Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 

Chiar nu dovedește Dumnezeu că există...?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
155 replies to this topic

#1
floryyn

floryyn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,663
  • Înscris: 30.07.2005
Chiar așa, chiar nu sunt pe pământul ăsta fapte, situații și întâmplări care să demonstreze cu vârf și îndesat existența și lucrarea lui Dumnezeu?

Ba bine că nu.

Iată un exemplu:

Quote

- Biserica Sfânta Teodora din Peloponez, localizată în așezarea Vasta (Grecia), este una dintre cele mai minunate bisericuțe din lume, fiind unică prin istoricul său și a fenomenelelor consemnate. Din zidurile bisericii au răsărit copaci, care s-au dezvoltat și au “îmbrățișat” bisericuța, însă fără a o deteriora. În mod inexplicabil, rădăcinile celor 17 copaci imenși nu se văd pe nici o parte a bisericii.

Vasta este o localitate din municipalitatea Megalopolis, în prefectura de Arcadia, Peloponez, Grecia.
Astăzi, pe acoperișul bisericuței ridicate în cinstea Sfintei Teodora de Peloponez, se află un număr de 17 copaci uriași. Cea mai mare parte dintre ei sunt înalți de peste 30 de metri, unii dintre ei având o grosime de peste un metru. Mulți dintre copaci au o greutate de peste o tonă.

Totuși, deși acoperișul bisericuței este subțire, fără nici o întăritură specială, rezistă ca prin minune. Oamenii de știință care au cercetat cazul își mărturisesc neputința de a explica cum cresc copacii pe un acoperiș subțire fără să se prăbușească biserica.


Ce spun oamenii de știință despre minunea din Vasta ?

În anul 2003, la cel de-al patrulea simpozion de “Archaeometrie” din Grecia s- a prezentat un raport geofizic asupra bisericuței din Vasta. Cercetători de la Universitatea din Patras au venit special în Grecia pentru “a studia” minunea.

Bisericuța se află atât în purtarea de grijă a Arhiepiscopiei locului, cât și sub ocrotirea Ministerului Culturii, ca monument bizantin de valoare națională.

Minunea este evidentă: rădăcinile celor 17 copaci imenși nu se văd pe nici o parte. Acoperișul are o grosime de doar câțiva centimetri, pereții sunt și ei din piatră, fără crăpături sau găuri. Rădăcinile nu se văd nici în interior, nici în afară.

S-a hotărât să se facă un test cu ultrasunete, pereții urmând a fi analizați bucățică cu bucățică. Rezultatul cercetărilor au oferit cercetătorilor răspunsurile necesare pentru a primi aprobările necesare restaurării în întregime a monumentului. S-a văzut cum rădăcinile se scurg prin firișoarele de spațiu rămas liber între pietrele zidurilor, până în pământ. Zidurile se află într-o permanență tensiune, iar clădirea a devenit “un corp viu”.

Loukas Constantin, geolog: “Nu există explicație din partea geologiei. Este vorba de o minune continuă”.

Gheorghe Raptis, silvicultor: “Întregul fenomen depășește orice explicație logică, firească și științifică a omului”

Elena Stavrogiannis, arhitectă: “Fenomen inexplicabil științific. Puterea greutății și a vânturilor ar fi trebuit ca, datorită poziției bisericuței, dar și datorită construcției provizorii a acesteia, și ținând seama și de vechimea ei, să ducă la distrugerea sa. Însă ea a rămas în picioare de atâtea secole, fără stricăciuni serioase”.

Makrigiannis, geolog: “Șaptesprezece uriași sprijiniți pe nimic. Toți acești arbori imenși sunt înrădăcinați pe nimic, sau mai bine-zis pe acoperișul gros de câțiva centimetri! Cea mai mare surpriză ne așteaptă înăuntru. Nici o rădăcină cât de mică nu iese dintre zidurile vechi. Nici o crăpătură care să se datoreze lor! Atunci când vântul bate printr-un copac uriaș al bisericuței, rădăcinile lui formează niște pârghii atât de puternice, încât micul așezământ ar trebui să se dărâme imediat. Ca geolog, sunt în măsură să știu foarte bine că zidurile s-ar fi crăpat și s-ar fi spart chiar numai din cauza unui singur copac, cu atât mai mult că sunt șaptesprezece”.



Minunea Sfintei Cuvioase Mucenițe Teodora

Sfânta Teodora din Peloponez a viețuit în secolul al XI-lea, în vremea mărețului Bizanț. Când regiunea a fost asaltată de bandiți, Sfânta Teodora a fost nevoită să-și apere, după puteri, satul, însă, ca femeie, nu putea face prea multe. Pentru a nu fi respinsă din oaste, Teodora s-a deghizat în soldat și a intrat în rândurile luptătorilor.

Din rânduiala lui Dumnezeu, Teodora nu a supraviețuit luptei. Se zice astfel că, pe când zăcea întinsă la pământ, ea ar fi șoptit cuvintele: “Fie ca trupul meu să devină biserică, sângele meu să devină râu de apă, iar părul meu să devină pădure de copaci.”

Locuitorii din Vasta, mișcați de eroismul acesteia și îndurerați pentru pierderea ei, au construit o biserică pe locul unde a avut loc bătălia și unde a și adormit în Domnul sfânta. Bisericuță din piatră a fost construită de localnici undeva între secolele X-XII.

Legendele locului mărturisesc cum că un râu al zonei și-a schimbat traseul, ajungând astfel să treacă chiar pe sub temelia bisericii construite de ei. Mai apoi, copaci au început să crească din acoperișul bisericii, ale căror rădăcini nu se văd nici în interiorul bisericii, nici sub tavan și nici pe lateralul clădirii. Sute de ani au trecut, însă rădăcinile tot nu se văd.

Sfânta Teodora din Vasta a ajuns, în foarte scurt timp, mult iubită de creștinii din zonă. Minunile nu au încetat să apară, mulți găsindu-și alinare la mormântul sfintei. Biserica Ortodoxă a Greciei a canonizat-o, iar pelerinajele în Vasta nu încetează niciodată.
http://www.financiar...iva-centimetri/

Pozele:

Attached File  2_biserica_sfanta_teodora_din_peloponez.jpg   647.15K   120 downloads Attached File  3_biserica_sfanta_teodora_din_peloponez.jpg   697.33K   59 downloads Attached File  4_biserica_sfanta_teodora_din_peloponez.jpg   127.35K   75 downloads

Attached File  5_biserica_sfanta_teodora_din_peloponez.jpg   104.51K   82 downloads Attached File  7_biserica_sfanta_teodora_din_peloponez.jpg   415.48K   65 downloads Attached File  8_biserica_sfanta_teodora_din_peloponez.jpg   255.93K   76 downloads


Ce părere aveți, stimați colegi?

Edited by floryyn, 24 June 2011 - 09:20.


#2
asasinuxp

asasinuxp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,387
  • Înscris: 23.08.2010
Superba privelistea,si cam atat.

#3
TOPCATBV

TOPCATBV

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,265
  • Înscris: 03.01.2005
Ai cumva si o poza de la interior, ca studiul stiintific nu indraznesc sa ti-l cer.

#4
asasinuxp

asasinuxp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,387
  • Înscris: 23.08.2010
Am citit tot,stai linistit,peretii fiind foarte solizi,e si normal ca pot sustine acea greutate.Iar acoperisul desi e subtire,si acesta e foarte solid.O treaba foarte buna facuta de cei care au construit biserica.

Edited by asasinuxp, 24 June 2011 - 09:34.


#5
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
nici nu trebuie sa fie gros. nu el suporta greutatea. aceasta e transmisa peretilor. atata timp cat ai peresti solizi si acoperis construit cu materiale bune, nu-i nevoie sa fie gros.

#6
geocosma

geocosma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 17.05.2007
Ia aruncati o privire si pe aici: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=714079&hl=vasta, postarea nr. 3.

Forumul Softpedia > Pasiuni Comune > Traveling > Vacante in Strainatate > Vacanta in Grecia > Vacanță în Peloponez - Grecia, O vacanță reușită by florinbad

Edited by geocosma, 24 June 2011 - 10:15.


#7
alexcontador

alexcontador

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 393
  • Înscris: 14.03.2009
cred ca topicul trebuia pus la sectiunea casa mea.

#8
neoliviu

neoliviu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 921
  • Înscris: 09.09.2004
dar daca acesti copaci cresteau pe acoperisul unui bordel ce mai insemna?!

#9
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

View Postneoliviu, on 24th June 2011, 11:20, said:

dar daca acesti copaci cresteau pe acoperisul unui bordel ce mai insemna?!
...ca acolo presteaza numai fecioare :naughty:

#10
lordoftheshima

lordoftheshima

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 30.04.2007

View Postneoliviu, on 24th June 2011, 11:20, said:

dar daca acesti copaci cresteau pe acoperisul unui bordel ce mai insemna?!
exact la aceiasi  intrebare ma gandeam si eu  :peacefingers:

#11
ousia

ousia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,284
  • Înscris: 08.06.2011
Pai gandirea voastra e cel putin ilogica. Acele poze prezinta un fenomen, probabil natural, foarte rar, poate unic. Chestia cu bordelul e doar o imaginatie sterila...

pies: aaa, ca sa nu uit, cum se face ca e unii , domle, care nu dau pe topicurile noi decat cu scopul de a pune umarul la inchiderea lor? Or fi cainii de vanatoare ai moderatorilor sau chiar clonele lor? :w00t:

Edited by ousia, 24 June 2011 - 10:40.


#12
lordoftheshima

lordoftheshima

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 30.04.2007

View Postousia, on 24th June 2011, 11:37, said:

Pai gandirea voastra e cel putin ilogica. Acele poze prezinta un fenomen, probabil natural, foarte rar, poate unic. Chestia cu bordelul e doar o imaginatie sterila...
citeste din nou titlul topicului...si ai sa gasesti logica...

#13
ousia

ousia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,284
  • Înscris: 08.06.2011

View Postlordoftheshima, on 24th June 2011, 11:42, said:

citeste din nou titlul topicului...si ai sa gasesti logica...

Pai n-am auzit inca de la tine nici un argument care sa dezvaluie naturaletea fenomenului respectiv. Ca la mistouri ieftine ne pricem bine aproape toti, asta nu mai e nici un secret.

#14
lordoftheshima

lordoftheshima

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 30.04.2007
din cateva fotografii nu pot sa dau nici un argument....doar ceva ipoteze... :
1 . cei care au construit nu au taiat bine radacinile unui posibil copac
2 . poate ca in materialele cu care au construit se aflau ceva seminte care au gasit mediul potrivit sa creasca
3 . din cate se vede constructia e din piatra , vrei sa spui ca nu ai mai vazut copaci crescuti pe stanci?
4 . argumenteaza tu  ca chestia e lucrarea unui inchipuit

#15
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

View Postousia, on 24th June 2011, 11:45, said:

Pai n-am auzit inca de la tine nici un argument care sa dezvaluie naturaletea fenomenului respectiv. Ca la mistouri ieftine ne pricem bine aproape toti, asta nu mai e nici un secret.
Bre, stai calm si nu te ambala asa ca nu-i bine pe caldura asta sa te stresezi :peacefingers:

#16
ousia

ousia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,284
  • Înscris: 08.06.2011

View Postlordoftheshima, on 24th June 2011, 11:53, said:

4 . argumenteaza tu  ca chestia e lucrarea unui inchipuit

Pai n-ai citit declaratiile unor geologi? Si alea or fi false?

#17
lordoftheshima

lordoftheshima

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 30.04.2007

View Postousia, on 24th June 2011, 11:56, said:

Pai n-ai citit declaratiile unor geologi? Si alea or fi false?

sincer nu am citit...dar cred ca ma vei indruma tu unde sa citesc...

#18
ousia

ousia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,284
  • Înscris: 08.06.2011

View Postlordoftheshima, on 24th June 2011, 11:59, said:

sincer nu am citit...dar cred ca ma vei indruma tu unde sa citesc...

Le-a dat deschizatorul topicului mai sus.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate