Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 

Grecia vs. Romania

- - - - -
  • Please log in to reply
645 replies to this topic

#631
tak30ver

tak30ver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 16.01.2009
Nu zice nimeni ca Romania nu e frumoasa de vizitat insa serviciile sunt la pamant pe cand in Grecia ai si servicii si peisaje de vis .
In ultimii doi ani am mers numai in Grecia in septembrie , bugetul a fost de cam 1000 euro/cuplu pe cazare + transport cu masina + mancare si suveniruri / excursii / atv . Si nu am fost la Paralia unde si acolo gasesti chestii maro in apa datorita ofertelor de 235 lei de la unele agentii, am fost in Skiathos si Zakynthos , insule mai scumpicele. Singura "cearta" sau singurul deranj a fost provocat tot de un roman , am povestit la momentul respectiv pe forum ce s-a intamplat, mentalitate de cioban la stana.
Cum ieseam in oras gaseam un grec care ne inveselea , ne "vrajea" cu ofertele lui, cu mancarea lui proaspata, cu reduceri si alte cele. Au fost numeroase situatii in care grecii s-au dovedit adevarati oameni, nu bisnitari . Am fost in multe locuri frumoase  in lumea asta unde nu voi mai reveni insa in insulele grecesti voi reveni in fiecare an cred , intruneste toate conditiile unui concediu decent : civilizatie , curatenie, peisaje frumoase, apa curata, nisip fin, umbra si aer curat, preturi decente la mancare si bautura, relativ aproape de Ro, drumuri impecabile, politie nespagara, asistenta medicala ok in caz de necaz , respect pentru turisti, oameni saritori si calzi, deloc ursuzi sau ciudosi, preturi ok la rental :) cazarea foarte decenta .

In Romania toate acestea la un loc nu exista, exista franturi in diferite locuri dar mereu in combinatii nefericite. Dai de o pensiune intr-un loc mirific si vine ospatarul scobindu`se in nas , dai comanda si astepti 2 ore sa vina o ciorba.
MErgi la o pensiune care are piscina si te cazezi acolo ( la un pret mai mare decat media celorlalte )  dar surpriza : platesti separat intrare la piscina. Mentalitate de kkt.

#632
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 alinuta123, on 04 iunie 2013 - 10:17, said:

Exact acelasi lucru am patit si noi in 2005, in acelasi loc!!!  Posted Image [...] Doar ca nu m-am jurat ca nu am sa mai calc in veci la Eforie!
Noi am păţit-o în 1999, îi chemasem şi pe naşii noştri de cununie, să ne distrăm împreună; ne cununaseră cu trei luni în urmă.
Pentru noi a fost mai dificil, fiindcă produsul maro fusese deversat într-un loc strategic, unde picioarele nu atingeau fundul apei, deci singura salvare era înotul. Doar că trebuia să fii înotător de performanţă, fiindcă parşivii de curenţi marini purtau obiectul direct spre mine. Se poate spune că soţia a avut noroc fiindcă nu ştie să înoate; la mal, unde stătea ea, nu pluteau decât pungi de plastic.

 tak30ver, on 04 iunie 2013 - 10:39, said:

Nu zice nimeni ca Romania nu e frumoasa de vizitat insa serviciile sunt la pamant pe cand in Grecia ai si servicii si peisaje de vis .
Şi la noi este exact la fel: peisaje de vis şi servicii de vis. Pardon, servicii la care visăm, fiindcă sunt un coşmar în majoritatea cazurilor.
Peisaje de vis avem şi noi, doar că e cam greu de ajuns la ele.
Acolo unde într-adevăr, în RO, proprietarii sunt ospitalieri şi mai că nu te spală pe picioare, nu există infrastructură; dacă prin absurd ai şi drumuri şi loc de parcare, n-ai semnal la mobil şi tot aşa.
Aş îndrăzni să afirm că, referitor la acces Wi-Fi moca în locaţii turistice, stăm ceva mai bine decât grecii, dar, vorba lui Einstein, n-aş fi atât de sigur.

 tak30ver, on 04 iunie 2013 - 10:39, said:

politie nespagara,
Dacă la bulgari am dat şpagă pentru 120 km/h în loc de 90 km/h la ieşirea dintr-un tunel, fiindcă n-am ştiut că în preajma tunelului nu este autostradă, ci un simplu drum naţional, la greci n-am fost oprit niciodată de astinomia (poliţie). E drept că n-am avut de ce să încalc regulile de circulaţie. În localităţi ai 50 şi poţi merge cu 50; în unele sate şi comune 70 şi poţi merge cu 70. Pe drumurile naţionale, 90, iar pe autostrăzi, 120. Să nu credeţi însă că grecii respectă vitezele astea. Nici măcar la camerele video nu au vreo jenă: alergau cu 130 pe lângă indicatorul limitator de 90.
Şi, de fapt, de ce să alergi ca bezmeticul pe drum? Doar eşti în concediu, ai şi tu ocazia să admiri un munte, o vilă, un orăşel, un râu, apoi plaja, marea...
Nici Bulgaria nu stă rău la peisaje; dacă locuitorii sunt săraci ca noi, nu înseamnă că ţara nu e frumoasă. Mie-mi place traseul spre Grecia, pe care mulţi dintre noi neglijează, din lipsă de timp, un obiectiv turistic important: mănăstirea Rila.
În RO, dacă ai 70 într-o localitate, eşti împins de la spate de melteanul care vrea să fugă cu 100. Intri pe banda 1 ca să-i faci loc meseriaşului şi te trezeşti cu căruţa în faţă sau cu unul oprit să cumpere gogoşari pentru murături. Sau cu un biciclist care te miri cum de-şi menţine echilibrul. Şi frânezi, că n-o să-ţi faci cute pe maşină pentru toţi. Şi de aici consum mai mare de combustibil şi de alte materiale, nervi, grad sporit de risc, ba şi admonestări din partea ocupantei locului mortului, că nu conduci cum trebuie: nu l-ai văzut pe ăla, unde te duceai?

#633
tak30ver

tak30ver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 16.01.2009
Eu merg regulat la un hotel in zona Bran Moeciu, are camere super ok si curate, oamenii sunt foarte flexibili si intelegatori, stiu sa faca turism. Ofera un mic dejun adevarat, piscina super curata si mare, saune, centru de spa/masaj , sala fitness, un restaurant cu mancare foarte buna , autentica, deloc ieftina dar corecta . Portiile sunt foarte mari, servirea e ireprosabila, ospatarii sunt la locul lor , cateodata au si formatie cu muzica de petrecere.
AU si cateva piste de bowling si mese de biliard si un supermarket in curte. Poti consuma un breezer in hotel, chiar si in receptie, fara sa se uite cineva ciudat.
Am mers prima oara acolo tot pentru piscina si apa era recent schimbata si n-am putut face baie. Managerul hotelului ne-a oferit un voucher cu 1 noapte de cazare in ce camera vrem noi ( aveau si camere mai scumpe cu jacuzzi & fite )  Automat am revenit. De atunci le-am mai adus cred ca 10-20 clienti si am fost si noi de nenumarate ori .
Poti platii toate berile comandate la piscina cand te decazezi , ca la un hotel normal european . Ajung repede acolo din bucuresti, drumul e  ok, nimic de zis.
Scap cam de 1000 ron intr-un astfel de weekend dar ii dau pe toti cu drag.
Din pacate nu prea stiu multe astfel de locuri, stiu cateva care sunt la fel de scumpe dar la servicii si conditii sunt praf. Stiu altfele care cer 100 euro/noapte si nu iti ofera nici macar o felie de paine in banii aia .

#634
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 tak30ver, on 04 iunie 2013 - 11:01, said:

Eu merg regulat la un hotel in zona Bran Moeciu, [...] Automat am revenit. De atunci le-am mai adus cred ca 10-20 clienti si am fost si noi de nenumarate ori .
offtopic, recunosc. Ai putea să le aduci încă doi clienţi dacă ai spune numele hotelului; sau nu e voie decât pe PM?
Însă am fost şi noi la Moeciu de Sus şi drumul a fost jalnic. Pe DN1, până la Braşov, ignorând meltenii şi plecând cu noaptea în cap ca să nu mergi bară la bară, mai e cum mai e. Însă între Braşov şi Bran e nenorocire. Sau poate că s-a asfaltat drumul şi nu mai e din bucăţi de beton... Şi poate că şi din Cheile Grădiştei au dispărut craterele selenare.

Edited by PSC, 04 June 2013 - 11:12.


#635
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu s-a mai scris demult, aşa că vin eu cu noutăţi de pe litoralul nostru, referitor la calitatea serviciilor.
Staţi liniştiţi, toate-s vechi şi nouă toate, tu te-ntreabă şi socoate dacă nu-i mai bine să alegi tot litoralul elen faţă de cel mioritic.
Pentru că, iată ce se oferă la promoţia Plăteşti 1 loc şi merg 2 pe litoralul nostru - un singur exemplu:
- hotelul Romanţa (Neptun) oferă cazare cu 984 lei, pentru o cameră dublă cu trei mese pe zi, strict în perioada 12.07-17.08;
- nu toate camerele au TV inclus. Dacă nimereşti cazare la parter trebuie să plăteşti, stimate turist. A, şi vezi că nu ai balcon, aşa că atenţie pe unde îţi usuci costumele de baie;
- hai să zicem că de TV ne putem lipsi, că n-avem chef de politică la malul mării. Aici vrem să uităm de toate, mai puţin de cele trei lucruri bune în viaţă (un coniac înainte şi o ţigară după), dar un frigider este esenţial, măcar pentru bere şi sucuri. Ei bine, şi pentru el trebuie să plăteşti suplimentar;
- poziţionarea hotelului este excelentă: 250 m de gară, 1 km de centrul staţiunii şi 450 m de plajă;
- într-o epocă în care cei mai mulţi români au minim două telefoane mobile, hotelul oferă servicii telefonice locale şi interurbane contra cost, fără discriminare, spre deosebire de TV;
- accesul Wi-Fi la Internet este total absent, la fel şi aerul condiţionat.
Puteţi privi cu încredere fotografiile de pe site (http://www.litoralul...tun_romanta.htm), veţi regăsi copilăria pe care credeaţi că aţi pierdut-o: aproape nimic nu s-a schimbat prin camere. În Paris se plătesc bani grei pe turism retro, iar ruşii oferă excursii la Pripiat, oraşul devenit fantomă după episodul Cernobîl. Nu ştiu de ce nu s-au gândit şi cei de pe litoralul nostru la un astfel de turism retro, unde să regăseşti atmosfera aceea caldă, tovărăşească, sindicalistă, proletară, cooperatistă.
La alte hoteluri veţi descoperi că nu toate camerele au balcon, sau că masa o puteţi servi, pe bază de bonuri valorice, nu numai la restaurantul hotelului, ci şi la unul din... Mamaia. Cum, nu vă tentează o mică navetă Neptun-Mamaia-Neptun, prin aglomeraţia din Eforie, Agigea şi Constanţa?
Nu înţeleg ce găsiţi/găsim atât de tentant în Grecia...Posted Image

Edited by PSC, 02 July 2013 - 11:13.


#636
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Nu ca as vrea sa fiu avocatul diavolului, dan nici toate pensiunile/hotelurile Grecesti de 2 stele nu au televizor, aerul conditionat si frigiderul sunt contra cost, iar wi-fi lipseste in multe. Anul asta am avut o experienta destul de neplacuta cu un hotel de 4 stele din Creta (nu legata de lipsa vrunuia din lucrurile mentionate, dar legata de curatenia hotelului), dar am relatat pe topicul respectiv.

Cred ca cea mai are problema e aerul tovarasesc de care vorbeai si lipsa apei albastre si limpezi, prezenta cocalarilor de Ferentari si/sau Dorobanti si as mai gasi cateva.

#637
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Culoarea apei mării ţine de factorii naturali, de aceea se şi numeşte Marea Neagră.
Una este să nu ai TV deloc în locaţia respectivă şi alta e să fie oferit discriminatoriu. Cât despre frigider, în nicio locaţie vizitată de mine n-a lipsit şi nici n-am plătit suplimentar pentru el.
Repet că, la Wi-Fi, s-ar putea să stăm mai bine decât grecii; e bine să-l ai, dar nu neapărat obligatoriu. Însă aerul condiţionat este esenţial, iar aici suntem în urmă rău de tot. Până şi mizeria de hotel Balkan din Leptokaria avea aer condiţionat, şi să ţinem cont că Leptokaria e mai răcoroasă, muntele fiind aproape.

Hai să nu fiu nici eu avocatul diavolului, dar cocalari am găsit şi în Grecia, nu numai de-ai noştri. Au şi ei cocalarii lor, sunt balcanici, totuşi.

#638
florin04

florin04

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 19.08.2009

 PSC, on 02 iulie 2013 - 11:54, said:

Culoarea apei mării ţine de factorii naturali, de aceea se şi numeşte Marea Neagră.
Intervin cu o mica corectie la cele afirmate de tine: culoarea mai inchisa a apei pe litoralul nostru provine de la aluviunile aduse de Dunare si din cauza adancimii relativ mici la mal; daca mergi mai la sud, pe litoralul bulgaresc, apa este mai limpede...Sa nu mai vorbim de Crimeea unde apa este foarte limpede...si este aceeasi mare, Marea Neagra.

Edited by florin04, 02 July 2013 - 12:07.


#639
Bosley

Bosley

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 19.07.2007
@tak30ver: Da si mie pe PM numele hotelului ca suna prea bine :)
Si nu am idee unde o sa merg in minivacanta de Sf. Marie

#640
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007
Asta ar trebui sa fie:
http://www.hotelwolf...cii.php?lang=ro

#641
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010

 florin04, on 02 iulie 2013 - 12:05, said:

Intervin cu o mica corectie la cele afirmate de tine: culoarea mai inchisa a apei pe litoralul nostru provine de la aluviunile aduse de Dunare si din cauza adancimii relativ mici la mal; daca mergi mai la sud, pe litoralul bulgaresc, apa este mai limpede...Sa nu mai vorbim de Crimeea unde apa este foarte limpede...si este aceeasi mare, Marea Neagra.

Oricare ar fi motivul, care stiu ca nu tine de noi, trebuie sa recunosti ca pentru a avea o apa mai frumoasa trebuie sa pleci din tara...

#642
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Un sfert din copilăria mea am petrecut-o pe plaja La Steaguri şi în apa Mării Negre şi nu mi s-a întâmplat nimic, în ciuda culorii ei şi a faptului că nu este atât de limpede. Nu pentru o apă mai frumoasă trebuie să plecăm din ţară, ci pentru servicii mai bune şi mai ales pentru posibilitatea de a-ţi păstra demnitatea, de a nu fi nevoit să te umileşti cuiva pentru ceea ce ţi se cuvine, fie numai datorită faptului că eşti om, fie pentru că ai şi plătit pentru asta. La hoteluri nu plătim numai pentru AC, TV, o baie curată şi un pat silenţios, ci şi pentru a fi trataţi cu amabilitate, cu zâmbetul pe buze - în fond, suntem în vacanţă, am venit să ne relaxăm, fiindcă 11 luni şi jumătate am avut parte numai de griji şi de feţe ursuze. Aşa cum noi muncim în cele 11 luni şi jumătate, la fel trebuie să muncească şi cei din locaţiile turistice, mai ales că nu sunt nevoiţi să o facă 11 luni şi 1/2, ci doar 5 luni, cât ţine sezonul (cel grecesc). Pe urmă, dacă au chef, pot să fie ursuzi şi încruntaţi până vara viitoare. Unii, atât din Grecia cât şi din România, înţeleg asta şi procedează în consecinţă, ca dovadă că mulţi revin la ei, chiar mulţi dintre cei care scriem pe aici. Dar ăştia (care au înţeles) sunt foarte puţini în România şi destul de puţini în Grecia; am observat că personalul (grec, detaşaţi sau imigranţi) este cu atât mai amabil, cu cât locaţia turistică este mai puţin frecventată, sau nu are un vad atât de bun ca altele. La noi, parcă le arunci cu punga cu apă în cap; după ce că n-au clienţi, nici nu se obosesc să-şi facă. Desigur, repet, sunt şi excepţii, dar trebuie descoperite. Se pare că tak30ver a descoperit una.

Şi mai e un motiv: banii. Suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine. Asta e valabil şi în cadrul serviciilor turistice, cu o deosebire: suntem prea săraci şi avem prea puţin concediu pentru a cumpăra servicii scumpe şi de o calitate (aproape) proastă. De aceea, România e de evitat. De exemplu, în 2010, când am vrut să vizitez castelul de la Hunedoara, am fost nevoit să plătesc taxă de protecţie unor rromişori ca să nu mă trezesc cu daune la maşină. (Castelul nu l-am vizitat, fiindcă am ajuns prea târziu, datorită infrastructurii rutiere româneşti.) Ulterior, plecând de la castel şi îndreptându-mă spre ieşirea către Deva, am văzut că nimerisem în plin Harlem... Asta e România: ţara unde crinii cresc în mocirlă şi sunt stropiţi cu ea.
În Grecia, dacă ai o lavetă cu tine, dai puţin praful la o parte şi te poţi bucura de concediu. Cu excepţiile de rigoare.

Edited by PSC, 02 July 2013 - 19:06.


#643
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Culmea e ca la steaguri e chiar singurul loc de pe litoralul nostru in care apa are o culoare interesanta cateodata... Si singurul loc in care stiu o "taverna" care mie-mi aminteste de grecia (ca servire si mancare), de fapt varietatea de peste e mai mare aici si desi nu au calamari si caractite, au mult mai multe specii locale proaspete.

Edited by sweetheart_simy, 03 July 2013 - 10:23.


#644
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Să vezi acum aglomeraţie la La Steaguri după post-ul tău... Posted Image

Edited by PSC, 03 July 2013 - 17:58.


#645
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
La taverna cu pricina, oricum stai la coada ca sa prinzi masa in plin sezon.

#646
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
S-a cam aşternut praful pe topicul ăsta, aşa că hai să-l dau puţin la o parte.
Anul ăsta am avut două cazări în Grecia, una după alta, în acelaşi sat: 6 nopţi la vila Philoxenia şi încă 6 nopţi la vila El Greco Inn, ambele în Nea Vrasna, a doua fiind mai aproape de plajă - dar tot degeaba, plaja şi intrarea în apă erau pline cu pietre.
Prima vilă are două stele şi a trebuit să plătim pentru aerul condiţionat. Camera este pavată cu gresie. Există acces wi-fi la Internet şi funcţionează bine, totuşi o zi nu a funcţionat. De, se mai întâmplă să mai cedeze routerul şi până l-a resetat cineva... Televizorul (LCD), însă, era mai mic decât monitorul PC-ului meu de acasă, care are 21". Ar fi fost un chin să te uiţi la el de la 2 m depărtare.
A doua vilă are de asemenea două stele, însă pe jos - în toată vila, inclusiv pe scări - era marmură, pentru aer condiţionat n-am plătit nimic (deşi la recepţie scria că se plăteşte), însă televizorul (clasic), de mărimea vestitului Sport comunist, cocoţat pe şifonier, avea carcasa spartă. Oricum nu ne-am uitat la TV în niciuna din locaţii; soţia răsfoia seara câteva pagini web pe tabletă, iar eu mă dădeam niţel pe Facebook sau mă uitam pe Google Maps; la atât s-a rezumat informarea noastră din surse externe.
La ambele locaţii am avut frigidere de mărime medie; în cel de la vila El Greco Inn încăpeau 5 sticle de apă Vikos de 1,5 l (două în congelator, numai bune de luat pe plajă), după care puteai să mai pui vreo 4 cutii de bere, câteva casolete cu brânzeturi şi mezeluri, câteva conserve, fructe şi legume - în principiu, nu-ţi rămânea mâncare pe afară. OK, nu încăpea un pepene, decât feliat.

Edited by PSC, 02 September 2014 - 21:28.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate