Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!
 electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...
 Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...
 Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie
 

R.C.S vrea toată Liga I! Derbiurile se mută la Digi Sport.

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
ovi24

ovi24

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 11.08.2006

DREPTURI TV.

RCS vrea toată Liga I!

Cu ajutorul lui Dumitru Dragomir, firma de cablu încearcă să scoată Antena 1 din afacerea transmiterii meciurilor din campionatul României.

Partidele din Liga I s-ar putea vedea în retur doar la DigiSport, televiziunea de sport deținută de RCS&RDS! Conform www.ancheteonline.ro, societatea de cablu a apelat la un tertip, cu ajutorul lui Dumitru Dragomir, prin care încearcă să pună monopol pe cele 9 meciuri transmise pe etapă.

Totul a plecat de la o datorie către L.P.F. în valoare de 13 milioane de euro a consorțiului Antena 1 - RCS&RDS, cîștigătorul drepturilor TV pentru Liga I. La această restanță s-au strîns penalizări de 6,5 milioane de euro, pe care Dragomir le-a imputat televiziunii din Băneasa. Președintele L.P.F. a vîndut creanța unei firme controlate de un off-shore și în spatele căreia se află chiar RCS&RDS! Astfel, Antena 1 devine datoare la societatea de cablu și, în cazul în care nu va plăti suma, va pierde cele 6 meciuri transmise pe etapă în favoarea celor de la RCS.

Reacția GSP TV ? "Ilegal"
Sabina Petre, director general GSP TV, spune că tertipul pus la cale de LPF și de RCS este unul ilegal: "Nu vreau să comentez prea multe despre acest subiect pînă nu vom avea o întîlnire cu cei de la RCS&RDS. Contractul de cesionare încheiat între LPF și firma respectivă este unul ilegal. Dacă cei de la LPF încheiau un contract cu o firmă care nu avea nici o legătură cu RCS&RDS, atunci totul era legal". Nici Dumitru Dragomir, și nici reprezentanții RCS&RDS nu au putut fi contactați pentru a-și exprima punctul de vedere.

3 meciuri au transmis în turul campionatului cei de la DigiSport: opțiunile 3, 4 și 6

85 de milioane de euro fără TVA au costat drepturile de transmitere a meciurilor din Liga I pe 3 ani

5 meciuri a transmis GSP TV în tur: opțiunile 2, 5, 7, 8 și 9. Prima opțiunea a fost a Antenei 1

Fotbal 3D live în Anglia
Arsenal - Manchester United, derby-ul din această etapă din Premier League, va fi prima partida de fotbal transmisă live 3D. Canalul britanic Sky va difuza meciul de duminică în 9 pub-uri de pe teritoriul Marii Britanii: patru din Londra, două din Manchester și cîte unu din Dublin, Edinburgh și Cardiff. Conducerea postului de televiziune nu a dezvăluit încă numele locațiilor alese de frica supraaglomerării.

Olimpiada de iarnă e la TVR
În perioada 12 - 28 februarie, TVR va transmite în direct peste 300 de ore de la Jocurile Olimpice de la Vancouver. În fiecare zi a competiției din Canada, programul special va debuta pe TVR 1 la ora 21:00 și se va încheia a doua zi la 09:30. Și pe TVR 2 Olimpiada de iarnă va domina programul între orele 20:00 și 09:00 a doua zi, iar canalul TVR HD va fi în totalitate dedicat acestui eveniment.

Sursa:   http://www.gsp.ro/gs...a-i-173903.html

Edited by megafanro, 03 February 2010 - 02:19.


#2
lafayette

lafayette

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,341
  • Înscris: 25.12.2006

Dragomir vrea să ia 6,5 milioane de euro de la Antena 1 cu ajutorul R.C.S&R.D.S!?

Dragomir vrea să ia 6,5 milioane de euro de la Antena 1 cu ajutorul RCS&RDS!?


Probleme pentru Antena 1, după ce Liga Profesionită de Fotbal a somat postul din Băneasa să plătească penalități de întîrziere de aproximativ 6,5 milioane de euro. Conform siteului ancheteonline.ro, președintele LPF, Dumitru Dragomir, se folosește de neînțelegerile dintre consorțiul RCS&RDS și Antena 1 și încearcă să forțeze trustul Intact să iasă din această afacere, altfel televiziunea lui Dan Voiculescu ar putea fi executată silit.

De unde a pornit totul?
În 2008 RCS&RDS împreună cu Antena 1 au format un consorțiu și au reușit să cîștige licitația organizată de Liga Profesionită de Fotbal pentru drepturile de televiziune a partidelor din Liga I. Au semnat un contract valabil pe trei sezoane, în schimbul a 85 de milioane de euro. După o perioadă de timp, odată cu criza econimică cele două părți ale consorțiului au apărut neînțelegeri, fiecare înființîndu-și canale de sport concurente.

Contract de 85 de milioane pe trei ani
În urma contractului semnat de consorțiul Antena 1 - RCS&RDS, cele două trusturi trebuiau să plătească suma de 85 de milioande de euro în trei tranșe. Prima transă cea pentru sezonul 2009-2010 trebuia achitată pînă pe 15 mai 2009, urmînd ca după această dată să se aplice penalizări de 0.2% pentru fiecare zi de întîrziere. Pe 15 mai, consorțiul plătește către Liga Profesionistă suma de 14 milioane de euro, cu mult mai puțin decît rata de 27 de milioane de euro. Reprezentanții celor două trusturi au încercat să renegocieze cu LPF, însă președintele Dumitru Dragomir nu a acceptat, amenintînd cu anularea contractului și organizarea unei noi licitații.


LPF apelează la un SRL pentru recuperarea datoriilor
Pe 4 ianuarie 2010, Liga a mai trimis o notificare prin intermediul unui executori judecătorești, către Antena 1, prin care anunața că s-au acumulat penalizări de 6.445.729 de euro. Președintele Ligii, Dumitru Dragomir a încheiat pe finalul anului 2009 un contract cu firma SC TOUR IMEX CATV SRL care are obligația de recupera suma de aproximativ 7 milioane de euro de la Antena 1.

Antena 1 reacționează și dă în judecată LPF
Antena 1 dă în judecată firma și LPF, pe motiv că contractul de cesiune încheiat între cele două părți este ilegal. În actele depuse la Tribunalul Minicipiului București, Antena 1 susține că această datorie rezultată din penalități nu există. Juriștii postului din Băneasa consideră că LPF avea dreptul să ceară penalități doar dacă consorțiul nu plătea "INTEGRAL" tranșa din 15 mai 2009, însă cum Liga a acceptat o plată "PARȚIALĂ", atunci nu se pot invoca penalități.

SC TOUR IMEX CATV SRL - firma RCS&RDS?
Conform datelor de la Registrul Comerțului firma cu care Liga a semnat un contract este deținută de un off-shore din Insulele Virgine Britanice, Quadrant Cable Finance Limited (99,93% din acțiuni) și Ioan Bendei (0,07% din acțiuni). Conform datelor de la CNA, Ioan Bendei apare în 2008 ca administrator al RCS&RDS. Cei de la ancheteonline.ro au mai descoperit că administratorul firmei SC TOUR IMEX CATV SRL este un cetățean american Tal Almog Joshua Moses. Din datele CNA acesta este acționat majoritar cu 0,65% din acțiuni, în timp de Cable Communications System N.V. din Olanda deține 88% din RDS&RCS.

Mai mult, ancheteonline.ro, dezvăluie că sediul firmei SC TOUR IMEX CATV SRL, exact în sediul central al RDS&RCS de pe strada Dr. Staicovici - cladirea Forum 2000, nr. 75.

Părerea GSP TV - Sabina Petre: "Am cerut explicații pentru că era normal să o facem și le vom avea în cel mai scurt timp posibil"
Contactată de GSP.RO, Sabina Petre, directorul general al GSP TV a declarat că va exista o întîlnire cu cei de la RCS&RDS pentru a discuta despre problemele apărute în ultima perioadă. "Firma cu care cei de la Ligă au semnat un contract, SC TOUR IMEX CATV SRL , este o firmă de casă a celor de la RCS&RDS din mai multe motive. Sîntem în acest moment în mai multe proceduri de notificare, urmînd să ne întîlnim pentru a discuta mai multe despre acest lucru.

Am cerut explicații pentru că era normal să o facem și le vom avea în cel mai scurt timp posibil. Nu vrea să comentez mai multe despre acest subiect, pînă nu ne vom vedea cu cei de la RCS&RDS. Din punctul meu de vedere, contractul de cesionare încheiat între LPF și firma respectică este unul ilegal. Dacă cei de la LPF încheiau un contract cu o firmă care nu avea nici o legătură cu RCS&RDS atunci totul era legal, în acest moment nu este așa", a explicat Sabina Petre pentru GSP.RO
Sursa: http://www.gsp.ro/gs...rds-173827.html

Edited by megafanro, 03 February 2010 - 02:20.


#3
raduors

raduors

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,108
  • Înscris: 13.07.2008
daca ase intampla asta, gsp tv ajunge telesport 2....

#4
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,524
  • Înscris: 16.12.2006
ar fi un lucru bun, sa fie Liga 1 doar la Digi Sport :D

#5
donmarinica

donmarinica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,477
  • Înscris: 17.06.2007

 catalinman, on 29th January 2010, 12:14, said:

ar fi un lucru bun, sa fie Liga 1 doar la Digi Sport :D
ar fi un lucru bun ca digi sport si digi sport plus sa fie distribuite la toti operatorii de cablu, contra cost binenteles.

#6
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,524
  • Înscris: 16.12.2006
sa plateasca pretul cerut de RCS&RDS si nu vad nici o problema in a fi si la alti operatori  :rolleyes:

#7
redwhite78

redwhite78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 05.09.2007
Atunci, daca va obtine DIGI SPORT, drepturile de televizare pentru Liga 1, macar unele meciuri, cum ar fi principalele derby-uri, sa fie transmise in HD, mai ales, ca au si varianta DIGI SPORT HD!

#8
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005
Circ oameni buni, circ. Vorbiti cat mai mult de RDS si Liga I, cam asa se traduce.

#9
Ghepardi

Ghepardi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 23.02.2009

Opțiunea întîi spre Digi TV.

  • Începînd cu acest retur, este probabil ca meciul-vedetă al etapei să fie transmis la  canalul Digi Sport. Deși negocierile RCS-Antena 1 nu sunt încheiate, surse din piață susțin că Antena 1 ar urma să transmită opțiunea a doua, celelalte șapte meciuri ale Ligii 1 împărțindu-se ca și pînă acum între Digi Sport și GSP TV.
Sursa: http://www.tolo.ro/2...i-spre-digi-tv/

Edited by megafanro, 03 February 2010 - 02:23.


#10
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,524
  • Înscris: 16.12.2006
bun asa  :thumbup:

#11
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006

Derbiurile se mută la Digi Sport.

Deoarece postul din Băneasa nu și-a achitat obligațiile contractuale, prima opțiune din Liga I la fotbal va fi difuzată de o stație mai mică.

  • Debutul returului în Liga I la fotbal va aduce o mișcare importantă pe piața media și, implicit, pentru microbiștii din România. În cea de-a doua parte a campionatului, cel mai tare meci al fiecărei etape nu va mai putea fi văzut „la liber”, la Antena 1, ca până acum, ci va fi difuzat de un post de nișă, Digi Sport, care beneficiază de o răspândire mai mică (poate fi văzut de 1,8 milioane de abonați ai firmei de cablu R.C.S.&R.D.S. și ai platformei digitale Digi TV).
  • Schimbarea, anunțată în premieră pe blogul său de Cătălin Tolontan (jurnalist la „Gazeta Sporturilor”, parte a trustul "Intact"), a survenit ca urmare a neînțelegerilor mari existente în consorțiul R.C.S.&R.D.S.-Antena 1, deținătorul drepturilor TV de transmisie a partidelor din Liga I.
  • Mai exact, firma de cablu, care deține canalul Digi Sport, a decis să ia atitudine, după ce postul din Băneasa nu și-a mai respectat obligațiile contractuale (conform unor surse din piața media, Antena 1 nu și-ar fi achitat de un an partea către L.P.F., sub forma ratelor din contract).
GSP TV pierde opțiunea a doua
  • Mutarea ne-a fost confirmată de Sabina Petre, directorul general al "Diviziei Sport" în cadrul trustului "Intact". „Da, suntem în negocieri și, probabil, așa va rămâne. Este vorba, de fapt, despre o reașezare, așa cum s-a făcut și vara trecută. Digi Sport va prelua, probabil, prima opțiune, iar Antena 1 va prelua de la GSP TV opțiunea a doua”, ne-a spus Sabina Petre.
  • Aceasta neagă că ar exista un conflict între părți: „Nu sunt probleme între cele două părți. Totul decurge normal, conform înțelegerii inițiale”. Alexandru Oprea, șeful R.C.S.&R.D.S., n-a putut fi contactat, pentru a-și preciza poziția.
Patru milioane de români nu vor putea vedea Dinamo-Steaua
  • Aproximativ patru milioane de români sunt cablați la alte firme decât R.C.S.&R.D.S., respectiv platforma Digi TV, și nu recepționează canalul Digi Sport. Marea problemă este legată de acoperirea acestui post. Cei care sunt cablați, spre exemplu, la U.P.C. sau la Boom nu vor putea să vadă la TV, în retur, partide ca Dinamo - Steaua. Mișcarea de transfer de la Antena 1 la Digi Sport a fost una tumultoasă.
  • La nivelul consorțiului R.C.S.&R.D.S.-Antena 1 (care, în primăvara anului 2008, a câștigat drepturile TV contra sumei de 102 milioane de EURO, pentru trei sezoane), scandalul a survenit în momentul în care Antena 1, patronată de familia Voiculescu, nu și-a respectat obligațiile financiare pe care le avea în raport cu partenerul de afaceri, R.C.S.&R.D.S.
  
  • Ca urmare a acestei scindări, anul trecut, cei de la R.C.S.&R.D.S. și-au lansat propriul canal de sport, Digi Sport, recepționat doar la  R.C.S.&R.D.S. și pe platforma Digi TV. Noua televiziune a preluat de la GSP TV, în contul unei părți din datoria Antenei 1 către R.C.S.&R.D.S., opțiunile 3, 4 și 6 din Liga I. Lovitura decisivă pe care operatorul de cablu i-a aplicat-o Antenei 1 este expediată în aceste zile. Astfel, televiziunea din Băneasa va rămâne doar cu opțiunea a doua (care înseamnă un meci mai puțin atractiv), pe care o va prelua de la GSP TV.
PASIVITATE

Mitică Dragomir este vinovatul fără vină
  • Dumitru Dragomir (foto), președintele L.P.F., spune că nu poartă nicio vină pentru situația creată. „De unde să știu eu, frate, ce fac televiziunile între ele? Nu e treaba mea! Eu am vândut drepturile de televizare, ei au dat banii din care cluburile trăiesc bine, mai departe pot să facă ce vor. Dacă mă vor înjura cei care nu prind Digi Sport, și astfel vor pierde derbiurile, e treaba lor! Oricum, Dragomir e înjurat de lume pentru orice se întâmplă oriunde”, ne-a declarat șeful ligii.
  
  • După ce a reușit să vândă drepturile TV pentru trei sezoane contra sumei de 102 milioane de EURO, „Corleone” a cerut să i se ridice statuie, pentru ceea ce tocmai realizase. Mari controverse legate de licitația drepturilor de transmisie au avut loc și în anul 2004, atunci când Telesport a câștigat licitația, deși nu avea acoperire națională, ignorându-se o clauză din contract. Postul a fost practic un intermediar, deoarece a revândut primele șase opțiuni altor televiziuni.
Sursa: http://www.evz.ro/ar...-la-Digi-Sport/


Edited by megafanro, 03 February 2010 - 02:17.


#12
Bobby_ro

Bobby_ro

    Celebru Anonim

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,629
  • Înscris: 30.04.2005
Geniala miscare.

#13
micu_vali

micu_vali

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 14.07.2009

 redwhite78, on 29th January 2010, 17:52, said:

Atunci, daca va obtine DIGI SPORT, drepturile de televizare pentru Liga 1, macar unele meciuri, cum ar fi principalele derby-uri, sa fie transmise in HD, mai ales, ca au si varianta DIGI SPORT HD!
si cine asigura productia?, digi nu cred ca va face ca tvrhd pentru CL.

#14
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005
Sabina Petre, director general GSP TV a confirmat pentru Gazeta Sporturilor cedarea optiunii 1 catre Digi Sport.

"Antena 1 a cedat optiunea intai catre DigiSport si va transmite din retur optiunea a doua. Ne-am inteles atat cu cei de la RCS&RDS, cat si cu LPF", a declarat Petre.


http://www.dailybusi...e-digi-tv-38050

#15
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,892
  • Înscris: 28.11.2006
Si in conditiile astea GSP TV ce mai transmite? Nai are acest canal motive sa existe?

#16
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,524
  • Înscris: 16.12.2006
GSP o sa transmita restul de meciuri :)

daca am inteles eu bine, Digi Sport o sa transmita 4 meciuri (cu tot cu meciul vedeta al etapei), Antena 1 optiunea 2, iar GSP TV alte 4 meciuri !

#17
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006

 catalinman, on 4th February 2010, 00:01, said:

GSP o sa transmita restul de meciuri :)

daca am inteles eu bine, Digi Sport o sa transmita 4 meciuri (cu tot cu meciul vedeta al etapei), Antena 1 optiunea 2, iar GSP TV alte 4 meciuri !

Vezi aici cine va transmite la TV meciurile Ligii 1 din retur!

Mai sunt puțin peste două săptămâni și returul campionatului stă să înceapă, iar microbiștii vor să știe unde pot urmări meciurile Ligii 1, în condițiile în care nu vor lua cu asalt stadioanele țării. După cum a anunțat și ProSport prima opțiune în fiecare etapă nu va mai aparține Antenei 1, urmând să fie preluată de Digisport. În locul primei opțiuni, Antena 1 va transmite opțiunea numărul 2, în defavoarea celor de gsp tv. În aceste condiții, gsp tv nu va mai "prinde" niciuna din primele trei opțiuni, urmând să aibă abia a cincea opțiune.

Iată tabelul complet al transmisiunilor din retur:

Digisport: optiunile 1, 3, 4, 6

Antena 1: optiunea 2

Gsp TV: optiunile 5, 7, 8, 9
  

  ProSport a scris de curând despre o datorie a Antenei 1 către LPF, reprezentând penalități la o rată neplătită integral din contractul de drepturi tv.

Ancheteonline.ro sesizase faptul că, nereușind să-și recupereze datoria de 6,5 milioane de euro de la Antena 1, Liga Profesionistă de Fotbal a cesionat creanța respectivă unei firme specializate în recuperări, firmă ce ar avea însă strânse legături cu RCS-RDS, nimeni altul decât partenerul Antenei 1 în contractul cu LPF. Este foarte posibil ca, în schimbul respectivei datorii, sau poate chiar acceptând o amânare sau eșalonare, RCS-RDS să fi obținut de la Antena 1 dreptul de a transmite opțiunea 1 din Liga I. Informația a apărut ieri și pe blogul tolo.ro și nu a fost infirmată de cei de la Digi Sport, canalul care ar urma să transmită prima opțiune.

"Eu am fost anunțat că am obținut pe doi ani drepturile pentru Serie A. De prima opțiune nu am aflat nimic, or fi discuții în acest sens, dar eu nu am aflat nimic, deci nu pot confirma", a spus pentru ProSport Teo Avrămescu, redactorul-șef de la Digi Sport.

În contul datoriei, au cedat derbiul


Practic, tranzacția pare simplă și logică. Antena 1 deținea opțiunea 1, dar avea de plătit 6,5 milioane de euro către RCS. În locul banilor, sau pentru o amânare a plății, a fost nevoită să cedeze opțiunea 1, adică derby-ul fiecărei etape, trustului RCS. Meci care, dată fiind acoperirea de sub 45% din populație, nu va putea fi văzut de o mare parte din abonații la sistemul de tv prin cablu din România.

Șeful RCS nu-i răspunde șefei Antenei 1

Drepturile tv pentru Liga I fuseseră câștigate la licitație de către consorțiul Antena 1-RCS în aprilie 2008. După un an, în urma unor neînțelegeri financiare cu Antena 1, RCS și-a creat propriul canal de sport, DigiSport, care ulterior a ajuns să transmită opțiunile 3, 4 și 6, concurându-și astfel partenerul care deținea gsptv și fără ca nimeni să înțeleagă natura reală a relației contractuale dintre Antena și RCS. Mai nou, surse din interiorul celor două trusturi spun că șeful RCS, Alexandru Oprea, nu a răspuns în ultimele zile numeroaselor apeluri de la Camelia Voiculescu, șefa Antenei 1!

108 milioane de euro a plătit consorțiul RCS-Antena 1 pentru drepturile TV pe trei ani.

Sursa: http://www.prosport....n-retur-5469632
:coolspeak:

Edited by megafanro, 04 February 2010 - 01:48.


#18
raduors

raduors

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,108
  • Înscris: 13.07.2008
un post de tv care sa transmita 4 meciuri pe etapa(maxim 72 pe tur/retur), si ocazional meciuri de hockey, nu isi are rost...mai ales ca alea 4 meciuri, vor fi, cel mai probabil, meciuri ale echipelor ce se vor batate la retrogadare...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate