Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Propuneri pentru imbunatatirea pr...

Conectarea la internet a Centrale...

recomandare ups si surge protector

La multi ani @2Unlimited!
 zgomot (bazait) plita gaz Samsung...

Problema aer condiționat Vor...

SAMSUNG Galaxy A15

La ce ora se deschid urnele ?
 Reducerea turației unui moto...

Mergeti la vot?

Adaptor USB-A to USB-C

La multi ani @SorinGT!
 Discursul sefei de promotie sau, ...

Ce aplicatie pentru supraveghere ...

Airbag volan Audi

Cum deschid rezervor WC Geberit s...
 

Madrid

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1017 replies to this topic

#901
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 14.04.2008
de la T1 cu metroul nu prea e nicio afacere. va trebiui sa mergeti pana la T2 (si am inteles ca ar fi ceva de mers!) , sa stati la coada la automatul de bilete si toate astea cu bagaje dupa voi.
la autobuzul express ( care, apropo, e nr 203 nu 200!) se plateste la sofer si biletul e 5 euro. ala va lasa la atocha, insa aveti ceva de mers! insa la autobuzul 200 (cu care am mers noi) sau 101 biletul costa 1,5 euro. astea doua sunt considerate linii normale.  in concluzie, pe noi ne-a costat pana in 3 euro/pers tot ''deranjul''.
pentru cei care stau mai mult si folosesc transportul in comun, exista insa un pass turistic de transport, vezi daca va avantajeaja! include si suplimentul de aeroport.

#902
soarce

soarce

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,467
  • Înscris: 02.10.2008

View PostOvidiuNS, on 10 aprilie 2018 - 23:02, said:

Apropo, luni seară cam până la ce oră sunt deschise marketurile ?
Pana in jur de 21:00, Mercadona inchide la 21:15. Oricum sunt magazine de chinezi deschise pana târziu de tot.

#903
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,891
  • Înscris: 04.07.2010

View Postsoarce, on 11 aprilie 2018 - 11:51, said:

... sunt magazine de chinezi deschise pana târziu de tot.

Wow ! Nu cumva există şi restaurante chinezeşti în număr mare? Aşa cum sunt şi la Berlin (mă rog, alea sunt cică vietnameze) sau cum sunt restaurantele indiene la Roma. Ar fi raiul pe pămânf Madridul.

Deci, sunt în număr mare ?


Sănătate şi tcb !

#904
moniK_06

moniK_06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 11.11.2006

View Postdariuscha, on 11 aprilie 2018 - 07:32, said:

de la T1 cu metroul nu prea e nicio afacere. va trebiui sa mergeti pana la T2 (si am inteles ca ar fi ceva de mers!)
intre T1,T2, T3 si T4 exista shuttle gratuit.
Asa arata
http://www.aeropuert...bustransito.jpg
eu l-am folosit anul trecut

View PostOvidiuNS, on 10 aprilie 2018 - 20:34, said:


Pe de altă parte, iau în calcul tot mai serios o excursie de o zi la Toledo (probabil vineri)

Eu iti recomand excursia la Toledo. Daca nu iei card si optezi pentru bilet la Renfe sa stii ca ai o mica reducere daca iei dus-intors. Trebuie sa stii insa ora pentru retur. Apoi, pentru a evita coada de la casa de bilete, poti cumpara de la automate (insa doar sa platesti cu cardul).
Presupun ca stii ca la Atocha se face control ca la aeroport deci sa iti aloci putin timp in plus caci uneori pot fi cozi (eu am prins).

#905
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 14.04.2008
monik, sunt convinsa ca exista si e bine de stiut. asta daca avantajeaza pe cineva in functie de destinatie (poate cu trenul...) . altfel, trebuind sa platesti suplimentul la metrou, plus timpul pierdut cu transferul, ce castigi?

Ovidiu, daca nici in spania nu mananci traditional...! ce naiba! si nici nu e scump. in toledo am mancat cel mai ieftin : 7,5 si 8,5  meniul cu 2 feluri , desert si bautura , toate la alegere.

Edited by dariuscha, 11 April 2018 - 12:53.


#906
moniK_06

moniK_06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 11.11.2006
da, dariuscha. Pentru cine are nevoie si il avantajeaza.
Eu de ex l-am folosit doar pentru o "scurta vizita" la T4, cautam un magazin dar din pacate pentru mine era dupa zona de security.

#907
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,891
  • Înscris: 04.07.2010

View PostmoniK_06, on 11 aprilie 2018 - 12:48, said:

Daca nu iei card si optezi pentru bilet la Renfe ...

Pentru Toledo nu folosim trenul. Mergem cu metroul până la staţia Eliptica şi folosim autobuzul, cum a procedat Nefertiti pe pagina anterioară.
Însă vom folosi C8 (parcă) pentru El Escorial, aşa încât îţi mulţumesc pt. pontul cu controlul de securitate. Şi aşa cumnată-miu mă tot întreabă dacă nu prindem vreun atentat în gara Atocha, mă distrează teribil ...


View Postdariuscha, on 11 aprilie 2018 - 12:49, said:

... Ovidiu, daca nici in spania nu mananci traditional...! ce naiba! si nici nu e scump. in toledo am mancat cel mai ieftin : 7,5 si 8,5  meniul cu 2 feluri , desert si bautura , toate la alegere.

Eeee, la preţul ăla da, nu refuz. Unde, mai precis, aţi mâncat în Toledo ? Mă interesează exact locul. Aveau şi mâncare sănătoasă printre felurile la alegere ? Adică să n-aud de cochido, churros etc. Nu vreau să mă-ngraş mai mult, şi aşa abia au fost sărbătorile de Paşti.
În rest, în Madrid am ochit în spatele pieţii Sol un "All you can eat", se vede şi pe Street-view. Şi dacă mănânc şi mâncare chinezească - e perfect. Nu ne interesează deloc mâncarea lor tradiţională, astea sunt fiţe. Aaaa, dacă găsesc salate sau ceva pe bază de peşte sau fructe de mare, atunci nu mă dau în lături. Paella nu e mâncare tradiţională spaniolă ? Uite că o să mănânc şi tradiţional, na ! Dar să caut special ceva tradiţional - pur şi simplu nu mă interesează, mă ştii, ne-am tot contrat la topicul "Roma" pe tema asta.
Ideea e că mă duc la Madrid să văd cu ochii mei minunăţiile de acolo, se spune că este oraşul cu cele mai multe tablouri din lume, adică exact ce mă interesează pe mine. Mâncarea înseamnă pierdere de timp, dacă aş putea să sar peste masa de prânz ar fi perfect. Aşa că nişte legume la wok ar fi ideale, Gen "Wok to walk", cum am găsit în Barcelona. În rest, mâncare rece găsesc la tarabe în Mercado de San Miguel (pahare cu bucăţi de fructe, ceva tapas-uri ieftine etc.).
Din păcate vom face multe pauze de cafea, ca să ne tragem sufletul, deci tot vom pierde destul timp, dar e altceva, măcar la cafea fumăm în paralel, deci timpul pierdut e mai mic ...


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 11 April 2018 - 18:37.


#908
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 14.04.2008
n-am fost la atocha, cu trenul de acolo nici atat, insa am impresia ca gara pt C-uri e diferita de cea pt trenuri de mare viteza si/sau distante lungi. si nu necesita control.  noi am mers in suburbii cu C-ul de la principe pio si acolo nu exista control de securitate. in nicio gara pt C nu am vazut control.
in toledo am mancat f ieftin in 2 locuri: la hotelul real de  toledo  unde am si stat si la inca unul gasit la intamplare, in care am intrat  infometati fiind, noi cautand de fapt un altul. palacios se numeste.
in mercado de san miguel o sa gasesti mancare, insa nu ieftina!

#909
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,891
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 11 aprilie 2018 - 19:13, said:

... gara pt C-uri e diferita ...

Într-unul din ghiduri scrie că pt. Escorial C8 se ia de undeva din gara Atocha. Acuma, dacă e împărţită în mai multe zone, o să vedem. Şi mă gândesc că şi de la Principe Pio se poate lua ceva, că doar e chiar în direcţia NV, spre Escorial. O să mă mai documentez un pic, deşi pot s-o întreb direct pe doamna de la apartament (e româncă). Nu-mi fac griji, mă descurc eu ...


View Postdariuscha, on 11 aprilie 2018 - 19:13, said:

...  unul gasit la intamplare ...

Ok, înţeleg că găsesc multe locuri cu papa bun, nu trebuie să caut ceva anume. Deci nu vor fi probleme. Trebuie să mai văd până la ce oră circulă autobuzele de la Toledo la Madrid (pt. întoarcere).


View Postdariuscha, on 11 aprilie 2018 - 19:13, said:

... in mercado de san miguel o sa gasesti mancare, insa nu ieftina!

Asta am citit şi eu în 2 ghiduri, însă nu cred eu că nu găsesc la tarabe pahare d-alea transparente, de plastic, la 1 - 2 euro, umplute cu bucăţele de fructe, sau îngheţată, sau granita, sau diverse produse de ronţăit (migdale, caju, arahide etc.). Normal că nişte tapas cu jamon pot fi mai scumpe, cum e scump iarăşi să mănânci la una din taverne. Dar eu zic că vom găsi diverse variante ieftine de a ne potoli foamea. La urma urmei, Puerta del Sol nu e departe.

Dar nu am primit niciun răspuns în ce priveşte existenţa "bombiţelor" asiatice. Pe google.com/maps nu m-am uitat încă foarte atent la restaurante, dar o s-o fac şi pe-asta. Deocamdată am localizat alte pieţe gen San Miguel (Anton Martin1, Anton Martin2, La Paz), cu care ocazie am dat chiar de un mall, care sunt convins că are food court.


Sănătate şi mulţumiri !

Edited by OvidiuNS, 11 April 2018 - 21:56.


#910
soarce

soarce

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,467
  • Înscris: 02.10.2008

View PostOvidiuNS, on 11 aprilie 2018 - 21:49, said:

Dar nu am primit niciun răspuns în ce priveşte existenţa "bombiţelor" asiatice. Pe google.com/maps nu m-am uitat încă foarte atent la restaurante, dar o s-o fac şi pe-asta.
Magazinele de chinezi sunt de fapt niste minimarketuri cu orar mult prelungit in noapte, gasesti de toate in caz de urgenta.
Pe langa Atocha e un restaurant correan parca. Cauta pe Google mai bine ca gasesti mai multe detalii daca te intereseaza restaurantele chinezesti.

#911
moniK_06

moniK_06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 11.11.2006

View PostOvidiuNS, on 11 aprilie 2018 - 18:35, said:

Pentru Toledo nu folosim trenul. Mergem cu metroul până la staţia Eliptica şi folosim autobuzul, cum a procedat Nefertiti pe pagina anterioară.
Însă vom folosi C8 (parcă) pentru El Escorial, aşa încât îţi mulţumesc pt. pontul cu controlul de securitate. Şi aşa cumnată-miu mă tot întreabă dacă nu prindem vreun atentat în gara Atocha, mă distrează teribil ...

Am inteles, eu am mers cu trenul si de aceea am mentionat.
Pentru Toledo, controlul se face undeva in apropierea peronului iar trenul era din categoria "Avant", deci sansele sunt destul de mari ca pentru Cercanías (cu care mergeti voi) sa nu se faca.

#912
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 14.04.2008

View PostOvidiuNS, on 11 aprilie 2018 - 21:49, said:

Într-unul din ghiduri scrie că pt. Escorial C8 se ia de undeva din gara Atocha


Asta am citit şi eu în 2 ghiduri, însă nu cred eu că nu găsesc la tarabe pahare d-alea transparente, de plastic, la 1 - 2 euro,

Dar nu am primit niciun răspuns în ce priveşte existenţa "bombiţelor" asiatice. Pe google.com/maps nu m-am uitat încă foarte atent la restaurante, dar o s-o fac şi pe-asta. Deocamdată am localizat alte pieţe gen San Miguel (Anton Martin1, Anton Martin2, La Paz), cu care ocazie am dat chiar de un mall, care sunt convins că are food court.

in ziua de azi e f usor sa iti faci traseul in functie de locul in care te afli. nu inseamna ca trenul ala opreste doar in atocha si musai de acolo trebuie luat. uite, de aia e bine sa citesti si altceva in afara ghidului: afli multe detalii interesante despre locurile pe care urmeaza sa le vizitezi si care te vor ajuta.

probabil ghidul a fost scris cand paharul costa 1-2 euro. una e sa gusti, alta sa mananci! vorbim despre cum a fost cand te intorci...

despre ''bombite'' asiatice nu iti da nimeni detalii, pt a nu deconspira locatiile. Posted Image  glumesc! insa te-ai gandit ca in spania mancarea e atat de buna si ieftina incat nimeni nu mananca la rest asiatice? si nici n-am vazut!   scuze de off topic,  in grecia tot la asiatici?  ca mancarea spaniola nu e nici mai prejos, nici mai scumpa decat cea greceasca!

#913
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,707
  • Înscris: 28.06.2007
<OvidiuNS>, aveti incredere in ce va spune <dariuscha> despre mancare! Chiar merita sa faceti un efort si sa va adaptati programului de masa. Nu va ia un minut sa cititi:
https://forum.softpe...44#entry7790847
La asiatici nu aveti ce cauta.

#914
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,891
  • Înscris: 04.07.2010
Am încredere deplină în Dariuşa, e unul din userii mei preferaţi. Mai discutăm noi în contradictoriu, că deh, suntem cam căpoşi şi avem idei diferite, dar mi-e clar că e om de onoare.
În legătură cu mâncarea în Madrid, ideea e că noi mâncăm puţin, ori "menu del dia" conţine extrem de multă mâncare. Bine, putem lua două meniuri pentru 3 inşi, sau chiar unul singur, este evident. Ce e cert este că în cazul meu desertul va fi invariabil o cafea fierbinte.
Pe de altă parte, sunt de acord că sunt câteva mâncăruri tradiţionale care sunt pe gustul nostru (am amintit de paella, de exemplu), însă din ce am citit până în prezent sunt şi multe mâncăruri pe care le vom evita. Să nu uităm că Madridul mai deţine un superlativ, acela de capitală europeană situată la cea mai mare altitudine, şi probabil de aceea se şi pune accentul pe saţietate (carne şi cartofi de cele mai multe ori). Ceea ce nu ne încântă. De exemplu, tortilla nu o să mănânc, eventual pot să rog să nu pună cartofi. Sunt multe de spus, eu am întrebat fiindcă mâncarea asiatică este oricând binevenită şi uşor de digerat, şi aş mânca şi în Grecia dacă aş găsi.
Oricum, Grecia e pentru mine o destinaţie specială, dar chiar şi acolo rog ospătarii să scoată unele ingrediente din mâncăruri. De exemplu în salata grecească nu vreau să găsesc castraveţi şi ardei, iar măslinele să fie cât mai puţine.
În fine, sunt convins că ne vom descurca cu mâncarea, eu vă mulţumesc pentru sfaturi şi sper că nu vă veţi supăra pe mine dacă nu le vom urma pe toate. Fiecare om are plăcerile lui, iar domeniul culinar este uriaş.

Dacă o să mai găsesc câte ceva ce e greu de găsit pe net, o să mai întreb şi deja vă mulţumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 13 April 2018 - 01:18.


#915
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,891
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare !

E ceva ce mi s-a părut ciudat în ce priveşte vizita la El Escorial.
Anume, că pe site-ul oficial scrie "Admission: Online Tickets". Asta înseamnă că nu se poate intra decât cu bilete cumpărate on-line, am gândit eu în prima fază.
Dar mai zice că dacă ai bilete cumpărate online nu stai la coadă (beneficiezi de "Skip the line").

Eeeei, şi ne hotărâm noi toţi 3 referitor la dată şi oră, iar când să cumpăr cele 3 bilete - surpriză: apare o taxă suplimentară de 7,50 euro pt. booking pe net. Total 37,50 euro cele 3 bilete.
Nu e o sumă mare 7,50 euro, dar deja nu mai merită cumpărătura on-line. În plus, de ce se vorbeşte de "Skip the line" ? Care "line" dacă nu se intră decât cu bilete online ?
Şi uite-aşa mi-am dat seama că se pot cumpăra bilete acolo, la faţa locului, stând la o coadă mai mare sau mai mică, în funcţie de anumiţi factori. Şi nu mai avem nici oră fixă de intrare.
Aşadar, întrebare: cei care aţi vizitat El Escorial - aţi intrat cu bilete online sau aţi cumpărat biletele acolo, la intrare ? Şi în acest ultim caz, cam cât de mare era coada ?
Mă gândesc că dacă intrăm după prânz, puhoiul care se formează de obicei dimineaţa a intrat deja, şi coada la casa de bilete va fi mai mică. Aşa este ?

Aaa, şi încă ceva: am văzut unde este gara unde te lasă trenul Cercania (C3 şi C8A). E ceva de mers pe jos pe aleea pietonală către El Escorial. Aşa că întreb, autobuzul 664 de la Moncloa te lasă mai aproape ? Nu de alta, dar timpul contează ...


Sănătate şi mulţumiri anticipate pt. răspunsuri !

Edited by OvidiuNS, 15 April 2018 - 20:43.


#916
aky_bm

aky_bm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 03.10.2010
M am intors de la Madrid acum o saptamana, Din aeroport am luat busul special care are trei statii costa 5 euro bilet de la sofer si te lasa la gara atocha. De acolo fiecare o ia unde are cazarea, eu am stat in centrul istoric la o statie de metrou de la gara.Am vizitat toate muzeele parcurile pietele .A fost caldut dar si foarte frig cateva zile cu temperaturi diurne de 5-6 grade de mi am pus toate hainele pe care le aveam pe mine.Am prins saptamana sfanta si a fost intersant pentru ca joi si vineri erau procesiuni mari care paralizau circulatia cateva ore , te impresionau prin marime si mai ales participare a populatiei.Am mers pe jos foarte mult si peste tot pentru ca merita sa o faci...e foarte frumos si te mai opresti la o bere cu un tapas la 100 Montaditos . Cu mancarea a fost mai complicat pentru ca e scumpa si nu prea stii ce comanzi....eu paiellia nu mamanc si nici fructe de mare, in piete mancarea e ciudata si nu prea vorbesc engleza iar eu am facut greseala pe care mi o asum ca nu m am uitat la telenovele si am ratat sansa sa stiu o boaba spaniola.Am gasit un local tinut de un toreador si acolo era meniu in engleza si am gasit coada de taur care mi a placut...un fel de gulas,Sunt mari consumatori de cipsuri care sunt peste tot si se descarca din masini cu sacii si sunt stivuiti la usa tavernelor de parca ar fi ciment,Am mancat bagheta calda cu mult hamon,La Toledo am fost cu trenul si am facut 28 min...minunat oraselul, mult de mers, urcat, coborat,bijuterii,  piele,locante cochete si multi turisti.merita vazut....urcatul si caboratul cu scarile rulante o adevarata binecuvantare pentru picioarele obosite.Am fost si cu busul turistic cand nu am mai putut , sunt doua linii , una inconjoara centrul istoric si are statii la toate obiectivele iar a doua te duce la templul Bernabeu unde e terenul de joaca al baietilor.De muzee nu vorbescpentru ca s a vorbit suficient pe forum, merita din plin si sunt o satisfactie reala pentru cei care sunt amatori. Orasul e viu si ofera de toate , de la magazine la taverne parcuri si cladiri impresionante...una peste alta o mini vacanta reusita. Daca aveti intrebari sunt gata sa va raspund la cald..Tcb  ,

#917
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,891
  • Înscris: 04.07.2010

View PostOvidiuNS, on 15 aprilie 2018 - 20:34, said:

... am văzut unde este gara unde te lasă trenul Cercania (C3 şi C8A). E ceva de mers pe jos pe aleea pietonală către El Escorial. Aşa că întreb, autobuzul 664 de la Moncloa te lasă mai aproape ? ...

Hai că m-am lămurit. Am găsit exact staţia unde te lasă 664, este foarte aproape de El Escorial (se văd chiar şi autocarele din satelit). Nici nu se mai pune problema să mergem cu Cercania şi să luăm autobuzul din gară până lângă mânăstire, vom folosi 664 şi 661, mai ales că la Moncloa ajungem direct cu metroul 3 (vom sta lângă staţia Delicias).
Însă mă gândesc să mergem ceva mai devreme, adică nu la ora 14, cum mă gândeam când am vrut să iau bilete online, pt. ca la întoarcere să mai avem ceva timp ca să vizităm Ermita de S.Antonio de la Florida (panteonul lui Goya), care se închide la ora 20, şi să vedem dacă mai rămâne ceva timp şi pt. mall-ul de la Principe Pio, care se închide la ora 22.

Rămâne întrebarea referitoare la coada de la casa de bilete de la El Escorial (cât de mare e în jurul orei 12).

Apropo, din păcate miercurea nu mai este gratuită intrarea pt. cetăţenii UE (cum era pe vremea când au fost @o_dor şi @bubulina2007), dar oricum ziua de miercuri o rezervasem pt. cele două Convento din centrul Madridului (Encarnacion şi Descalzas Reales), pt. că în prezent la astea 2 mânăstiri intrarea e gratuită exact ... miercurea.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 16 April 2018 - 03:50.


#918
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 14.04.2008
Ovidiu, de unde stii ca miercurea nu mai e zi gratuita? eu m-am uitat pt decembrie anul trecut si era free , ce-i drept dupa o anumita ora. si nu numai miercuri, ci si joi.  cum insa timpul nostru in madrid a fost scurt, am optat pt alt program si a vizita un loc care ne interesa in mod deosebit, asa ca am lasat escorial pt data
am cautat acum si ceea ce stiam e valabil. pt mine, asta e site-ul oficial http://www.patrimoni...erios/6172  . tu, faci cum crezi acum!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate