediul in care persoana in cauza s-a format, absolut de fiecare data s-a confirmat. Doar ca inainte de a aprofunda ceva atat de pretios si de vulnerabil este bine sa asiguri o oarecare complianta a pacientului, in plus trebuie sa-i oferi o ancora de supravietuire si sa actionezi pe simptom. Riscul este ca intr-adevar sa nu mai doreasca ulterior sa se focuseze pe ceea ce a cauzat din start simptomatologia, insa daca ai lucrat macar o zi in terapie stii ca principala dorinta a lor este sa se elibereze macar cat sa supravietuiasca in mediul inconjurator. Pentru acest lucru trebuie sa actionezi pe simptom si sa-l ajuti sa se ajute. In plus o data facilitate tehnicile de relxare se mai castiga un aspect, el dobandeste control asupra corpului si astfel si increderea ca rezolvarea problemei e posibila. Cu siguranta cunosti faptul ca terapia psihodinamica necesita timp si resurse. Insa acesti oameni nu se pot duce la serviciu dimineata. Si atunci ce faci?

De altfel psihoterapia cognitiv-comportamentala da rezultate foarte bune, validate empiric, in tulburarile anxioase. E adevarat, si recaderile sunt spectaculoase.

Imi amintesc ca in timpul formarii imi parea atat de fireasca cauzalitatea tulburarilor, era evident care este miezul lor, sute de studii de caz o confirma. Pentru pacienti nu e la fel. Pentru ca ei o traiesc zi de zi, teoria care e in sine evidenta si mai mult decat valabila, trebuie sa se transforme in ceva palpabil. Iar sa scormonesti in trecut nu e niciodata usor si nici nu e la indemana oricui.

Edited by roua, 29 November 2012 - 13:29.


#40
orlovisk

orlovisk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 971
  • Înscris: 24.08.2006

 roua, on 29 noiembrie 2012 - 13:27, said:

De altfel psihoterapia cognitiv-comportamentala da rezultate foarte bune, validate empiric, in tulburarile anxioase. E adevarat, si recaderile sunt spectaculoase.

Nu se poate cozmetiza constientul, sperand ca inconstientul va sta cuminte. Un mormânt văruit, rămâne un mormant (mormant egal inconstient, "...lăsați morții să-și ingroape morții!").

Daca se uita cineva avizat la avatarul si semnatura fiecarui user, poate vedea exact inconstientul acelui user, spre ce tinde. Spre moarte, spre razbunare, spre impunerea cu orice pret a legii si a ordinii (se poate face ordine in haos?), spre implinirea scriptului lui, care odata negat, se va implini cu siguranta ("oamenii nu se schimba ci, odata cu trecerea timpului, devin tot mai mult ei insisi").

Edited by orlovisk, 30 November 2012 - 03:44.


#41
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

 orlovisk, on 30 noiembrie 2012 - 03:41, said:

Nu se poate cozmetiza constientul, sperand ca inconstientul va sta cuminte. Un mormânt văruit, rămâne un mormant (mormant egal inconstient, "...lăsați morții să-și ingroape morții!").

Nu e vorba de cosmetizare. Mai sus ai spus si ceva despre "cladit". Incearca sa vezi lucrurile din alta perspectiva si am sa incerc sa ma fac pe cat posibil, inteleasa.
In multe cazuri, ceea ce spui tu e ca si cum ai vrea sa faci chirurgie intr-un spatiu in care, o hemoragie critica poate izbucni oricand.
Mai mult, suspectez ca perspectiva ta este chiar una din "bubele" anxietatii: ierarhizarea ( ce este "important", ce este "vital"... restul se poate arunca, sau mai rau... chiar "trebuie" aruncat). In realitate, calea de urmat este aceea in care, cladind cu ceea ce ai nevoie, ceea ce nu este important se va estompa pana la final.
In plus, nu vad de ce un pacient care a inceput cu o terapie cognitiv-comportamentala nu poate continua cu psihanaliza sau altceva mai "solid".

Edited by Cr1spy, 30 November 2012 - 05:14.


#42
orlovisk

orlovisk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 971
  • Înscris: 24.08.2006

 Cr1spy, on 30 noiembrie 2012 - 05:06, said:

In plus, nu vad de ce un pacient care a inceput cu o terapie cognitiv-comportamentala nu poate continua cu psihanaliza sau altceva mai "solid".

Asa e, de ce sa nu punem căruța înaintea boilor?! Vorba lungă, sărăcia omului.

Edited by orlovisk, 30 November 2012 - 09:38.


#43
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

 orlovisk, on 30 noiembrie 2012 - 09:22, said:

Asa e, de ce sa nu punem căruța înaintea boilor?! Vorba lungă, sărăcia omului.
Daca ai vedea niste studii care stabilesc ca depresia este datorata mai mult factorilor genetici decat mediului, ce ai spune ?
Vorba lunga... saracia pacientului.

#44
orlovisk

orlovisk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 971
  • Înscris: 24.08.2006

 Cr1spy, on 30 noiembrie 2012 - 12:18, said:

Daca ai vedea niste studii care stabilesc ca depresia este datorata mai mult factorilor genetici decat mediului, ce ai spune ?
Vorba lunga... saracia pacientului.

Care mediu? Ce studii? Ofera surse cand afirmi ceva, (link-uri, tilturi de carti, poze RMN). In psihologie are importanta in primul si in primul rand perioada cand se formeaza inconstientul, primii 7 ani de viata (maxim 12). Despre ce vorbim aici? Sigur ca este importanta structura. Cu cat structura e mai slaba, cu atat decompensarea psihica e mai grava (raportat la aceeasi intensitate a stimulilor agresori din mediu), nu va consta doar intr-o nevroza sau depresie, ci se ajunge chiar la psihoza. De aceea intr-o familie disfunctionala, nu decompenseaza toti copiii, ci doar cel mai sensibil. Pe mine nu ma poti duce cu vorba, am discutat sute de ore cu fosti pacienti de psihoterapie, ani de zile, si stiu cum sta treaba. Personal am discutat din 2006 si pana cum cu foarte multe persoane cu probleme (de pe forumuri), unele cu OCD, altele cu PMD, lucruri destul de serioase, si peste ce crezi ca am dat? In spatele acestor persoane erau genitorii lor, cu pretentii la calitatea de parinte, in fond, niste monstrii. Da, exista cazuri de copii sau adulti extrem de antisociali, sau nebuni de legat, aflati in scoli ajutatoare, fosta mea sotie a lucrat cu asa ceva un an de zile (atat a rezistat, apoi s-a mutat la ambliopi). Ai dori sa vezi ce parinti au copiii nebuni? Crezi ca sunt normali? Nici vorba, sunt degenerati si fizic, se vede de la prima privire ca sunt defecti genetic. Cum ar putea functiona psihic atunci...In asemenea cazuri, nu exista speranta de corectie prea mare. Dar cand genetic nu se constata nimic, cand rautatea nu are suport genetic dovedit, dar se constata ca ea este transmisa prin model parental, atunci sperantele de corectie prin psihoterapie sunt mari.

p.s. Cat despre vorba lunga, fac o avertizare, nu dati bani terapeutilor care tac. Aceia sunt incompetenti, s-au bagat in lucrul in care nu au fost chemati. Cat despre defecții genetic și cu mutilări caracteriale (se transmit abele 100%), s-a descoperit contraceptia, aveți bunul simț să o aplicați, e ieftină, eficientă. Nu vă inmulțiți că nu are nimeni nevoie de pui de năpârcă, mediul social îi va respinge.

Edited by orlovisk, 30 November 2012 - 16:35.


#45
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

 orlovisk, on 30 noiembrie 2012 - 16:26, said:

Care mediu? Ce studii? Ofera surse cand afirmi ceva, (link-uri, tilturi de carti, poze RMN).

Avem 3 cazuri:
- model parental deficient
- gene deficiente
- gene+model deficient... caz cu adevarat dramatic.
Eu ma referam la cazul al doilea, de exemplu un copil mostenind genetic un bunic narcisist si crescand intr-o familie normala, intr-un mediu ok.  In postul initial ma refeream la anxietate, care fiind corelata in majoritatea cazurilor cu o structura introvertita, ridica anumite probleme in terapie.
Eu doream sa expun o idee simpla, imagineaza-ti expunandu-i realitatea AT-ului cuiva care a dezvoltat o personalitate evitanta si formuleaza o concluzie despre cum crezi tu ca va interpreta noile informatii.  
Eu, personal cred din ce in ce mai mult in terapie cu metode personalizate. Am vazut si in occident, dar din pacate specialistii fiind destul de individualisti, cu anumite credinte formate, nu se intampla ca toti sa colaboreze optim pentru pacient.

Daca ai nevoie de literatura de specialitate, este disponibila in engleza, dar iti spun de pe acum ca nu voi sustine nici o polemica pe tema, nefiind specialist. Le-am luat concluziile ca fiind certitudini.
http://www.d.umn.edu...TwinStudies.pdf
http://www.ncbi.nlm..../pubmed/1543993
http://www.ncbi.nlm..../pubmed/8238637

Edited by Cr1spy, 30 November 2012 - 18:20.


#46
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 22.07.2006
Despre ce era vorba la inceputul topicului?!
...ca eu nu mai inteleg nimic din ce se scrie pe aici Posted Image

#47
orlovisk

orlovisk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 971
  • Înscris: 24.08.2006

 Cr1spy, on 30 noiembrie 2012 - 18:17, said:

Eu ma referam la cazul al doilea, de exemplu un copil mostenind genetic un bunic narcisist si crescand intr-o familie normala, intr-un mediu ok.  In postul initial ma refeream la anxietate, care fiind corelata in majoritatea cazurilor cu o structura introvertita, ridica anumite probleme in terapie.

S-au găsit genele narcisismului şi ale anxietatii? Aici e mâna vrăjmaşului...

 dan_slack, on 01 decembrie 2012 - 18:40, said:

Despre ce era vorba la inceputul topicului?!
...ca eu nu mai inteleg nimic din ce se scrie pe aici Posted Image

La început a fost vorba despre spânzuratul prezumtiv, acum căutăm funia în casa spânzuratului.

Edited by orlovisk, 02 December 2012 - 15:19.


#48
dura-

dura-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,818
  • Înscris: 30.04.2009

 catberry, on 21 noiembrie 2012 - 10:59, said:

Voi ce mi-ati recomanda? ...
...
Xanax/Cirpalex/Distonocalm ar reusi sa ma ajute?

Nu medicamente! In acest caz cred ca or sa faca mai mult rau decat bine.
Problemele si rezolvarea problemelor tin de tine, mai exact de subconstientul tau.
Nu este o problema de personalitate, este mai mult o problema de frica.

O modalitate simpla de schimbare a fricii:
Stai intr-o pozitie comoda,
incearca sa derulezi ceea ce s-a intamplat ca un film.
incearca sa vizualizezi acea frica ca un obiect, o persoana, un sentiment, o culoare ...


Ce resurse te pot ajuta in confruntarea fricii ?
Cunosti persoane care sunt curajoase in astfel de situatii ?  Cum sunt acele persoane ?  Ce insusiri au acele persoane ?

Trebuie sa privesti frica ca un aliat, nu ca un dusman,
....




-

Edited by dura-, 04 December 2012 - 11:19.


#49
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

 orlovisk, on 02 decembrie 2012 - 15:18, said:

S-au găsit genele narcisismului şi ale anxietatii? Aici e mâna vrăjmaşului...

Te referi la transmitere probabil si nu la descoperire....

In legatura ce ce afirmam mai sus, referitor la anxietate, citeste mai ales prima fraza din pasajul scris cu albastru:
http://www.minunemic...-psihanaliza-i/
Este o alta abordare, dar punctul de plecare (de constatare a realitatii este acelasi) si acest fapt doream sa-l subliniez.

In plus am mai vazut un studiu, dar nu am timp sa caut link-ul, care afirma ca recuperarea post traumatica se face mai greu la o persoana cu IQ ridicat decat la una cu IQ mediu (aparent neasteptat nu ?), logica fiind simpla: cu cat un castel de nisip este mai inalt, mai complex, mai detaliat... oricat de dezvoltate sunt skills-urile celui care l-a construit, timpul de reconstructie dupa trecerea unui val, este mai mare decat in cazul unei casute de nisip.

Edited by Cr1spy, 04 December 2012 - 23:13.


#50
orlovisk

orlovisk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 971
  • Înscris: 24.08.2006

 Cr1spy, on 04 decembrie 2012 - 22:55, said:

....

Ca sa vezi, un urmas al lui Nicolare Labis, care spunea, "Fii dârz și luptă Nicolae",  pantru noii tăi părinți care sunt lupi în piele de oaie. Vezi ca induci lumea in eroare cu barba aia sub care se ascunde o falsa maturitate.

 Cr1spy, on 04 decembrie 2012 - 22:55, said:

Te referi la transmitere probabil si nu la descoperire....

In legatura ce ce afirmam mai sus, referitor la anxietate, citeste mai ales prima fraza din pasajul scris cu albastru:
http://www.minunemic...-psihanaliza-i/
Este o alta abordare, dar punctul de plecare (de constatare a realitatii este acelasi) si acest fapt doream sa-l subliniez.

In plus am mai vazut un studiu, dar nu am timp sa caut link-ul, care afirma ca recuperarea post traumatica se face mai greu la o persoana cu IQ ridicat decat la una cu IQ mediu (aparent neasteptat nu ?), logica fiind simpla: cu cat un castel de nisip este mai inalt, mai complex, mai detaliat... oricat de dezvoltate sunt skills-urile celui care l-a construit, timpul de reconstructie dupa trecerea unui val, este mai mare decat in cazul unei casute de nisip.

Adica cu cat esti mai destept, ai mai putine sanse sa aplici indemnul "Căutați Adevarul, și Adevarul vă va face liberi!" Paradoxal intr-adevar, de aceea asa de multi prosti sunt la conducere. Traumele psihologice nu se vinde numai cu psihanaliza sau ceai de tei, ci cu psihoterapie, asta e altceva. Mai sunt multe de adaugat pe blogul ala....

N-am vazut copii de 3-4 ani cu anxietate, dar adolescenti plecati din orfelinate care au dezvoltat o pseudodebilitate mintala am vazut o gramada. Altii nici n-au dat prin orfelinate, proveneau din familii respectabile, si tot pseudodebili mintali au ajuns, gratie educatiei prin proiectii narcisice.

Edited by orlovisk, 05 December 2012 - 08:29.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate