Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Sa ne facem o ferma si sa ne mutam la tara !
Last Updated: Jan 08 2010 18:39, Started by
hunor66
, Mar 28 2009 23:25
·
0
#73
Posted 09 April 2009 - 21:01
Se zvoneste ca nu ar avea colesterol, dar sincer nu cred!
|
#74
Posted 09 April 2009 - 22:04
kos_funny, on Apr 9 2009, 22:01, said: Se zvoneste ca nu ar avea colesterol, dar sincer nu cred! Nici eu nu cred ... Stii, carnea cea mai dietetica, cu cel mai putin colesterol si cu cele mai putine grasimi in general, este carnea de iepure. De camp. Se si spune ca (virgula) consumul exagerat de acest tip de carne duce la o "infometare energetica" a organismului uman, pana in situatia cand se ajunge sa se foloseasca proteine pentru producerea de energie. Si acum intorcandu-ne la purceii tai vietnamezi, nu cred ca (virgula) carnea lor arata (sau are gustul) celei de iepure de camp ... Daca face parte din specia Sus scrofa, tot porc se cheama ca este ... |
#75
Posted 09 April 2009 - 22:10
horia66, on Apr 9 2009, 18:53, said: Auzi, matale lucrezi cumva in invatamant ? Ca daca da, cam asa ar trebui sa le explicati studentilor ... Si cu un pic de aspect mercantil (sau negustoresc) sa fie judecata problema... Nu lucrez in invatamant si sper ca nici nu voi lucra in forma in care e el in Romania acum. Daca vrea sa aiba incubatie, atunci e musai sa cumpere oua de incubat pentru hibrizi ouatori de la firmele care ii produc. Cu observatia ca va avea aproximativ 50% cocosei din puii obtinuti, care vor trebui ingrasati si vanduti la abator si numai restul puicute ... Daca nu vrea sa-si bata capul cu incubatia, va trebui sa cumpere pui de-o zi - puicute ouatoare, tot de la respectivele firme ... Si aici o mentiune mica faptul ca in fermele de parinti ouatoare, cocoseii obtinuti nu se mai ingrasa (nefiind rentabil) ci se omoara pur si simplu sau se vand. Bafta kos_funny cu mutarea ta. Cat despre porcii vietnamezi bafta si cu ei, din pacate eu ii bag in categoria "afacerilor spectaculoase" din zootehnia noastra gen melcii, struti, vipere... Edited by Schimbul3, 09 April 2009 - 22:12. |
#76
Posted 09 April 2009 - 22:25
La chestia cu cocoseii eclozionati, un fermier mic nu-i musai sa scape de ei ... decat daca sunt Leghorn ! Atunci da !
Altminteri, poate sa-i lase sa creasca pe pajiste, cu un pic de concentrate, pana se fac taman buni de gratar, asa cam la vreo 700-800 de grame ... Merg foarte bine asa, intorsi incet pe jar, cu o mamaliguta si un mujdei de usturoi ... Udat bine cu un vin de buturuga, sa nu se incinga prea tare instalatia ... de la mujdei. |
#77
Posted 10 April 2009 - 07:53
Mare pãcãtos eºti, Horia! Ne faci sã ne plouã în gurã
Mult succes kos_funny! Aºa cum stau lucrurile în zilele astea, ne-ºtiind cum ºi când va trece criza, agricultura cred cã e o variantã. |
#78
Posted 10 April 2009 - 08:33
Si eu am in plan "relocarea" in mediul rural, doar ca I hate birds.
Inca nu sunt ferm decis pe ce cale voi apuca, in principiu ideile ar fi cam astea: sera de flori, plante medicinale si "ingrasatorie" de taurasi de carne. Mai am si un mic iaz pe care l-as putea mari sa incerc o pastravarie da' ma duc prea departe cu gandul. A, si sa nu uit, ma mai bate gandul si la un centru de colectare fructe.. |
#79
Posted 10 April 2009 - 09:31
silviu_n, on Apr 10 2009, 08:53, said: Mare pãcãtos eºti, Horia! Ne faci sã ne plouã în gurã Fratilor, postul se tine cu sacrificii ... Nu sa mancam snitele de soia si sa zicem ca au gust de carne ... Sa mancam fasui si sa ne gandim la pui fripti ! Pentru catolici mai sunt doar doua zile de sacrificiu, azi si maine - apropo, pentru toti catolicii, va urez Paste Fericit, cu sanatate, belsug, multumire sufleteasca si pace pe Pamant ! Pentru noi ceilalti, ortodocsii, mai e putin - o saptamana ... Si apoi sarbatorim si noi Invierea Domnului. Un picut de rabdare, mon cher ... kappa_man84, on Apr 10 2009, 09:33, said: Si eu am in plan "relocarea" in mediul rural, doar ca I hate birds. Inca nu sunt ferm decis pe ce cale voi apuca, in principiu ideile ar fi cam astea: sera de flori, plante medicinale si "ingrasatorie" de taurasi de carne. O sera este o afacere foarte rentabila. Cu conditia sa o faci in mod profesional. Daca am timp astazi o sa scanez niste articole aparute mai demult in revista Agriplus, referitoare la sere si o sa le atasez. Sa vezi acolo ce inseamna productie per metru patrat de sera ! Chestia cu taurasii este rentabila numai in functie de conditiile date: rasa si masa. Adica rasa taurasilor colectati si posibilitatile de furajare. Putem sa discutam foarte mult pe ideea asta. Cand lucram in cercetare ne faceam calcule, eu si colegii mei, cum e mai rentabil, si la taurasi, si la vaci cu lapte... ne batea gandul sa ne apucam si noi, ori de una, ori de alta. Dar prin prisma "vremurilor", am ajuns (aproape toti) ba pe la diferite firme, ba prin minister, ba pe la DSV-uri ... Multe din conditiile de atunci s-au schimbat. Dar iti stau la dispozitie. |
#80
Posted 11 April 2009 - 15:29
Am spus ca o sa atasez niste articole referitoare la sere.
Poate avem si un horticultor "de serviciu pe forum", sa faca niste comentarii avizate ... Voila: sere01.jpg 632.74K 489 downloads sere02.jpg 668.6K 315 downloads sere03.jpg 637.77K 250 downloads sere04.jpg 314.53K 216 downloads sere05.jpg 325.56K 232 downloads Edited by horia66, 11 April 2009 - 15:36. |
#81
Posted 11 April 2009 - 18:18
horia66, on Apr 9 2009, 23:25, said: La chestia cu cocoseii eclozionati, un fermier mic nu-i musai sa scape de ei ... decat daca sunt Leghorn ! Atunci da ! Altminteri, poate sa-i lase sa creasca pe pajiste, cu un pic de concentrate, pana se fac taman buni de gratar, asa cam la vreo 700-800 de grame ... Merg foarte bine asa, intorsi incet pe jar, cu o mamaliguta si un mujdei de usturoi ... Udat bine cu un vin de buturuga, sa nu se incinga prea tare instalatia ... de la mujdei. Sunt destui care ii vand pe post de gaini. Merge, pana sa se evidentieze caracterele. Sau pana se gaseste unul mai desptept, care stie ca sunt cu autosexare . Apropo de mujdei si mamaliguta...cand lucram la ferma tineam 4-5 custi cu cocosi, ii cresteam pana la 1,2-1,3 kg, si dupa aia...Pe jar nu prea merg, eu prefer la ceaun cu usturoi verde, cu vreo 20-30 de pipote si inimi tocate. Edited by wiseguy76, 11 April 2009 - 18:20. |
#82
Posted 12 April 2009 - 01:25
wiseguy76, on Apr 11 2009, 19:18, said: Sau pana se gaseste unul mai desptept, care stie ca sunt cu autosexare . Well...din pacate nu sunt toti cu autosexare. De aia fermele au echipe speciale de sexatori sau chiar aduc din afara (inclusiv Japonia). Exista si in Romania un hibrid sexabil dupa culoarea penajului la o zi (masculul are o pata neagra pe cap la o zi) dar nu vi-l spun. Sic! Restul raman la metoda japoneza pana se chioresc la propriu sarmanii sexatori, dar ce sa-i faci..trebuie sa faca si cineva meseria asta. Spor |
|
#83
Posted 12 April 2009 - 07:23
Schimbul3, on Apr 12 2009, 02:25, said: Well...din pacate nu sunt toti cu autosexare. De aia fermele au echipe speciale de sexatori sau chiar aduc din afara (inclusiv Japonia). Exista si in Romania un hibrid sexabil dupa culoarea penajului la o zi (masculul are o pata neagra pe cap la o zi) dar nu vi-l spun. Sic! Restul raman la metoda japoneza pana se chioresc la propriu sarmanii sexatori, dar ce sa-i faci..trebuie sa faca si cineva meseria asta. Spor Sexatori? Hmmm...poate la ratze, ca la pui n-am mai auzit de mult de meseria asta. Hibrizii, daca nu sunt sexabili dupa culoare, sunt sexabili dupa remige. Asta e valabil si pentru puii de carne. Cred ca din contra, nu mai exista hibrizi FARA autosexare. Cat despre sexatori importati din Japonia... |
#84
Posted 12 April 2009 - 11:58
wiseguy76, on Apr 12 2009, 08:23, said: Sexatori? Hmmm...poate la ratze, ca la pui n-am mai auzit de mult de meseria asta. Hibrizii, daca nu sunt sexabili dupa culoare, sunt sexabili dupa remige. Asta e valabil si pentru puii de carne. Cred ca din contra, nu mai exista hibrizi FARA autosexare. Cat despre sexatori importati din Japonia... La rate? De ce le-ai pus pe astea primele...de exemplu curcile sunt mult mai scumpe si necesitatea sexarii ar fi mai mare acolo...dar revenim la gainile noastre.. Sau se face dupa metoda cloacala...pe asta ai uitat-o...Metoda cloacala de aia se face pentru ca nu sunt autosexabili. Cine o face? Sexatorii.. Unde? Putin probabil sa o faca in fermele de broileri daca acolo ai zis tu ca lucrezi, desi sunt ferme in lume care cresc broilerii separati pe sexe, moment in care fac sexarea bineinteles. Intr-una din fermele in care am activat in cariera mea (bunici rase grele) am avut trei serii in care am adus sexatori din Japonia. Prezenta lor s-a dovedit a fi justificata economic in conditiiile in care pretul puilor era foarte mare si procentul de sexare al echipelor romanesti era foarte prost. De asemenea ei au participat si la "trainingul" echipelor romane ceea ce a dus la imbunatatirea performantelor lor si nu a mai fost nevoie sa mai aducem iar japonezii. - asta ca sa fac si eu ca tine un zambet la final... |
#85
Posted 12 April 2009 - 20:03
Schimbul3, on Apr 12 2009, 12:58, said: La rate? De ce le-ai pus pe astea primele...de exemplu curcile sunt mult mai scumpe si necesitatea sexarii ar fi mai mare acolo...dar revenim la gainile noastre.. Sau se face dupa metoda cloacala...pe asta ai uitat-o...Metoda cloacala de aia se face pentru ca nu sunt autosexabili. Cine o face? Sexatorii.. Unde? Putin probabil sa o faca in fermele de broileri daca acolo ai zis tu ca lucrezi, desi sunt ferme in lume care cresc broilerii separati pe sexe, moment in care fac sexarea bineinteles. Intr-una din fermele in care am activat in cariera mea (bunici rase grele) am avut trei serii in care am adus sexatori din Japonia. Prezenta lor s-a dovedit a fi justificata economic in conditiiile in care pretul puilor era foarte mare si procentul de sexare al echipelor romanesti era foarte prost. De asemenea ei au participat si la "trainingul" echipelor romane ceea ce a dus la imbunatatirea performantelor lor si nu a mai fost nevoie sa mai aducem iar japonezii. - asta ca sa fac si eu ca tine un zambet la final... Mda.... broilerii care se cresc separat pe sexe sunt autosexabili dupa remige. Nu sta nimeni sa se uite in cloaca, sau sa importe japonezi, samd. sau poate fac cum fac muncitorii mei: iei puiul de o zi de aripioare, il tii suspendat, si, daca isi impinge capul inainte, inseamna ca e cocos. |
#86
Posted 12 April 2009 - 20:42
Ar trebui educati si fermierasii nostri care se ocupa cu pasaretul in problema sexarii - nu de alta, dar vorba lui Wiseguy, sa nu cumpere cocosei pe post de puicute ... si sa astepte primul ou vreo 6 luni ...
De fapt, acum exista o fisa tehnica insotitoare a oricarui hibrid (de firma), la fel ca la oricare produs electrocasnic. Trebuie sa citesti fisa aia, ca sa-ti dai seama nu numai despre aspectele sexarii, ci si referitor la crestere, nutritie, retete furajere etc. In site-urile pe care le-am atasat mai sus - ori la Lohmann, ori la ISA, nu mai tin minte - era chiar o imagine cu un pui de o zi tinut in mana, cu remigele clar evidentiate si textul spunea ceva de genul "simplu de sexat", sau cam asa ceva. Wiseguy76, puii aia la ceaun, cu usturoi verde tocat, pipote si inimi, cred ca "cereau" si vreo doua cani de vin alb, la ultimele clocote ... nu ? Schimbul3, mai avem in tara ferme de bunici rase grele ? Si parintii produsi acolo sunt competitivi cu hibrizii adusi de-afara ? |
#87
Posted 12 April 2009 - 23:20
horia66, on Apr 12 2009, 21:42, said: Schimbul3, mai avem in tara ferme de bunici rase grele ? Si parintii produsi acolo sunt competitivi cu hibrizii adusi de-afara ? Nu, din pacate nu mai avem... Si erau competitivi cu cei din afara pentru ca practic erau tot aceeasi rasa. Noi cresteam bunicii si vindeam in tara parintii, uneori si broileri. In plus avea suportul total din partea producatorului si chiar au fost perioade cand am facut export de oua parinti din bunicii crescuti la noi. De putut se poate foarte bine numai ca directia actuala e cu totul alta. Sa nu mai discut despre genoteca avicola nationala care au distrus-o ca incep sa-i injur pe toti "specialistii" si directorii in functii care sunt responsabili pentru asta. Reteta aia a voastra incepe sa miroasa bine. Pot sa adaug si eu o paine de casa aburinda abia scoasa din cuptor? |
|
#88
Posted 13 April 2009 - 17:43
Schimbul3, on Apr 13 2009, 00:20, said: Reteta aia a voastra incepe sa miroasa bine. Pot sa adaug si eu o paine de casa aburinda abia scoasa din cuptor? Cum sa nu ? Am primit o reteta de la o cunostinta. Cica se ia puiul si se caleste cu ceapa si usturoi verde, dupa care se pune la fiert, la foc mic, in sampanie. Dupa cca. o jumatate de ora se condimenteaza cu piper, cu boia dulce si iute, cateva boabe de ienibahar si cuisoare. Nu stiu ce sa zic, sa incerc, sa nu incerc ?!? |
#89
Posted 13 April 2009 - 18:14
Am mancat acum vreo 10 ani, la un abator, o reteta speciala: ciorba de limbi de ratza Nu exista ceva mai bun. A durat vreo trei ore pana a facut-o omul, da' a meritat asteptarea.
Ontopic: s-a facut soia 550 de dolari tona. Prevad o crestere a preturilor in urmatoarele luni. Porcul in viu, in schimb, s-a dus la 4,5 kg, bataie de joc, pe cuvantul meu! |
#90
Posted 13 April 2009 - 18:41
Doar porcii?
Am fost duminica intr-un targ si te rugau ciobanii cu miei la 6 roni kg in viu si noi importam miei. Rusine!!! |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users