Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier
 

Eurovision 2010. OSLO (Norvegia) -"Telenor Arena"- 25-29 MAI.

- - - - -
  • Please log in to reply
183 replies to this topic

#1
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

CONCURS Schimbările de regulament nasc controverse.

CONCURS Schimbările de regulament nasc controverse.


Selecția Eurovision 2010: piese „la liber”, interpreți impuși.

Până pîn data de 14 ianuarie 2010, TVR așteaptă piese pentru înscrierea la Selecția Națională Eurovision. Spre deosebire de edițiile precedente, compozitorii sunt sfătuiți să se lase inspirați de "muze" sugerate de organizatori, pe o listă bine definită.
  • Concret, regulamentul competiției a fost schimbat, iar autorii pieselor au de ales dintr-un tabel alfabetic un solist sau un grup căruia să-i încredințeze cântecul. La adresa www.tvr.ro/eurovision se găsesc cei 54 de interpreți selectați de 36 de profesioniști din lumea muzicii și agreați de organizatori.
  • Această măsură, justificată de TVR prin dorința de a "spori calitatea pieselor și a interpreților înscriși în concurs", a stârnit reacții deloc prietenoase în mediul electronic, unde internauții o califică drept cenzură. În plus, contestatarii noului regulament invocă faptul că Eurovisionul este un concurs de creație, nu de interpretare, așa că "regula celor 54" nu s-ar justifica. Acest sistem de selecție nu este, totuși, o invenție românească: în Grecia, s-a mizat, în ultimii ani, pe câte un singur interpret (în speță, supervedetele lor, Anna Vissi și Sakis Rouvas). Agreat sau nu, noul set de reguli pentru selecția națională a ediției 2010 se cere urmat, chiar dacă nu este obligatoriu. "Răzvrătiților" li se atrage însă atenția că, în cazul în care vor opta pentru un interpret care n-a fost inclus pe lista oficială, juriul își rezervă dreptul de a cere schimbarea acestuia. Refuzul compozitorului de a se supune solicitării atrage, previzibil, descalificarea piesei. Poate și pentru a-i mai îmbuna pe compozitori, organizatorii îi ispitesc cu un premiu în premieră: autorul piesei care ne va reprezenta la Oslo va primi un autoturism. Cei care vor trimite melodii la selecția națională au de unde alege: pe "lista vocilor" figurează: Holograf, Andra, Proconsul, Loredana, Voltaj, Narcisa Suciu, Aurelian Temișan, Paula Seling, Direcția 5, Horia Brenciu, Pepe și chiar foștii noștri reprezentanți: Monica Anghel, Marcel Pavel, Nico, Luminița Anghel, Mihai Trăistariu și Nicola. Numele Elenei Gheorghe nu se regăsește în tabel.
Sursa: http://www.gandul.in...-impusi-5179570

Edited by megafanro, 15 December 2009 - 00:23.


#2
xboy92

xboy92

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 150
  • Înscris: 10.07.2008
Lista aceea de interpreti contine nume care au prioritate la selectia nationala. Exista insa sanse si pentru artistii tineri, necunoscuti sau care nu sunt pe lista. Acestia insa, vor fi admisi in selectia nationala, NUMAI DACA VOR CONVINGE JURIUL CA AU CALITATI VOCALE DEOSEBITE. Si cred ca majoritatea artistilor de pe lista nu vor dori sa participe la Eurovision, deci vor trebui sa aleaga si alte nume.
   Eu as veni cu o intrebare, care mi se pare foarte potrivita in acest moment, inainte de selectarea concurentilor: Ce gen de piesa/show/formula vocala credeti ca ne trebuie pentru mai multe sanse in Norvegia? Trebuie sa avem in vedere ca juriul va vota si in semifinale, asa ca, nu ne putem gandi ca avem locul in finala asigurat multumita diasporei, asa cum faceam in anii trecuti. In 2010 trebuie sa-i dam gata cu ceva, dar.. cu ce?

Ca un review la participarea Romaniei la Eurovision 2009... Cred ca daca Elena Gheorghe ar fi avut un show mai interesant, am fi fost in primii 10. Mi s-a parut mai interesant show-ul de la selectia din Romania, decat cel pe care l-a facut la Moscova... a fost foarte static si nu a avut niciun element care sa o evidentieze.
Problema cea mare este votul politic si aici aduc un argument: Suedia a avut show foarte bun si s-a clasat pe 22, cu 3 locuri mai jos decat noi...

#3
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,892
  • Înscris: 28.11.2006
M-am uitat si eu pe lista aia si mi se pare foarte ciudata: un amestec de interpreti valorosi si cunoscuti (Andra, Alexandra Ungureanu, Stefan Banica...), ilustri necunoscuti (Alexa, Angelica Vasilcov, Marker sau X Sonya Shoq - sunt curios cati forumisti au auzit de ei) :huh: si dinozauri cum ar fi Adrian Daminescu, Aurelian Temisan sau Daniel Iordachioaie (cum ar fi sa ne ducem cu unul din astia la Oslo? Cred ca ar rade toti si cu... partea dorsala de noi).

Insa ideea mi se pare aberanta. De ce sa impui unui compozitor cine sa-i interpreteze piesa? Daca esti un juriu responsabil si el vine cu o piesa proasta, pur si simplu il elimini sau, daca trece de preselectie, ii dai puncte putine sau deloc. Ce-o fi asa complicat? :wallbash: In plus multi interpreti/griupuri din acea lista isi compun singuri melodiile. Asta nu suna ca o invitatie voalata de a participa la preselectie? Si nu cumva acestia devin favoriti pentru ca vin cu piesele lor? Ma intreb si eu...

PS Prevad ca si anul asta iese cu scandal, pentru ca noi romanii nu putem fara :argue:

#4
xboy92

xboy92

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 150
  • Înscris: 10.07.2008
Au dat-o intoarsa cei de la tvr :D Au spus ca lista este doar ca o recomandare si ca se pot inscrie orice artisti, insa vor intra in finala doar daca "Juriul" va considera ca au calitati vocale deosebite, etc... Sper sa fie asa, insa tare mi-e teama de juriul acela... Scandal - normal ca va fi, insa sunt sigur ca nu va exploda ca in anii trecuti, ci va arde mocnit, pentru ca vor fi alese doar 12 piese pentru o singura finala (6 martie). Au disparut semifinalele. Se va alege un reprezentant, iar spiritele inflacarate vor fi calmate. "Scantei" deja au fost lansate: lista, faptul ca piesele trebuie sa fie in prima auditie, restrictie doar pentru compozitori straini (introdusa de anul trecut) si altele. Asa ca faceti-va comozi; in aproximativ o luna incepe spectacolul :lol:

#5
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

Creează mascota Eurovision 2010 în România.

Ediția Eurovision din acest an se anunță surprinzătoare nu numai pentru compozitori sau interpreți, dar și pentru publicul larg, care este invitat, pentru prima dată, să-și demonstreze creativitatea.
  • Astfel, în perioada 15 - 31 ianuarie 2010, fanii Eurovision pot participa la concursul „Creează mascota Eurovision 2010 în România!". Cea mai originală creație va fi răsplătită cu 500 de euro și va avea un rol aparte în Selecția Națională Eurovision 2010. În plus, mascota va însoți echipa României la Oslo, la Finala Eurovision.
  • Candidații trebuie să trimită pe mail, la adresa [email protected] o machetă în format .jpg pentru mascota propusă cu o descriere detaliată, precum și datele complete de identificare și contact.
Sursa: http://www.evz.ro/ar...010-in-Romania/

Edited by megafanro, 15 January 2010 - 01:16.


#6
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006
[ http://www.evz.ro/pictures/articles/big/c8160606d3f8cf168fe355669910f203.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]Eurovision 2010 are mascotă. [ http://www.evz.ro/template/images/toolbox_corner.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
  


Juriul a decis că cea mai bună propunere de mascotă pentru selecția națională a Eurovision este „Eurovi-Zâna“, realizată de Carmen Dumitrescu Ștefania, din București.

La concurs s-au înscris peste 300 de lucrări trimise de concurenți de toate vârstele (de la 7 la 64 de ani), din întreaga țară.

Câștigătoarea a primit 500 de euro, iar creația sa, după ce va suferi mici modificări, va avea un rol aparte în Selecția Națională Eurovision 2010 și va însoți echipa României la Oslo, la Finala Eurovision.

În acest moment, la TVR se filmează videoclipurile celor 16 finaliști, ce vor fi ulterior difuzate atât online, cât și la postul public.

Sursa: http://www.evz.ro/ar...10-are-mascota/

Edited by megafanro, 04 February 2010 - 00:24.


#7
raduors

raduors

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,108
  • Înscris: 13.07.2008
bravo ei;)

#8
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,892
  • Înscris: 28.11.2006
Parca e Zavoranca :ciocan: Oricum, nu de mascota avem noi nevoie, ci de o melodie buna si de cineva care sa o si cante bine.

Apropo de melodii, pana sambata, cand se dau publicitatii cele 16 finaliste, priviti aici ("Cum s-a votat la preselectie") cam cum a mers votul. Si de ce n-a luat Salam preselectia, in ciuda sponsorului care se ocupa exact cu asa ceva :lol:

PS E o parere personala, dar cred ca Titus Andrei a luat-o rau de tot pe aratura :wacko: Ascultati si voi melodia si dati-va cu parerea!

Edited by pufonel, 04 February 2010 - 23:56.


#9
xboy92

xboy92

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 150
  • Înscris: 10.07.2008
Si cine credeti ca va reprezenta Romania? Eu cred ca va fi cineva dintre: Lora&Sonny Flame, Dalma, Paula&Ovi, Hotel FM, Tina sau Luminita Anghel &Co...

Ce parere aveti de piesa asta care nu a intrat in finala? Endless - Where is your love ?

#10
DanyPMN

DanyPMN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,201
  • Înscris: 31.05.2008
Nu m'am uitat inca peste piese, dar sper ca oricine ar castiga preselectia, va reusi sa depaseasca ultimul loc.

#11
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,892
  • Înscris: 28.11.2006
La prima ascultare mi se par foarte slabe piesele. Singura care mi-a atras atentia e melodia celor de la Zero, dar asta pentru ca seamana cu melodia lor de anul trecut, care dupa mine ar fi trebuit sa castige. In rest aproape numai penibilitati, din care cea mai gogonata e Anda Adam & Connect-r :puke: Si parca vad ca o sa fie pe toate radiourile comerciale... :wallbash:

LE: Si melodia Alexandrei Ungureanu mi se pare OK. Restul, dupa ce le mai ascult.

Edited by pufonel, 07 February 2010 - 00:07.


#12
alciobyy

alciobyy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 06.05.2007
Buna seara
Poate voi fi putin pe langa subiect, dar am o intrebare ce ma macina de ceva vreme.
Stiti cumva cumva cum se numeste melodia (sau din ce piesa face parte) ce ruleaza impreuna cu genericul Eurovision?
Multumesc

#13
Lucian M

Lucian M

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 12.04.2005

View Postalciobyy, on 9th February 2010, 22:36, said:

Buna seara
Poate voi fi putin pe langa subiect, dar am o intrebare ce ma macina de ceva vreme.
Stiti cumva cumva cum se numeste melodia (sau din ce piesa face parte) ce ruleaza impreuna cu genericul Eurovision?
Multumesc
Te deum de Marc-Antoine Charpentier

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zut9-GInMQA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#14
alciobyy

alciobyy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 06.05.2007

View PostLucian M, on 10th February 2010, 16:46, said:

Te deum de Marc-Antoine Charpentier

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zut9-GInMQA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Mai mult decat recunoscator iti sunt
Multumesc

#15
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,701
  • Înscris: 04.06.2007

View Postpufonel, on 4th February 2010, 23:52, said:

Parca e Zavoranca :ciocan: Oricum, nu de mascota avem noi nevoie, ci de o melodie buna si de cineva care sa o si cante bine.

Apropo de melodii, pana sambata, cand se dau publicitatii cele 16 finaliste, priviti aici ("Cum s-a votat la preselectie") cam cum a mers votul. Si de ce n-a luat Salam preselectia, in ciuda sponsorului care se ocupa exact cu asa ceva :lol:

PS E o parere personala, dar cred ca Titus Andrei a luat-o rau de tot pe aratura :wacko: Ascultati si voi melodia si dati-va cu parerea!


Cam toti din sala aia par destul de plictisiti... nu cred ca ii preocupa foarte mult cine se duce la Oslo :)

I-a placut domnule lui Titus Andrei , e bun tare  salam asta. :deadtongue:

#16
claust

claust

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 19.06.2007
paula seling & kamara -"it's not too late" e favorita mea
dar probabil ca va merge "save their lives"

Edited by claust, 12 February 2010 - 14:12.


#17
AndyM

AndyM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,996
  • Înscris: 01.08.2005
well.
Sa vedeti faza misto rau.
La ora 21:00 imi amintii de eurovizion. Intrai pe google si dadui un search sa aflu cand va fi. (eu nu stiam nici ora nici ziua)
Aflai cu surprindere ca este azi :o
Intrai pe port.ro sa aflu si ora. Oups: e peste 10 minute. :lol:
telepatia...... :D

#18
DanyPMN

DanyPMN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,201
  • Înscris: 31.05.2008
Daca tot am dat de topic, hai sa facem un sharing de pareri din timpul desfasurarii concursului :)
In primul rand, ideea de a schimba putin decorul si de a muta selectia nationala intr'o arena de circ mi se pare destul de buna, in conditiile in care TVR a dat'o in bara cu organizarea la cele mai importante festivaluri / concursuri.
Se vede ca s'a dorit o schimbare, era chiar necesar.
Nu stiu in schimb cine e tipa care prezinta cu Brenciu, dar e o foarte proasta alegere, in opinia mea. Tipa se vede ca nu are nici cea mai mica experienta in domeniu si spune mecanic tot ce are de zis.
Sa vedem mai departe [mentionez ca s'a ajuns cu concursul la piesa 6 in momentul postarii acestui mesaj si nu pot zice ca as vota vreun concurent, pana acum].

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate