Fasole verde
Last Updated: Feb 22 2010 10:21, Started by
iordake_nl
, Feb 21 2010 17:11
·
0
#1
Posted 21 February 2010 - 17:11
Ce sa faci cu fasolea verde?
Iei dovlecei mai lunguti si mai subtirei si-i tai in lung in 4. Fierbi fasolea al dente, fierbi dovleceii al dente. Ca cantitati, fo 200 g de fasole, fo 300 g de dovlecei. Din ochi. Intre timp cureti fo 3 catei de usturoi si-i tai grosolan. Si mai iei o mana de menta proaspata. Si pregatesti sa ai la indemana fo 6 linguri de ulei de masline bun. Si mai tai o juma de lamaie. Cand fasolea si dovleceii is gata, scurgi si pui f+d intr-un castron, pana nu se racesc. Adaugi usturoiu', menta taiata nu foarte marunt, pui sare (de mare) si piper (proaspat zdrobit bine in mojar) cat ai chef, pui zeama de la juma de lamaie (sau de lime, cum ai chef). Lasi la temperatura camerei, castron neacoperit, pret de cel putin juma' de ora ca sa se patrunda gusturile. Cu cat le lasi mai mult, cu atat se vor inchide la culoare, se vor muia si vor prinde gust mai puternic de usturoi. Pui la masa la bataie cu paine buna proaspata. Acelasi lucru poti face si cu fasole frantuzeasca. Sau fasole galbena. Bei ce vrei. _______________ |
#3
Posted 22 February 2010 - 10:21
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users