Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa

Un sunet pronuntat la BMW e90 318i
 Caut sugestii pentru achizitionar...

Acest LNB......

Salarii compensatorii?

Recomandare service in Slatina pe...
 De unde cumparati piese de schimb...

Iesirea din coproprietate

Mouse wireless ergonomic cu bater...

Cum se calculeaza dobanda lunara ...
 La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 

decizie finala - icoanele vor ramane in scoli

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
273 replies to this topic

#19
iulianvalentin

iulianvalentin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 686
  • Înscris: 11.06.2008

View PostPetLover, on Oct 16 2008, 18:47, said:

Coca Cola loves Jesus! Kill Pepsi lovers!
Asta a fost buna :roflmao: , din pacate si adevarata.

#20
univers

univers

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 03.03.2005
"Nu văd nimic civilizat în decizia unei curți formate dintr-o droaie de burtoși fani gută și miliardari. Văd mai degrabă o îndobitocire tot mai accentuată a maselor pe orice căi, și mai ales pe calea misticismului medieval timpuriu."


Iubitorule de animale (sau de peturi)cred ca ai o problema. Cum vroiai sa se rezolve o problema care fusese ridica in instanta de cei care doreau scoaterea icoanelor din scoli? Prin forta? Sa ne batem, sa ne impuscam intre noi? Sigur ca justitia are slabiciunile ei, dar pana una alta ramane singura forma civilizata de a rezolva o problema odata ce a ajuns acolo. Inca o data, a ajuns in justitie datorita celor care vroiau scoaterea icoanelor din scoli. Sau poate ai tu o alta solutie... Daca da, lumineaza-ne.


"Civilizația propagată de religie a ucis spiritual, intelectual și (nu are rost să ne lansăm în tocșoaie cu oreste) FIZIC umanitatea!"

Inainte de a face afirmatii naive, asta ca sa nu le numesc stupide, mai citeste si mai si gandeste. Pentru (in)cultura ta iti pot spune ca primele scoli au fost infiintate pe langa biserici si manastiri; la fel si primele tipografii.

La celelalte afirmatii pe care le faci nu are rost un raspuns. Sunt din categoria gandire cu premeditare.

Edited by univers, 16 October 2008 - 20:06.


#21
IonAntonescu

IonAntonescu

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 608
  • Înscris: 31.08.2008

View PostKoal, on Oct 16 2008, 14:31, said:

Discutia asta au purtat-o la nesfarsit la sinoadele ecumenice si strabunii nostrii si nu au ajuns la o concluzie care sa impace pe toata lumea. Icoanele nu sunt idoli, dar un protestant sau un neoprotestant il va acuza din start pe un crestin-ortodox sau un crestin-catolic ca se inchina la idoli, unii din ei insa ajung sa sesizeze in cele din urma diferenta de nuanta.
Nici un crestin-ortodox (ori catolic) nu se inchina lemnului icoanei, se inchina lui Dumnezeu.

Se poate inchina si fara "intermediar" ; fara icoana sau alte reprezentari ale Lui Dumnezeu. Uite 2 texte clare :

1. Exod  20, 4  :  Sã nu-ti faci chip cioplit, nici vreo înfãtisare a lucrurilor cari sînt sus în ceruri, sau jos pe pãmînt, sau în apele mai de jos decît pãmîntul.
Exod  20, 5  :  Sã nu te închini înaintea lor, si sã nu le slujesti ; cãci Eu, Domnul, Dumnezeul tãu, sînt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea pãrintilor în copii pînã la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Mã urãsc,
Exod  20, 6  :  Si Mã îndur pînã la al miilea neam de cei ce Mã iubesc si pãzesc poruncile Mele.

2. Deuteronom  4, 16  :  "ca nu cumva sã vã stricati, si sã vã faceti un chip cioplit, sau o înfãtisare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,
Deuteronom  4, 17  :  sau chipul vreunui dobitoc de pe pãmînt, sau chipul vreunei pãsãri care sboarã în ceruri,
Deuteronom  4, 18  :  sau chipul vreunui dobitoc care se tîrãste pe pãmînt, sau chipul vreunui peste care trãieste în apele dedesubtul pãmîntului.
Deuteronom  4, 19  :  Vegheazã asupra sufletului tãu, ca nu cumva, ridicîndu-ti ochii spre cer, si vãzînd soarele, luna si stelele, toatã ostirea cerurilor, sã fii tîrît sã te închini înaintea lor si sã le slujesti : cãci acestea sînt lucruri pe cari Domnul, Dumnezeul tãu, le-a fãcut si le-a împãrtit ca sã slujeascã tuturor popoarelor, sub cerul întreg."

View PostSecuristu, on Oct 16 2008, 18:18, said:

Au interzis evolutionismul,au obligat icoanele in clasa...ce mai ramane....punerea in afara justitiei a ateilor,duminica zi obligatorie la biserica(fara mici,gratare si bere),interzicerea netului....
1. Ne transformam in Repulblica Ortodoxa Romania.....

2. Doamne daca existi vino si ne separa de odraslele tale incete la cortex cu un singur neuron olog din nastere si adu Armaggedonul pe pamant....

1. Pai, tu n-ai inteles ? Asta vor oamenii gen Becali.
2. O sa vina si Armaghedonul, stai lin. Dar ce astepti tu de la Armaghedon ?

#22
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View PostKoal, on Oct 16 2008, 14:31, said:

Discutia asta au purtat-o la nesfarsit la sinoadele ecumenice si strabunii nostrii si nu au ajuns la o concluzie care sa impace pe toata lumea. Icoanele nu sunt idoli, dar un protestant sau un neoprotestant il va acuza din start pe un crestin-ortodox sau un crestin-catolic ca se inchina la idoli, unii din ei insa ajung sa sesizeze in cele din urma diferenta de nuanta.
Nici un crestin-ortodox (ori catolic) nu se inchina lemnului icoanei, se inchina lui Dumnezeu.
Scrie in primul rand SA NU-TI FACI........ Dupa aia scrie sa nu i te inchini.

Iar icoanele sunt condamnate:

Romani 1

23și au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într'o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și tîrîtoare.

25căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, și au slujit și s'au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvîntat în veci! Amin.

Faptul ca atata s-a discutat si degeaba este datorat orbirii si a lucrarii de ratacire pe care le-a trimis-o Dumnezeu. Si adventistilor, martorilor, etc., li s-a spus ca gresesc, insa numai cine e de la Dumnezeu doreste corectia ce vine din Scriptura............

#23
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
...mai baieti, asta este traditia noastra ortodoxa, in tara asta icoana a fost in cel mai de cinste loc de sute de ani, de cand s-a nascut acest popor. iar inceputurile scolii romanesti au fost in tinda bisericii, unde se invata dupa vechiul ceaslov cu litere slavone.
daca nu intelegeti ortodoxia, daca nu intelegeti icoana si aveti alta confesiune, macar respectati-ne si respectati-va inaintasii.
si zexelica te-am inteles, nu trebuie sa te repeti, daca mai dai zor cu prozelitismul tau neoprotestant si nu discuti la obiect ai un report de toata frumusetea  :wub: ...

#24
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005
zexelica, aceasta sectiune se numeste Cultul Ortodox. Nici eu nu sunt de acord cu ce sustin oamenii acestia aici, dar e dreptul lor sa vorbeasca despre cultul lor. Exista si cultul protestant, are sectiune separata.

#25
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 21.08.2008
Icoana nu este un Dumnezeu, prin urmare nu este idol.

"Sa nu iti faci idol si sa nu te inchini lui" nu are treaba cu icoanele.

@Zexelica, poate ne intalnim sa discutam mai mult despre asta :)

Edited by Koal, 17 October 2008 - 15:21.


#26
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007
Buna decizie. Unii vor gagici cu tate goale( sa se invete copii de mici cu "normalitatea") altii vor nimic, de ce nimic, nu ne reprezinta nimic? Comunitatile care vor sa le expuna copiilor la scoala tampenii au voie s-o faca(daca e legal) cei care vor icoane trebuie sa aiba voie s-o faca, iar despre minoritate nu mai discutam ca dam in haos, fiecare vrea ceva.

#27
marian13

marian13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 06.03.2006
Icoana este o fereastra a sufletului omenesc catre ceruri!
Icoana a fost foarte multa vreme o Biblie a nestiutorilor de carte!
Nu lemnului sau materialului din care este facuta, icoana sau crucea, se inchina crestinii ci chipului reprezentat!
Idolul are rolul de a'l indeparta pe om de Dumnezeu-a'L substitui pe Dumnezeu/Icoana il apropie pe om de Dumnezeu!
O bucata de hartie nu ar avea nici-o valoare daca nu ar avea si ceva imprimat pe ea..o fotografie..ziar...etc....Si poate faceti singuri conexiunea cu icoana si de unde vine valoarea ei!
Acum...in afara de injuraturile si limbajul total contrar regulilor forumului si bunului simt, nu am vazut altceva in acest topic!Nu am nimic cu cei care vin cu argumente de orice fel insa observ o decadere in limbaj si o impotentza in exprimare a celor cativa ferventi aparatori ai nimicului..ai antimateriei.
Haideti sa aducem si argumente pana condamnam sau injuram...negam. S'a deschis un subiect..haideti sa fim rationali.
Sunt curios si eu ce spun cei ce administreaza acest forum?! Sunt de acord cu acest gen de limbaj? Nu este mare lucru sa ne strangem cativa si sa organizam o campanie anti"Pedia si cu ceva asistenta juridica sa il trecem la siteuri xenofobe, rasiste, sataniste...instigatoare la ura si revolta sociala!Sa vad, mai e nevoie de acesti falsi moderatori pe forum?E doar o parere!

#28
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
Duc unii p-aici muncă de îndobitocire, mai ceva ca agenții de propagandă comuniști.


Nu fac nominalizări, se știu ei cu musca pe căciulă.

Recomand Moj Ata, Socialisticni Kulak

Adică în românește ar fi... Tatăl meu, socialistul!


Comuniștii, îndemnau lumea să dea jos crucile de pe pereți, icoane, tot ce înseamnă tradiție. Nu există nimic sacru, ești doar tu care dai fără nici un sens, cu sapa pe ogor pentru slava colhozului. Atît!
Ah da, acu e capitalism și dai din sapă ca să-ți cumperi pîinea de fiecare zi + ca să meri la bar-b-q sau în mall și poți avea iluzia fericirii.

Prin icoane mai ai un reper, o șansă de a fi iar OMUL FRUMOS, cum spunea Dan Puric.

Într-una din cele două conferințe vorbește și despre necesitatea icoanelor.

Edited by Mirovaia_Scorb, 18 October 2008 - 02:29.


#29
Securistu

Securistu

    Masca din spatele chipului.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 23.03.2008

View PostIonAntonescu, on Oct 16 2008, 21:29, said:

1. Pai, tu n-ai inteles ? Asta vor oamenii gen Becali.
2. O sa vina si Armaghedonul, stai lin. Dar ce astepti tu de la Armaghedon ?
1.What!!!Astia mai trebuie acum becalizarea Romaniei...dupa ce ne-am tiganit si manelizat acum ne becalizam...Unde o sa ajungem???
2.A fost Armaggedon-ul...ala cu Bruce Willis,super filmul....
Faza aia cu EL contra lui Lucifer...o porcarie cine ar crede...eu traiesc deja Revelatia sau Apocalipsa....
Cade piata economica,Obama presedinte(first nigger president) si multe altele...


Sa se retraga icoanele....nu cred ca Romania are 90% ortodocsi.....cred ca mai are cam 45%....

Quote

Duc unii p-aici muncă de îndobitocire, mai ceva ca agenții de propagandă comuniști.


Nu fac nominalizări, se știu ei cu musca pe căciulă.

Recomand Moj Ata, Socialisticni Kulak

Adică în românește ar fi... Tatăl meu, socialistul!


Comuniștii, îndemnau lumea să dea jos crucile de pe pereți, icoane, tot ce înseamnă tradiție. Nu există nimic sacru, ești doar tu care dai fără nici un sens, cu sapa pe ogor pentru slava colhozului. Atît!
Ah da, acu e capitalism și dai din sapă ca să-ți cumperi pîinea de fiecare zi + ca să meri la bar-b-q sau în mall și poți avea iluzia fericirii.

Prin icoane mai ai un reper, o șansă de a fi iar OMUL FRUMOS, cum spunea Dan Puric.

Într-una din cele două conferințe vorbește și despre necesitatea icoanelor.

Sper ca eu sa fiu cel vizat....Sunt apolitic nu tin nici cu PNL PSD PDL sau cum mama lor se mai numesc....nu tin nici cu Capitalistii nici cu Comunistii....Eu traiesc intr-o tara unde vrem sa prostim copii cu Sfinte stafii si femei moarte cu copii in brate....Eu traiesc intr-o tara unde pseudo-crestini ca Becali dau bani din gros pentru publicitate si smecherii fac pipi pe el...Eu traiesc in tara unde evolutionismul este scos din manuale...ce mai ramane sa scoate pe Nietzche si Marx din filosofie???Sa ajunga un analfebet ca Becali presedinte???Sa fim prostiti pe fata de cel din fata noastra???...
Traieste tu in tara ta...
Eu traiesc doar in Romania...

Edited by Securistu, 18 October 2008 - 13:42.


#30
data

data

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,114
  • Înscris: 11.06.2004

View PostSecuristu, on Oct 18 2008, 14:34, said:

...
Sa se retraga icoanele....nu cred ca Romania are 90% ortodocsi.....cred ca mai are cam 45%....

si pe ce se bazeaza parerea ta? ai facut tu un recensamant care il contrazice pe cel oficial?

#31
9a3ef6097

9a3ef6097

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 22.09.2008
Pentru toti care sustin ideea cu icoanele in scoli: invatamantul este laic intr-o tara civilizata.
Nu este nimic civilizat in aceasta decizie, lasati-o balta.

Partea cu adevarat amuzanta este ca nimeni nu stie cum arata Iisus sau "fecioara" Maria (nici nu se stie sigur daca au existat) dar va inchinati in fata imaginilor lor ipotetice.
Puteti sa puneti si imagini cu Harap-Alb si sa ziceti ca e Iisus.

Stupid people...

Sa-mi explice si mie cineva logica de a te inchina in fata unei imagini care nici macar nu e a celui la care te inchini.

#32
9a3ef6097

9a3ef6097

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 22.09.2008

View Postmarian13, on Oct 18 2008, 21:24, said:

Regula nr. 2
Nu-i jigniți pe cei care nu vă împartășesc ideile. Creștinii nu sunt proști, retardați, etc, la fel cum nici ateii nu sunt. Bineînteles că există persoane din ambele tabere care au probleme cu IQ-ul, așa cum există persoane din cele două tabere inteligente, binecrescute, cu care puteți purta un dialog plăcut și fructuos. Jignirile de orice fel și din orice parte sunt pedepsite, la fel și răspunsul la jignire cu altă jignire.

b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament
civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.
E in engleza, nu se prinde nimeni  ;)
Ai buton de report, da-i drumul, depune plangere.
Chiar nu am nevoie de lup moralist.

Mi se pare o dovada de prostie sa te inchini in fata unei imagini ipotetice.
Daca nu stii cum arata, nu-l picta, nu e logic?
Daca totusi il pictezi, nu te inchina in fata imaginii....

#33
Securistu

Securistu

    Masca din spatele chipului.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 23.03.2008

View Postdata, on Oct 18 2008, 14:36, said:

si pe ce se bazeaza parerea ta? ai facut tu un recensamant care il contrazice pe cel oficial?
În România, toată lumea se declară credincioasă, cu excepția unei minorități de 8.500 de persoane (0,03%) care s-a declarat atei la ultimul recensământ. Dacă la noi, procentul celor care nu se asociază cu nicio religie abia dacă ajunge la 0,1%, în alte țări, ei sunt majoritatea: de exemplu, în Estonia, 68% sau în Cehia 60%.

Dintre cei mai mult de 99,9% din români care aparțin unei religii, 23% se laudă că ar merge săptămânal la biserică. Dar ce se întâmplă cu restul? Cred ei oare într-adevăr în Dumnezeu?


sursa

Eu l-am recesamant am fost trecut crestin...

Edited by Securistu, 18 October 2008 - 21:58.


#34
andi_

andi_

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 225
  • Înscris: 03.08.2008
eu cred ca nu trebuie sa apartii de o religie ca sa crezi in Dumnezeu(chiar nu ma atrage mersul la biserica si datul de bani la popa) ...iar in ceea ce priveste icoanele parerile sunt impartite....unii zic ca noi le incarcam cu energie spirituala...iar apoi acea energie ne ajuta in momente dificile...alti zic ca icoanele ar face minuni....eu tind sa cred ca prima versiune este cea adevarata.....iar in ceea ce priveste existenta icoanelor in scoli...eu nu sunt de acord....elevii invata in scoli sau in biserici si manastiri? pai asa...hai sa pictam toti peretii interiori si exteriori ca si peretii bisericilor.....daca tot suntem asa credinciosi nu?

#35
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005
marian13, nu mai posta aici pasaje din regulament. DAca ai ceva de zis fa-o pe abuzuri. In caz contrar, iei suspend.

#36
Gabi73C

Gabi73C

    atrophied member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,164
  • Înscris: 11.11.2007

View Post9a3ef6097, on Oct 18 2008, 21:41, said:

Mi se pare o dovada de prostie sa te inchini in fata unei imagini ipotetice.
Daca nu stii cum arata, nu-l picta, nu e logic?
Daca totusi il pictezi, nu te inchina in fata imaginii....
Nu-i nicio prostie. Pentru majoritatea oamenilor care o fac, credinta e un lucru mult mai simplu decat masturabarea asta cu pretentie de gandire docta pe care si-o expun unii pe forumuri. Ei pur si simplu CRED si in simplitatea lor (NU in prostia lor) au nevoie de o reprezentare "palpabila" a conceptului caruia se inchina. Asa au aparut icoanele.
Ma rog, discutia e veche, are peste un mileniu...:)

Dar faptul ca tu (sau eu, daca n-as fi ateu) te-ai putea conecta cu Dumnezeu fara sa ai nevoie de interfata pictata pe lemn sau sticla, nu inseamna ca cei care au nevoie de asta sunt niste prosti. Da, e multa simbolistica in religie, dar daca asta pe ei ii ajuta sa fie mai aproape de Dumnezeul lor, ma indoiesc ca pe ei ii face prosti si pe noi destepti.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate