Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 

P+1+(viitor)M in Urziceni

- - - - -
  • Please log in to reply
208 replies to this topic

#1
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Dupa ce am frunzarit unele dintre topicuri, in timp ce altele le-am studiat chiar de cateva ori, invatand lucruri folositoare, ce e drept unele putin cam tarziu, asta daca plecam de la ideea ca o casa isi face omul in viata, am hotarat sa incep (ma rog incepem, impreuna cu sotia,  deoarece, asa cum am observat doamnele sunt extraordinar de active in momentul inceperii constructiei unei case, neacceptand compromisuri din partea echipelor ce  construiesc, impunandu-si de cele mai multe ori punctul de vedere, observand aspecte esentiale, detalii aparent nesemnificative, dar care cumulate duc de obicei la reusita unui proiect de o asemenea anvergura).
     De ce incep un jurnal de casa? Pentru ca am observat ca aici multi din cei ce au inceput o casa au fost pentru inceput sa zicem "habarnisti", fara a dori sa jignesc pe cineva, dar care pe parcursul ridicarii casei au invata cate ceva despre betoane, reistenta si asa mai departe.  Pentru ca aici avem constructori, care ne pot lamuri in anumite aspecte. Pentru ca aici putem afla o parere oarecum critica referitor la aspectele pe care, din varii motive le-am putea trece cu vedere (e doar casa noastra...totul trebuie sa fie bine, nu acceptam sa nu fie totul OK, nu?)
       Jurnalul il incep astazi, cu casa in schimb am pornit la drum undeva pe la jumatatea anului trecut. Terenul e in Urziceni, undeva la iesirea din oras, langa baza de antrenament a echipei de fotbal din localitate. Locatia nu e chiar izolata, nici foarte linistita, peisajul nu e foarte pitoresc, dar am avut de ales intre traiul la bloc (cu vecini care nu tolereaza harjonelile celor 2 dirigentei de santier ai mei) si o casa facuta cu efort mai mare dar cu satisfactii inzecite.
      Peripetiile prin care am trecut s-au mai uitat, am schimbat din prinma zi de lucru o echipa, au urmat 2 saptamani in care am alergat disperat dupa o echipa serioasa, am inceput lucrul, ne-am miscat repede, si ne-am impotmolit la venirea iernii, dupa turnarea placii peste parter.
Cu inceperea acestui jurnal demarez si etapa 2009 a lucrarilor de constructie (etaj - zidit, stalpi, acoperis, mansarda), etapa pe care sper sa o finalizez pana la sfarsitul anului, eventual sa pot porni lucrul  si la finisajele exteriaore si interioare.
O sa atasez cateva imagini (scuze pentru calitate, sunt facute cu telefonul - pe viitor o sa ma deplasez la constructie cu aparatul foto) din diverse faze ale executiei.

Attached Files



#2
portocaliul

portocaliul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 01.12.2008
Bravos,felicitari!
Ar fi interesant sa postezi si niste planuri ale casei, precum si mai multe informatii legate de costurile de pana acum.

#3
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,562
  • Înscris: 10.05.2007
:peacefingers: Mai multe poze cu armaturile.
Pana acum arata destul de ingrijit, sa bage mai intai armarile de la stalpi, apoi sa zideasca.

#4
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Pe parcursul primei etape a constructiei au fost si momente mai dificile, ce au culminat cu turnarea stalpilor, la care am avut ceva emotii, la unii stalpi cofrajul fiind pe cale sa cedeze. Turnarea placii peste parter in schimb a decurs fara probleme, datorita faptului ca, dupa episodul cu stalpii, ne-am implicat mai mult, fiind prezenti l;a constructie aproape tot timpul. Sotia a stat cu planul de armare a placii in mana si la orice aspect ce nu era corect, cerea sa se corecteze. Atitudinea celor ce construiesc e exact cea intalnita la mai multi useri de pe acest forum: "Nu se darama casa, dom'le" sau "Aaaaa...pai placa asta mergea cu 2 plase de Buzau una peste alta".

Pai la parter intai au zidit si apoi au pus armaturile pentru ca dl constructor avea oamenii care se pricepeau la fiar in alta parte si a trimis intai zidarii. La stalpii de la parter nu am apucat sa fac poze, deoarece nu am avut timp in ziua respectiva sa ajung la locatie decat foarte tarziu, cand deja totul era cofrat. In schimb cu armatura placii am destul de multe si in compensare o sa le postez pe acelea. Pe viitor o sa fiu mai atent cu fotografiatul diverselor etape. E bine sa fie in arhiva.


Etapa sa zicem distractiva pentru constructor, dar care pe noi ne-a pus pe ganduri a fost atunci cand, intr-un uikend, vazand ravagiile pe care le poate face putin ma mult rumegus intr-un cofrag am maturat si aspirat ( la propriu, cu aspiratorul) rumegusul cazudt in fundurile de grinzi, printre toate fiarele de acolo.  Si nu era putin. La reinceperea lucrului baietii erau foarte mirati de curatenia de pe placa.

Attached Files



#5
akinik

akinik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 888
  • Înscris: 31.03.2007

View Postremus86, on Apr 3 2009, 00:32, said:

La reinceperea lucrului baietii erau foarte mirati de curatenia de pe placa.

a batut vantul  :D

#6
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Legat de costuri nu am centralizat inca, dar ca idee am prins preturile "beton" de vara trecuta - fier cu 4 Ron, samd. O sa imi fac timp sa centralizez cheltuielile de pana acum.

#7
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
As avea si eu 2 nelamuriri. Mustatile stalpilor, care ies din placa, au stat toata iarna neprotejate si au cam ruginit (superficial). Este vreo problema in acest sens? A doua este legata de priza dintre betonul placii, turnata undeva in octombrie si stalpii care vor fi turnati  luna aceasta. Va fi priza eficienta sau exista anumite proceduri sau produse ce trebuiesc urmate/aplicate?

#8
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Astazi am declansat etapa 2009 a lucrarilor. Speram ca resursele financiare (din ce in ce mai putine) sa ne permita finalizarea "la rosu".
Am citit aici pe forum ca ar fi "crima" sa folosesti OB la armarea placii. In cazul nostru, potrivit planului de armare avem si niste OB pe acolo, pe care l-am introdus conform acestuia, in proportie de 50% (neavand suficient OB am cumparat si PC, jumatate din cantitatea de OB prevazuta in plan fiind inlocuita de PC).

#9
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Uitasem:

Attached Files


Edited by remus86, 06 April 2009 - 14:19.


#10
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Azi e ziua nelamuririlor. Pe masura ce santierul se dezmorteste incep sa-mi aduc aminte de anumite aspecte ce m-au deranjat la momentul respectiv.
Greifuirea asta in regula?

Attached Files



#11
Ca Castelul Bran

Ca Castelul Bran

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 15.01.2007

View Postremus86, on Apr 6 2009, 17:22, said:

Azi e ziua nelamuririlor. Pe masura ce santierul se dezmorteste incep sa-mi aduc aminte de anumite aspecte ce m-au deranjat la momentul respectiv.
Greifuirea asta in regula?

Salut, felicitari pentru constructie, pina acum se ridica peste media ( constattre personala, neprofesionista ). Am vazut L-uri in centura, poate armatura verticala de la exterior trebuia sa fie inauntrul armaturii orizontale, dar.... cel putin stilpii sunt turnati OK precum si cntura.
"Am auzit " pe forum ca nu se accepta greifuirile, dar ce poti face acum?
Mai asteapta pina iti confirma un specialist ca nu este OK, dar sa dea si solutia ( poate ancore chimmice, sudura etc , nu stiu procedura). Lucrul asat este la un singur stilp, sau este generalizata pe un intreg nivel?

#12
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Problema apare la un singur stalp. Deja betonul a fost turnat peste respectiva greifuire, dar citisem lucruri nu tocmai de bine legate  de aceste greifuiri, care am vazut ca se poarta destul de mult in lumea constructorilor. In general am insisitat ca firele de fier sa fie folosite intregi (12m), acolo unde a fost cazul jointarea facandu-se pe o lungime destul de mare (in cazul L-urilor acestea avand 4 m). S-a incercat introducerea armaturii verticale in cea orizontala, dar in anumite locuri acest lucru a fost aproape imposibil datorita aglomerarii de fiare, avand in anumite cazuri veritabile noduri, de care, la turnarea placii si a grinzilor m-am ocupat personal, insistand in punctele pe care le-am considerat nevralgice.


Oricum maine, in limita timpului disponibil o sa ajung la constructie si o sa fac fotografii cu ceea ce este acum, insistand  pe interioar, supunand atentiei stalpul central, care asa cum reiese din planul de armare este destul de "bine hranit".

In alta ordine de idei, astazi s-a lucrat cu spor la etrierii stalpilor de la etaj, urmand ca maine  si poimaine acestia sa fie pusi pe pozitie, pentru ca apoi sa se treaca la zidarie.
Din cate am inteles, Multibatul incepe sa se gaseasca din ce in ce mai greu?Eu am gasit la noi cu 29 Ron sacul, ceea ce mi se pare destul de mult.
As dori de asemenea sa achizitionez pentru moment si un sac de Megacret 40, pentru micile reparatii. Stie cineva unde as gasi asa ceva? E nevoie sa sun la ei sau gasesc in depozitele cu materiale de constructii?( in zona nici vorba de asa ceva)

Attached Files



#13
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Lucrarile continua..s-au terminat etrierii pentru stalpi, se executa etrierii pentru grinzi. Spre seara sper sa sa treaca si la montatul stalpilor.
Attached File  etrieri.jpg   288.16K   197 downloads
Attached File  fiare_stalpi.jpg   485.38K   208 downloads
Atasez cateva imagini cu, sper, micile amanunte care ma deranjeaza.

1. La 2 stalpi sunt prezente, pe exterior,  mici caverne de 4-5 cm adancime, la unul dintre ei observandu-se si armatura pe o portiune destul de mica
Attached File  stalp_gaura.jpg   378.14K   297 downloads
Attached File  stalp_gaura_2.jpg   295.79K   257 downloads

2. La una din grinzile interioare, la fel o mica segregare, armatura fiind expusa pe o portiune oarecum mai mare
Attached File  grinda_interior_segregare.jpg   164.93K   345 downloads

3. Stalpul central, cu probleme (burta si o mica segregare) aparute datorita faptului ca la turnare cofrajul acestuia a cedat partial
Attached File  stalp_central.jpg   134.63K   340 downloads
Attached File  stapl_central_burta.jpg   144K   241 downloads

4. La centurile exterioare, mici segregari, cu armatura expusa.
Attached File  segregare_exterior_2.jpg   88.2K   209 downloads
Attached File  segregare_exterior_1.jpg   147.87K   217 downloads

5. Spatiul dintre anumite caramizi este neumplut cu mortar (zidirea s-a efectuat cu Porotherm 30, cu locas de mortar)
Attached File  spatiu_caramida_neumplut.jpg   206.34K   229 downloads

Imagini de ansamblu cu interiorul
Attached File  imagine_interior_1.jpg   145.58K   290 downloads
Attached File  imagine_interior_2.jpg   142.01K   172 downloads

Pentru remedierea problemelor legate de segregare am luat in calcul Megacret 40. In cazul stalpului central, acesta va fi camasuit si incarcat cu eventual cu acelasi Megacret.

In cazul lacasurilor de mortar neumplute am luat in calcul executarea unor orificii de 12-14 mm si umplerea acestor lacasuri cu un mortar mai fluid, sub presiune.

Attached Files


Edited by remus86, 07 April 2009 - 11:58.


#14
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Astazi am cumparat grinzile 15x20 (5ml) - 44 buc. Starea de spirit - buna. Starea fizica - crima. Financiar - jale mare.

#15
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Astazi s-au montat toti stalpii (ma sunt mici retusuri ici-colo), urmand ca luni sa ridicam paletii cu caramida pentru a incepe zidaria.

Attached Files



#16
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Intrucat astazi am sistat iarasi lucrarile pentru aproximativ 1 saptamana, o sa incerc si centralizarea cheltuielilor avute pana acum. O sa incep cu aspectul cel mai dureros: fierul beton, al carui pret a scazut frustrant de mult fata de cotele la care am aprovizionat vara trecuta.
Mare parte a fierului beton a fost cumparat cu aproximativ 3.8-3.9 RON/kg. Doar ultima transa de 2 tone am aprovizionat cu (ceea ce credeam ca este un pret foarte bun la vremea respectiva, undeva prin februarie anul acesta) 2.5 RON/kg.
In total vom consuma aproximativ 8.700 Kg fier beton:
OB 6 - 500 kg
OB 8 - 1000 Kg
PC 8- 600 kg
PC 10 - 1600 kg
PC 12 - 700 kg
PC 14 - 2500 Kg
PC 16 - 600 kg
PC 18 - 600 kg
PC 20 - 600 kg

#17
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
Fiind vorba de un P+M, nu cred ca e prea mare tragedia cu armaturile care se vad din beton. Sa le cureti bine cu peria de sarma  cand le acoperi.
La turnarea stalpilor sa speli bine  supraf de contact intre cele doua betoane si sa folosesti bine vibratorul. Atentie sa pui distantieri ca din cauza asta ti se vad fiarele .daca faceau si fierarii aia  cofragu mai  mare in una din poze, cred ca incapeau  mai bie  fiarele. Plus ca intr-una din poze cred ca fiarle nu trebuiau terminate la modul ala ci trebuiau indoite  in forma de L dupa colturi si astfel se evita aglomeratia de fiare din acel nod.
Am vazut intr-una din poze, o rozeta de plastic care era in interiorul  grinzii, nu avea nici un rost acolo,...
graifuirea aia putea fi  ok daca era data de proiectant, de ce nu ?
Fiind vorba de o greseala a fierarilor, e altceva. Si trebuie vazut daca e in tolerantele admise pt ca si indoitura aia sa se faca pana la o anumita limita cred, dupa aia se face altceva. DAR E  TARZIU ACUMA.
Megacret nu stiu unde se gaseste ca-mi trebuia si mie la un moment dat. Sau Sika, alta aiureala care nu se gaseste.
Eu i-am  interzis  constructorului sa mai indoaie fiare cu ciocanul chiar si pt 1cm si acum face stalpii pe placa, nu vine cu ei gata facuti ca nu e ok sa traga de cei de jos sau sa-i indoaie fortat cat betonul e relativ proaspat, chiar daca sunt prinsi in beton. Nu mai vb. ca el tragea de ele -de fiare-a doua zi!

Edited by sanddy1964, 15 April 2009 - 19:07.


#18
remus86

remus86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 11.11.2005
Casa va fi un P+1+M. De acoperit, acolo unde armatura se vede voi acoperi cu Megacret 40, despre care am aflat, sunand la cei de la Is..at ca pot gasi in depozitul lor de la Stefanesti, la aproximativ 84 Ron sacul de 25 kg. Cred ca zilele urmatoare voi merge sa cumpar. O sa folosesc pentru acoperire chestiunea asta , e care sper sa o pot folosi si pe la tencuit..e inca in faza de probe...
Attached File  tencuyt.jpg   222.8K   363 downloads
Attached File  tencuyt2.jpg   238K   332 downloads
Rozetele de plastic au mai fugit cand au intodus grinzile si unele dintre ele nu au mai putut fi scoase, asa incat au ramas pe acolo.
Cu graifuirea aia masiva am rezolvat, prin introducerea la acel stalp a inca 3 fire cu ancore chimice. Stiu ca nu este corecta aceasta graifuire dar se pare ca nu vom scapa inca de ea, la anumiti stalpi, 1-2 fire fiind in continuare graifuite cu maxim 1-2 cm. Maine o sa fac poze in detaliu si o sa le postez.
Vibratorul..asta este o problema...nu am gasit pe raza localitatii....asa incat am apelat pana acum la metoda clasica...bocaneli cu ciocanul...si alte artificii....am gasit de inchiriat in Brico, la 150 ron pe zi cu 1200 ron garantie..dar mi-e cam incomod sa ma deplasez pana acolo.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate