Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
CRESTEREA PORCILOR
Last Updated: Jul 30 2023 08:26, Started by
bitubv
, Jul 30 2005 20:12
·
2
#1081
Posted 25 May 2015 - 13:52
as cumpara un purcel/doi...stiu ca se cresc bine impreuna....cate unul merge slab....destinatia.....Craciun si Pastele anului viitor.....i-as cumpara peste vreo 2 luni maxim.....hrana doar boabe si apa.....adapost...nema, momenta,...nu veniti cu avioane ca sunt dispus doar tarc din scandura si eventual o cocina din acelasi material....numai pamant!...beton exclus...ce ziceti?...astept sfaturi de la cunoscatori
...da stiu sa tai/transez/prepar porc in stil ardelenesc...inclusiv ma bag la curatat intestine Edited by -achile-, 25 May 2015 - 13:54. |
#1082
Posted 25 May 2015 - 19:34
georgerobert, on 24 mai 2015 - 20:20, said:
Buna seara. Revin cu o rugaminte. Mai sus va spuneam k am doar 3 purcei d la o scroafa. Peste 3 sapt trebuie sa imi mai fete una. Sperand k nu o sa mai fie draq chiar asa d negru purceii rezultati as mai putea sa-i duc pana la craciun la o greutate de 100-110 kg cu urm alimentatie 64 porumb 10 orz 13 srot d soia 7 srot d fl soarelui Restul d 7 kg de premixuri minerale, sare lizina,metionina, carbonat d calciu sa il iau d la magazinele d specialitate gata preparat. Pornind d la astea ce as mai putea adauga scade, etc. Orice sugestie e bn venita. multumesc Nimic? sa inteleg k e bn asa. O sa incerc si va tin la curent. |
#1084
Posted 26 May 2015 - 08:11
georgerobert, on 25 mai 2015 - 19:34, said:
Nimic? sa inteleg k e bn asa. O sa incerc si va tin la curent. e ok reteta...nu stiu daca o sa iti creasca asa repede...depinde si de rasa si de conditiile din adapost...da reteta e buna -achile-, on 25 mai 2015 - 13:52, said:
as cumpara un purcel/doi...stiu ca se cresc bine impreuna....cate unul merge slab....destinatia.....Craciun si Pastele anului viitor.....i-as cumpara peste vreo 2 luni maxim.....hrana doar boabe si apa.....adapost...nema, momenta,...nu veniti cu avioane ca sunt dispus doar tarc din scandura si eventual o cocina din acelasi material....numai pamant!...beton exclus...ce ziceti?...astept sfaturi de la cunoscatori ...da stiu sa tai/transez/prepar porc in stil ardelenesc...inclusiv ma bag la curatat intestine Ia 2...cresc mai bine impreuna decat singur. La partea cu boabele te-as ruga frumos sa le macini in moara (uruiala) ca o mananca si o valorifica muuuuult mai bine. Ca idee am citit un reportaj despre fermierii americani care, culmea, sunt exact opusul nostru...adica fac adaposturi din ce gasesc mai ieftin, nu investesc in betoane si constructii impresionante pentru ca sun constienti ca ce fac acum peste cativa ani o sa vrea sa mai modifice, sa mai schimbe ca sa fie in pas cu ultimele tehnologii in cresterea animalelor... Poti sa le faci adapost din ce ai pe acasa...personal am adapost de porci facut si din scanduri de paleti ca erau gratis....totusi pentru podea ti-as sugera betonul....nu de alta da o sa vezi ca porcul are obiceiul si placerea sa scurme mult...cand e mic merge da cand e mare iti trage niste brazde de numa numa... Bafta |
#1085
Posted 26 May 2015 - 19:23
alexx37, on 25 mai 2015 - 19:36, said:
E ok reteta pentru craciun Mersi Mersi paul_pablo, on 26 mai 2015 - 08:11, said: e ok reteta...nu stiu daca o sa iti creasca asa repede...depinde si de rasa si de conditiile din adapost...da reteta e buna Ia 2...cresc mai bine impreuna decat singur. La partea cu boabele te-as ruga frumos sa le macini in moara (uruiala) ca o mananca si o valorifica muuuuult mai bine. Ca idee am citit un reportaj despre fermierii americani care, culmea, sunt exact opusul nostru...adica fac adaposturi din ce gasesc mai ieftin, nu investesc in betoane si constructii impresionante pentru ca sun constienti ca ce fac acum peste cativa ani o sa vrea sa mai modifice, sa mai schimbe ca sa fie in pas cu ultimele tehnologii in cresterea animalelor... Poti sa le faci adapost din ce ai pe acasa...personal am adapost de porci facut si din scanduri de paleti ca erau gratis....totusi pentru podea ti-as sugera betonul....nu de alta da o sa vezi ca porcul are obiceiul si placerea sa scurme mult...cand e mic merge da cand e mare iti trage niste brazde de numa numa... Bafta Rasa autohtona, crescuti in sistem gopodaresc. In plus vor avea lucerna si sfecla adaugata la dieta. multumesc. |
#1086
Posted 27 May 2015 - 21:11
Buna.
Care e tendinta preturilor, stiu ca anul trecut a scazut de la 8 la sub 6 lei pentru livrarile la abatoarele din Romana? S-a schimbat situatia? mai ales dupa vocile cu exportul spre China? |
#1087
Posted 31 May 2015 - 00:19
paul_pablo, on 26 mai 2015 - 08:11, said:
e ok reteta...nu stiu daca o sa iti creasca asa repede...depinde si de rasa si de conditiile din adapost...da reteta e buna Ia 2...cresc mai bine impreuna decat singur. La partea cu boabele te-as ruga frumos sa le macini in moara (uruiala) ca o mananca si o valorifica muuuuult mai bine. Ca idee am citit un reportaj despre fermierii americani care, culmea, sunt exact opusul nostru...adica fac adaposturi din ce gasesc mai ieftin, nu investesc in betoane si constructii impresionante pentru ca sun constienti ca ce fac acum peste cativa ani o sa vrea sa mai modifice, sa mai schimbe ca sa fie in pas cu ultimele tehnologii in cresterea animalelor... Poti sa le faci adapost din ce ai pe acasa...personal am adapost de porci facut si din scanduri de paleti ca erau gratis....totusi pentru podea ti-as sugera betonul....nu de alta da o sa vezi ca porcul are obiceiul si placerea sa scurme mult...cand e mic merge da cand e mare iti trage niste brazde de numa numa... Bafta |
#1088
Posted 02 June 2015 - 11:49
Porcul de peste doua luni poate avea max 80-90 la craciun si asta cu multi daca...altfel 60-70, pisoi...bine, daca il iei la 40kg se face dar...
Reteta aia are mlt prea putina proteina. Si tot asa, peopagati tot soiul de glume in loc sa invatati din carti sau de la oameni care stiu creste porci. Aiurea rau. Aia cu americanii e cea mai tare. Adica pui azi 3 xartoane si nu beton ca deh, peste 2 ani vrei sa facu altfel, sa fii in pas cu moda...pai e o aberatie, moda inseamna cauciug in loc de beton pe jos, hranitoare automata , control de temperatura samd...sf mai sf decat ce e azi...tu de la pungi batute in scanduri o sa treci la hale cu boxe sf? Nu, e o aberatie...o sa treci la cartoane in loc de pungi, adixa tot idiotenii. Americanii cresc porci in 2 feluri...super performant si ...ca ghiolbanul. Da, porcul creste in tarcuri, in soare si noroi, hranit cu laturi...nu baga bani pt ca sunt prosti si nu renteaza, porcul de 130 costa acolo de craciun si 120$. Asta nu inseamna ca taranoii aia nu conditii pt ca, vezi doamne, la anul se schimba moda... Fiti realisti, nu mai vorbiti din carti si invatati sa aplicati, cat se poate de bine, tehnologia... Rasa cat mai buna, care sa dea randament, adica sa creasca repede si sa consume putin per kg asimilat, apoi conditii bune si hrana eficienta...eficient inseamba proteina destula n furaj ca altfel consuma porumb in nestire, se kka si pune pe el ciuca plus grasime. |
#1089
Posted 02 June 2015 - 15:50
Despre fermele americane aici: http://www.informati...icana-de-porci/
|
#1090
Posted 09 June 2015 - 10:56
buna ziua ce premix credeti ca e mai bun pentru crestere rapida la purcei
|
#1091
Posted 14 June 2015 - 13:45
Buna ziua, am o intrebare.
Am o scroafa landrace montata artificial pe data de 15.02 apr 200-250kg. prima fatare Trebuia sa fete acum 4 zile, doctorul veterinar ma asigura ca nu am de ce sa imi fac griji dar tot nu am vro urma de porc. Mai am sperante la purcei? |
#1092
Posted 14 June 2015 - 13:55
Am si eu una de 140 de kg care tre sa-mi fete. Tot la prima fatare. La mine va fata peste 3 saptamani. Se vede la burta si la tate daca e gestanta.
Nu s-a schimbat deloc de cand ai montat-o? Arata la fel? Edited by Serafim606, 14 June 2015 - 13:56. |
#1093
Posted 14 June 2015 - 14:00
are o burta imensa, tatele nu sau schimbat,se ridica foarte greu de jos
|
#1094
Posted 14 June 2015 - 14:04
Burta i s-a schimbat de cand ai montat-o si pana acum? Oricum la 250 de kg e normal sa se ridice greu de jos si sa aiva burta mare.
|
#1095
Posted 14 June 2015 - 15:13
burta sa dublat...pe parcursul timpului doctorul a vazuto de 3 ori mereu a confirmat
|
#1096
Posted 14 June 2015 - 15:21
Durata gestatiei poate varia. O intarziere de cateva zile nu e un motiv de panica.
Am uitat sa te intreb. In lunile astea de cand ai montat-o, a mai intrat in calduri? |
#1097
Posted 14 June 2015 - 15:38
tot ce facea era sa manance si sa se culce, acum suntem in situatia de ai pune mancarea la ratulet, daca se intampla sa ii arunc din greseala iarba departe de ea incepe sa urle, dar tot nu se ridica
|
#1098
Posted 14 June 2015 - 15:41
E si asta un semn.
Ca sa iti raspunzi singura la intrebare. Daca a mai intrat in calduri in astea 3 luni si 3 saptamani inseamna ca nu e gestanta. Daca nu a intrat, e gestanta, doar ca gestatia dureaza nitel mai mult. Daca nu a mai intrat in calduri in timpul asta, ulra dupa mancare si nu se poate ridica, ei bine pregatestete sa fii moasa . |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users