PESTE, moduri de preparare
Ultima postare: nov 21 2008 17:58, Inițiat de
IP-XCENTRIC
, mai 18 2005 21:25
·
0
#56
Publicat: 02 septembrie 2006 - 15:30
Cela, on Sep 1 2006, 23:59, said: Pe bune acuma...mi-a adus cineva cateva bucati de somn, pe care eram foarte hotarata sa la fac maine pe gratar :( dar m-ai dezamagit. Vazusem si postul tau in care specificai ca esti de unde esti...dar nu mai conteaza. :( pofta buna! :) |
#57
Publicat: 05 septembrie 2006 - 15:07
Exista (eu am luat din Metro) gratar special pentru peste.
E dublu (adica se deschide/inchide), din sarma nichelata (sau inox) si are doua (sau mai multe) "locasuri" pentru peste + un maner din lemn. Se deschide si pestele se vara in respectivele locasuri si sta ca intr-o cusca. Se intoarce cu tot cu "gratar". Eu l-am luat de mai bine de o luna, dar inca nu l-am folosit - poate in week-end, daca o fi vreme buna .... |
#59
Publicat: 21 septembrie 2006 - 02:10
[quote name='sonic_adi' date='Aug 27 2006, 19:21' post='1822715']
Ma tot gandesc sa fac un peste la gratar, dar am o "sechela" in ceea ce priveste pestele la gratar pentru ca ultima data cand am facut asa ceva s-a prins de gratar si acolo a ramas. Nu vreau sa-l fac pe sare si nici grill nu am deci ramanem la gratarul cu sarme. Eu fac asa: gratarul intr adevar trebuie ars intai la foc si dupa aceea curatat cu o bucata de slanina,sau daca nu ai cu o bucatica de paine cu unt. Pestele NU se curata de solzi (tu probabil l-ai curatat).se taie pe burta de la cap la coada,se curata de mate,se scot urechile.In caz ca e mai gras se poate taia din loc in loc pe spate ca sa-l patrunda mai bine.Se da un praf de sare.Daca ai un peste mai mare il desfaci pe burta si il pui pe gratar intai pe partea cu solzi si apoi pe interior. Se pune la prajit si il intorci pe partea cealalta numai in momentul in care se desprinde singur de pe gratar.Pentru ca atunci cand se desprinde inseamna ca este facut. La final dupa ce s-a prajit pe o parte si pe alta il pui si pe spate(adica vertical) pentru ca e mai gros acolo si s-ar putea sa nu-l patrunda. Faci si o saramura calumea din ardei ,sare piper si ceva verdeata. Pofta mare. |
#60
Publicat: 21 septembrie 2006 - 08:43
sonic_adi, on Aug 27 2006, 20:21, said: Ma tot gandesc sa fac un peste la gratar, dar am o "sechela" in ceea ce priveste pestele la gratar pentru ca ultima data cand am facut asa ceva s-a prins de gratar si acolo a ramas. Nu vreau sa-l fac pe sare si nici grill nu am deci ramanem la gratarul cu sarme. Pestele o sa fie fara oase, sau ceva crap mare si gras :D . O idee careva ? Daca pestele nu are solzi il tapetezi cu o crusta groasa de malai...si il pui la fript..apoi crusta care se formeaza, o poti arunca..acolo unde am vazut eu ca se pregateste in modul asta, pur si simplu o mancau la mujdei... |
#61
Publicat: 21 septembrie 2006 - 21:32
Danitzi, on Sep 1 2006, 23:32, said: Ascultati la mine ca sunt de la Dunare, pestele facut pe gratar nu trebuie curatat de solzi, trebuie fript pina solzii se inegresc bine apoi se jupoaie si pestele ramine curat. Daca crapul este mare il spinteci pe spinare si il desfaci in doua, fara sa-l tai pe burta, dupa ce s-a facut pe partea cu solzi il intorci si invers ca nu se va prinde de gratar ca sunt oase acolo. Faci o saramura din sare, apa si ceva verdeata, sa vezi minunatie. Pofta buna! Exact asa il fac la Gogosaru. Am mincat un somn mortal acolo. |
#63
Publicat: 30 octombrie 2006 - 19:05
Bebeluska, on Oct 30 2006, 18:15, said: Please care stiti sa gatiti acest peste, ajutati aici o gospodina amarata cu o reteta de stiuca, preferabil la cuptor. Dupa ce o cureti de solzi, ii tai aripioarele si coada si o eviscerezi vezi ca s-ar putea sa aiba si icre), o tai pe coloana in lung si o pui cu burta in jos in tava unsa cu ulei. Apoi pui peste ea in ordine : 5 rosii rondele, 2 cepe taiate pestisori, sare, condimente de peste, putin vin alb, ulei. Dai la cuptor pana se rumeneste. |
#64
Publicat: 30 octombrie 2006 - 20:14
M-am grabit :(
Am lasat coada si aripioarele, am dat doar matele, solzii si capul - jos... am facut un sos din: ceapa prajita in unt, cu ardei rosu taiat fasii, putin bulion, condimente am pus stiuca intr-o tava, am varsat sosul peste, am bagat la cuptor... cine stie ce-o iesi ps. am pus rozmarin, capere n-am, oare i-am stricat gustul? |
|
#69
Publicat: 31 octombrie 2006 - 09:21
AlexIP, on Oct 30 2006, 21:39, said: Putem sa ne invitam mai multi? :dribbledrool: :D Desigur :) Laberta, on Oct 30 2006, 21:55, said: Ma bucur ca a iesit buna. Si eu o sa fac, dar sambata. Am in congelator 2 stiuci mari. :D Sa-mi spui daca faci alta reteta sau ce alte combinatii iti mai trec prin cap :) |
|
#70
Publicat: 01 noiembrie 2006 - 12:17
Quote ...vezi ca s-ar putea sa aiba si icre), ... asta doar daca a fost prinsa primavara trecuta :) Pestii astia are si ei niste perioade din an cand se tin de prostii (respectiv au icre), si normal si firesc ar fi ca in perioadele alea sa nu ajunga pe masa din bucatarie. on-topic : mie imi place stiuca prajita (bineinteles cu usturoi :D ), si nu cred sa se priceapa cineva mai bine decat lipovenii din delta la treaba asta. |
#71
Publicat: 01 noiembrie 2006 - 15:03
adrianc, on Nov 1 2006, 12:17, said: asta doar daca a fost prinsa primavara trecuta :) Pestii astia are si ei niste perioade din an cand se tin de prostii (respectiv au icre), si normal si firesc ar fi ca in perioadele alea sa nu ajunga pe masa din bucatarie. |
#72
Publicat: 21 noiembrie 2006 - 23:39
Laberta, on Nov 1 2006, 15:03, said: Daca vrei sa stii eu am gatit niste stiuci acum 3 saptamani, erau proaspete si aveau icre. Ba mai aveau si pesti prin burta! Are dreptate adrianc in totalitate in privinta icrelor de stiuca,iar daca spui ca stiucile tale aveau icre la jumatatea lunii Octombrie, ma face sa cred ca nu ai vazut(mancat) cu adevarat icre de stiuca "culese" in lunile Februarie Martie |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi