Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor
 Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs
 Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?
 Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?
 

SFAT GEANTA FOTO PENTRU DRUMETII MONTANE (NU RUCSAC)

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#1
raldox

raldox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,902
  • Înscris: 04.05.2007
Vreau sa achizitionez o geanta foto care sa-mi permita sa duc in spate un rucsac clasic. Cunosc mai bine linia de produse Lowepro si variantele mixte de rucsac nu-mi sunt potrivite din 2 motive: 1. prea putin spatiu pentru uz general 2. acces dificil la echipament foto.

Am pentru oras un Slingshot 200AW, insa la munte de exemplu imi trebuie spatele liber pentru a cara altceva.

Echipament foto: body, flash, minim 3 obiective cu parasolare (macro, ultra-wide, tele; fara obiectiv de kit, doar eventual micutul 50 mm f/1.8).
M-am uitat in special pe modele de borsete foto. Ideala mi s-a parut Off Road, insa nu se mai produce si nu se mai gaseste in Romania; Off Trail 2 ar fi urmatoarea optiune, avind detasabile tocurile pentru obiective, insa nici asta n-o mai gasesc pe vreun stoc pentru probe. Cica sunt inlocuite de seria Inverse, cu spatiu neadaptabil (fara tocuri detasabile) ceea ce o face mai putin versatila - daca am chef sa ies doar cu macro atasat, ma car cu ditamai borseta pe 3/4 goala?

Astept citeva sugestii, in special de la proprietari, inclusiv privind modele de la alti producatori (Tamrac, Kata, etc) - desi doar la Kata am vazut citeva borsete.

Multumesc anticipat.

Edited by raldox, 29 August 2008 - 10:44.


#2
nrlarry

nrlarry

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 25.01.2007

View Postraldox, on Aug 29 2008, 11:43, said:

[...]Echipament foto: body, flash, minim 3 obiective cu parasolare (macro, ultra-wide, tele; fara obiectiv de kit, doar eventual micutul 50 mm f/1.8).
M-am uitat in special pe modele de borsete foto. Ideala mi s-a parut Off Road, insa nu se mai produce si nu se mai gaseste in Romania; [...]Astept citeva sugestii, in special de la proprietari[...]
Eu am Nova 2 AW si un rucsac de munte de 75 L. Am fost cu ele la munte. In cazul in care vreau sa fiu "compact", geanta foto intra foarte bine in rucsac. Astfel, in tren, cand sunt neinsotit, ma pot duce linistit la WC fara sa-mi fac griji ca atenteaza cineva la aparatul foto! Dezavantajul este ca devine foarte greu rucsacul in sine...

In varianta de poteca, geanta foto poate fi pusa normal pe umar/dupa gat si ai acces relativ facil la aparatura (capacul se inchide cu fermoar si catarama sau doar cu catarama, caz in care accesul este mai facil).

Au mai fost discutii pe tema blitului la munte, eu nu-l mai includ in lista (pentru poze la cabana este arhisuficient cel on-board), in locul sau poate fi pus un al treilea obiectiv mai mic (50-ul dupa cum ai amintit) si tot mai ramane spatiu! Eu am doua obiective de zi cu zi: 17-50 f/2.8 si 50-200 f/4-5.6 (care e mai mic :) ) (ramane chiar si un pic de loc deasupra celui din urma obiectiv), impreuna cu blitul si baterii, filtre, pensula si alte maruntisuri ce incap perfect in aceasta geanta.

Pentru eventuale obiective suplimentare, poti cumpara toc potrivit pentru fiecare din ele si sa-l pui intr-unul din buzunarele laterale ale rucsacului. Nu cred ca te opresti pe undeva pe traseu sa faci poze, sa ai nevoie de un alt obiectiv si sa stai cu rucsacul in spate! Mai exista si posibilitatea atasarii tocului de centura rucsacului, daca tii mortis la ergonomie cu rucsac in spinare, eventual agatarea acestuia de cureaua de la pantaloni.

Pentru o zi de traseu cu rucsacul in spate, mie mi-ar placea sa am un toc de piele la aparat si obiectiv, la fel cum exista pe vremuri la cele clasice pe film, eventual croit dupa chipul si asemanarea obiectivului 17-50... :)

O alta necesitate (pentru mine) este un trepied ultrausor cu inaltimea de ~50 cm... Deocamdata studiez problema transformarii unuia de 2 bani 1/2 intr-unul stabil si extrem de usor (cel mare care-l am acum... este muuult prea greu pentru drumetii pe munte, iar cel mic... mult prea mic!).

Keep :photo:!

#3
raldox

raldox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,902
  • Înscris: 04.05.2007
Multumesc mult pentru sfat. Sper sa mai scrie si cei care au borseta foto pentru a-mi da seama daca merita au ba. Evident ca daca gaseam pe stoc ma duceam si probam pentru lamurire. Asa, cum nu e mare graba (nu cred ca mai plec inainte de octombrie), sper sa invat cite ceva din experienta altora.

Chestia cu trepiedul ma irita si pe mine. Am un 055XPROB si "tari mi di grieu". Pe de alta parte este clar avantajul unui trepied solid in conditiile unui teren accidentat si cu vint puternic.

#4
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
eu ma gindesc mai degraba la un toc prins pe piept, care sa cuprinda aparatul si un obiectiv mediu.
la indemina, repede si usor de scos "la bataie".
restul librariei l-as tine in rucsac, intr-o geanta dedicata.
si, in loc de trepied , ma gindesc din ce in ce mai mult la un monopied.

acum... cam care sa fie tocul cu pricina?

#5
nrlarry

nrlarry

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 25.01.2007

View PostTaxon, on Sep 1 2008, 14:12, said:

eu ma gindesc mai degraba la un toc prins pe piept, care sa cuprinda aparatul si un obiectiv mediu.
la indemina, repede si usor de scos "la bataie".[...]acum... cam care sa fie tocul cu pricina?
Amu... si io am simtit nevoia unui toc! Ca ieri am plecat de acasa cu aparatul de umar si o gentuta pentru acte&stuff si ma gandeam cam ce toc as gasi sa intre aparatul cu obiectivul si nimic mai mult. Acumulatorul tine foarte bine, cardul asemenea, poate doar minicititorul sa mai intre in toc. Pentru o zi.

Cine are ceva asemanator (un corp obisnuit de DSLR cu obiectiv normal spre tele luminos) si un toc in care sa intre perfect cele spuse, asteptam indicatii!

Keep :photo:!

#6
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
da, dar tocul ala musai sa aiba si chinga de trecut pe sub umeri, ca sa stea pe piept, nu sa se legene la fiecare pas :)

#7
nrlarry

nrlarry

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 25.01.2007

View PostTaxon, on Sep 1 2008, 15:14, said:

da, dar tocul ala musai sa aiba si chinga de trecut pe sub umeri, ca sa stea pe piept, nu sa se legene la fiecare pas :)
Pai... devine suport de servit masa daca-l tii asa! Nu? Mie mi s-ar parea incomod sa trec breteaua astfel (cel putin asa cum imi imaginez eu ca ai facut referire). Si... intr-adevar sa ti se balangane pe burta in ritmul pasului... este si mai incomod!

Asa ceva are cineva? Ma gandesc ca poate este prea mic (Topload Zoom Mini black).
Dar asa?
Asta cred ca este un pic prea adanc/mare (Cirrus TLZ 25 Black).
Fac referire la urmatorul echipament: K10D+17-50/2.8.

Keep :photo:!

#8
loft

loft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 21.08.2005
Rascolind magazine online am gasit harnasamentul asta. Pare interesant. Ma intreb cum sta pe corp. Daca are cineva drum pe la magazin, il rog sa ii faca o proba si sa ne impartaseasca impresiile.
Lumina buna!

#9
raldox

raldox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,902
  • Înscris: 04.05.2007
Review user Inverse 200AW

Edited by raldox, 14 November 2008 - 23:30.


#10
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
e o idee si asta, dar parca e nitel cam inghesuiala pe acolo.
si ma refer mai ales la saracul aparat ...

amicii mei umbla cu centuri. unul are http://www.f64studio...id=321&pid=3785, celalalt cu o varianta slim pe care nu o gasesc acum, la repezeala.
nici unul dintre ei nu imi pare extrem de incintat de confortul oferit, atit la transport, cit si la utilizare.

eu ma gindesc din ce in ce mai mult la asta: http://www.f64studio...id=427&pid=6672, cu harnasamentul de mai sus pentru fixare pe piept. poate mi-o aduce mos craciun, mai stii?

un al doilea obiectiv ar sta prins la curea, intr-un pouch dedicat, restul marafeturilor in rucsac, dupa cum spuneam.

voi? alte idei?

#11
DSops

DSops

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 10.05.2007
Orice geanta civilizata are pe spate canal pentru centura. Se poate introduce pe acolo orice curea, cu scopul principal anti-balanganeala. La orice geanta civilizata cureaua de umar este detasabila si orice rucsac civilizat are pe curelele de spate inele pentru prins bagaje frontale. Se detaseaza cureaua de umar si se conecteaza la rucsac. Curele si elemente de conectare se gasesc la unele magazine de sport sau la praktiker. Experienta mea spune ca se poate folosi aceeasi geanta, daca nu este exagerat de mare, atat in oras cat si la rucsac. Am sa fac maine niste poze cu solutia care merge la mine. Un singur dezavantaj: o geanta prea dolofana reduce din vizibilitatea inainte, de aceea am mers pe inghesuiala din Inverse 200AW, care este mai supla.

#12
raldox

raldox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,902
  • Înscris: 04.05.2007
Dintre borsetele Lowepro, asa cum am zis in postul initial, cele care aveau tocurile laterale detasabile nu se mai gasesc. Am mai vazut Off Trail 1, care este mult prea mica, buna pentru seria 300-400D de la Canon cu obiective modeste (si Inverse 100 pare mica). Off Trail 2 si Off Road nu se mai importa, procesul de fabricatie fiind aproape sau deja sfirsit - inlocuite de Inverse 100 si 200. Nici Specialist 85AW nu se mai gaseste - probabil cel mai mare si greu model.

Kata fac si ei vreo 2 borsete (W92 si W94), insa imi par mici si prost compartimentate.

Slingshot sunt bune pentru oras, singura mea problema cu ele este imposibilitatea atasarii unui trepied, derivata insa din designul usurintei cu care o intorci in fata si accesezi body-ul.

Sunt deci inca in cautari, orice experienta este binevenita. Deocamdata tind si eu sa cred ca un toc frontal si un rucsac mare cu trepied atasat central, eventual rucsac cu compartimente separate foto/general este solutia. Dar pentru arsenal limitat, parca mi-ar suride o borseta; prea mare este insa clar ca devine incomoda, cu tot cu cureaua de umar.

Ar mai fi ceva gen ThinkTank 360, nu credeti?

#13
rumburrak

rumburrak

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 02.11.2005
http://www.foto-vide...ail.php?id=1595
Eu asta l-am luat pt ture de o zi. Ai loc de body cu ob. pe el, inca 2 obiective etc. in aprtea de jos. Sus intra lejer o pelerina de ploaie, potolul pe o zi, briceag, si alte maruntisuri. Ai buzunar lateral in care poti sa pui sticla de apa, iar trepiedul se poate prinde cu chinga de fundul rucsacului. Mai timp de mers la munte sa-ti faci  :D , eu unul n-am prea reusit inca.

#14
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
cred ca esti usor off-topic, noi nu cautam un rucsac, ci o solutie complementara unui rucsac de munte.
daca il ai pe ala in spate, plin, rucsacul tau unde il mai pui?

#15
rumburrak

rumburrak

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 02.11.2005

Quote

Vreau sa achizitionez o geanta foto care sa-mi permita sa duc in spate un rucsac clasic.
.
Scuze acum am observat ca se cauta o geanta foto. Mie sincer nu i-mi prea pare utila, decat daca faci o tura de cel putin o saptamina fara sa stai la cabana, sau o tura de genul seara pui cort dimineata strangi cort si pleci mai departe. Eu de exemplu am un rucsac ATTA Denali de 75 L si ma descurc cu el, in sensul ca sac de dormit intra jos, pe el prind cortul tot jos, aparatul si obiectivele in partea de sus printre haine, si mancare  :D, trepiedulsi rucsacul TAMRAC, se prind pe rucsac, dar sincer ma cam rupe, n-as trage cu el in spate in fiecare zi, o saptamina.

#16
DSops

DSops

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 10.05.2007
Asa cum am promis, revin cu imagini la solutia pe care am adoptat-o eu si care este confortabila si sigura la drum lung, cu doua mici inconveniente: limiteaza vizibilitatea spre aproape la mers inainte, se simte pe grohotis, mai ales noaptea, incomodeaza la catarare cand esti nevoit sa stai aproape de stanca. Avantajele sunt si ele: nu se adauga la greutate, deoarece greutatea se repartizeaza pe curele, se simte la fel ca si cum ar fi in rucsac, la mers cu aparatul la gat, aparatul se sprijina pe geanta si nu trage gatul in jos. Sunt doi conectori prinsi definitiv pe curelele rucsacului, doua curele scurte de la rucsac la geanta si o curea de talie, care trece prin borseta. Scuze pentru incadrare si focus, dar e greu sa te pozezi singur, doar pisica m-a mai ajutat...

Attached Files



#17
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
pare destul de ok.
cred insa ca incomodeaza si in cazul cind trebuie sa ridici piciorul mai sus, de ex pentru a urca pe un bolovan. la asta ma gindeam cind mi-am zis ca un toc prins pe piept ar fi mai potrivit, desi in cazul tocului realizez de-abia acum ca vizibilitatea " la virful piciorului" ar fi si mai limitata.

apoi, in caz de cocot serios, zau ca as da-o jos de pe burta/piept, mai bine sa stea ea in rucsac decit eu latit pe jos :)

#18
edri

edri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,691
  • Înscris: 26.02.2008
eu folosesc la munte o geanta tamrac velocity 6 purtata in fata. velocity 6 are dimensiuni acceptabile incat purtata in fata sa nu incomodeze la usoare catarari in zone stancoase, sau la balauritul in afara potecilor. intra un k100d super cu 18-55 plus 50-200le si inca ceva accesorii, un teleconvertor, baterii de rezerva, carduri, etc. . in ultima vreme nu mai vreau sa folosesc obiectivele alea doua de kit, cred ca am citit prea multe pe forumuri :) asa ca mai am in rucsac un toc pentru obiective matin cel mai mare care l-am gasit la f64. acolo intra bine un sigma 10-20, un 100/3.5 macro si o multime de alte lucruri ca holder filtre tip P, ceva de curatat obiective si nu mai stiu ce am tot pus pana s-a umplut :) forma si dimensiunile gentii velocity 6 imi permit ca in caz de ploaie sa o pun repede in rucsac, din pacate nu are husa de ploaie inclusa. pe lateral se mai pot atasa doua tocuri de obiectiv de la tamrac, dar in nici unul nu intra bine sigma 10-20 din cauza parasolarului. cu ambele tocuri atasate parca incepe sa incomodeze la mers uneori, cu un singur toc atasat e ok, dar fiind mai lata geanta nu mai intra asa rapid in rucsac in situatiile critice cand nu port geanta in fata. acum incep sa ma gandesc la velocity7, dar aia e deja grea numa geanta goala :) si oricum echipamentul foto fara genti depaseste in greutate echipamentul de campare. si velocity 7 din ce vad in poze pe net pare deja prea mare ca sa nu incomodeze purtata in fata.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate