Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 

Bansko

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
acidhouse

acidhouse

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 25.04.2005
Daca tot nu am gasit niciun topic despre Bansko am deschis unul :)

Intrebare : a fost cineva aici MOUNTVIEW LODGE APTS - Bansko ?

Astept pareri de la cei care au fost cazati aici dar si de la alte persoane care au fost in statiune.

#2
mirceacr

mirceacr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 28.01.2006

 acidhouse, on 10th December 2009, 18:58, said:

Daca tot nu am gasit niciun topic despre Bansko am deschis unul :)

Intrebare : a fost cineva aici MOUNTVIEW LODGE APTS - Bansko ?

Astept pareri de la cei care au fost cazati aici dar si de la alte persoane care au fost in statiune.



am fost eu la Bansko acum 1 luna

foarte faina statiunea, un fel de Poiana Brasov de la noi, dar cu preturi mult mai decente si cu servicii mai bune; stau excelent la conditii de cazare, au toate hotelurile pamantului si pentru toate portofele; era cam pustie, nu era sezon, insa acele hoteluri care erau deschise erau pline;
eu unul nu m-am dus la Kempinsky, era plin si nu prea ma coafeaza sincer hotelurile de 7 stele, prefer chestii traditionale simple; drept pentru care am stat la un Han local, de 2 stele cu parcare in curte interioara (dar nu prea mai dispar masini din BG, s-au calmat..insa..), care efectiv m-a uns la suflet pentru servicii, am nimerit cum nu se poate mai bine; nu am avut timp sa merg efectiv sa vad si partiile de ski sau muntele efectiv, dar cum pare o statiune de ski ...

o masa in 2 persoane a fost 25 de euro cu o sticla de vin, servirea ireprosabila,
cazarea a fost 15 euro intr-o camera gen persoane cu 2 paturi, tv, prosop, baie ...impecabila

uite aici: matsureva.bansko.bg

dupa parerea mea este cu mult peste poiana Brasov

Edited by mirceacr, 10 December 2009 - 19:03.


#3
fimapitesti

fimapitesti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.11.2008
Am fost la Bansko la inceputul lunii februarie. Am fost cazat la hotel Perun LODGE , la noi era clasificat la 4 stele dar la ei era etichetat cu 5 stele. Eu sunt incepator in ale muntelui , intotdeauna am preferat marea , asa ca surprizele au fost mari. Nu am stiut ca lamunte si la ski in special trebuie sa ai rabdare , sa stai la cozi imense ( 90 - 10 minute ) ca sa urci pe partie , ca seara trebie sa stai in hotel si sa te uiti pe pereti , ca deplasarea incaltat in clapari e o corvoada si nu in ultimul rand ca totul e mai scump.
Per ansamblu hotelul e OK cu rezerva ca noi am avut un apartament care era mai mic decat o camera de hotel standard ( avea mai multe usi ! ) NU SE FUMEAZA NICI IN CAMERA NICI IN HOL , numai pe o terasa acoperita ce-i drept dar neincalzita , in plus detectoare de fum foarte sensibile peste tot. Partiile de schi nu am avut timp sa le folosesc in totalitatea lor pentru ca a trebuit sa invat sa schiez mai intai si nu e chiar asa de simplu , partia 1 pe care am folosit-o avea cca 12 km , suficient ca sa ai timpsa inveti cum e cu schiurile. o coborare o faceam in cca 30 - 40 minute problema e ca la urcare coada dura foarte mult , o ora si jumatate chiar mai mult. in zilele urmatoare ma duceam la 12 - 12.30 si nu mai era coada deloc , in 10 secunde urcai in telecabina. Ski passul era 50 leva dimineata si 37 leva dupa 12.30 . intotdeauna mai trebuie sa adaugi 5 leva pentru card.poti sa iei pe mai multe zile si este mai ieftin , nu a fost cazul la mine.Skiuri de inchiriat gasesti peste tot , eu am inchiriat de la hotel si era 25 leva /zi. La fel si aici , daca luai pe mai multe zile era mult mai ieftin , claparii cred ca erau noi si schiurile la fel .De la hotel aveau un microbuz care te ducea la telecabina iar seara te lua de la telecabina si te aducea la hotel.
Statiunea in sine e cam santier , noroc ca era zapada si nu se vedea mizeria , orasul in schimb mi-a placut foarte mult. Drumul a fost plin de militie+radar , pe noi nu ne-a oprit dar din grupul nostru a oprit o masina si ia cerut 20 de euro  fara nici o motivatie.
Una peste alta a fost o experienta , mai mult o provocare , o sa ma mai duc , insa prima optiune ramane litoralul si caldura.

#4
searchman

searchman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 711
  • Înscris: 08.01.2007
Eu am fost acum 3 saptamani pt 3 zile. desi in Romania era urgie pe drumuri, primii 50-60 km prin Bulgaria au fost mai grei (zapada si gheata pe sosea), apoi a fost foaret bun drumul.
Statiunea Bansko este similar statiunii Nisipurile de Aur de pe litoral. Totul nou (hoteluri, strazi, magazine), mai putin vechiul sat sau orasel , ce o fi fost. S-a investit extrem de mult in zona turistica. sunt hoteluri de toate categoriile, dintre care multe amenajate ca o resedinta de garasoniere si apartamente (cu toate dotarile necesare). noapte ai unde sa te duci sunt 10-15 cluburi gen pub-uri cu ring de dans. preturile sunt rezonabile, nu e ieftin dar nici scump. partia este superba. cea mai lunga cred ca are 14-15 km iar in total sunt vreo 40 km de partii. este lata , are portiuni pt toti impatimitii (si usoare si dificile). desi staiunea era relativ plina nu am stat mai mult de 5 min. la niciun fel de instalatie. multa politie in statiune, nu sunt probleme cu furatul masinii sau alte incidente.
Personal, pana nu o sa pot primi 2 sapt de concediu, nu mai calc in Austria. La nivelul partiilor sunt aproape identici (startul era la 2.700 m altitudine pana la 800 m la capatul gondolei), distractie mult mai multa decat intr-un satuc din Austria, mult mai aproape - 550 km din Bucuresti ( in jur de 7 ore ), scutesti cel putin 200-300 euro intr-o saptamana fata de Austria si marefer la cazarile intermediare mesele si carburantul.
Concluzie: numai in Romania nu este posibil turism occidental. e bataie de batjocura ce se intampla pe Valea Prahovei : stai 45 min la coada si cobori in 10 min. Nu stiu daca sunt chiar un cunoscator dar am fost pe aproape toate partiile din Romania si pe 2 din Austria si m-am decis: merg la Bansko.

PS: Am stat la un hotel de apartamente: Taurus Detelina cu rezervare facuta pe Booking.com : 30 euro / noapte apart cu 2 camere (cam 45 m2 avea) extrem de mare. era un pic cam departe de partie, dar exista o scurtatura prin padure care iesea in partia ce se termina la capatul gondolei. aveai de mers 100m pe clapari.
la fel cum am renuntat la a mai merge pe litoral in Romania de vreo 4 ani, o sa renunt si la Valea Prahovei (precizez ca sunt din Ploiesti si ajung destul de repede). iarna asta ma fost doar pt cateva ore. plec la 7.30 din Ploiesti, la 9 sunt la gondola echipat. cobor de 5 ori (cam atat e cartela cea mai ieftina in majoritatea statiunilor). la 12 cand incepe sa se umple partia si nu stii cum sa mai eviti copii si cei cu placa, eu ma urc in masina si inapoi acasa. ajung pe la 2 numasi bine pt masa de pranz. fac asta numai sambata. si asa imi mai satisfac un pic "damblaua".

#5
nonyhaha

nonyhaha

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 03.01.2004
deci, acidhouxe, tu pleci pe 5-6-7 inspre bansko? ;))
cas s-ar putea sa ne vedem la plecare...

#6
acidhouse

acidhouse

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 25.04.2005

 fimapitesti, on 6th February 2010, 23:47, said:

ca seara trebie sa stai in hotel si sa te uiti pe pereti

de ce tre sa stai seara in hotel sa te uiti pe pereti ?

Am fost si eu in perioada cea mai aglomerata dupa revelio si nu cred ca trebuie exagerat cu statu la coada, la pranz 11-12 se statea max 45 min dar pe urma se misca mai repede

#7
Raduceanu

Raduceanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 02.11.2007
Bansko la inceputul lui martie.
Attached File  IMG_3734.JPG   109.98K   177 downloads

noi am stat la un hotel (Vihren Palace) ce ofera shuttle bus catre partii dimineata si am evitat coada de la gondola.
e drept ca intr-o zi niste greci s-au luptat putin si s-au mai si injurat cu niste sarbi ca nu au avut loc toti in shuttle bus (de fapt un microbuz) dar acest aspect este conform cu specificul local, balcanic, unde si noi ne integram cu brio.

se putea urca si cu masina pana sus, parcarea  10 leva. la 4 persoane e suportabil, daca nu vrei sa stai o ora la gondola.

#8
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Dar cum este statiunea in aceasta perioada?
In extrasezon, adica!

#9
mirceacr

mirceacr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 28.01.2006

 copjob2000, on 28th May 2010, 11:46, said:

Dar cum este statiunea in aceasta perioada?
In extrasezon, adica!

Serviciile sunt OK, mai bune ca la noi, dar altfel statiunea nu e una spectaculoasa ca peisaje, plus ca arata ca orice statiune neterminata, cu constructii in curs sau suspendate ..etc etc. E ok iarna cand te duci stric pentru ski, vara cred ca este o mare spoiala. Merita doar in trecere sau pe weekend, dar mai mult de 2 zile acolo nu ai ce face.

#10
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,961
  • Înscris: 27.05.2010
De obicei stam cam o saptamana pe acolo, nu doar doua zile. Si plecam din cauza banilor si a muncii. Uite aici un filmulet de anul trecut. Daca gasesti asa o partie in Romanica ....

#11
flc

flc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 18.03.2008

 mirceacr, on 28th May 2010, 11:56, said:

Serviciile sunt OK, mai bune ca la noi, dar altfel statiunea nu e una spectaculoasa ca peisaje, plus ca arata ca orice statiune neterminata, cu constructii in curs sau suspendate ..etc etc. E ok iarna cand te duci stric pentru ski, vara cred ca este o mare spoiala. Merita doar in trecere sau pe weekend, dar mai mult de 2 zile acolo nu ai ce face.

din bansko se porneste in ascensiune spre cel mai frumos munte din europa de est, probabil...

#12
bloodyspuk

bloodyspuk

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 01.09.2010
daca ai skiat doar in romania atunci bansko e ok dar daca ai fost in austria, italia la ski atunci cam pute la bansko

#13
flc

flc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 18.03.2008

 bloodyspuk, on 1st September 2010, 10:47, said:

daca ai skiat doar in romania atunci bansko e ok dar daca ai fost in austria, italia la ski atunci cam pute la bansko

perfect de acord...

#14
April26

April26

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 754
  • Înscris: 11.05.2009
Am facut popas la Bansko, la intoarcere din Grecia, sa ne facem o idee pt. la iarna, la ski.

Am stat la hotel Royal Towers, appt. cu un dormitor si un living cu chicineta, terasa, 25Euro!!!/noapte,  BB 2 persoane, fara SPA - era in renovare; curat, un complex interesant. Desi pustiu, tot a facut receptionera vorbire ca ar fi fost un concurs de pescuit si n-ar fi fost studiouri libere. Altfel amabila. Parcare pazita. Din pacate spatiul paznicului era fix sub dormitorul nostru (nu mai erau alti turisti in corpul nostru de hotel) si am beneficiat de programul TV ales de portar, toata noaptea.
Bulgari, romani....

La breakfast n-am coborat, seara incercasem sa mincam la restaurantul respectiv si era un fum gros de tigara - de la personal, banuiesc, pt. ca am fi fost singurii clienti, fum strabatut de muuulte muste.

5 septembrie 2010, ploaie marunta si persistenta, nici o casa de schimb deschisa in aceasta perioada (nici in zilele lucratoare), posibil sa fie una in centru la o banca. Am schimbat la hotel Kempinski, unul dintre putinele deschise.

Pustiu si trist. Ceata, nici n-am vazut gondola, oricum nu cred ca mergea. Am fi stat cateva zile, dar am plecat a doua zi.

Probabil ramanem la Austria.

Edited by April26, 09 September 2010 - 16:16.


#15
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Vrem si noi sa ne ducem la Bansko anul asta, pana acum am auzit numai de bine. Am renuntat la Austria din cauza drumului. Peste 50 de ani cand or face autoritatile autostrada in directia aceea, poate ma mai gandesc. Este inuman sa faci 11-12 ore de la Pitesti la Timisoara/Arad. Nici in visele mele cele mai urate nu imi mai doresc asa. Am fost nevoit sa ma intorc noaptea de la Timisoara ca sa ajung mai repede. Mi-au iesit cam 7 ore.

Una peste alta, ne ducem in recunoastere 2 zile la mijlocul lui octombrie, stiu ca n-o sa fie mare lucru atunci dar macar imi fac o idee despre ceea ce ne asteapta.
Vreau sa inchiriez schiurile de pe net, sunt curios care o fi diferenta de pret fata de magazinul propriu zis, cazarea deja o am in buzunar (booking.com sa traiasca) iar daca nu ne place o anulam, ca e de tipul flexibil [poate fi anulata oricand inainte cu o zi de sosirea la hotel].

#16
passpartou

passpartou

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.05.2008
Salutare !

Am gasit niste oferte foarte atractive la Bansko pe www.bulgaria ski.com.
A mai facut cineva rezervari prin acest site? A fost totul OK sau a-ti avut probleme?

#17
acidhouse

acidhouse

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 25.04.2005

 passpartou, on 22nd September 2010, 16:37, said:

Salutare !

Am gasit niste oferte foarte atractive la Bansko pe www.bulgaria ski.com.
A mai facut cineva rezervari prin acest site? A fost totul OK sau a-ti avut probleme?


Da eu am rezervat anul trecut , a fost totul ok.

#18
vmaster

vmaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 24.06.2009
M-ar interesa si pe mine, daca stie cineva, o cazare convenabila aproape de partie (ideal la partie). Am copil de 4 ani si trebuie sa ajungem rapid in camera de pe partie, fara sa il tarai prin statiune in clapari, fie si pt 5 min. A intrat pe bulgariaski.com/bansko dar nu pot sti care-i la baza partiei.
Cineva care a mai fost la Bansko ma poate ajuta cu o info?
merci.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate