Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!
 electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...
 Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...
 Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie
 

Sabatul, origine si valabilitate

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
4998 replies to this topic

#1981
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View PostDude_2nd, on 19th February 2012, 11:35, said:

Asadar, nu Legea lui Dumnezeu in sine a fost desfiintata, ci efectul ei asupra omului pacatos.

Unde în versetele de mai jos observi tu că scrie faptul că "efectul" legii a fost desființat?

(ROMANI 10:4) . . .Cristos este sfârșitul Legii, pentru ca oricine manifestă credință să dobândească dreptatea.

(ROMANI 7:6) Dar acum am fost eliberați de sub Lege, fiindcă am murit față de cea care ne ținea legați, ca să fim sclavi într-un sens nou, prin spirit, și nu în sensul vechi, prin codul scris.

(EFESENI 2:15) Prin carnea sa a înlăturat dușmănia, Legea, care consta din porunci și decrete, pentru ca din cele două popoare să creeze, în unitate cu el, un singur om nou, făcând pace,

(COLOSENI 2:14) și a șters documentul scris de mână care consta din decrete și care era împotriva noastră. El l-a îndepărtat din cale pironindu-l pe stâlpul de tortură.

#1982
leowatcher

leowatcher

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,127
  • Înscris: 23.03.2011

View PostDude_2nd, on 19th February 2012, 12:35, said:

Vrei sa-ti raspunzi singur? Ti-ar ajuta mai mult decat raspunsul oricarui alt om...
Uite aici:
Isus a zis: "Sa nu credeti ca am venit sa stric/[desfiintez] Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc. (Mat.5:17) "
Pavel a zis: "Deci prin credinta desfiintam noi Legea? Nicidecum. Dimpotriva, noi intarim Legea. (Rom.3:31) "

Asadar, nu Legea lui Dumnezeu in sine a fost desfiintata, ci efectul ei asupra omului pacatos. Daca binevoiesti, vei citi/intege pilda femeii pacatoase aduse in fata judecatii lui Isus:"Si Isus i-a zis: "Nici Eu nu te osandesc. Du-te, si sa nu mai pacatuiesti"(Ioan.8:11) -adica, esti iertata,eliberata de efectul Legii care-ti cerea moartea, dar sa nu mai incalci Legea lui Dumnezeu.
Sau, daca spui ca Legea lui Dumnezeu a fost desfiintata, trebuie sa fi de acord ca atunci omul e liber sa calce acea Lege. Vrajitoria, ocultismul, idolatria, homosexualitatea,etc, sunt atunci permise in Noul Legamant. Ca ce este desigur cel putin o mare babilonie.
Totusi, daca vei citi in Evr., acolo Pavel iti explia cum legile jertfelor levitice sunt inlocuite cu ceva nou. Astfel"sangele mieilor, a taurilor..." aduse zilnic, lunar, anua, au fost inlocuite cu o "singura jertfa" adusa o data pentru totdeauna.

P.S: Orice proroc de pe lumea asta - si aici putea fi inclus la vremea lui si Isus, fiul lui Iosif - care profetiza un Nou Legamant in contradictie cu profetia evreului profet al lui YHWH Dumnezeu- Ieremiah - privitoare la Noul Legamant[cititi Ier.31.31], nu vine de la Dumnezeu. Nu este continuatorul firului profetic al adevaratilor profeti ai lui Dumnezeu, ci este Duhul lui Antihrist despre care atat Pavel cat si Ioan avertizau in epistolele lor ca era pe punctul de a se ridica in acele vremuri.
De aceea "cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi proroci mincinosi. (1Ioan.4:1) "Multi[ortodocsi,catolici, nicolaiti, martori, baptisti,penticostali, harismatici,credinciosi in felul lor propriu,ec.etc ] Imi vor zice in ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? "...Atunci le voi spune curat: "Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege." " (Mat.7:22) De ce? Pentru ca Legea lui Dumnezeu este cf. primei profetii autentice referitoare la Noul Legamant al lui Dumnezeu cu omul cazut, una dintre cele doua jumatati ale acestui Nou Legamant.Legea lui Dumnezeu, despre care Isus -Fiul lui Dumnezeu- spunea:"Iata-Ma!Vin sa fac voia Ta, si Legea Ta este in fundul inimii Mele...". Caci "sa nu ganditi ca am venit sa desfiintez Legea...". Iar Pavel, ii invata pe ai sai discipoli:"Deci, prin credinta desfiintam noi Legea? Nicidecum!Prin credinta,noi intarim Legea!".

Una e sa lupti impotriva indreptatirii prin Legea lui Dumnezeu[ceea ce facea atat Isus cat si Pavel], si cu totul alta e sa desfiintezi acea Lege a lui Dumnezeu[ceea ce doar duhul lui Antihrist poate sa faca].

Dude ..., ma bucur pt tine daca chiar si crezi ce ai scris aici! BRAVO, din orice punct de vedere.
Toti cei care citesc mesajul acesta, sa ia bine seama la ce se spune in quote-le de mai sus !!!

Ci iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul:
Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; și Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu
.
(Ieremia 31:33)
Observati ca Dumnezeu spune ca va pune Legea Lui inlauntrul oamenilor. Care este legea Lui, daca nu cea scrisa chiar de El???

Voi sunteți arătați ca fiind epistola lui Hristos, scrisă de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui Viu; nu pe niște table din piatră, ci pe niște table care sunt inimi de carne. (2Cor. 3:3)

Edited by leowatcher, 20 February 2012 - 23:00.


#1983
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

View PostEugen3, on 25th January 2012, 17:27, said:

Biblia vorbește despre respectarea sabatului, însă trebuie văzut când au fost rostite cerințele privitoare la sabat și cui au fost adresate acestea .....
E in Decalog.
Este Decalogul si pt. crestini?

#1984
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View PostEugen3, on 20th February 2012, 12:16, said:

Unde în versetele de mai jos observi tu că scrie faptul că "efectul" legii a fost desființat?

(ROMANI 10:4) . . .Cristos este sfârșitul Legii, pentru ca oricine manifestă credință să dobândească dreptatea.

(ROMANI 7:6) Dar acum am fost eliberați de sub Lege, fiindcă am murit față de cea care ne ținea legați, ca să fim sclavi într-un sens nou, prin spirit, și nu în sensul vechi, prin codul scris.

(EFESENI 2:15) Prin carnea sa a înlăturat dușmănia, Legea, care consta din porunci și decrete, pentru ca din cele două popoare să creeze, în unitate cu el, un singur om nou, făcând pace,

(COLOSENI 2:14) și a șters documentul scris de mână care consta din decrete și care era împotriva noastră. El l-a îndepărtat din cale pironindu-l pe stâlpul de tortură.
Hai sa le luam pe rand:

1. (ROMANI 10:4) . . .Cristos este sfârșitul Legii, pentru ca oricine manifestă credință să dobândească dreptatea.
Te intreb: in ce mod intelegi tu ca Hristos este sfarsitul Legii?
Eu pot intelege doar in doua sensuri
a. Ori a desfiintat-o - ceea ce nu e cazul, aflam asta din propria declaratie a lui Isus - si ca rezultat urmasii Sai pot sa incalce acea Lege, nemaiexistnd un alt instrument divin de a face diferenta intre bine si rau, intre lege si faradelege, intre ascultare si pacat.
b. Ori a desiintat modul acela vechi de raportare la Legea lui Dumnezeu:"Cel ce va face aceste lucruri, va trai prin ele".

Daca mai ai tu vreun raspuns de adaugat la interpretarea acestui verset, adauga-l cu c. ,d. ,e., etc.

2.(ROMANI 7:6) Dar acum am fost eliberați de sub Lege, fiindcă am murit față de cea care ne ținea legați, ca să fim sclavi într-un sens nou, prin spirit, și nu în sensul vechi, prin codul scris.

Bun. Aici, Pavel vorbeste despre urmasii lui Isus a despre niste oameni "morti" fata de ceva anume care ii tinea odinioara "legati". Inainte de intoarcerea la Dumnezeu/Hristos, ce il tine legat pe un om? Ascultarea de Dumnezeu sau faradelegea/pacatul/calcarea Legii lui Dumnezeu? Eu inclin sa cred ca acatul, calcarea Legii. Dupa cum bine spunea si Pavel in dreptul sau insusi:"dar vad in madularele mele o alta lege care se lupta impotriva legii primite de mintea mea si ma tine rob legii pacatului care este in madularele mele. (Rom.7:23) "
Asadar, vezi bine fata de care lege a vorbit Pavel ca tine rob un om inainte e alegerea lui Dumnezeu:cea a pacatului. Care este in contradictie cu cea "primita de mintea mea", Legea Noului Legamant scrisa de Dumnezeu in inima si mintea omului, cf cu profetia adevaratilor profeti[din pacate Rusellsi multi altii nu sunt inclusi in aceasta categorie!] ai lui YHWH:"Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne. (Ezec.36:26) " Ei, despre aceasta inima de carne, spunea apostolul ca va fi scrisa prin Duhul Legea lui Dumnezeu, cea scrisa odinioara pe niste "table de piatra".


3. (EFESENI 2:15) Prin carnea sa a înlăturat dușmănia, Legea, care consta din porunci și decrete, pentru ca din cele două popoare să creeze, în unitate cu el, un singur om nou, făcând pace,

Aici, te voi intreba doar atata: ce anume din Lege, era constituit ca "dusmanie" intre evrei si neevrei? Respectarea lui YHWH ca Singur Dumnezeu? Neaaceptarea icoanelor si a altor forme de idolatrie primitiva? Respingerea vrajitoriei, ocultismului, a homosexualitatii, etc., etc. ?!?

Sau "poruncile omenesti" de genul: netaiatul imprejur este necurat[chiar daca traia in perfect acord cu poruncile lui Dumnezeu] iar cel ce se atinge de el, e necurat si va trebui sa se curateasca prin spalarea mainilor?

Si la asta vreau raspuns. :)


4. (COLOSENI 2:14) și a șters documentul scris de mână care consta din decrete și care era împotriva noastră. El l-a îndepărtat din cale pironindu-l pe stâlpul de tortură.
Acuma, avand in vedere ca "documentul scris de mana" voi martorii il considerati ca fiind tablele Legii lui Dumnezeu, scrise si rescrise de El Insusi, fara interventia omului pacatos, te intreb: care parte a fost stearsa din "decret"?
Aia care spunea"Cinsteste-ti parintii" sau aia "cel ce ii necinsteste parintii, sa fie ucis cu pietre".
Aia care spunea"Sa nu iei in desert Numele lui YHWH Dumnezeul tau", sau aia care spunea:"Cine va blestema Numele Domnului va fi pedepsit cu moartea: toata adunarea sa-l ucida cu pietre. Fie strain, fie bastinas, sa moara, pentru ca a hulit Numele lui Dumnezeu. (Lev.24:16)"
Aia care spunea"Sa nu preacurvesti", saua aia care spunea"sa scoata pe fata la usa casei tatalui ei; sa fie ucisa cu pietre de oamenii din cetate si sa moara, pentru ca a savarsit o miselie in Israel, curvind in casa tatalui ei. Sa cureti astfel raul din mijlocul tau. (Deut.22:21) "
Etc, etc,etc, exemplele pot continua cu gramada, dar nu cred ca-i cazul sa le aduc aici, le cunosti tu foarte bine, ca esti scolit in ale religiei. :)

Asadar, liber la: neascultarea de parinti, hula impotriva lui YHWH Dumnezeu, curvie, idolatrie, imoralitate sexuala de toate felurile, vrajitorie, ucidere, etc., etc., etc.?!? Sau, liber de efectul calcarii acestora, prin iertarea sangelui Mielului, si lupta impotriva acestor pacate condamnate de Legea lui Dumzeu?


Avand in vedere ca tu interpretezi[in toate versetele de mai sus] ca Fiul lui Dumnezeu a fost cel ce a zdrobit/desfiintat/eliminat Legea lui Dumnezeu, iti voi pune inainte o intrebare; adresata tie, insa referitoare la Acelasi Isus - Fiul lui Dumnezeu:
"Ce intelegere poate fi intre Hristos si Belial? Sau ce legatura are cel credincios cu cel necredincios? Cum se impaca templul lui Dumnezeu cu idolii?...ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul? "

Tu - si am observat asta ca in general toti martorii o fac - vorbesti despre un alt Hristos, unul rebel, rasculat impotriva Tatalui Sau. Si nu Unul care spunea "Iata-Ma vin! In sulul Cartii este scris despre Mine; si Legea Ta este in fundul inimii Mele...".Nu Unul care spunea "Eu sui Tatal UNA suntem". Pai tu - si in general martorii - care puneti un asa accent pe acest ultim verset, si il intelegeti corect dealtfel, cum poti spune ca Fiul a desfiintat ceea ce Tatal a profetizat prin vechii profeti, si anume ca baza Noului si Singurului Legamant al Dumnezeului lui Israel cu omul cazut ?!?Si totusi, sa ramana in a fi "UNA"?!? Chiar nu va da cu virgula? Cum puteti crede alti profeti[cum ar fi Russel], si nu pe adevaratii profeti(Isa. Ier Ez.) ai Dumnezeului lui Israel, Caruia de altfel va laudati ca-I slujiti? :)

View PostBen_Gal_1, on 21st February 2012, 00:09, said:

Este Decalogul si pt. crestini?
Pentru unii da, pentru alti ba.
Si chiar si dintre aceia pentru care este "da", de fapt pe ici pe colo este "ba".

View Postleowatcher, on 20th February 2012, 22:58, said:

Dude ..., ma bucur pt tine daca chiar si crezi ce ai scris aici!
Ei...incerc si eu sa imi raspund unor intrebari... :)

#1985
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View PostDude_2nd, on 21st February 2012, 09:43, said:

Hai sa le luam pe rand:

Dude, Isus nu a lăsat niciodată să se înțeleagă că Legea era formată din două părți distincte!
Mat. 5:17, 21, 23, 27, 31, 38: „Să nu credeți că am venit să desființez Legea sau Profeții. N-am venit să desființez, ci să împlinesc“.

Observă acum la ce porunci a făcut Isus referire în continuare:
„Ați auzit că li s-a zis celor din vechime: «Să nu ucizi [Ex. 20:13; porunca a șasea]» ...
Dacă îți aduci darul la altar [Deut. 16:16, 17; nu făcea parte din cele Zece Porunci] ...
Ați auzit că s-a zis: «Să nu comiți adulter [Ex. 20:14; porunca a șaptea]» ...
De asemenea, s-a zis: «Cine divorțează de soția lui să-i dea un certificat de divorț [Deut. 24:1; nu făcea parte din cele Zece Porunci]».
Ați auzit că s-a zis: «Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte [Ex. 21:23–25; nu făcea parte din cele Zece Porunci]»“.

Așadar, Isus n-a făcut nicio diferență între cele Zece Porunci și celelalte cerințe ale Legii. De ce noi am proceda altfel?

Când Isus a fost întrebat: „Învățătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?“, a separat el cele Zece Porunci de restul Legii? Nu, ci a spus: „«Să-l iubești pe Iehova, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată mintea ta». Aceasta este cea mai mare și cea dintâi poruncă. A doua, asemenea ei, este: «Să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți». De aceste două porunci depind toată Legea și Profeții“ (Mat. 22:35–40).

Dacă unii rămân atașați de cele Zece Porunci care se găsesc și în Deut. 5:6–21, afirmând că acestea sunt obligatorii pentru creștini, iar celelalte nu, oare nu resping ei ceea ce a zis Isus citând din Deut. 6:5; Lev. 19:18 despre cele mai mari porunci?

Când Biblia vorbește despre abolirea Legii mozaice, ea se referă în mod explicit și la cele Zece Porunci
Rom. 7:6, 7: „Dar acum am fost eliberați de sub Lege, fiindcă am murit față de cea care ne ținea legați ... Ce vom spune deci? Este Legea păcat? Nicidecum! De fapt, n-aș fi cunoscut păcatul dacă n-ar fi fost Legea. De exemplu, n-aș fi cunoscut pofta dacă Legea n-ar fi zis: «Să nu poftești»“.

Imediat după ce a scris că evreii deveniți creștini erau „eliberați de sub Lege“, ce exemplu din Lege a citat Pavel? Porunca a zecea.
Astfel, el a arătat că aceasta făcea parte din Legea de sub care fuseseră eliberați.

2 Cor. 3:7–11: „Dacă acel cod care aduce moartea, gravat cu litere pe pietre, a fost plin de glorie, astfel că fiii lui Israel nu puteau să-și ațintească privirile asupra feței lui Moise din cauza gloriei feței lui, o glorie care trebuia să fie desființată, cum nu ar fi plin de o glorie cu mult mai mare spiritul acordat creștinilor? ... Căci, dacă ceea ce trebuia să fie desființat a fost plin de glorie când a fost introdus, cu atât mai mult avea să fie plin de glorie ceea ce rămâne“.

Aici se vorbește despre un cod „gravat cu litere pe pietre“ și se spune că „fiii lui Israel nu puteau să-și ațintească privirile asupra feței lui Moise“ când li s-a dat acest cod. La ce se face referire? În Exodul 34:1, 28–30 se arată că este vorba despre cele Zece Porunci; acestea erau poruncile gravate pe piatră.
Evident, ele fac parte din ceea ce „trebuia să fie desființat“, așa cum reiese din acest pasaj scriptural.

Însă, abolirea Legii mozaice, inclusiv a celor Zece Porunci, NU înseamnă înlăturarea oricărei restricții morale!
Multe dintre normele morale cuprinse în cele Zece Porunci au fost repetate în cărțile inspirate ale Scripturilor grecești creștine.  Însă Legea referitoare la sabat n-a fost repetată.  

În Evrei 8:10 se spune despre noul legământ, care a înlocuit legământul Legii: „Căci iată legământul pe care-l voi încheia cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Iehova: Voi pune legile mele în mintea lor și le voi scrie în inima lor. Eu voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul meu“.
Aceste legi sunt mult mai eficiente decât cele gravate pe table de piatră!

Rom. 6:15–17: „Să comitem păcat fiindcă nu suntem sub lege, ci sub bunătate nemeritată? Nicidecum! Nu știți că, dacă vă prezentați cuiva ca sclavi ca să ascultați de el, sunteți sclavii lui fiindcă ascultați de el, fie ai păcatului, pentru moarte, fie ai ascultării, pentru dreptate? Dar mulțumesc lui Dumnezeu că voi, care erați sclavi ai păcatului, ați ascultat din inimă de modelul de învățătură căruia i-ați fost încredințați de El“ (vezi și Galateni 5:18–24).

#1986
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007
Eugene, lasa-te ca nu tine. Dain intelesuri gresite unor versete clare.

#1987
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postktulu22, on 22nd February 2012, 15:09, said:

Eugene, lasa-te ca nu tine. Dain intelesuri gresite unor versete clare.

ktulu, din partea mea poți să respecți tot ceea ce crezi de cuviință.  Nu sunt eu judecătorul tău.

Personal, am înțeles din Biblie că Legea a fost valabilă până la moartea lui Isus.

(ROMANI 10:4) . . .Căci Cristos este sfârșitul Legii, pentru ca oricine manifestă credință să dobândească dreptatea.

(EFESENI 2:15) Prin carnea sa a înlăturat dușmănia, Legea, care consta din porunci și decrete, pentru ca din cele două popoare să creeze, în unitate cu el, un singur om nou, făcând pace,

(COLOSENI 2:14) și a șters documentul scris de mână care consta din decrete și care era împotriva noastră. El l-a îndepărtat din cale pironindu-l pe stâlpul de tortură.

Tot ceea ce trebuie să respectăm în prezent a fost repetat în cărțile inspirate ale Scripturilor grecești creștine.

Apostolul Pavel a arătat că el "nu mai era sub Lege" și că se afla "sub legea lui Cristos".  Înțelesese că moartea lui Isus pusese capăt Legii.

(1 CORINTENI 9:20, 21) . . .Astfel, pentru iudei m-am făcut ca un iudeu, ca să-i câștig pe iudei; pentru cei ce sunt sub lege m-am făcut ca și cum aș fi sub lege — deși eu nu sunt sub lege —, ca să-i câștig pe cei ce sunt sub lege. 21 Pentru cei ce sunt fără lege m-am făcut ca și cum aș fi fără lege — deși, față de Dumnezeu, eu nu sunt fără lege, ci sunt sub legea lui Cristos . . .

Edited by Eugen3, 22 February 2012 - 16:38.


#1988
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View PostEugen3, on 22nd February 2012, 16:37, said:

Ai inteles gresit.

#1989
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011
Eugen, nu are rost sa ne adancim in explicatii care mai de care mai hazlii.
Propun sa o luam sistematic.Esti de acord cu asta?

Daca da, atunci propun sa pornim de la urmatorul aspect: orice eveniment important din istoria poporului lui Dumnezeu, a fost precedat de o profetie facuta de un proroc autentic a lui YHWH Dumnezeu, investit cu autoritate de catre Acesta. Asadar, te invit sa imi prezinti prima profetie facuta ever de vreun proroc autentic a lui YHWH Dumnezeu - nu din aceia ca Russel, EGW, Branham,sau alti harismatici de tinichea ai zilelor noastre  :nonobad: - referitoare la aparitia unui alt Legamant, care sa il inlocuiasca pe cel Vechi.

Ai gasit asa ceva prin Biblie?Daca da, pune citatul aici in discutie.
:)

#1990
Eugen3

Eugen3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,686
  • Înscris: 02.02.2011

View Postktulu22, on 22nd February 2012, 17:25, said:

Ai inteles gresit.

E părerea ta ....

Părerea mea este următoarea:

(EFESENI 2:15) Prin carnea sa a înlăturat dușmănia, Legea, care consta din porunci și decrete, pentru ca din cele două popoare să creeze, în unitate cu el, un singur om nou, făcând pace,

(COLOSENI 2:14) și a șters documentul scris de mână care consta din decrete și care era împotriva noastră. El l-a îndepărtat din cale pironindu-l pe stâlpul de tortură.

Apostolul Pavel a înțeles același lucru, că Legea nu mai era valabilă după moartea lui Isus ....

(1 CORINTENI 9:19–20) . . .Căci, deși sunt liber față de toți, m-am făcut sclavul tuturor, ca să-i câștig pe cei mai mulți. 20 Astfel, pentru iudei m-am făcut ca un iudeu, ca să-i câștig pe iudei; pentru cei ce sunt sub lege m-am făcut ca și cum aș fi sub lege — deși eu nu sunt sub lege —, ca să-i câștig pe cei ce sunt sub lege.



View PostDude_2nd, on 22nd February 2012, 19:29, said:

Eugen, nu are rost sa ne adancim in explicatii care mai de care mai hazlii.
Propun sa o luam sistematic.Esti de acord cu asta?

Daca da, atunci propun sa pornim de la urmatorul aspect: orice eveniment important din istoria poporului lui Dumnezeu, a fost precedat de o profetie facuta de un proroc autentic a lui YHWH Dumnezeu, investit cu autoritate de catre Acesta. Asadar, te invit sa imi prezinti prima profetie facuta ever de vreun proroc autentic a lui YHWH Dumnezeu - nu din aceia ca Russel, EGW, Branham,sau alti harismatici de tinichea ai zilelor noastre  :nonobad: - referitoare la aparitia unui alt Legamant, care sa il inlocuiasca pe cel Vechi.

Ai gasit asa ceva prin Biblie?Daca da, pune citatul aici in discutie.
:)

(IEREMIA 31:31–33) . . .„Iată că vin zile“, zice Iehova, „când voi încheia cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda un legământ nou, 32 nu ca legământul pe care l-am încheiat cu strămoșii lor în ziua în care i-am apucat de mână ca să-i scot din țara Egiptului, «legământ pe care ei l-au încălcat, deși eu eram proprietarul lor conjugal», zice Iehova“. 33 „Căci iată legământul pe care-l voi încheia cu casa lui Israel după zilele acelea“, zice Iehova. „Voi pune legea mea înlăuntrul lor și o voi scrie în inima lor. Eu voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul meu“.

#1991
anticristul

anticristul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 992
  • Înscris: 11.01.2010

View PostEugen3, on 23rd February 2012, 17:23, said:

E părerea ta ....

Părerea mea este următoarea:

(EFESENI 2:15) Prin carnea sa a înlăturat dușmănia, Legea, care consta din porunci și decrete, pentru ca din cele două popoare să creeze, în unitate cu el, un singur om nou, făcând pace,

(COLOSENI 2:14) și a șters documentul scris de mână care consta din decrete și care era împotriva noastră. El l-a îndepărtat din cale pironindu-l pe stâlpul de tortură.

Apostolul Pavel a înțeles același lucru, că Legea nu mai era valabilă după moartea lui Isus ....

(1 CORINTENI 9:19–20) . . .Căci, deși sunt liber față de toți, m-am făcut sclavul tuturor, ca să-i câștig pe cei mai mulți. 20 Astfel, pentru iudei m-am făcut ca un iudeu, ca să-i câștig pe iudei; pentru cei ce sunt sub lege m-am făcut ca și cum aș fi sub lege — deși eu nu sunt sub lege —, ca să-i câștig pe cei ce sunt sub lege.





(IEREMIA 31:31–33) . . .„Iată că vin zile“, zice Iehova, „când voi încheia cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda un legământ nou, 32 nu ca legământul pe care l-am încheiat cu strămoșii lor în ziua în care i-am apucat de mână ca să-i scot din țara Egiptului, «legământ pe care ei l-au încălcat, deși eu eram proprietarul lor conjugal», zice Iehova“. 33 „Căci iată legământul pe care-l voi încheia cu casa lui Israel după zilele acelea“, zice Iehova. „Voi pune legea mea înlăuntrul lor și o voi scrie în inima lor. Eu voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul meu“.
Da dar vezi Jenule,aici martorii nu au ce cauta.
Nici Cristos aici nu are nici un rol.Ai observat?
Acum citeste Ezec cap 37 pina la capat sa vezi ce bine se incheaga.

#1992
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View PostEugen3, on 23rd February 2012, 17:23, said:

(IEREMIA 31:31?33) . . .?Iată că vin zile?, zice Iehova, ?când voi încheia cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda un legământ nou, 32 nu ca legământul pe care l-am încheiat cu strămoșii lor în ziua în care i-am apucat de mână ca să-i scot din țara Egiptului, ?legământ pe care ei l-au încălcat, deși eu eram proprietarul lor conjugal?, zice Iehova?. 33 ?Căci iată legământul pe care-l voi încheia cu casa lui Israel după zilele acelea?, zice Iehova. ?Voi pune legea mea înlăuntrul lor și o voi scrie în inima lor. Eu voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul meu?.
:) Ai trunchiat SINGURA definitie a Noului Legamant data de Biblie. Probabil nu cu intentie.
Ceea ce ai citat tu, se continua cu:
"Niciunul nu va mai invata pe aproapele sau pe fratele sau zicand: "Cunoaste pe Domnul!", ci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pana la cel mai mare, zice Domnul; caci le voi ierta nelegiuirea si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatul lor."[Ier.31.34]"

Acuma, ce reiese din definitia asta, Eugen?
Eu vad cam asa:
1. Este lansata profetia unui Nou Legamant, care sa-l inlocuiasca pe cel Vechi, profetie facuta prin Ieremiah.
2. Nu omul este acela care lucreaza in acest Nou Legamant, ci Dumnezeu. Adica, omul nu se va mai mandri cu vorbe din acelea pline de mandrie pe care le spusese odinioara la initierea primului Legamant[cel vechi]:"Tot poporul a raspuns: "Vom face tot ce a zis Domnul!""[Ex.19.8]Asadar, mantuirea omului nu va mai fi prin faptele proprii, ci prin credinta ca Dumnezeu fiind in control, il va face pe om in stare sa se ridice din pacat.
3. Mobilul lucrarii lui Dumnezeu in Noul si Singurul Legamant al lui Dumnezeu cu omul cazut, nu este altul decat scrierea Legii Sale, in inimile celor ce accepta acest Legamant. Despre exact acest lucru explica Pavel mai tarziu cand spunea:"Voi sunteti aratati ca fiind epistola lui Hristos, scrisa de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneala, ci cu Duhul Dumnezeului celui Viu; nu pe niste table din piatra, ci pe niste table care sunt inimi de carne. (2Cor.3:3)"
3. O alta componenta, pe langa re/scrierea Legii lui Dumnezeu in inima omului cazut, este aceea in care Dumnezeu spune:"le voi ierta nelegiuirea si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatul lor."  Aici este de fapt introdus rolul lui Isus Mesiah, ca Miel al lui Dumnezeu; harul lui Dumnezeu, descoperit in Fiul Sau Isus.
4. Si pe ultima pozitie,dar nu ultima ca importanta, ca rezultat al aceste profetii reiese o concluzie uimitoare, care rezolva o data pentru totdeauna disputele de genul: Care este de fapt astazi poporul lui Dumnezeu? Cu cine "colaboreaza" El astazi? Cu catolicii? Ortodocsii? Martorii? Adventistii? Baptistii? Penticostalii? Harismaticii? Evreii?....
Raspunsul lui Dumnezeu este ca doar acei oameni - indiferent de religia/secta din care fac parte - care accepta acest Nou Legamant facut de Dumnezeu, nu de om, se poate numi - sau mai precis este numit de Dumnezeu - poporul Sau. Si doar acei oameni care accepta acest Nou Legamant in forma data de El, pot spune ca au ca Dumnezeu pe Adevaratul Dumnezeu YHWH.
Degeaba voi martorii, va autointitulati "ai lui Iehova". Voi, desfiintati Legea lui Dumnezeu, despre care Isus spusese cu a Sa gura:"Sa nu ganditi ca am venit sa stric/desfiintez Legea...". Iar Pavel, intarea pe aceeasi linie:"Deci, prin credinta desfiintam noi Legea? Nicidecum!Prin credinta[adevarata] noi intarim Legea...".Atat Isus, cat si Pavel deci, se situeaza pe linia profetizata a Noului Legamant.Spre deosebire de voi martorii, care aruncati la gunoi acea Lege a lui Dumnezeu.
Degeaba ortodocsii, se autointituleaza ca "drept credinciosi". La o simpla analiza a doctrinei lor, se observa ca precum voi, ei arunca la o parte Legea lui Dumnezeu, calcand-o in picioare prin interpretarile eronate a profetilor proprii, numiti "sfinti parinti".
Degeaba penticostalii se numesc "biserica apostolica a lui Dumnezeu", cand ei prin propria doctrina lupta impotriva Legii lui Dumnezeu, profetizate a fi parte a Noului Legamant.

Asadar, impreuna, toti acestia- dar si altii - incercand a lupta impotriva autoindreptatirii prin Lege, cad in cursa luptei impotriva Legii lui Dumnezeu. Nici unul dintre acesti luptatori impotriva Legii lui Dumnezeu, nu se situeaza conform profetiei sub Noul Legamant. Despre unii ca acestia, spunea Isus Fiul lui Dumnezeu urmatoarele:"Multi Imi vor zice in ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?Atunci le voi spune curat: "Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege."
Si asta, deoarece in ultima carte, ramasita celor ce mai cred in Adevaratul Dumnezeu YHWH, este caracterizata asa:
1. "Si balaurul, maniat pe femeie, s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Isus Hristos." (Apoc.12:17)
2. "Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus." (Apoc.14:12)

Voi, martorii, care bine faceti distinctia neta intre Dumnezeul Atotputernic YHWH si Fiul Sau Isus Hristos[spre deosebire de restul neoprotestantismului care spun ca cei doi sunt Aceeasi Persoana], nu va da deloc cu virgula atunci cand profetia nu vorbeste despre poruncile si Legea altcuiva decat a lui YHWH Dumnezeu?!? Cum puteti voi sa spuneti ca Isus a venit si a desfiintat Legea lui Dumnezeu[impotriva [propriei Sale afirmatii!], si sa spuneti ca El a dat o Lege noua, cand profetiile lui Ier. si a lui Ioan vorbesc explicit de LEGEA LUI YHWH[cf Ier.] constituita in PORUNCILE lui DUMNEZEU[cf Ioan]? Voi nu vedeti oare ca Fiul, este UNA in doctrina cu Tatal, Dumnezeu? Cum ar fi putut ca Isus sa vina sa desfiinteze ceea ce a profetizat Dumnezeu ca nu va fi desfiintat? Cum ar fi putut oare Isus sa desfiinteze Legea lui Dumnezeu si sa dea o alta Lege- NEPROFETIZATA - El, despre a carui venire profetia vorbeste in urmatorii termeni:"Atunci am zis: "Iata-ma ca vin! - in sulul cartii este scris despre mine ;vreau sa fac voia Ta, Dumnezeule!" Si Legea Ta este in fundul inimii mele. "?!?

View Postanticristul, on 23rd February 2012, 23:08, said:

Nici Cristos aici nu are nici un rol.Ai observat?
"...caci le voi ierta nelegiuirea si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatul lor." (Ier.31:34)

Dar cine zici ca joaca acest rol prin care se aduce iertarea de pacate a omului, daca nu Isus?

Edited by Dude_2nd, 24 February 2012 - 10:16.


#1993
Elihu_66

Elihu_66

    ⟣2028⟣

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,817
  • Înscris: 26.11.2011
Noul legământ este, de fapt, înoirea vechiului legământ prin împlinirea făcută de Hristos, în lege.
Astfel nu numai faptul că legea rămâne neschimbată, dar ea este și întărită .

#1994
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View PostElihu_66, on 24th February 2012, 15:55, said:

Noul legământ este, de fapt, înoirea vechiului legământ prin împlinirea făcută de Hristos, în lege.
Astfel nu numai faptul că legea rămâne neschimbată, dar ea este și întărită .
Oare de ce le este oare unora atat de greu sa recunoasca adevaratele profetii cu privire la Noul Legamant, si sa imbratiseze profetii - mai bine zis interpretari - ale unor profeti care contrazic Cuvantul?

#1995
lnedelea

lnedelea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.03.2007
Foarte interesant este faptul că unii propvăduiesc un alt fel de concept pentru Sabat, zi din săptamână care se calculează în fiecare lună de la începutul lunii și susțin că forma ținută de evrei și unii creștini nu ar fi valabilă. Puteți vedea aceasta la adresa  
Noul concept despre Sabat (http://www.melhisedec.ro)

Ce părere aveți de acest concept de a socoti zilele de Sabat de la începutul fiecăre luni noi?

Edited by lnedelea, 24 February 2012 - 17:12.


#1996
Elihu_66

Elihu_66

    ⟣2028⟣

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,817
  • Înscris: 26.11.2011
Apoi le-a zis: Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat
Unii nu înțeleg nici acum...

#1997
kruger

kruger

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,927
  • Înscris: 04.02.2006

View PostDude_2nd, on 24th February 2012, 15:58, said:

Oare de ce le este oare unora atat de greu sa recunoasca adevaratele profetii cu privire la Noul Legamant, si sa imbratiseze profetii - mai bine zis interpretari - ale unor profeti care contrazic Cuvantul?
Tu contrazici Cuvantul, judecandu-i cu privire la Sabat sau la vreo zi de sarbatoare. Ei tinand acea zi pentru Domnul (convinsi in cugetul lor) , nu ai voie sa ii judeci. Daca vor sa participe la o discutie pe subiectul asta, ok, dar nu trebuie sa fie ca o judecata.

Edited by kruger, 24 February 2012 - 20:28.


#1998
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View Postkruger, on 24th February 2012, 20:26, said:

Tu contrazici Cuvantul, judecandu-i cu privire la Sabat sau la vreo zi de sarbatoare.
Eu nu ii judec. Este cine sa-i judece, si anume Cuvantul, si cuvintele lor.
Daca un om tine o sarbatoare oarecare[Nasterea Domnului, Invierea Domnului, etc,etc]n-are decat. O face pentru Domnul. Insa atunci cand nu asculta de o porunca a lui Dumnezeu care porunceste ziua a saptea, atunci acel om nu asculta de Dumnezeu, asta e clar.

View Postkruger, on 24th February 2012, 20:26, said:

Ei tinand acea zi pentru Domnul (convinsi in cugetul lor) , nu ai voie sa ii judeci.
Dai dovada de superficialitate spunand aceste lucruri. De cand si pana cand cugetul unui om are autoritate asupra Poruncilor lui Dumnezeu?
Pai ce? Ortodoxului, nu cugetul ii spune ca face bine inchinandu-se inaintea crucifixului? Sau nu acelasi cuget ii spune sa se inchine raclei cu resturi de cadavre?Sau ateul care spune in inima lui "Nu exista Dumnezeu!", si actioneaza in consecinta, este indreptatit de cugetul lui sa incalce acele porunci? Ii da faptul ca cugetul lui e convins de acel lucru, autoritate asupra Poruncilor lui Dumnezeu in sensul incalcarii acestora?!? Am indoieli putin spus mari...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate