Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Salarii compensatorii?

Recomandare service in Slatina pe...

De unde cumparati piese de schimb...

Iesirea din coproprietate
 Mouse wireless ergonomic cu bater...

Cum se calculeaza dobanda lunara ...

La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...
 Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...
 Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...
 

Încălzire în Pardoseala cu agent termic-IPAT, Seria 2 (2011-...)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
6625 replies to this topic

#37
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View PostNemesisGreen, on 19th April 2011, 22:15, said:

Nu .:)) zic ca circuitul scurt trebuie franat :))) ca asta are rezistenta mai mica .....

Mii de scuze  :worthy:

Nu stiu unde mia stat capul cind am scri ca traseul lung trebuie obturat. O fi coniacul de vina... :D Cu toate ca in rest am abordat tema ca si cum traseul scurt ar fi obturat.
Pina la urma se pare ca gindim la fel, insa ne exprimam diferit. Din ultimul tau post, am aflat asta: "Iar calculele imi arata cat trebuie franat ( sa zic pana mea pana la 2 l/s) eu ca un baiat bun ascult de ingineri si franez pe asta scurtu la 2 l/sec.Ca la alea lungi nu mai ai ce le face.smile.gif))"
Incepem sa avem un numitor comun. Din postul respectiv, inteleg ca circuitele mici, le obturezi pina la un 2 l/sec, iar pe cele mari le lasi in pace. Da eu ma gindesc ca le lasi asa, daca au sub 2 l/sec, ca daca nu, adica daca cele lungi au un 3 l/sec, le scazi si pe alea la 2 l/sec... Sau ma insel?

Edited by florin71_skoda, 19 April 2011 - 21:53.


#38
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

View Postspanu110976, on 19th April 2011, 22:04, said:

CITAT SCURT/2:
In amandoua cazurile imi par buclele cam lungi, poate mult prea lungi...
De obicei modul de montaj al buclelor in serpentina spiralata aduce un oarecare plus instalatiei, prin compensari, asigurand un confort termic un pic mai bun in atare cazuri de instalatie. Deoarece Delta T-ul este mare, depasind adesea 9-10 grade.[/i]
CONCLUZIE:
Bravoooooooooooo !!
Adu-ti aminte cand am spus eu pe forumul dedicat i.p. ca cele mai bune bucle sunt cele realizate in spirala m-ati criticat si tu si gelunechifor.Acu' vad ca si tu spui acelasi lucru. Te cam contrazici scurt/2.

Preacucernice si preastimabile, aici observi alt topic sau te crezi tot pe topicul de incalzire in pardoseala?
La sistemele de incalzire in pardoseala NU ESTE NEVOIE de montajul circuitelor in alt fel decat in serpentina simpla. Fiindca sistemele de incalzire in pardoseala NU AU NEVOIE de montajul circuitelor in serpentina dubla sau in serpentina spiralata, deoarece NU AU NEVOIE de compensari, ca in alte cazuri(radiatoare in pardoseala, incalzire la talpi, tevi in sapa care fac cald, etc).


CITAT SCURT/2:
Prin montajul buclelor in serpentina simpla, socotesc ca executantii stiau deja cam cu ce neplaceri s-ar putea confrunta cu o atare instalatie, si ma gandesc poate ca s-a mers pe atare montaj, urmand intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat, un upgrade al instalatiei... E o parere.
CONCLUZIE:
Aaaaaaa ce-mi place asta:""Prin montajul buclelor in serpentina simpla, socotesc ca executantii stiau deja cam cu ce neplaceri s-ar putea confrunta cu o atare instalatie""
Ce upgrade sa mai faca??? Sa schimbe modul de montaj al serpentinelor in spirala eventual.
Sa ii puna shunt de amestec cu pompa de circulatie, automatizare, etc.

CITAT SCURT/2:
Oricum, ca si concluzie, amandoua instalatiile sunt la fel de simple si fara pretentii. Instalatiile vor face cald, insa economia de energie nu va fi foarte mare vs. radiatoare. Daca s-ar folosi si alte componente(de obicei "optionale"), s-ar imbunatati consumurile si totodata si confortul termic.
CONCLUZIE:
Tu ceea ce vinzi ca optionale altii le dau de serie .
Tu ceea ce zboara crezi ca se si mananca?!
Ceea ce vand eu, altii din 2000 nu au reusit nici pana acum sa puna in vanzare sau in executie. Ca ar fi trecute la optionale sau "de serie"... Ba nu, de fapt "de serie" au si vandut/executat. :)
Preadocumentatule si preainformatule, ce ai vazut trecut la "optionale"(daca nu vedeai, habar nu aveai), ai vazut intr-o oferta speciala, personalizata, nicidecum nu ai vazut ca a fost ceva omis voit in vreo discutie/ofertare. (stai sa iti traduc ce inseamna oferta speciala personalizata: Varianta 1. - Ofera speciala pt anumite cazuri, unde in urma discutiei cu potentialul beneficiar a reiesit o oarecare incertitudine privind si achizitionarea intr-o prima faza si a celorlalte componente; Varianta 2. - Oferta speciala pt anumite cazuri, unde potentialul beneficiar ar dori intregul echipament, dar i se ofera discounturi separate pt sistem baza si pt "optionale" - sau un discount cumulat, un pic mai mare; Amandoua variantele reprezinta aplicatii ale tehnicilor de marketing pozitive, cu sens benefic beneficiarului, anterior vanzatorului - Na ca te invat si marketing acum... :D ) Dupa cum am mai spus, ceea ce ai vazut(in urma careia ai prins curaj sa glasuiesti si sa ridici un pic nasucul), este o versiune experimentala(sa iti traduc: nu este definitiva si nici nu permite cuiva sa o comenteze in genul facut de tine, decat daca nu are de ce anume sa se mai lege).
Daca o sa consulti si alte oferte, a mai multor firme o sa vezi la multe, trecute si la acestia o rubrica: optionale(fie ca s-a vorbit de ele cu potentialul beneficiar sau nu). In anumite cataloage de prezentare, la fel. Pt cazul tau, de ex, tu nu ai de ce sa iti faci griji ce ai putea sa treci la optionale(nu ca nu ai avea ce, fizic), fiindca si cu, si fara acestea, instalatia ta ar fi la fel de foarte minunata si de foarte extraordinara. :)

Edited by scurt_pe_2, 19 April 2011 - 22:01.


#39
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postlupingo, on 19th April 2011, 22:20, said:

Florine!!!
Daca obturezi circuitul (debitmetru) creste rezistenta la inaintare, scade debitul, caloriferul sau bucla cedeaza caldura, iar temperatura de iesire din caloriferul mic este egala cu cea a celui de 2m, astfel ai rezolvat echilibrarea hidraulica :peacefingers:

Si eu nu spuneam acelasi lucru ?
Ai doua bucle. Una de 50m si una de 100m. Tu zici ca la aia de 50m trebuie sa-i mai stringi surubul. Foarte corect. Dar hai sa vedem cum sta treba: initial, prin aia de 50m ai 4 l/min si prin aia de 100m ai 2 l/min. La aia de 50m stringi debitmetrul de jumatate, ca sa ajunga si ea la 2l/min. Drept urmare prin ambele vei avea in final 2l/min.
De la ce a plecat poveste ? Ca daca debitmetrele arata la fel, inseamna ca instalatia este prost reglata. La ce am ajuns?


LE
@spanu110976, asa cum a zis si nemesis, la fel zic si eu. Nu mai crea dispute neconstructive in acest topic. Pina la urma este topicul unde ne vom desfasura noi activitatea... aici iti vei impartasi ideile tu, nemesis... voi mai spune cite ceva si eu, asa cum ma pricep... nu merita sa poluam acest topic cu contradictii neconstructive. Daca nu au finalitate... la ce bun.

Edited by florin71_skoda, 19 April 2011 - 22:19.


#40
NemesisGreen

NemesisGreen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 298
  • Înscris: 21.02.2011

View Postflorin71_skoda, on 19th April 2011, 23:05, said:

Si eu nu spuneam acelasi lucru ?
Ai doua bucle. Una de 50m si una de 100m. Tu zici ca la aia de 50m trebuie sa-i mai stringi surubul. Foarte corect. Dar hai sa vedem cum sta treba: initial, prin aia de 50m ai 4 l/min si prin aia de 100m ai 2 l/min. La aia de 50m stringi debitmetrul de jumatate, ca sa ajunga si ea la 2l/min. Drept urmare prin ambele vei avea in final 2l/min.
De la ce a plecat poveste ? Ca daca debitmetrele arata la fel, inseamna ca instalatia este prost reglata. La ce am ajuns?

Bun hai ca am postat notitele ``academice`` degeaba.fLORINE dEBITMETRUL IMI ARATA CATA FRANA PUN.Asta nu ie musai egala cu debitul ce il are circuitul lung care debit oricum se schimba in momentul ce am franat pe asta scurt.Formulele de calcul le-am postat tocmai pentru a vedea cum se fac calculele de echilibrare.
Si apoi noi echilibram un sistem nu 2 circuite .Calculele trebuie gandite ca atare.

Nu ma pune sa iti calculez acum sau sa postez formula de calcul ;dupa cum zicea cineva sunt doar un instalo-zugrav.

Poate asta te va face sa intelegi :

Eu sunt instalatoru si am un plan cu circuite de radiatoare in pardosea :) , acolo citesc:

baie 40 m
bucatarie 60 m
living 100m
cotet 60m
loc de fumat 80 m

Eu ce fac poi instalez tevile ca atare .
Apoi in plan mai citesc : Echilibrare hidraulica circuit 1 2l/m
                                                                  circuit 2 1l/m
                                                                  circuit 3 etc , etc
avertisment: DATELE SUNT EMPIRICE SI NU AU LEGATURA CU REALITATEA .Consumul regulat de alcool dauneaza grav sanatatii:)))

Edited by NemesisGreen, 19 April 2011 - 22:29.


#41
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

View Postflorin71_skoda, on 19th April 2011, 23:05, said:

...
De la ce a plecat poveste ? Ca daca debitmetrele arata la fel, inseamna ca instalatia este prost reglata. La ce am ajuns?
Florin, in poza pusa de mine s-au vazut acele debite la fel, conform a debitmetre, corespondente a 4 bucle. Reglajul debitmetrelor(in cazul meu si al lui Gelu), nu se face decat o singura data, la PIF, chiar daca au aceleasi valori sau difera. Daca se aduna informatiile date de noi(preponderent de Gelu) in topicul de incalzire in pardoseala, o sa se observe ca nici nu este necesar sa ne "ingrijoram" nici daca debitmetrele arata aceeasi valoare, nici daca au valori diferite. Mie, unul, mi-ar lua mai mult timp ca sa explic, fiindca "ma intind", cum mi-e stilul, fiindca eu vreau sa explic si de ce cadea lumina pe debitmetre din directia S-V, chiar daca era mai bine din N-V. Ai prins ideea...
In acea foto, circuitele erau aproximativ egale. Debitele nu erau la fel, ci prezentau mici si aproape insesizabile valori diferenta.

Edited by scurt_pe_2, 19 April 2011 - 22:27.


#42
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View PostNemesisGreen, on 19th April 2011, 20:43, said:

..Daca micsorezi debitul la un  circuit scurt si cresti la unul lung fortezi lichidul sa treca pe drumul cel mai usor.
..iar drumul cel mai usor devine de fapt circuitul cel lung (prin obturarea circuitului scurt)
-usor din punct de vedere hidraulic..

View Postflorin71_skoda, on 19th April 2011, 21:05, said:

...Dar daca reduc circulatia prin radiatorul mic, il oblig sa ajunga la temperatura maxima in acelasi timp cu radiatorul mare. Drept urmare ele vor radia la fel si cele doua camere se vor incalzi la fel. Sau ma insel eu ?
La IP de ce nu este la fel ?..
pai este la fel.

Este o chestiune de Hidraulica (de pierderi de sarcina locale si liniare), cu care se obtine un efect termic (transfer de caldura cf. doleantelor si proiectului).

Edited by scheleton, 19 April 2011 - 22:30.


#43
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

View PostNemesisGreen, on 19th April 2011, 23:23, said:

Nu ma pune sa iti calculez acum sau sa postez formula de calcul ;dupa cum zicea cineva sunt doar un instalo-zugrav.
Bre, nu te mai vaita ca o cuconita! Cu totii am fost odata instalo-zugravi, strungari-cofetari, s.a.m.d.
Peste un an de forum(ar trebui si practica nu doar cu instalatiile cu care probabil esti obisnuit; sau, cu ceva participari la executii, seminarii, etc) o sa vezi cat ai progresat.
Tine minte ce am spus. Mai vorbim peste un an. :)

Edited by scurt_pe_2, 19 April 2011 - 22:39.


#44
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View PostNemesisGreen, on 19th April 2011, 21:52, said:

Debitul fiind produsul dintre aria sectiunii a conductei, si a vitezei de curgere, avem D = S x v  unde D debit, in mc/s , S sectiunea in mp , v viteza, in m/s
deci cand viteza scade, scade si debitul (sectiunea ramanand aceeasi).

Edited by scheleton, 19 April 2011 - 22:33.


#45
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View PostNemesisGreen, on 19th April 2011, 23:23, said:

.... Nu ma pune sa iti calculez acum sau sa postez formula de calcul ;dupa cum zicea cineva sunt doar un instalo-zugrav...
De parca eu oi fi inginer de IP  :D

La radiatoare, am explicat cum vad eu lucrurile si deocamdata nu mai contrazis. La IP se pare ca inca mai discutam. Astept in zilele urmatoare sa vi cu un exemplu concret de reglaj. Un sistem mic, ceva bagat in program sa vedem ce va iesi. Sa nu uiti ca debitmetrele arata litri/minut si sa nu ma incurci cu litri pe secunda ca nu stiu sa transform :P
Revin la punctul de unde a plevat discutia: eu sustin ca debitmetrele unui distribuitor trebuie sa arate valori identice ca sa putem sustine ca instalatia de IP este corect echilibrata. @spanu110976, care pina acum nu a comentat, sustine ca daca debitmetrele arata la fel, instalatia de IP nu este echilibrata hidraulic, este proasta.

#46
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

View Postspanu110976, on 19th April 2011, 23:30, said:

SCURT/2 DIN RESPECT PENTRU USERI ACESTUI FORUM DESCHIS DE NEMESIS SI ITI REPET ""DIN RESPECT ENTRU EI" O SA INCHEI ORICE FEL DE DISPUTA PE ACEASTA SECTIUNE A FORUMULUI !!!!
Eu respect pe toata lumea, nu am nimic personal cu nimeni si nu vreau sa discreditez pe nimeni, fie persoana, brand, firma, ai cuvantul meu! Chiar daca mai trag de manecuta pe cate cineva, cand vad ca e pe din laturi. Stilul meu incisiv pare agresiv si nu mai stiu cum, doar ca eu de fiecare data reactionez. Reactiunea este, conform fizicii, o forta egala si de sens opus, datorata unei actiuni care a generat-o.

#47
NemesisGreen

NemesisGreen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 298
  • Înscris: 21.02.2011
Sa nu uiti ca debitmetrele arata litri/minut si sa nu ma incurci cu litri pe secunda ca nu stiu sa transform

am zis ca datele sunt empirice si ca nu au nici o legatura cu realitatea .Eu sunt interesat sa explic conceptul .Se pare ca voi va legati de tot felul de maruntisuri.

#48
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postscurt_pe_2, on 19th April 2011, 23:24, said:

Florin, in poza pusa de mine s-au vazut acele debite la fel, conform a debitmetre, corespondente a 4 bucle. .....
In sfirsit un post in care nu strecori si o mica rautate :D  .... Dar, ca intodeauna exista un dar.... nu ai dat un raspuns clar.

Ce parere concreta ai despre reglajul corect al buclelor de IP ? Debitmetrele trebuie sau nu sa arate aceasi valoare ? Chiar daca-ti este greu, gindeste acest raspuns, sa fie pentru cazul in care nu am deloc termostate de ambient si in consecinta nici capete termoelectrice pe distribuitoare.

View PostNemesisGreen, on 19th April 2011, 23:45, said:

am zis ca datele sunt empirice si ca nu au nici o legatura cu realitatea .Eu sunt interesat sa explic conceptul .Se pare ca voi va legati de tot felul de maruntisuri.
Cu litri/secunda vs litri/minut, glumeam si eu. Nu te oftica si tu... Fireste ca pina la urma conceptul este important de retinut. Adica de ce o instalatia de IP, fara termostate de ambient si fara capete termoelectrice pe distribuitoare, daca arata pe debitmetre cam acelaeasi valori, inseamna ca este prost reglata hidraulic. Si de ce trebuie sa avem pe debitmetre valori diferite. Si un mic exemplu cu date concrete facut de un programel de IP cu niste circuite imaginare.
Oricum, eu cind fac o instalatie care se vrea IP, am grija ca toate buclele sa fie egale. Dar asa sunt eu... vreau sa pricep ce fac si nu sa fac ceva mecanic pentru ca asa mia spus cineva la un curs de IP.

#49
lupingo

lupingo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 623
  • Înscris: 03.07.2007
Florine, daca toate debitmetrele arata aceleasi valori l/min, ecartul de temperatura al traseului lung este mult mai mare decat a celui scurt. Daca nu poti masura temperatura de intoarcere a fiecarei bucle, ai neaparat nevoie de calculul inginerului de instalatii.

#50
NemesisGreen

NemesisGreen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 298
  • Înscris: 21.02.2011
Dar asa sunt eu... vreau sa pricep ce fac si nu sa fac ceva mecanic pentru ca asa mia spus cineva la un curs de IP.

Poi pricepi cam greu .:)

Hai sa o luam altfel .Daca debitmetrele ar arata toate la pornire 2l/min atunci asta ar insemna ca toate circuitele sunt egale . Cea ce nu este .Pana aici clar .

Acum noi daca vrem sa echilibram sistemul poi un circuit trebuie sa aiba 2l/min altu 3l/min altun 5l/min .depinzand fiecare de lungimea fiecarui circuit.Ce pana mea e asa greu de inteles .Valabil pentru Ip radiatoare sau mai stiu eu unde echilibram sisteme.

Inca odata ie vorba de debit si nu de temperatura .Unde vedeti voi temperaturi in formula debitului:)))

Cred ca umblati mult prin turcia voi:))

Edited by NemesisGreen, 19 April 2011 - 23:14.


#51
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
Attached File  reglaj_ventil.jpg   383.74K   456 downloads Attached File  debitmetru.jpg   334.51K   421 downloads

#52
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postlupingo, on 19th April 2011, 23:57, said:

Florine, daca toate debitmetrele arata aceleasi valori l/min, ecartul de temperatura al traseului lung este mult mai mare decat a celui scurt. Daca nu poti masura temperatura de intoarcere a fiecarei bucle, ai neaparat nevoie de calculul inginerului de instalatii.
No, se pare ca e sunt batut in cap si gata... singurul care gindeste ca si mine se pare ca este @scheleton. Se pare ca noi doi suntem doi natăchiți, care nu pricepem cum sta treaba cu IP-ul.

De cine am nevoie... De calculul inginerului de instalatii ? Pai eu sunt ala :D . Si daca eu nu stiu, degeaba apelez la mine  :D . Lasind gluma la o parte, temperatura se poate masura foarte usor. Nu degeaba am in dotare tot soiu de termometre, inclusiv termometre cu laser. Dar hai sa nu ajungem pina la masuratori. Hai sa ne limitam pe moment la echilibrarea hidraulica. Sper sa nu ajungem si aici sa discutam prea mult pe subiecte simple.
Zici ca: "ecartul de temperatura al traseului lung este mult mai mare decat a celui scurt". De ce ? Intr-un alt post spuneai altceva:

View Postlupingo, on 19th April 2011, 22:20, said:

Florine!!!
Daca obturezi circuitul (debitmetru) creste rezistenta la inaintare, scade debitul, caloriferul sau bucla cedeaza caldura, iar temperatura de iesire din caloriferul mic este egala cu cea a celui de 2m, astfel ai rezolvat echilibrarea hidraulica :peacefingers:
Zici ca reducind debitul radiatorului mic, la jumatate, temperatura de iesire este aceasi cu a radiatorului mare. La IP nu este acelasi lucru? Sau ce intelegi prin ecart ? Ca poate nu intelegem acelasi lucru.

View PostNemesisGreen, on 20th April 2011, 00:09, said:

... Acum noi daca vrem sa echilibram sistemul poi un circuit trebuie sa aiba 2l/min altu 3l/min altun 5l/min .depinzand fiecare de lungimea fiecarui circuit.Ce pana mea e asa greu de inteles .....
Treaba asta io nu o cred.... mi se pare ilogica. Da no... trebuie sa te cred pe cuvint, pina ce vei face o simulare in programelul de IP pentru un sistem simplu, cu 3-4-5 circuite inegale sa vedem ce da.

View Postscheleton, on 20th April 2011, 00:11, said:

....
Ne traduci te rog ce scrie acolo ? O mica sinteza te rog  :worthy:

Scrisul este destul de mic ca sa-l pot baga in google translator.

#53
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

View Postflorin71_skoda, on 19th April 2011, 23:55, said:

In sfirsit un post in care nu strecori si o mica rautate :D  .... Dar, ca intodeauna exista un dar.... nu ai dat un raspuns clar.
Eu nu sunt un personaj rau si nici o persoana rea! Ca mai strecor pe ici-colo cate o rautate(ironie/malitiozitate, incisive sau nu) in ce scriu/raspund pe aici, luati-ma ca atare si iubiti-ma(sau ignorati-ma) asa cum sunt! :D

Ce parere concreta ai despre reglajul corect al buclelor de IP ? Debitmetrele trebuie sau nu sa arate aceasi valoare ? Chiar daca-ti este greu, gindeste acest raspuns, sa fie pentru cazul in care nu am deloc termostate de ambient si in consecinta nici capete termoelectrice pe distribuitoare.
Nu am fost pus in aceasta situatie. Adica aceea in care sa gandesc :P
Nu am fost pus niciodata in postura de-a evalua o atare situatie, expusa de tine/voi. Insa, o sa analizez lucrurile in fct de ceea ce cunosc, aplicand la cazul de fata. Debitmetrele nu trebuie neaparat sa arate aceeasi valoare. Debitul creste sau scade(uneori aproape insesizabil) in functie de dimensiunea buclelor(nu de pas sau de diametrul tevii). Daca debitele ar fi la fel, nu cred ca ajuta, ba dimpotriva. Ceea ce mai degraba ar ajuta, se face in faza de proiectare. Adica sa se mearga pe bucle cat mai mici(adica sa nu depaseasca 80-85 ml in cazul expus de voi - chiar daca "la carte" ar scrie si ca puteti pune bucle si de 100-120 ml/buc; astfel scade Delta t-ul!). In urma proiectarii, de asemenea o sa rezulte si debitul pt fiecare bucla, alaturi de alte date caracteristice instalatiei dedicata fiecarui beneficiar.


Oricum, eu cind fac o instalatie care se vrea IP, am grija ca toate buclele sa fie egale. Dar asa sunt eu... vreau sa pricep ce fac si nu sa fac ceva mecanic pentru ca asa mia spus cineva la un curs de IP.
Cel mai bine este sa se mearga in cazul vostru pe dimensiuni aproximativ egale a buclelor. ;) Astfel se elimina mai multe rezultate urate ce pot aparea.

Edited by scurt_pe_2, 19 April 2011 - 23:29.


#54
alibabu

alibabu

    Hapciu'Politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,121
  • Înscris: 19.05.2009

View Postflorin71_skoda, on 19th April 2011, 23:41, said:

...... eu sustin ca debitmetrele unui distribuitor trebuie sa arate valori identice ca sa putem sustine ca instalatia de IP este corect echilibrata.

si mie  mi se pare logic asa .....in  cazul in care se doreste aceiasi temperatura pentru toate zonele, si pasul este constant peste tot....
pe la inceputurile sapaturilor mele in subiectul ip propuneam spre discutie o instalatie de incalzre in pardoseala cu care sa aiba robineti termostatati pe circuite ( chiar vazusem in ddman un astfel de robinet care seamana bine cu cei de pe calorifere )
mie mi se pare ca astia si-ar face treaba in cazul asta ....adica sa obtureze treptat debitul de agent termic odata cu cresterea temperaturii si chiar sa inchida circuitul la atingerea TA setata ....
tu ce spui florine ?





@ nemesis .....poti te rog sa-mi spui de ce ai pus viteza si debitul sub radical in formulele postate ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate