Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Salarii compensatorii?

Recomandare service in Slatina pe...

De unde cumparati piese de schimb...

Iesirea din coproprietate
 Mouse wireless ergonomic cu bater...

Cum se calculeaza dobanda lunara ...

La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...
 Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...
 Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...
 

BTS - intrebari generale

- - - - -
  • Please log in to reply
158 replies to this topic

#1
drgroza

drgroza

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1,612
  • Înscris: 19.05.2002
:confuzzled:  :cursing:  :deadtongue:  :death:

:notangel:

#2
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003
Gonoreea (sau blenoragia) este o infectie bacteriana (produsa de o bacterie) - Neisseria Gonorrhea care afecteaza zona genitala - penisul, vaginul sau anusul.

Introducere
      Infectia gonoreeica se mai numeste si "blenoragie" sau "sculament" ... nu stiu cat de actuale mai sunt aceste denumiri dar este bine sa stii de ele. Este o infectie raspandita, avand o transmisibilitate foarte ridicata, afectand, in principal, zona genitala dar putand afecta si gatul.

Cauze
      Infectia este produsa de un gonococ numit Neisseria Gonorrheae.

Transmitere
      Agentul patogen se transmite cel mai des prin contact sexual cu o persoana infectata. Probabilitatea de transmitere a infectiei este mai mare daca actul sexual are loc in timpul sau imediat dupa menstruatie, dar sa nu uitam ca exista si riscul unei transmiteri in afara de actul sexual.

      Fiindca gonococul poate supravietui o perioada scurta de timp si in conditiile de mediu exterior, infectarea se poate poduce si prin contactul cu obiecte infectate - scaune sau capace de WC contaminate, lenjerie intima contaminata (atentie fetelor cand "incercati" chilotul costumului de baie al unei prietene), prosoape folosite in comun cu persoane infectate.

      Exista si riscul transmiterii infectiei la nastere, da la mama infectata la fat.

Manifestari
      Din pacate, aceasta infectie, pe cat este de periculoasa prin consecinte, pe atat este de lipsita de simptome. O persoana poate fi infectata dar sa nu apara nici un fel de simptoma de-a lungul a a mai multe luni si de aceea i se mai spune si "infectia tacuta".

      In cazul femeilor aceasta afectiune poate ramane fara simptome in mai mult de trei sferturi din cazuri. La femeie poate fi afectat vaginul, in faza initiala, apoi colul uterin cat si anusul sau gatul, in functie de tipul de sex avut cu persoana infectata. Simptomele, in rarele cazuri in care apar, sunt secretii vaginale purulente, de culoare galbuie insotite de mancarimi si arsuri si de dureri in abdomenul inferior. De asemenea pot apare si mici sangerari anormale, de cele mai multe ori dupa contactul sexual. Uneori, actului sexual este dureros.

      In cazul barbatilor aceasta afectiune se manifesta prin durere sau senzatie intensa de arsura la urinat si secretii uretrale purulente, de culoare galben-verzuie, mai ales dimineata.

      In cazul in care infectia a fost transmisa prin sex oral sau anal, atat la barbat cat si la femeie pot apare infectii ale gatului sau anusului ce se manifesta prin inflamatii ale acestor zone si uneori scurgeri anale.

Evolutie, complicatii
      Perioada de incubatie a agentului patogen este cuprinsa intre 1 si 14 de zile dar cele mai multe simptome apar in primele 3-4 zile de la infectare. Infectia lasata netratata este extrem de periculoasa avand de foarte multe ori ca rezultat infertilitatea. Uneori infectia se poate disemina (imprastia) in sange si afecta si alte zone ale organismului.

      La barbat are drept consecinte infectia epididimului (epididimita), abces uretral, stramtrarea uretrei si infertilitate prin deteriorarea epididimului.

      La femei infectia se propaga ascendent, zonele cel mai des si cel mai grav afectate fiind trompele uterine, avand drep consecinta infertilitatea in aproape 20 % din cazuri. Gonococul deterioreaza trompele uterine provocand obstructii tubare iar din aceasta cauza probabilitatea aparitiei unei sarcini extreuterine creste extrem de mult.

      In cazul existentei unei sarcini exista riscul de infectie a lichidului amniotic. De asemenea infectia poate fi transmisa, la nastere, fatului. In lipsa unui tratament imediat si eficace copilul poate orbi.

Diagnostic
      La barbat diagnosticul se pune pe baza unui examen la microscop a unei picaturi de secretie uretrala iar rezultatul este imediat. La femei este nevoie de efectuarea unei culturi a secretiilor vaginale iar rezultatul este dat dupa 48 de ore. Au inceput sa fie disponibile si teste pe baza examinarii urinei, prin tehnici noi.

Tratament
      Tratamentul este simplu - antibiotice specifice pe cale orala sau injectabile si da rezultate foarte bune daca infectia este depistata cat mai repede dupa momentul infectarii si daca este urmat corespunzator in ceea ce priveste doza si perioada. Dupa terminarea tratamentului se recomanda urmarirea clinica si de laborator inca o perioada de timp - un nou examen pentru a avea siguranta eficacitatii tratamentului si urmarirea evolutiei starii de sanatate a persoanei. Pe perioada tratamentului cea mai buna conduita este abstinenta sexuala. Tratamentul cere atentie speciala in cazul femeilor care sunt insarcinate sau alapteaza.

      Tratamentul trebuie urmat si de partener chiar daca nu exista semne sigure de infectare. Fiindca de foarte multe ori infectia gonoreica face "pereche" cu infectia cu chlamydia se recomanda ca tratamentul sa aiba in vedere si aceasta posibilitate.

      Infectia gonoreica este vazuta ca un "deschizator de drum" pentru infectia cu virusul HIV. Infectia nu creaza imunitate ... oricand se poate sa va reinfectati daca nu aveti grija de voi.

Prevenire, protejare
      Cel mai sigur mod de a preveni infectarea este folosirea prezervativului in timpul actului sexual. Si nu uita si de celelalte posibile cause de infectare - trebuie sa ai un comportament lipsit de risc, sa ai intotdeuna prosop personal, sa nu facei nicidata schimb de lenjerie intima, sa eviti toaletele in care curatenia lasa de dorit.

      Apoi, bineinteles, vigilenta ... :) ... si folosirea prezervativului pentru contactele sexuale va pot apara de riscul unei infectii cu gonoree.

      In cazul aparitiei unor simptome precum cele despre care ti-am vorbit, trebuie sa iei IMEDIAT legatura cu un medic pentru examen clinic si teste de laborator. Medicii carora te poti adresa sunt ...

    * ... daca esti fata ... un specialist ginecolog

      ... daca esti baiat ...
    * un specialist androlog
    * un specialist urolog

      ... indiferent daca esti posesoare de vagin sau posesor de penis ...
    * un specialist in boli dermato-venerice (dermatolog, dermato-venerolog)
    * un medic generalist
    * un medic de familie

Sursa: Seximus

Sanatate!
;)

#3
just4me

just4me

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 04.10.2005
Ce analize ginecologice trebuie efectuate anual? Cam cat ar costa?

#4
Adonis

Adonis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 13.03.2004
salut,

ar trebui sa faci un test citologic (lama) prin care se verifica prezenta celulelor canceroase (e obligatoriu pentru orice femeie cu activitate sexuala)
test sange pentru verificarea valorilor de progesteron si testosteron, BTS si nu numai.
Asta e ce-mi amintesc ca le face sotia mea.

Ideal ar fi sa ai un ginecolog (unul bun) care sa te sfatuiasca. Nu te sfii sa mergi la ginecologi barbati. calitatea sfatului conteaza.

Bye

Edited by mufă, 26 November 2005 - 23:41.


#5
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,799
  • Înscris: 13.01.2005

 Adonis, on Nov 26 2005, 23:39, said:

salut,

ar trebui sa faci un test citologic (lama) prin care se verifica prezenta celulelor canceroase (e obligatoriu pentru orice femeie cu activitate sexuala)
Testul Papa Nicolau?

#6
Adonis

Adonis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 13.03.2004
exact!

ATENTIE la virusul Papiloma. e cu transmitere sexuala si in 80% din cazuri provoaca aparitia cancerului de col uterin.

Edited by Adonis, 26 November 2005 - 23:49.


#7
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,799
  • Înscris: 13.01.2005

 Adonis, on Nov 26 2005, 23:46, said:

exact!

ATENTIE la virusul Papiloma. e cu transmitere sexuala si in 80% din cazuri provoaca aparitia cancerului de col uterin.
Ehh, ce bine ar fi dacă un virus era responsabil de apariția cancerului.
Te rog să nu mai aberezi!

#8
Adonis

Adonis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 13.03.2004
ce prostii pot sa zic. Da nah fac si eu ce stiu mai bine: recit ce zic altii pe la televizor (realitatea medicala de exemplu de la realitatea TV sau ce zice medicul ginecolog )...

Cheers

http://www.unibuc.ro...ihaiescu/10.htm

citeste tu si zi si mie :D  

Quote

3. Antigenele de origine viralã sunt comune și se gãsesc la toate tumorile induse de același virus, chiar la specii diferite.

Antigenele tumorilor induse de oncodnavirusuri sunt codificate de programul timpuriu al informației genetice virale. De exemplu, virusurile polioma și SV40 induc tumori la animalele de experiențã, iar virusul papiloma este implicat în geneza tumorilor de cervix uterin uman.

Edited by Adonis, 27 November 2005 - 00:19.


#9
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,799
  • Înscris: 13.01.2005

 Adonis, on Nov 27 2005, 00:18, said:

ce prostii pot sa zic. Da nah fac si eu ce stiu mai bine: recit ce zic altii pe la televizor (realitatea medicala de exemplu de la realitatea TV sau ce zice medicul ginecolog )...

Cheers

http://www.unibuc.ro...ihaiescu/10.htm

citeste tu si zi si mie :D
Mda, sorry. Oricum de aici pînă la a lua cancer în urma actului sexual, mi se pare o cale lungă pe care nu știu s-o fi parcurs cineva pînă acum.

#10
varicella

varicella

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.11.2005
Din pacate se pare ca e adevarat. Statisticile spun ca un procent covirsitor (ceva de genul 90+%) din numarul femeilor afectate de "cervical cancer" au fost pozitive la virusul HPV. Nu e obligatoriu ca el sa cauzeze cancer odata ce l-ai contactat dar cele ce au facut cancer, se pare ca de aici li s-a tras.

Edited by varicella, 27 November 2005 - 01:51.


#11
bchendran

bchendran

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 28.05.2005

Quote

Statisticile spun ca un procent covirsitor (ceva de genul 90+%) din numarul femeilor afectate de "cervical cancer" au fost pozitive la virusul HPV
Da, mai baiete, dar femeile alea cu cancer sunt un procent infim din cele infectate cu HPV. HPV e foarte comun.
E aproape ca si cum ai spune ca 100% din persoanele cu cancer de col uterin erau femei :lol:

#12
Adonis

Adonis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 13.03.2004
http://stiri.zoot.ro...lase,51089.html

http://www.121.ro/co...?article_id=207

http://www.medicina-...ala.ro/ta_1.php

Pare destul de grav. :( in unele cazuri

Edited by Adonis, 27 November 2005 - 14:08.


#13
shipnot

shipnot

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 15.11.2005

 just4me, on Nov 26 2005, 08:40, said:

Ce analize ginecologice trebuie efectuate anual? Cam cat ar costa?

Cand am fost sa-mi dea anticonceptionale, mie mi-a facut o citologie, analitica,egografie vaginala si la sani. Cat despre preturile din tara n-am idee...

#14
bchendran

bchendran

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 28.05.2005

Quote

Cand am fost sa-mi dea anticonceptionale, mie mi-a facut o citologie, analitica,egografie vaginala si la sani.
Nu va asteptati sa vedeti asa ceva in tara. Poate la clinici particulare superelevate.

#15
andaeny

andaeny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 28.11.2005

 bchendran, on Nov 29 2005, 11:12, said:

Nu va asteptati sa vedeti asa ceva in tara. Poate la clinici particulare superelevate.
se fac si la noi.o prietena a fost si i-a facut toate testele posibile,a costat cam 4 milioane acum 1 an si 6 luni.din pacate nu mai stiu cum se numea clinica. orice ai face sa  nu te duci la "marie stops", am fost eu acum o luna si parca m-am intors in timp, inainte de 89. naspa rau ...si cica e particular. ma rog,poate am eu impresia gresita ca la clinicile particulare ar trebui sa fii tratat altfel :rolleyes:

#16
bchendran

bchendran

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 28.05.2005

Quote

o prietena a fost si i-a facut toate testele posibile,a costat cam 4 milioane acum 1 an si 6 luni
Nu e o suma mare, dar nici neglijabila. Majoritatea medicilor prescriu insa anticonceptionale fara sa ceara in prealabil analizele astea.

Din cate am vazut eu, medicii din Romania prescriu anticonceptionale cu mult mai multa usurinta decat confratii lor din vest.
In plus, in Romania sunt permise (din motive pe care nu le comentez acum) campanii publicitare foarte agresive ale companiilor farmaceutice multinationale.
Mi se pare trist si imoral ca un medic sa prescrie anticonceptionale cu efecte secundare deloc neglijabile unei adolescente care sufera de acnee, de exemplu, pentru ca acneea care poate fi tratata eficient si altfel.
Scuzati offtopicul.

#17
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

 bchendran, on Nov 27 2005, 11:07, said:

Da, mai baiete, dar femeile alea cu cancer sunt un procent infim din cele infectate cu HPV. HPV e foarte comun.
E aproape ca si cum ai spune ca 100% din persoanele cu cancer de col uterin erau femei :lol:


nu stiu daca inteleg bine - pana si tu, ca medic, nu recunosti infectia cu hpv drept agent etiologic al cancerului de col? de ceilalti nu ma mir ca au sarit in sus (bravo celor care stiu).

cat de infim e procentul? te intreb serios, acum imi dau seama ca asta n-o stiu, nici prevalenta virusului in randul femeilor active sexual. ai statistici, link-uri, ceva?

ce-am gasit eu:

Acidul dezoxiribonucleic (ADN) al HPV a fost evidentiat la 1,8 % dintre femeile active sexual in populatia generala.
Cancerul colului uterin este considerat consecinta intarziata a infectiei cu HPV transmisa pe cale sexuala. La o mica proportie a femeilor expuse la HPV infectia progreseaza spre leziuni asimptomatice initial dar evoluand in final spre cancer invaziv. Aproximativ 40 % din leziunile preinvazive netratate degenereaza in cancer invaziv intr-o perioada medie de circa zece ani.
Cele mai cunoscute tipuri de HPV asociate cu cancerul cervical in intrega lume sunt tipurile 16 si 18.

Edited by mianna, 30 November 2005 - 21:23.


#18
shipnot

shipnot

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 15.11.2005

 andaeny, on Nov 29 2005, 10:58, said:

.o prietena a fost si i-a facut toate testele posibile,a costat cam 4 milioane acum 1 an si 6 luni.

offtopic. nu inteleg de ce nu merg adolescentele la un medic sa ceara niste analize inainte de a baga in ele niste pastile; o pereche stabila poate economisi bani pentru minimul de analize tinand cont ca toate testele costa in jur de 4 milioane.aici, eu pentru analizele precizate mai sus am platit aproximativ 200€.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate