Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
PESTE, moduri de preparare
Last Updated: Nov 21 2008 17:58, Started by
IP-XCENTRIC
, May 18 2005 21:25
·
0
#110
Posted 13 November 2008 - 19:12
rich1974, on Oct 27 2008, 21:01, said: as vrea sa stiu si eu cum se face pestele din conserve de se poate manca cu oase cu tot! imi place gustul carasului dar din pacate are prea multe oase si imi este imposibil sa-l mananc! am mancat conserve de caras si mi-au pacut foarte mult! multumesc! nu stiu cum se face pestele din conserva, dar o reteta am si eu ca sa fac pestele sa poata fi mancat cu oase cu tot, o reteta de-a mamei mele si care este mereu apreciata. 2 kg peste, 1 pahar ulei, 1/2 pahar otet, 2 linguri pasta de tomate,piper, foi de dafin, 5 pahare apa. In functie de pestele folosit, se fierbe o ora si jumatate sau doua ore, trebuie verificat daca s-au topit oasele. Totul se fierbe acoperit in vas normal. Eu de exemplu folosesc in loc de pasta de tomate cateodata bulion, dar atunci pun mai mult, nu doar doua linguri, pentru ca fetitei mele ii place sa fie mult sos. Oricum, la final totul arata foarte bine, oasele sunt moi dar bucatile de peste sunt intregi, nu se fac praf sa pluteasca prin sos. Daca o faci sper sa-ti iese bine si sa-ti placa. Astept sa-mi spui. |
#111
Posted 16 November 2008 - 09:35
multumesc pentru reteta! treaba e ca nu prea ma impac eu cu otetul pus in mancare.
am cumparat aseara 1.5 kg de merlucius si l-am pus la fiert impreuna cu o gramada de condimente, ceapa si morcov la oala supt presiune. in 2 ore s-a fiert foarte bine....adica s-au inmuiat oasele si bucatile de peste au ramas intregi, nu s-au sfaramat! mi-a iesit ca un fel de ciorba foarte deasa....am pus cam multa apa...asa e la inceput. o sa experimentez in continuare. cred ca si durata de fierbere a pestelui e diferita de la specie la specie. |
#112
Posted 16 November 2008 - 11:30
#113
Posted 16 November 2008 - 15:49
rich1974, on Nov 16 2008, 09:35, said: multumesc pentru reteta! treaba e ca nu prea ma impac eu cu otetul pus in mancare. am cumparat aseara 1.5 kg de merlucius si l-am pus la fiert impreuna cu o gramada de condimente, ceapa si morcov la oala supt presiune. in 2 ore s-a fiert foarte bine....adica s-au inmuiat oasele si bucatile de peste au ramas intregi, nu s-au sfaramat! mi-a iesit ca un fel de ciorba foarte deasa....am pus cam multa apa...asa e la inceput. o sa experimentez in continuare. cred ca si durata de fierbere a pestelui e diferita de la specie la specie. cu multa placere. Vad ca totusi n-ai facut-o. Poate ai s-o faci intr-o zi, cred ca o sa-ti placa, nu are nici o legatura cu ciorba, nici ca aspect si in nici un caz ca gust. De otet sa nu iti faci probleme, eu am avut ulcer si chiar nu manac orice, de 15 ani nu mai am probleme tocmai pentru ca ma ingrijesc si am grija ce mananc, aceasta mancare nu mi-a facut niciodata rau si nici nu este acra, are gust de conserva in sos tomat. Eventual pune cantitatea de otet la jumatate. Se poate servi si rece, si calda, dupa cum iti place mai mult. Acum sa-ti spun despre oala sub presiune. Si eu aveam probleme la inceput cu cantitatea de lichid care trebuie pusa, dar apoi mi-a spus si mie o prietena cu multa experienta la gatit ca inafara de alimentele care se umfla (orez, fasole) la restul alimentelor se pune de la inceput exact cantitatea de apa pe care vrei s-o aiba la final preparatul, pentru ca aceasta nu scade in timpul fierberii. Deci, daca ai sa pui de la inceput lichid putin ai sa poti gati in ea fara sa mai faci mancaruri care arata ca ciorbele, cum faceam si eu la inceput si cred ca fiecare femeie. |
#114
Posted 19 November 2008 - 15:21
As avea si eu o rugaminte.
Am primit de curand o oala dotata cu gratar pentru gatitul anumitor alimente in abur. As vrea sa va rog pe cei care gatiti asa, sa-mi dati cateva idei de gatit pestele, timpul in care este gata si ca sa fiu sigura ca nu gresesc, ce pun sus si ce pun jos :huh: . Multumesc frumos. |
#115
Posted 21 November 2008 - 17:58
Daca este o oala sub forma de inel, cu capac, atunci e perfecta pentru gatitul somonului sau a pastravului.
Pentru somon este destul 10 minute, la o grosime de 2-3 cm a feliei. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users