Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

TRECEM pe MAC

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#37
ecotech

ecotech

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,248
  • Înscris: 05.03.2006
Hm, trecem pe Mac. Mai bine zis, trecem pe MacOS, ca la hardware...sa imi fiu iertat, dar nu e decat un PC la suprapret intr-o carcasa eleganta :)

#38
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Important e ca oamenii au observat o crestere a productivitatii muncii de cand cu MAC-urile, nu vad cum ii puteti contrazice.

Pe cine intereseaza ce-i in spatele carcasei, cand aici e vorba de business.

Oricum, marile avantaje ale Apple intr-un mediu office sunt:

View PostCourage, on Aug 12 2008, 14:38, said:

2. programele merg "ca unse" pe Mac. E o senzatie ciudata, insa exista.
3. Exista o anumita grija pentru detalii.
Dar un admin de sistem nu poate intelege mai departe de performante software si hardware.

#39
Valentine

Valentine

    Un Mosotti mai serios.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,279
  • Înscris: 30.11.2003

View PostCourage, on Aug 12 2008, 04:38, said:

In mediile de lucru Office recomand folosirea Mac.
Oriunde am fost, am vazut o groaza de computere cu Windows, care abia se misca, cu N "joculete" instalate, antivirusi vechi de 2 ani, "screesavere+ smillies" etc

Aceste probleme NU exista pe mac, iar cand ai 20 -> 500 Computere de managerizat si "monitorizat", vei vedea cat de "limitati" sunt utilizatorii si cate probleme pot aparea. Nu mai vorbesc de drivere, update-uri & Co.
Totul depinde de cum folosesti computerul. Iti garantez ca un newbie va reusi sa ingreuneze in miscare si un MacOs si un Windows (poate mai repede un Windows). Daca stii ce faci, ce instalezi, ce programe iti trebuie si cum functioneaza sistemul tau de operare nu ai probleme.

Folosesc Windows, Ubuntu si MacOS si clar Windows e mai simplu de utilizat (vorbesc de XP, Vista deocamdata il privesc ca pe un Beta version mai avansat), si ai sanse mai mari sa rezolvi anumite probleme care apar pe parcurs decat la Ubuntu si/sau MacOS (de exemplu daca cumperi o placa de sunet externa, poti sa ai surpriza sa nu existe pur si simplu drivere pentru ea pe Ubuntu sau MacOs - la Ubuntu ai optiunea sa ti le scrii tu singur :D la MacOS esti pa!).

Am si eu Mac-uri la birou, si vreau sa zic ca se misca cel mai prost dintre toate calculatoarele (chiar si cele vechi de 4 ani din birou, P4 Northwood la 2.8 HT).

#40
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,673
  • Înscris: 26.11.2001
Uite cam ce se intampla in viata reala:

- Angajatul mai instaleaza in "screensaver" nou
- instaleaza prin browser si un toolbar "util"
- mai primeste si niste mailuri cu programe interesante
- instaleaza tot felul de joculete pentru fiul pe care il aduce la serviciu (de pe Yahoo)
- aduce niste fisiere Word cu "macro"
- mai pirateaza niste programe/jocuri
- etc
Uite asa ajunge sa aiba un systray de jumatate de ecran, cu tot felul de programe rezidente, iar computerul porneste in 5 minute.

Pe Mac, chiar daca doreste .. nu prea are cum sa intalneasca astfel de probleme.
Aici nu vorbim de cine stie ce utilizatori avansati !

Marea majoritate a utilizatorilor folosesc:
- MS office
- Browser
- client de mail (dar in general webmail)
- messenger
- music player
- arhivator
- antivirus (pe care il cred atotputernic)

Pe scurt, Mac te protejeaza contra prostiei (necunoasterii)

Da, pretul este mai mare, insa cred ca dpdv al productivitatii pe termen lung merita.

#41
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,796
  • Înscris: 13.01.2005

View PostCourage, on Aug 14 2008, 22:17, said:

Uite cam ce se intampla in viata reala:

- Angajatul mai instaleaza in "screensaver" nou
- instaleaza prin browser si un toolbar "util"
- mai primeste si niste mailuri cu programe interesante
- instaleaza tot felul de joculete pentru fiul pe care il aduce la serviciu (de pe Yahoo)
- aduce niste fisiere Word cu "macro"
- mai pirateaza niste programe/jocuri
- etc
Uite asa ajunge sa aiba un systray de jumatate de ecran, cu tot felul de programe rezidente, iar computerul porneste in 5 minute.
Unde scrie că angajatul trebuie să aibă drepturi de administrator local?

#42
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001
Inca o chestie. Asta cu "pretul mai mare" este o alta aberatie. La ultima achizitie s-au facut comparatii clare intre un sistem similar Dell si un Apple si diferentele au fost PREA MICI pentru a fi luate in calcul.

Nu discutam de "sisteme" facute de "specialisti" din piese de 2 lei, ci de sisteme BRAND care iti ofera in schimb liniste, garantie REALA de 3 sau 5 ani, service special (negociat) si o configuratie identica sau similara in timp. Unde am fost fortati sa luam Windows am luat Dell. In rest, Apple va fi ;)

PS: am "facut" si eu destule sisteme la viata mea dar cu timpul am observat clar diferenta intre un sistem brand si unul no name. E mare, e reala si exista. Indiferent de parerile preconcepute ale unora care nu au cumparat in viata lor un sistem brand, un mac sau o licenta de Windows macar. Ca fapt divers, un sistem brand super tare va fi intotdeauna mai ieftin decat orice incropeala facuta acasa. Si aici ma refer la ultima generatie de placi video, cpus...etc etc.

#43
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
Depinde de ce cauta fiecare.
Intr-adevar, o retea bine facuta pe Windows (cu un domain controller) bazata pe masini branded bune, cu niste politici foarte detaliate si foarte stricte pentru utilizatori (poti restrictiona/regla ORICE) isi face treaba! Atat in firme mici, cat si in corporatii multinationale. Si daca intr-adevar administratorul (sau administratorii) sunt foarte bine pusi la punct cu tot ce inseama un sistem de operare, cu Windows-ul si cu modelul/modelele de business, va sti sa obtina o solutie cat mai buna, stabila, rapida si securizata pentru o suma cat mai avantajoasa companiei. Si da, va sti sa configureze o mentenanta automata a sistemelor. Toate aceste etape ale implementarii pot dura LUNI de zile. Dar, dupa aceea, daca totul e ok, treaba merge singura.

Am detinut si folosit mai bine de un an un Mac pentru multe. Lucrez de 3 ani cu sisteme Unix (*BSD, Linux, SUN, etc.) si Mac-ul mi-a lasat o impresie foarte buna. Este un sistem calitativ intr-adevar. Dar, mai mult sistemul de operare. HW-ul intra in discutie cand vine vorba de compatibilitatea componentelor. Face treaba buna si rapida. Este o alegere buna oricum, dar cam scumpa. Ce-i drept, comoditatea costa. La fel si imaginea.

Depinde de ce vrea/are nevoie fiecare. Daca vor imagine si ceva cool, isi iau Mac-uri. In anumite domenii (tipografie, marketing, etc) isi fac treaba de minune si sunt suficiente. Pana la urma, pentru anumite segmente au fost facute.

Ideea e ca ambele sunt foarte bune. Iar ce vreau sa spun (@Monitox) este ca modul in care ai expus problema/problemele legata de Windows (probleme aparute intr-adevar din cauza lipsei unui administrator/firma contractata calificat si experimentat pentru a configura reteaua si masinile aferente cu precizie si atentie) au dus la prima impresie a unei "reclame" Apple. Una e entuziasmul, alta sunt parerile finale nu chiar integral corecte.

#44
realdexter

realdexter

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 05.12.2006
,,Folosesc Windows, Ubuntu si MacOS si clar Windows e mai simplu de utilizat (vorbesc de XP, Vista deocamdata il privesc ca pe un Beta version mai avansat), si ai sanse mai mari sa rezolvi anumite probleme care apar pe parcurs decat la Ubuntu si/sau MacOS (de exemplu daca cumperi o placa de sunet externa, poti sa ai surpriza sa nu existe pur si simplu drivere pentru ea pe Ubuntu sau MacOs - la Ubuntu ai optiunea sa ti le scrii tu singur  la MacOS esti pa!).

Am si eu Mac-uri la birou, si vreau sa zic ca se misca cel mai prost dintre toate calculatoarele (chiar si cele vechi de 4 ani din birou, P4 Northwood la 2.8 HT).
,,




Prietene, folosesti tu OS X cum foloseste bunica mea un Tablet PC cu touch screen. Sper ca in timpul care a trecut de la acel post al tau sa iti mai fi venit mintea la cap. Sper ca ai invatat ca minciuna este un lucru rau si ca bagatul in seama mintind si inventand lucruri pentru a parea priceput si interesant e o caracteristica a oamenilor fara  cunostinte, fara talent, fara inteligenta si fara ocupatie. Sper ca ti-ai gasit un loc de munca, sa nu mai trebuiasca sa inventezi birouri si locuri de munca  pe forumuri

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate