Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @2Unlimited!

zgomot (bazait) plita gaz Samsung...

Problema aer condiționat Vor...

SAMSUNG Galaxy A15,
 La ce ora se deschid urnele ?

Reducerea turației unui moto...

Mergeti la vot?

Adaptor USB-A to USB-C
 La multi ani @SorinGT!

Discursul sefei de promotie sau, ...

Ce aplicatie pentru supraveghere ...

Airbag volan Audi
 Cum deschid rezervor WC Geberit s...

Folie protectie solara efect mirror

Mașina electrica vs. maș...

Ambalaj cu Garantie - Te-ai aplec...
 

consecintele neplatii ratelor

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
still2live

still2live

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.10.2006

View Postparadigmatic, on 14th June 2011, 17:06, said:

Deci.
Suma este mică.
Mobilizează-te, pune osu la muncă, învață să trăiești modest o perioadă și poți scăpa de datorie în 6 luni...și de griji. Acum ai posibilitatea să plătești integral creditul și să-l închizi datorită OUG 50.

Iti multumesc mult pentru raspuns, ideea este urmatoarea, nu vreau sa le dau teapa pentru ca nu e genul meu. Singura problema este ca la ora actuala, dupa ce platesc toate ratele nu mai raman cu nimic, am incercat sa imi inchid abonamentul la tel, ca sa mai fac rost de bani (din pacate mai trebuie sa stau 3 luni pana la terminarea abonamentului-nici nu mai vb pe tel ala ca sa platesc doar abonamentul). Cand pot mai repar si eu un calculator, sa mai platesc din restanta. Partea proasta este ca astia de la BP nu inteleg chestia asta si ma dispera cu telefoane.

Hai ca eu fac fata la stres, dar socrii mei sunt oameni in varsta (cand au sunat acasa si le-au zis ca sunt restant, socrul meu a avut un soc crezand ca isi va pierde casa).

Oricum, ca idee pentru cei care vor sa ma acuze de teapa, domnilor avand in vedere ca am sunat sa ii anunt ca o sa intarzii un pic cu ratele si le-am cerut esalonare sau macar scutire pentru 1-2 luni cu platirea penalitatilor as zice ca sunt un om corect. (Cand am facut creditul in CHF era 2.7 ron acum a ajuns la 3.52 iar salariul meu nu s-a marit).

Oricum va multumesc pentru raspunsuri.

Multa sanatate va doresc tuturor.

Cu stima,
MIC.

#38
Seb

Seb

    Suveran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 22.05.2005
Incearca o refinantare, sa ai rate mai mici, pe o perioada mai lunga. Dezavantajul este ca per total vei plati si mai mult bancilor.

#39
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Din ce am înțeles, omul nu are venituri în alb și refinanțările cer să ai un loc de muncă. E nașpa situația.

Da, o refinanțare și o diluare a timpului de plată a creditului ar duce la rate mai mici.

Ar mai fi o soluție ca bătrânii să refinanțeze creditul tău, ei având pensii dar e musai să plătești tu că deh, pensiile sunt mici cam peste tot.

#40
Dan_

Dan_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 19.05.2003
Daca ai credit cu ipoteca si din motive intemeiate (cursul f mare, scadere de salariu etc..) nu mai poti plati rata intreaga, nici o instanta nu va da castig de cauza bancii ca sa te poata executa atat timp cat platesti lunar cat iti permiti.

Edited by Dan_, 20 June 2011 - 15:19.


#41
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,121
  • Înscris: 24.02.2006
si cine decide "cat iti permiti"?

#42
Dan_

Dan_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 19.05.2003
Cred ca limita e la 6 rate lunare intregi neplatite,  moment din care banca poate demara procedurile de executare.

#43
iDorin

iDorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,327
  • Înscris: 28.06.2010

View PostSeb, on 15th June 2011, 09:40, said:

Incearca o refinantare, sa ai rate mai mici, pe o perioada mai lunga. Dezavantajul este ca per total vei plati si mai mult bancilor.
Cu muuuullllllt mai mult !  Nu va sfatuiesc sa faceti refinantari.

View PostDan_, on 20th June 2011, 16:18, said:

Daca ai credit cu ipoteca si din motive intemeiate (cursul f mare, scadere de salariu etc..) nu mai poti plati rata intreaga, nici o instanta nu va da castig de cauza bancii ca sa te poata executa atat timp cat platesti lunar cat iti permiti.
Mda, asa este. Insa nu va sfatuiesc sa faceti intentionat asta, sa fie doar o solutie de avarie si temporara.
Si nu e valabila doar la creditele ipotecare.

View Post_Smiley_, on 20th June 2011, 23:34, said:

si cine decide "cat iti permiti"?
Exista un raport intre veniturile obtinute si cosul minim de existenta al familiei. Se calculeaza la numarul de membrii.

Edited by iDorin, 06 July 2011 - 07:11.


#44
beleauax

beleauax

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.08.2012
In 2007 am facut 2 credite de nevoi personale fara garantii 8700 E respectiv 12.000 ron iar in 2008 2 carduri de cumparaturi in valoare de 4000 ron miam platit ratele la zii fara intarzieri pana in 2010 cand am fost concediat.....am avut pe cartea de munca timp de 3 ani salariul brut de 2286 Ron.....cand am fost la somaj am fost umilit timp de 6 luni/lunar cu suma de 310 ron -15% in ultimele 2 luni pentru ca somajul fusese impozitat...scarbit de toate aceasta nu am mai platit nici un fel de rata chiar miam mai facut datorii la vodafone undeva la 1000 ron,orange 470 ron,cosmote lam incercat dar prea tarziu eram clasat deja ca rau platnic.....cand miam facut creditele am folosit telefonul de servici "oO"...timp de 5-6 luni dupa ce nu am mai platit creditele am avut pe numele meu un autoturism si o motocicleta pe care leam vandut fara nici un fel de problema....scrisori de amenintare am primit stive pana in 2011......de atunci stau bine mersi nu am nimic pe numele meu....miam cumparat o masina cu consum mic pe numele prietenei si din 2012 feb lucrez cu dansa la pizza delivery.....primesc salariul cash fara nici un fel de problema......citesc ce scrieti voi aici si ma amuz de unde atatea dari in judecata cu executari silite si nu puteti fi angajati ca vede banca....PARTZZZ....timp de 5 ani nu puteti sa aveti un cont bancar sau ceva pe numele vostru...dupa perioada de 5 ani dosarul cu numele dumneavoastra este inchis...clasat/sters(ramneti doar ca rau platnic).......iar despre firmele de recuperatori puteti sai comparati cu cei care ridica masinile ilegal in bucuresti....o mana de avocati care sperie lumea cu instanta...legea in romania a fost si va fii interpretabila......uitati va la sumele cu cares eu rau platnic si lucrez cu contract de munca fara nici un fel de problema.....pentru mine banciles o mana de hoti care a profitat de coruptia din tara asta si siau facut dobanzi dupa bunul plac.....sincer imi pare rau despre cei care siau facut credite ipotecare pentru ca tepele care sau dat se regasesc in dobanzile marite pe care ei le platesc.....dar pana la urma fiecare dupa cum sio face cu mana lui.....eu zic sa numai credeti tot ce scrie cate un blogaras sau ce va zic unii si altii...vedeti va linistiti de viata voastra ca daca va aflati in aceasi situatie ca si mine nu aveti de ce sa va faceti griji...CONTRAZICETI-MA DACA PUTETI......daca nu peace...splah!!! x

Edited by beleauax, 07 October 2012 - 20:24.


#45
Antirsipowermate

Antirsipowermate

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 791
  • Înscris: 26.08.2012
Trebuie sa precizez intai ca nu am contractat nici un credit bancar, nu am simtit nevoia si nici nu vad in viitorul apropiat asa ceva. Insa tin sa precizez cateva detalii:

1. Majoritatea romanilor au luat-o razna prin 2004 cred, cand fenomenul "cum sa-i jecmanim pe fraieri" a luat amploare prin intermediul unor tzepari : banca, mag de electrocasnice, imobiliare, etc
2. Comisioanele si dobanzile din acea vreme erau atat de nesimtite incat trebuia sa fii un pic cam prost sa incerci asa ceva. Exp: un prieten si-a cumparat acum mai multi ani un calculator de la Domo pe suma de 1800 Ron. Cu un calcul simplu facut i-am demonstrat cum in 5 ani platea 3400 Ron. Acelasi produs il putea cumpara de la alt magazin cu o suma de gen 1000 Ron, suma pe care o putea strange fara probleme in 3-4 luni.
3.Din pacate, dupa lungi sesiuni de incercare de a-l convinge pe fratele meu sa nu contracteze un credit, nu am reusit. In final, dupa ani de zile mi-a dat dreptate, dupa ce creditul de aproape 15000E luat in ron(cu noroc) inca il bantuie dupa ce a fost dat afara de la locul de munca abuziv (traiasca domn Basescu si Igas). Iar in situatia lui sunt majoritatea cunoscutilor sau rudelor mele. In general, am observat ca acele credite de peste 5000 Ron sunt platite cu greu la timp. Pe atunci eram considerat un neavizat paranoic. Acum nimeni nu isi mai aduce aminte de discutiile mele prin "Nu mi-ai spus niciodata".
4. La categoria exemple, pe langa cele sus mentionate mai am un prieten care a contractat un credit de 30000 CHF. El ne explica cum francul elvetian este o moneda stabila si ca e bine asa. Normal, atunci cand te prosteste ala de la banca si tu nu ai inteles o iota. Acum plange ca i-a crescut rata(datorita cursului) si i-a scazut salariul. Rata este mai mare decat salariul. Alt prieten, aceeasi moneda, credit ipotecar. Rata mai mare decat salariul sau. Disperase, mai ales ca avea copil mic, iar sotia un salariu mic. Altul si-a luat ipotecar pentru un apartament in Bucuresti in 2008, doua camere la 120000 de euro. Un apartament ca al lui acum se vinde in maxim 60-65000E.
5. Consecintele neplatirii sunt in functie de creditul si suma contractata. Nu veti fi tratati niciodata la fel si sa nu credeti ca aveti sanse de buna intelegere. Pentru sumele modice, banca nici nu se oboseste sa mai trimita somatii, fiindca, comisioanele celor de la recuperare sunt platite in functie de suma. De ce sa te obosesti sa recuperezi o suma de 500 Ron cand poti f. simplu sa recuperezi peste 2-3 ani 500 de Ron + penalitati mai mari decat suma in sine? Fratelui meu ii trimiteau in fiecare zi o scrisoare de somatie fiindca intarzia o zi, atunci cand lua salariul. I-a sunat, le-a explicat frumos, au inteles, luna urmatoare : iar somatie. In principiu, banca nu pierde niciodata, iar chiar daca prin executare silita nu si-a recuperat suma integral, tot ramai dator la ei. In cel mai rau caz iti pot pune poprire pe 30% din salariul tau.

#46
Havoc

Havoc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,813
  • Înscris: 21.03.2004
Nu inteleg de ce mi s-a sters postul?!Adica tipul de mai sus(beleauax) este de laudat ce a facut?

Edited by Havoc, 10 October 2012 - 10:48.


#47
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,121
  • Înscris: 24.02.2006

View Postbeleauax, on 07 octombrie 2012 - 20:19, said:

..........nu am nimic pe numele meu...............o masina ...pe numele prietenei ..............lucrez ...la pizza delivery.....primesc salariul cash ............5 ani ...........

in mare cam astea pot fi consecintele neplatii ratelor: ajungi sa lucrezi la pizza delivery (sau in alt loc unde te pot plati cash, la negru, ca sa nu-ti poata pune banca poprire pe salariu) si sa nu ai nimic pe numele tau. e si asta un mod de viata....

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate