Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...
 Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa

Un sunet pronuntat la BMW e90 318i
 Caut sugestii pentru achizitionar...

Acest LNB......

Salarii compensatorii?

Recomandare service in Slatina pe...
 De unde cumparati piese de schimb...

Intrebare generala cont bancar Ro...

Iesirea din coproprietate

Mouse wireless ergonomic cu bater...
 

Dacii, obiceiuri si traditii

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
11018 replies to this topic

#9955
leogoto

leogoto

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,001
  • Înscris: 01.12.2010

View PostTrexman, on 19 noiembrie 2017 - 03:28, said:

^^^ "The choice of a Dacian wolf as Romania’s logo for the presidency of the European Council in 2019 has caused controversy over whether it might send a confusing nationalistic message about the country."... "logo has been criticized by many branding experts as nationalistic, and many experts, political scientists, and historians say it risks sending the wrong message"

e clar ce cred expertii. ne putem da cu parerea si ce voiau dumnealor, cred ca ceva gen goatse cel mai probabil. ala precis ii reprezenta perfect, ca doar de-aia-s experti.

Edited by leogoto, 19 November 2017 - 15:27.


#9956
ionelmironescu

ionelmironescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,236
  • Înscris: 25.09.2017

View PostTrexman, on 19 noiembrie 2017 - 03:28, said:

Măi, în germană citesc pt că sînt obișnuit cu limba. În italiană și în franceză citesc pt că fără să vreu m-am obișnuit cu aceste limbi. Engleza mă plictisește cumplit începînd de la războiul cu Iugoslavia, cînd americanii i-au bombardat pe ăia de i-au spart.
Ar fi de dorit să pui articole cu traducere bună. Știutori de engleză sînt oricum pe aici foarte puțini.

Citat din acel articol: „Dacian myth serves Romanian nationalism:”
Asta e, nene! naționalismul! Mitul dacic servește naționalismului, iar naționalismul trebuie distrus acum pt că el e împotriva globalismului. Prin urmare trebuie promovat mitul romanizării, cîă ăsta merge cu globalismul.
De aceea nici nu poate exista o catedră de dacologie în cadrul facultății de istorie, prin urmare latinomanii nu cîștigă pt că ar avea dreptate dpdv științific ci pt că azi în șară stăpînesc globaliștii internaționaliști, nu naționaliștii.
Latinomanilor, nu mai spuneți că sînteți tari dpdv științific. Sînt ai voștri la putere. De aia sînteți voi tari.

#9957
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,346
  • Înscris: 23.07.2014
„Dacian myth serves Romanian nationalism:”

mai mananca si aia kkt cu cupa de la escavator...dar cocosul galic carui nationalism serveste?
ala nu mai e mit?

Edited by SorinGT, 20 November 2017 - 10:01.


#9958
Trexman

Trexman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,377
  • Înscris: 11.11.2017
http://www.vistieria...NU-CERCETA.html

#9959
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,082
  • Înscris: 12.12.2006

View PostSorinGT, on 20 noiembrie 2017 - 09:58, said:

...dar cocosul galic carui nationalism serveste?
Sau ciocanul lui Thor ?
Sau modelel celtice de la Irlandezi ?

Întodeauna mișcările naționalista și-au ales simbluri străvechi, ce facem, le interzicem ? :D

P.S. Și chie,  la urma urmei, what's the Dacian myth Posted Image

#9960
ionelmironescu

ionelmironescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,236
  • Înscris: 25.09.2017

View PostTrexman, on 20 noiembrie 2017 - 14:42, said:

Articol scris de popa Aldea. Vorbește tîmpenii. Tu îl citezi de parcă ar lămuri ceva. E lung și prost. Începe cu o minciună, aceea că daciștii spun să crezi fără să cercetezi. Asta e de la religia lui. Daciștii spu tocmai pe dos, să cercetezi!

#9961
leogoto

leogoto

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,001
  • Înscris: 01.12.2010

View PostMorosanul, on 20 noiembrie 2017 - 15:06, said:

la urma urmei, what's the Dacian myth Posted Image
dar ce e ala, mit?
http://adevarul.ro/l...7fd5/index.html
Attached File  Screenshot_1.png   191.36K   4 downloads

#9962
ionelmironescu

ionelmironescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,236
  • Înscris: 25.09.2017

View PostTrexman, on 20 noiembrie 2017 - 14:42, said:

Iată comcentat de mine numai începutul ditirambei contra daciştilor. Citat:
DACISMUL CA SECTA SAU CREDE SI NU CERCETA

Atunci când o ipoteză ori o teorie istorică vine în contradicţie cu majoritatea izvoarelor sau cu toate, ori cu o serie de fapte atestate – de ieri sau de azi – suntem îndreptăţiţi să spunem că este, cel puţin în parte, greşită. Atunci când, în temeiul cercetării noastre, spunem că acea teorie sau ipoteză este greşită, nu săvârşim un atac la persoană, ci o critică la subiect. ( nu vine în contradicţie. Autorul afirmă ceva fără să exemplifice)
În rândurile ce urmează plecăm de la ideea că, dincolo de procentul de rău-intenţionaţi existenţi în orice comunitate umană, preopinenţii noştri sunt oameni bine-intenţionaţi. Critica noastră nu vizează o persoană sau alta – chiar dacă menţionăm, aşa cum este firesc, numele celor pe care îi cităm. Dimpotrivă, ideile, argumentaţiile şi celelalte elemente ale unor ipoteze şi teorii sunt cele vizate de noi.
Dacismul în liniile sale esenţiale
Un curent istoric aproape inexistent până în Epoca Ceauşescu a fost „Dacismul” [1]. Acesta este însă astăzi foarte puternic printre cei care nu au studiat niciodată istoria în chip temeinic.(Păi, cum dracu să fie puternic printre istorici? că sînt daţi afară dacă ei contrazic dogma romanizării) Şi cuprinde o mulţime de ipoteze şi idei năstruşnice amestecate cu citate trunchiate şi o convingere fermă că „ceilalţi” – adică cei care au altă părere – sunt „duşmanul de clasă”. (vorbe goale. De ce....năstrusnice?)
Faptul că la simpozioanele şi manifestările daciste se prezintă ipoteze şi idei total contradictorii, se fac afirmaţii reciproc exclusive şi se încalcă toate principiile cercetării istorice sau lingvistice, ba chiar şi ale logicii, nu pare să îi deranjeze cu nimic pe cei mai mulţi din adepţii acestor idei. Cel puţin atâta vreme cât eşti de acord cu cel puţin trei puncte:(dar de ce luaţi ipotezele de la simpozioane? Luaţi-le doar pe cele ale autorilor care au scris cărţi sau măcar au lucrări pe internet).
- Dacii au fost cei mai tari din lume; (asta spun unii...foarte puţini. Este irelevant)
- Romanii au fost nişte bestii înapoiate sau măcar nişte invadatori criminali;(şi...nu a fost aşa?)
- Latina era, de fapt, o formă de dacă. (nici 5% dintre dacişti nu spun asta)
De la ilogică la credinţă oarbă (asta e valabil şi pt romanişti)
Desigur, dacă latina era o formă de dacă, înseamnă că latinii erau daci, deci romanii nu aveau cum să fie invadatorii dacilor, de vreme ce erau acelaşi popor. Este o primă fractură logică, masivă, evidentă şi insurmontabilă!
Dar pe dacişti nu îi deranjează. ( NU. Irlandezii nu sînt englezi deşi vorbesc tot engleza.)
Ceea ce, din punctul meu de vedere, transformă dacismul într-un fel de dogmă religioasă. ( Vi se pare) Lucru dovedit, de altfel, de adoptarea de către dacişti a tot felul de manifestări religioase la fel de bine întemeiate ca şi ideile lor istorice, de la „Ortodoxia Zalmoxiană” până la „Extratereştrii Daci” şi alte păgânisme similare.(Şi cîţi sînt ăştia?) Au ajuns chiar, asemenea multor secte, să publice tot felul de scrieri religioase atribuite, profund incorect, unor personaje istorice sau fanteziste – începând cu Decebal, Zalmoxe, Deceneu etc – care nu au scris niciodată materialele ce le sunt atribuite. Şi în care scrieri găseşti din nou tot felul de afirmaţii contradictorii şi concepţii reciproc exclusive, de la „îngeri căsătoriţi” până la „făpturi astrale evoluate” de pe „alte planete” care folosesc tot felul de mijloace primitive în raporturile lor cu pământenii. Tot ca la multe secte mai noi şi mai vechi – o paralelă tipică fiind cu mormonii sau iehoviştii – şi la dacişti aceste materiale sunt „pentru avansaţi”, pentru racolarea marelui public folosindu-se materiale (zise) istorice.

După cîte ştiu eu latinomanii nu cercetează, nu daciştii. iar pe popa Aldea îl deranjează tare tot ce miroase puţin a păgînism.
Popo, şezi blînd, că sînt ateu.

Alte inexactităţi scrise de popa Aldea:
"În manualele şcolare se afirmă categoric faptul că atât romanizarea cât şi existenţa dacilor încep şi continuă mult înainte şi după această perioadă. Prezenţa latinilor în Dacia mult înainte de războaiele dintre Decebal şi Traian este amintită în multe manuale şi în mai toate lucrările de popularizare. De asemenea sunt amintite şi existenţa dacilor liberi şi a încheierii romanizării mult mai târziu decât până la data retragerii aureliene."
Cînd o fi fost la şcoală popa? În anii 60 cind am fost eu nu exista aşa ceva in manuale. Asta e o chestie care o fi apărut prin manuale după 1990. E o şmecherie ca să facă credibilă teoria romanizării dacilor, adică acest lucru s-ar fi desfăşurat într-o lungă perioadă de timp. Vrea să spună că la venirea lui Traian în dacia, Decebal vorbea pe sfert latineşte. Vreo dovadă, ceva...? Zero!
Şi dacii liberi cum au invăţat latineşte? Au învăţat ei direct româneşte aşa cum susţine lingvistul Ion Coja?
Teoria romanistă nu poate răspunde mulţunmitor la aceste întrebări, dar teoria dacistă, poate! Conform teoriei daciste limba nu s-a schimbat, adică dacii din Ardeal vorbeau ardeleneşte, geţii vorbeau munteneşte, iar carpii vorbeau moldoveneşte. Dacă limba în Moldova ar fi venit de la ardeleni, aşa cum zice lingvistul Ion Coja, ea ar fi avut toate cuvintzele ardeleneşti. Vedem insă că in Moldova sint mulţi termeni de bază specific moldoveneşti. În concluzie nu se vede că limba română ar fi învăţat-o moldovenii de la ardeleni.

#9963
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,885
  • Înscris: 16.04.2007

View PostSorinGT, on 20 noiembrie 2017 - 09:58, said:

„Dacian myth serves Romanian nationalism:”

mai mananca si aia kkt cu cupa de la escavator...dar cocosul galic carui nationalism serveste?
ala nu mai e mit?
Apropo e nationalismul rom^n.
Aveti aici http://www.digi24.ro...ie-20-00-836153 inregistrarea emisiunii lui Cosmin Preliceanu de aseara.
Priviti ce spune incepand de la 1:33:06 un distins invitat ( pe care chiar il apreciez ) referitor la problema dacismului si mai ales a logo-ului ales pt 2019.
Cica draconul dacic este simbolul extremei drepte si a nationalismului furios, si mai ales este indreptat cu capul spre est si are culoarea rosie.
Posted Image

#9964
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,346
  • Înscris: 23.07.2014
"nationalism furios"?  Posted Image

virusat de la nationalismul turbat al lui bitdefender.

http://www.graphis.c...c5d7680e5cd.jpg

[ http://www.graphis.com/media/uploads/cache/25/c0/25c003d3f2fce126e06c1c5d7680e5cd.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by SorinGT, 29 November 2017 - 10:33.


#9965
ionelmironescu

ionelmironescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,236
  • Înscris: 25.09.2017

View PostSorinGT, on 20 noiembrie 2017 - 09:58, said:

„Dacian myth serves Romanian nationalism:”

mai mananca si aia kkt cu cupa de la escavator...dar cocosul galic carui nationalism serveste?
ala nu mai e mit?

Serveşte într-adevăr dacismul naționalismului, dar şi latinismul serveşte. Nu a început Şcoala Ardeleană latinismul ca o chestie politică, naţională? Nu erau ei naţionalişti? Ion Coja, lingvistul pîrît, e un latinoman naţionalist.

#9966
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,308
  • Înscris: 05.08.2015
Cacatul ala de logotip al Romaniei - un lup dacic cu cap rosu care priveste spre Est - n-are nicio legatura cu ce face Bitdefender, o companie privata.

Trebuie ca fertila din Voluntari a fost in juriul care a ales mizeria asta.

Si cei care au participat sunt cei descalificati din consursul "cel mai frumos balcon"

[ https://media.giphy.com/media/xUPGcEQPAmwJ4SDovS/giphy.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Mount_Yerrmom, 29 November 2017 - 16:55.


#9967
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,346
  • Înscris: 23.07.2014
Mi se pare cam țânțarmasar tevatura asta. Oricum l-a desenat un elev de clasa a 9-a. Ca si coloratura, am vazut si o alta varianta (albastru, iar tricolorul pe "coada").

#9968
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,308
  • Înscris: 05.08.2015

View PostSorinGT, on 29 noiembrie 2017 - 18:12, said:

Oricum l-a desenat un elev de clasa a 9-a.

Minunat. Asa se fac lucuruile. Avem o tara ca afara.

#9969
leogoto

leogoto

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,001
  • Înscris: 01.12.2010

View PostMount_Yerrmom, on 29 noiembrie 2017 - 16:52, said:

Cacatul ala de logotip
esti liber sa dai exemple de logo-uri mai reusite de acest tip.
esti liber.
capabil esti?

#9970
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,308
  • Înscris: 05.08.2015

View Postleogoto, on 29 noiembrie 2017 - 19:34, said:

...logo-uri mai reusite de acest tip.

Ce tip ai gand?

#9971
leogoto

leogoto

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,001
  • Înscris: 01.12.2010

View PostMount_Yerrmom, on 29 noiembrie 2017 - 19:41, said:

Ce tip ai gand?
de tipul acestui logo.
aferent presedintiei UE.

#9972
leogoto

leogoto

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,001
  • Înscris: 01.12.2010
[jumatate de ora mai tarziu]
cauti, cauti?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate