PESTE, moduri de preparare
Last Updated: Nov 21 2008 17:58, Started by
IP-XCENTRIC
, May 18 2005 21:25
·
0
#37
Posted 19 May 2006 - 15:32
ceva detalii la partea cu prajitul pe sare.
bucatile de carne trebuie sa fie cat se poate de uscate pe exterior, altfel se fac prea sarate. apoi se pune multa sare grunjoasa pe o tava inoxidabila si se incinge bine pe foc si se aseaza bucatile de peste. |
#38
Posted 08 June 2006 - 06:14
Crap in trei culori
Se cumpara file si se scot toate oasele, se se cumpara peste, se curata si se scot toate oasele: rezulta o masa informa dar nu conteaza; sa fie cam 1 kg de peste fara oase in final. Se condimenteaza cu sare, piper, coriandru (boabe de preferinta). Se poate folosi si alt fel de peste (am incercat cu cod) dar rezultatul cel mai gustos este cu crap. Se caleste 1 kg de ceapa taiata pestisori, pina devine usor aurie. Se oparesc 2 kg de rosii (zemoase, bine coapte), se curata si se taie cubulete. Se condimenteaza cu un pic de busuioc, o foaie de dafin, 2 legaturi de patrunjel Intr-o tava se pune pe fund ceapa, apoi pestele si deasupra rosiile. Se da la cuptor pina scade zeama. Se scoate din cuptor si eventual se presara patrunjel tocat marunt. Cind se taie are 3 culori de la cele 3 ingrediente. Se poate minca si calda si rece. |
#39
Posted 27 August 2006 - 19:21
Ma tot gandesc sa fac un peste la gratar, dar am o "sechela" in ceea ce priveste pestele la gratar pentru ca ultima data cand am facut asa ceva s-a prins de gratar si acolo a ramas. Nu vreau sa-l fac pe sare si nici grill nu am deci ramanem la gratarul cu sarme. Pestele o sa fie fara oase, sau ceva crap mare si gras :D .
O idee careva ? |
#40
Posted 27 August 2006 - 19:25
offtopic : Esti politist canibal ??? :lol:
ontopic: sa ungi cu ceva grasime ( o bucata de slanina ) sarmele de la gratar !! |
#41
Posted 27 August 2006 - 19:32
AnoXys, on Aug 27 2006, 20:25, said: offtopic : Esti politist canibal ??? :lol: ontopic: sa ungi cu ceva grasime ( o bucata de slanina ) sarmele de la gratar !! :coolspeak: tare faza cu canibalu :D ontopic: si cum il intorc fara sa se rupa ? hai ca este ceva shmecherie :P Hai ca am vazut un Crap la Metro de m-am indragostit de el si vreau sa-l aduc acasa :naughty: Edited by sonic_adi, 27 August 2006 - 19:33. |
#42
Posted 27 August 2006 - 19:34
cu paleta?din ce am mai vazut insa la tembelizor pestele nu se lasa mult pe gratar.1-2 minute max si se intoarce pe partea cealalta.
Edited by romaximusro, 27 August 2006 - 19:34. |
#43
Posted 27 August 2006 - 19:43
#44
Posted 27 August 2006 - 19:43
da , deci nu il lasi 10 minute pe o parte ca-l faci scrumbie ...il intorci foarte des pana se rumeste si se face putin auriu.....
|
#45
Posted 28 August 2006 - 16:08
eu am facut crap pe gratar dar pestele l am pus pe o folie de aluminiu ..sa si traga aromele carbunelui stropit cu mirodenii !
nu mai trebuie intors daca sectiunea nu e mai groasa de 5cm se papa direct de pe folie ... |
#46
Posted 28 August 2006 - 16:45
sonic_adi, on Aug 27 2006, 20:32, said: :coolspeak: tare faza cu canibalu :D ontopic: si cum il intorc fara sa se rupa ? hai ca este ceva shmecherie :P Hai ca am vazut un Crap la Metro de m-am indragostit de el si vreau sa-l aduc acasa :naughty: Crapul era proaspat sau congelat? Daca era congelat si il iei,poti sa imi spui si mie ce scrie pe eticheta,la importator?Te rog mult. Pofta mare. |
|
#47
Posted 31 August 2006 - 22:43
herlino, on Aug 28 2006, 17:45, said: Crapul era proaspat sau congelat? Daca era congelat si il iei,poti sa imi spui si mie ce scrie pe eticheta,la importator?Te rog mult. Pofta mare. Crapul era prospat...( nu prea agreez pestele congelat ) si am amanat cumpararea lui din cauza vremii de afara :angry: Crap congelat in Metro nu am vazut dar promit ca daca o sa gasesc o sa citesc eticheta si pun un post nou. |
#48
Posted 01 September 2006 - 11:16
ca s anu se lipeasca de gratar, ori il ungi cu putin ulei ( PUTIN)- si ungi si gratarul cu slanina- ori il pui pe folie. la a doua varianta n-o sa-ti iasa crocant cum vrei, la prima , daca il intorci des, poti sa-l faci si crocant
|
#49
Posted 01 September 2006 - 22:32
Ascultati la mine ca sunt de la Dunare, pestele facut pe gratar nu trebuie curatat de solzi, trebuie fript pina solzii se inegresc bine apoi se jupoaie si pestele ramine curat. Daca crapul este mare il spinteci pe spinare si il desfaci in doua, fara sa-l tai pe burta, dupa ce s-a facut pe partea cu solzi il intorci si invers ca nu se va prinde de gratar ca sunt oase acolo. Faci o saramura din sare, apa si ceva verdeata, sa vezi minunatie.
Pofta buna! Edited by Danitzi, 01 September 2006 - 22:38. |
#50
Posted 01 September 2006 - 22:39
#51
Posted 01 September 2006 - 22:43
|
#52
Posted 01 September 2006 - 22:45
#53
Posted 01 September 2006 - 22:48
#54
Posted 01 September 2006 - 22:59
Danitzi, on Sep 1 2006, 23:48, said: Nu orice peste merge la gratar. Recomandat este crapul, carasul mare, platica, scrumbie. Merge si stiuca si salaul dar nu prea au gust la gratar. Pe bune acuma...mi-a adus cineva cateva bucati de somn, pe care eram foarte hotarata sa la fac maine pe gratar :( dar m-ai dezamagit. Vazusem si postul tau in care specificai ca esti de unde esti...dar nu mai conteaza. :( |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users