Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 

PESTE, moduri de preparare

- - - - -
  • Please log in to reply
114 replies to this topic

#109
andreeatrifu

andreeatrifu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 03.05.2008
merluciu cel mai bun peste,

#110
vikydraga

vikydraga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 03.05.2008

 rich1974, on Oct 27 2008, 21:01, said:

as vrea sa stiu si eu cum se face pestele din conserve de se poate manca cu oase cu tot! imi place gustul carasului dar din pacate are prea multe oase si imi este imposibil sa-l mananc! am mancat conserve de caras si mi-au pacut foarte mult! multumesc!
buna
nu stiu cum se face pestele din conserva, dar o reteta am si eu ca sa fac pestele sa poata fi mancat cu oase cu tot, o reteta de-a mamei mele si care este mereu apreciata.
2 kg peste, 1 pahar ulei, 1/2 pahar otet, 2 linguri pasta de tomate,piper, foi de dafin, 5 pahare apa. In functie de pestele folosit, se fierbe o ora si jumatate sau doua ore, trebuie verificat daca s-au topit oasele. Totul se fierbe acoperit in vas normal. Eu de exemplu folosesc in loc de pasta de tomate cateodata bulion, dar atunci pun mai mult, nu doar doua linguri, pentru ca fetitei mele ii place sa fie mult sos. Oricum, la final totul arata foarte bine, oasele sunt moi dar bucatile de peste sunt intregi, nu se fac praf sa pluteasca prin sos. Daca o faci sper sa-ti iese bine si sa-ti placa. Astept sa-mi spui.

#111
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
multumesc pentru reteta! treaba e ca nu prea ma impac eu cu otetul pus in mancare.
am cumparat aseara 1.5 kg de merlucius si l-am pus la fiert impreuna cu o gramada de condimente, ceapa si morcov la oala supt presiune.  in 2 ore s-a fiert foarte bine....adica s-au inmuiat oasele si bucatile de peste au ramas intregi, nu s-au sfaramat! mi-a iesit ca un fel de ciorba foarte deasa....am pus cam multa apa...asa e la inceput. o sa experimentez in continuare.
cred ca si durata de fierbere a pestelui e diferita de la specie la specie.

#112
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 15.02.2006

 rich1974, on Nov 16 2008, 10:35, said:

multumesc pentru reteta! treaba e ca nu prea ma impac eu cu otetul pus in mancare.
Pai otetul ajuta oasele sa se inmoaie mai repede. Altfel il fierbi pana se face terci.

Edited by andrei_0, 16 November 2008 - 11:30.


#113
vikydraga

vikydraga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 03.05.2008

 rich1974, on Nov 16 2008, 09:35, said:

multumesc pentru reteta! treaba e ca nu prea ma impac eu cu otetul pus in mancare.
am cumparat aseara 1.5 kg de merlucius si l-am pus la fiert impreuna cu o gramada de condimente, ceapa si morcov la oala supt presiune.  in 2 ore s-a fiert foarte bine....adica s-au inmuiat oasele si bucatile de peste au ramas intregi, nu s-au sfaramat! mi-a iesit ca un fel de ciorba foarte deasa....am pus cam multa apa...asa e la inceput. o sa experimentez in continuare.
cred ca si durata de fierbere a pestelui e diferita de la specie la specie.

cu multa placere. Vad ca totusi n-ai facut-o. Poate ai s-o faci intr-o zi, cred ca o sa-ti placa, nu are nici o legatura cu ciorba, nici ca aspect si in nici un caz ca gust. De otet sa nu iti faci probleme, eu am avut ulcer si chiar nu manac orice, de 15 ani nu mai am probleme tocmai pentru ca ma ingrijesc si am grija ce mananc, aceasta mancare nu mi-a facut niciodata rau si nici nu este acra, are gust de conserva in sos tomat. Eventual pune cantitatea de otet la jumatate. Se poate servi si rece, si calda, dupa cum iti place mai mult.
Acum sa-ti spun despre oala sub presiune. Si eu aveam probleme la inceput cu cantitatea de lichid care trebuie pusa, dar apoi mi-a spus si mie o prietena cu multa experienta la gatit ca inafara de alimentele care se umfla (orez, fasole) la restul alimentelor se pune de la inceput exact cantitatea de apa pe care vrei s-o aiba la final preparatul, pentru ca aceasta nu scade in timpul fierberii. Deci, daca ai sa pui de la inceput lichid putin ai sa poti gati in ea fara sa mai faci mancaruri care arata ca ciorbele, cum faceam si eu la inceput si cred ca fiecare femeie.

#114
vikydraga

vikydraga

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 03.05.2008
As avea si eu o rugaminte.
Am primit de curand o oala dotata cu gratar pentru gatitul anumitor alimente in abur.
As vrea sa va rog pe cei care gatiti asa, sa-mi dati cateva idei de gatit pestele, timpul in care este gata si ca sa fiu sigura ca nu gresesc, ce pun sus si ce pun jos  :huh: . Multumesc frumos.

#115
sturio

sturio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 25.02.2007
Daca este o oala sub forma de inel, cu capac, atunci e perfecta pentru gatitul somonului sau a pastravului.
Pentru somon este destul 10 minute, la o grosime de 2-3 cm a feliei.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate