Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
totul despre cafea
Last Updated: Jan 03 2018 10:04, Started by
Fane
, Apr 11 2008 16:03
·
0
#19
Posted 14 April 2008 - 12:10
gecs, on Apr 14 2008, 13:07, said: Cardamom (pulbere) de la Fuchs am gasit acum cateva luni in Carrefour Militari. Am pus si o poza ca sa stii dupa ce sa te uiti. LE : cea pe care am baut-o pe vremuri era ambalata cu tot cu cardamon/cardamom, de-asta intreb :) Edited by Moaca, 14 April 2008 - 12:13. |
#20
Posted 14 April 2008 - 13:05
Se gaseste si pe la magazinele de cafea varsata. Daca patronul e arab sau turc, si de multe ori e. Parca se pune intre 5 si 10 grame la suta de grame, depinde de gust. Dar nu mai stiu exact, n-am mai luat de mult. Sau era intre 2 si 5 grame? Incearca si tu, si te ghidezi dupa miros. Oricum, daca gasesti la magazin de cafea, stie omul cita sa iti puna.
La un moment dat se gasea si cafea ambalata cu hel, Sultan se numea. Asta o fi aia de la Alka, e foarte posibil. Reteta obisnuita de cafea pe care o consum acasa, de regula o data pe saptamina (ca in rest n-am pofta, sau beau la serviciu) este cafea cu Kahlua, lapte, scortisoara si frisca. Si zahar, normal. Laptele e cam jumate din ceasca, sau chiar nitel mai mult, restul e cafea si ceva Kahlua, scortisoara o amestec cu zaharul (cit se amesteca), frisca vine deasupra. O beau in cana mare. Alteori beau doar Kahlua cu lapte, da asta nu intra la cafea, ci la cocktailuri (cu aroma de cafea) :D Mai fac frappe. Tot dulce. Pun in shaker ness si nesquick, cam jumi-juma, gheata, apa, zahar, eventual scortisoara sau vanilie si agit. Torn in pahar de frappe (foarte inalt si incapator, cred ca are intre 300 si 400 ml), pun inghetata, lapte rece (macar cit cafea, de regula mai mult), frisca din plin, eventual sirop de ciocolata. Alteori am pofta de cafeluta la ibric. Am un ibric de tabla din aia aramie, luat de la tigani, exact ibric de cafea, inalt si ingust, si imi fac o cescuta clasica, cu 2 de cafea si 2 de zahar, cafea normala sau cu hel, si o beau cu zatul in suspensie. Din oras prefer French Vanilla de la Snack Attack sau Mint Latte de la Starbucks. De la automate nu prea consum. |
#21
Posted 14 April 2008 - 13:11
Moaca, on Apr 14 2008, 12:10, said: sar'mana, da' daca tot mi-ai dat un deget, iti iau toata mana :) - ai idee cam cat se pune in cafea ? sau nu e o chestie consacrata, gasesc eu proportia optima prin incercari succesive ? LE : cea pe care am baut-o pe vremuri era ambalata cu tot cu cardamon/cardamom, de-asta intreb :) http://www.uni-graz....l/Elet_car.html http://www.apinchof....rdamom1051.html |
#22
Posted 14 April 2008 - 13:12
Cea mai buna cafea dupa mine e arabia la esspresor si cea mai buna pe care o beau,este la benzinariia aia cu alb verde si albastru ca sa nu dau numele
|
#24
Posted 14 April 2008 - 22:03
gecs, am sa caut si eu cardamon, sa vad daca-mi place :)
dar eu sunt mai...dusa asa...si am o intrebare intrebatoare :) daca fac cafeaua la expresor pun in cupa cardamon-ul impreuna cu cafeaua sau presar dupa ce iese cafeau direct in cana? :) pliz nu radeti A si kahlua ce-i? :) multumesc anticipat pentru raspunsuri |
#25
Posted 14 April 2008 - 22:28
saragosa69, on Apr 14 2008, 22:03, said: gecs, am sa caut si eu cardamon, sa vad daca-mi place :) dar eu sunt mai...dusa asa...si am o intrebare intrebatoare :) daca fac cafeaua la expresor pun in cupa cardamon-ul impreuna cu cafeaua sau presar dupa ce iese cafeau direct in cana? :) pliz nu radeti A si kahlua ce-i? :) multumesc anticipat pentru raspunsuri Am cautat pe net si am gasit Kahlua ca ar fi un liqeur mexican de cafea - adica un soi de "ton-sur-ton" si cu ocazia asta mi-am adus aminte de o vorba veeeche (de la Caragiale citire, parca...): "Si ce mare lucru un Marghiloman - un Schwartz cu putin rom" - romul si cognac-ul merg excelent cu cafeaua ;) |
#26
Posted 15 April 2008 - 12:48
Kahlua e foarte bun si de sine statator, eventual cu gheata! E lichiorul meu preferat. Dupa cum ziceam, e bun si cu lapte rece. Alte lichioruri de cafea nu imi plac deloc. Mai putin Sheridan's, care e altceva (si oricum n-am incercat nicioodata sa torn numai din jumatatea neagra sa vad cum e :D )
|
#27
Posted 15 April 2008 - 15:22
abancor, on Apr 15 2008, 12:48, said: Kahlua e foarte bun si de sine statator, eventual cu gheata! E lichiorul meu preferat. Dupa cum ziceam, e bun si cu lapte rece. Alte lichioruri de cafea nu imi plac deloc. Mai putin Sheridan's, care e altceva (si oricum n-am incercat nicioodata sa torn numai din jumatatea neagra sa vad cum e :D ) Edited by gecs, 15 April 2008 - 15:23. |
#28
Posted 15 April 2008 - 15:25
oricum, combinatia e beton. si aspectul face toti banii.
|
|
#29
Posted 15 April 2008 - 15:33
Eu de cativa ani nu mai pot bea cafea cu zahar sau frisca - mi se pare ca indulcita, cafeaua isi pierde tot chichirezul.
Si cea mai buna cafea pe care am baut-o vreodata a fost acum ani buni, in Piata Ovidiu din Constanta, facuta la nisip intr-un ibric dintr-ala de arama, de un turc (sau tatar) batran. |
#30
Posted 15 April 2008 - 23:46
gecs, iti multumesc pentru raspunsul promt si profesional :)
|
#31
Posted 16 April 2008 - 18:02
Moaca, on Apr 15 2008, 15:33, said: Eu de cativa ani nu mai pot bea cafea cu zahar sau frisca - mi se pare ca indulcita, cafeaua isi pierde tot chichirezul. Si cea mai buna cafea pe care am baut-o vreodata a fost acum ani buni, in Piata Ovidiu din Constanta, facuta la nisip intr-un ibric dintr-ala de arama, de un turc (sau tatar) batran. Chiar, mai exista in RO locuri unde poti servi o cafea "la nisip"? |
#32
Posted 16 April 2008 - 21:35
ultima data am baut in ro(bucuresti) cafea la nisip la un restaurant arabesc, parca Sahara se numea...pe linia autobuzului 104 (de la unirii spre izvor pe p dreapta) dar oare mai este? :)
si stiu ca pe litoral mai gaseai la terase |
#33
Posted 17 April 2008 - 13:42
Fane, on Apr 11 2008, 20:50, said: ... m-ai facut curios cu Rombouts, as vrea sa incerc de la ei Supremo d'Arabica. |
|
#34
Posted 17 April 2008 - 14:51
ce sa-i faci cu preturile de la noi....
in general cafelele care se lauda a fi 100% arabica sunt sortimente superioare. daca vreti sa invatati ceva despre soiurile de cafea cititi aici. si aici a_2_1.pdf 29.82K 120 downloads link interesant Edited by Fane, 17 April 2008 - 15:16. |
#35
Posted 04 September 2008 - 10:50
Aaparut de curand Lavazza fara cofeina, oare merge si la ibric?
|
#36
Posted 04 September 2008 - 11:06
NU BEAU CAFEA NICIODATA; MI s-a facut odata rau si de atunci ADIOS COFFEE! :death: aveti grija copii...multa sanatate :console:
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users