Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cuptor cu microunde
Last Updated: Jan 06 2009 16:27, Started by
XAN
, Jun 17 2008 18:54
·
0
#19
Posted 29 June 2008 - 10:24
Iti recomandam samsungul pentru ca incalzeste mancarea uniform.
Nu vei gati la microunde. Grilul este bun sa fie acolo, merge la dezghetare. Parerea mea, dupa o utilizare a unui cuptor de 5 ani, nu samsung. Eu l-am luat pentru copil, ca nu ma riscam sa folosesca aragazul atunci cand era singur acasa .Era totusi in clasa a 4 a . |
#20
Posted 29 June 2008 - 11:15
hmm, copii nu am, biberoane nu sterilizez, popcorn nu imi place, deci, eu sunt interesat doar de incalzirea mancarii ca sa nu spal toata ziua cratiti si craticioare . Si macar aceasta operatiune vreau sa stiu ca o face onorabil .
|
#21
Posted 29 June 2008 - 13:53
;)) decat sa traiesc ultrasanatos, respectand toate regulile de alimentatie si sa dea o masina peste mine pe trecerea de pieton, mai bine sa ma bucur (fara excese, ce-i drept) de viata! de cativa ani folosesc des cuptorul cu microunde si nu am nimic!
|
#22
Posted 30 June 2008 - 11:53
XAN, on Jun 29 2008, 09:28, said: hmm, oi fi eu mai imbecil nu-i problema, dar am auzit la prea multi ca diverse mancaruri se incalzesc cu temperaturi diferite in ele, adica cartofii frig carnea rece etc. Zici ca nu stiu aia sa incalzeasca, ok, spune-mi si mie cum se face, sa vad ce logica are ce spui, ca la magazin nu cred ca pot merge cu farfuria de ciorba sa probez . pai nu tu esti imbecil, ci aia care zic ca se incalzeste aiurea mincarea. daca iei ca exemplu aragazul, ce se intimpla cu mincarea daca o incalzesti la foc maxim un minut sau la foc incet si mai amestecind din cind in cind 3 minute? poti sa obtii mincare incalzita ca lumea sau mincare arsa la fund si rece deasupra, in fiecare caz aragazul fiind evil sau nu :D prostiile alea cu afectarea formei apei sint doar niste aberatii. probabil ca multi s-au uitat la "documentarul" ala cu apa si si-au adincit inca o daraba nivelul de ignoranta mie microundele mi-au schimbat viata, imi pare rau ca nu mi-am luat mai demult :D inainte aveam o repulsie pentru mincarea gatita tocmai din cauza cratitelor pirlite si a complicatiilor generate de incalzirea pe aragaz |
#23
Posted 02 July 2008 - 01:10
sorin61, on Jun 25 2008, 20:37, said: ..Semintele udate cu apa de la robinet au incoltit, cele cu apa de la microunde nu.. Ar trebui facut experimentele astea pe mai multe ghivece, nu pe 2. Poate intr-unul nu au fost semintele bune... Cred ca e doar un mit... XAN, on Jun 29 2008, 09:28, said: dar am auzit la prea multi ca diverse mancaruri se incalzesc cu temperaturi diferite in ele, adica cartofii frig carnea rece etc. Si la cuptorul cu gaz daca pui carne si cartofi, acestia din urma se vor incalzi mai tare. Apoi, distributia radiatiei in cuptor nu este uniforma. Cuptorul este practic ca o incinta cu oglinzi in care bagi o lanterna. Lumina va suferi reflexii multiple, dar in functie de unghiul de luminarea a lanternei si pozitia acesteia, vei reusi sa obtii o i luminare mai mult sau mai putin uniforma. Mai opresti si mai amesteci din cand in cand. Eu la celpe care il folosesc, la decongelare, la jumatatea timpului se opreste si imi spune sa intorc carnea pe partea cealalta. Asta desi platoul pe care pun farfuria se roteste. Intr-adevar cele de inox sunt elegante dar trebuie sa stai mereu sa le stergi ca raman amprente. |
#24
Posted 03 July 2008 - 21:50
@ tuturor...
am vreo 4 bucati, acasa, la casa parintilor, la tara, la socri, ba mai mult... marturisesc ca le folosim la decongelat si incalzit, nu prea gatim propriu-zis in ele... pe primul l-am avut in 1992 un samsung care fonctioneaza perfect si azi... am platit pe el o avere la copos la ana electronic cu privire la radioactivitate cum i-am auzit pe multi: sunt exact la fel de periculoase ca toate electrocasnicele infipte in priza! aici sunt baieti care inca stiu bine fizica, nu se compara cu mine care am uitat mult deoarece nu am mai buchisit deloc... electrotehnica nu e radioactiva... sa comenteaza ca aceste cuptoare nu prea se comporta la fel... dupa cum ziceam: eu am 4 bucati in locatii diferite... niciunul nu se comporta ca altul... in ele sunt niste transformatoare de diverse capacitati si cu diverse puteri, iar lampile sunt destul de cunoscute... ba, nelule 97 sau alti baieti care n-au uitat fizica, explicati ma, va rog, cursiv... |
#25
Posted 04 July 2008 - 06:18
nu incercati sa aprindeti carbunii pentru narghilea la microunde!!!
|
#26
Posted 04 July 2008 - 06:57
#27
Posted 04 July 2008 - 07:00
Blackhawk, on Jul 4 2008, 02:57, said: Ce idee buna, si eu care ma chinuiam atata la aragaz :D Ce s-a intamplat? in primul rand iti sparg vasul! vas care l-am folosit pentru incalzit la microunde a crapat la carbuni! apoi cand incep sa se aprinda fac scantei... ca sa nu mai vorbim de fum!!! si pute ca dracu'.... dar a meritat efortul pentru o combinatie de mar cu scortisoara!!! e bine sa pui si ceva alcool in vasul cu apa al "instalatiei". |
#28
Posted 05 July 2008 - 12:43
Ia-ti un ciocan de lipit de-ala portabil cu gaz. Aprinde de nu se vede, bun si la gratar, si la narghilea, si la multe alte chestii. In ultima instanta, chiar si la lipit.
|
|
#29
Posted 05 July 2008 - 15:45
eu zic sa bagati capu in cuptor cu narghileaua in gura, macar veti fi ontopic :coolspeak:
|
#30
Posted 06 July 2008 - 01:26
gogoroiu, on Jul 3 2008, 21:50, said: ba, nelule 97 sau alti baieti care n-au uitat fizica, explicati ma, va rog, cursiv... Incerc sa reformulez: Treaba cu "Se incalzeste practic apa din alimente" sta in felul urmator: Cuptorul are un magnetron care genereaza radiatie cu frecventa 2450MHz (standard). La aceasta frecventa, energia este absorbita in special de APA. Alte substante vor absorbi o cantitate mai mica de energie. Explicatia cu "lanterna": Poate am omis sa spun ca magnetronul, practic generatorul de microunde, produce un fascicul de radiatie, asa cum o lanterna produce lumina. Acest fascicul de radiatie se reflecta pe peretii interni ai cuptorului si ajung astfel in tot spatiul interior. Astfel, vom avea zone mai bine radiate si zone mai putin radiate. Scuze pentru ambiguitate, pentru neclaritati pot raspunde la intrebari sau reformula. |
#31
Posted 06 July 2008 - 09:16
Problema e simpla. CM incalzeste alimentele prin vibrarea moleculelor de apa din ele. Cu cat sunt mai umede, cu atat strategia e mai eficienta, de exemplu, o ceasca cu apa o fierbi in sub 1 minut.
Now, stiind asta solutia e simpla, cu cat e mai uscat alimentul de incalzit cu atat trebuie pusa puterea mai mica si durata de incalzire mai mare. De ex: incalzesti o bucata de friptura ii dai 2 min la 40% putere si va fi incalzita frumos pe toate partile si la mijloc. Incalzesti un pic de piure mai moale, ii dai fara frica la 80-100% 30-40 sec si e gata. Ar trebui sa se cheme microwaving for dummies :) |
#32
Posted 06 July 2008 - 09:52
daca actioneaza, teoretic, asupra produselor ce contin apa, atunci de ce frige farfuria mai tare ca mancarea ? ceramica aia nu contine apa...
Edited by XAN, 06 July 2008 - 09:52. |
#33
Posted 06 July 2008 - 10:16
Aia e o alta problema in sine. Materialul absoarbe energia radiata (de exemplu daca contine plumb, se intampla la ceramica) si se incinge.
|
|
#34
Posted 23 July 2008 - 15:55
Probabil nu sunt cea mai în măsură să te sfătuiesc de care să îți iei, însă pot să te sfătuiesc de care să nu îți iei. Galanz.
Chestia cu apa care îți sare în față nu e chiar așa cum vă imaginați, dar fenomenul există la lichide în general și se numește fierbere întârziată. În majoritatea manualelor de utilizare de la cuptoarele cu microunde (dacă nu în toate) scrie despre asta. Eu nu îl găsesc atât de util pe cât speram să fie înainte să îl achiziționez, îl folosesc aproape exclusiv la încălzitul mâncării, nu pot să spun că am gătit ceva în el vreodată deși îl am de aproape doi ani. Și la floricele e util. :D |
#35
Posted 23 July 2008 - 19:33
:)) cata teorie pe marginea unui aparat care, pana la urma, e la fel ca toate celelalte! eu il am de 5 ani pe al meu, un zanussi, si sunt foarte multumita de el. copilul isi incalzeste singur mancarea, de cand era la gradinita, iar cei mari isi incalzesc inclusiv cafelutza in el. si uite ca inca traim! :P si traim bine! :)) aaaaa....si mai am si unul de rezerva, nou-nout, in cutie, primit in dar (il voi folisi fara retineri in caz ca acesta, vechi, se va strica la un moment dat)! oameni buni, lumea se misca si odata cu ea trebuie sa invatam sa ne miscam si noi! e drept ca oala de lut a bunicii e super buna, am si din aia, dar nu stai mereu sa incalzesti sarmalele la cuptorul din ograda, nu?
|
#36
Posted 23 August 2008 - 10:25
bueey,am si eu o intrebare...ma tot bate mama la cap dak poate sa faca placinta la cuptoru cu microunde k ni s a stricat aragazu :)))
poate imi raspunde cnv repede k mi s a facut o pofta de placinta ... =p~ |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users