Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
unelte taiat pomii fructiferi
Last Updated: Apr 13 2024 08:35, Started by
mircea6544
, Nov 18 2012 21:05
·
28
#1081
Posted 12 February 2023 - 19:19
#1082
Posted 12 February 2023 - 19:43
#1083
Posted 12 February 2023 - 19:48
ce te faci cu cei care le au pe amandoua? pe care o lauda?
|
#1084
Posted 12 February 2023 - 20:04
@hamangia, asta e o prostie, dar din pacate...
Majoritatea prefera felco, costa mai putin, furaciuni pe olx 150 lei. Okatsune e vreo 250 lei. Amazon/ebay nu prea exista la pomicultori... e mai mult apanajul celor tineri. Asa ca este scuzabil.Eu nu as fi dat 250 lei in veci pe ea, dar am primit-o... Daca era dupa mine nici Felco nu aveam, fiind de parere ca nu merita nimic peste 100 lei. Cel mai important lucru dupa mine (nu tin sa am neaparat dreptate) este sa-ti vina bine in mana. Ca-i Felco, Okatsune, Fiskars, orice clona sau chiar Hanakumagawa, daca nu sti sa o folosesti... chiar nu conteaza firma. Dar te poti da mare cu o livada prost taiata. |
#1085
Posted 12 February 2023 - 20:15
Eu si probabil multi altii le avem pe amadoua. Fiecare din ele are calitati si defecte. Felco e o foarfeca mai puternica, cu o deschidere mai mare cu care tai mai usor lemn mai gros, dar in mana o simt mai grea si obosesc mai repede. Oktasune are otelul mai tare, e o foarfeca de "țacaneneala" buna mai mult la arbusti si la vie decat la pomi. Eu, au fost timpuri cand cu Oktasune, am taiat peste 600 de butuci de vie intr-o zi de lucru. Dar cand am de taiat lemne mai groase la pomi iau Felco, cu toate ca nu-mi prea place, pt ca cu Okatsune e prea greu pt mana mea.
|
#1086
Posted 12 February 2023 - 21:34
dupa cca 50-100 taieturi cca 1cm
mai taie dar a adunat uzura. aia sovietica nici dupa 2ani de gradina nu arata asa. IMG_20230212_212901.jpg 118.06K 44 downloads |
#1088
Posted 12 February 2023 - 22:16
o copie cu eticheta de micul fermier v8
vezi cu doua pagini in urma. Edited by arg, 12 February 2023 - 22:16. |
#1089
Posted 13 February 2023 - 12:23
În concluzie nimic nu e bun dar toate sunt ok, de ieftine nu sunt scumpe dar nu merita banii, alea care erau odată, deși niște gunoaie, băteau la cur pe astea care sunt acum...
V-am mai arătat odata, ca să fie toată lumea împăcată, ieftin și bun.... [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/S-KT-ZNR02A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se poate inchide... |
#1090
Posted 13 February 2023 - 13:21
Pret calitate sunt si astea, sub 100 ron. am 2, una fixa mai micuta si asta rotativa,
Bahco PG-R-M2-F Foarfeca gradina, vie maner rotativ |
|
#1091
Posted 13 February 2023 - 18:49
Eu sincer prefer un otel mai moale, il ascuti rapid, ai plecat mai departe...
Si sincer, nu stiu de ce, dar ma intorc mereu la o vechitura din ukraina/mldova/cine stie de 15 ani, desi mi-am cumparat ca handicapatu si tot cumpar scule... Probabil e terapie. Stima. |
#1092
Posted 14 February 2023 - 07:57
Foarfecile fabricate industrial sunt proaste, asa si asa, bunicele, bune si foarte bune. Pretul e proportional cu calitatea si cu renumele producatorului. Foarfecile japoneze produse artizanal au un pret enorm, luati-va gandul!
Edited by subway_guru, 14 February 2023 - 07:58. |
#1093
Posted 14 February 2023 - 08:08
Stiu doar de Hanakumagawa ca ar fi facuta manual. SI cred ca singura care este calita integral. Pretul insa... Daca o gasesti.
Dar seamana teribil cu Okatsune. |
#1094
Posted 14 February 2023 - 08:52
Nu ai cautat destul. In general nu seamana cu cele produse industrial.
Nu stiu cati ar fi dispusi sa dea pe o foarfeca tot atat cat ar costa sa cumperi pomisori pentru o mica livada! P.S. Treaba ca Japonia nu are minereu de fier ca sa produca otel de calitate e o prostie, poate importa oricat minereu de fier la preturi derizorii. Pana si Romania obisnuia sa importe masiv din Brazilia pentru combinatul de la Galati. Pentru o lama cu tais de calitate secretul e modul de prelucrare, vezi sabiile samurailor si sabiile de Damasc. Otelurile de calitate japoneze sunt clasificate in mod diferit fata de clasificarea europeana/americana ceea ce face oarecum dificila camparatia intre ele. Edited by subway_guru, 14 February 2023 - 09:06. |
#1095
Posted 14 February 2023 - 18:40
Treaba cu resursele are legatura cu samuraii lu peste. Acum 500 ani nu importa nimeni nimic.
Treababcu prelucrarea precisa e și ea o treaba irelevanta, nu exista precizie manuala similara cu a mașinii iar csnd se apropie pe departe costa cât un avion. Manufacturarea, totala sau parțială în majoritatea cazurilor, tine de fițe și figuri, de plăcerea unora de a deține sau lcura cu obiecte fa ute de mana unui om E un pitic pe creier, nimic altceva Un avantaj oarecare al manufacturarii în anumite etape consta, culmea, tocmai în calitatea slaba a oțelurilor folosite de japonezi. Adică, în loc sa folosești un otel înalt aliat, din care care la tratament (unul complex adesea, ori care impune niște plaje de temperatura extrem de înguste/ precise) obții un obiect de calitate foarte bună, folosești un otel slab aliat, simplu, ușor de tratat cu mijloace rudimentare, dar pe care îl "storci" prim metode alternative în asa fel încât sa obții obiecte de o calitate buna. Aproape comparabila cu cele făcute din oțeluri dedicate bune și mult mai scumpe. Aceste metode de "imbunatatire" înseamnă în mare parte o forjare specifica în anumite etape ale prelucrării obiectelor(înainte dar și după tratarea termica), asta fiind cumva o chestie similara, forțând comparația, cu ecruisarea... În funcție de otel se poate obține o structura cu granulație fina ceea ce conferă o rezistenta sporita și capacitatea otelului de a accepta un tăiș fin.. O a doua metoda principala prin care îmbunătățești caracteristice obiectului este sa folosești laminate, adică placi multistrat, una dura care da tăișul și o alta din otel moale care nu e casanta și care da rezistenta la solicitări mecanice... Deci tocmai ca secretul japonezilor, la modelul tradițional de a lucra otel, este ca au folosit oțeluri simple ale căror calități, cât erau ele, au fost exploatate nu la maxim ci peste, și asta și folosind un design. O arhitectura a obiectelor în sine specifica, adaptata materiilor prime cu care lucrau. Japonezii au fost în primul rand foarte muncitori și deștepți. Nu ca au avut resurse... Tocmai ca nu au avut aproape nimic, tocmai asta e și motivul pt care au fost războinici, cuceritori, niciodată cuceriți în istorie(în mare)... Au plecat după resurse, au devenit războinici, nimeni nu prea a venit peste ei(nu ca ar fi și outut sa ii cucerească) pentru ca nu prea era nimic de carat de acolo. Clasificarea oțelurilor nu are nicio treaba cu subiectul. Ultima mențiune ar fi ca, în timp, evident ca asa cum au evoluat în multe alte domenii și au tehnologie, și în metalurgie sunt la un nivel foarte bun. |
|
#1096
Posted 14 February 2023 - 18:57
deci katana lucrate manual sunt o poveste si cutitele facute industrial de zwilling sunt cateva clase peste?
ps: acum 500 de ani "samuraii lu peste" incercau sa faca tot ce faceau cat mai apropae de perfectiune ... romanii au si astazi convingerea ca "merge si asa" si ca totul poate fi reparat cu un patent si o sarma Edited by hamangia, 14 February 2023 - 19:09. |
#1098
Posted 14 February 2023 - 19:28
parintele, on 14 februarie 2023 - 18:40, said:
Aceste metode de "imbunatatire" înseamnă în mare parte o forjare specifica în anumite etape ale prelucrării obiectelor(înainte dar și după tratarea termica), asta fiind cumva o chestie similara, forțând comparația, cu ecruisarea... In rest... masina dacia ne-a facut mecanici, acum se pare ca si livada ne-a facut metalurgisti/siderurgisti. Edited by adip1962, 14 February 2023 - 19:28. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users