Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!
 Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor
 Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs
 Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?
 

Stropiri la pomii fructiferi

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
7137 replies to this topic

#6103
AlexD2

AlexD2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,584
  • Înscris: 10.01.2019
La pompele electrice trebuie sa fiti atenti ce duze folositi si cum va miscati pt ca avand presiune mare (asta se poate regla la cele cu buton de reglare), termina repede solutia.Cei care nu aveti experienta cu ele ar fi bine sa faceti cateva teste cu apa inainte de a da cu solutie.

#6104
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020

View Postgabiroa, on 30 decembrie 2022 - 20:39, said:

Pana la urma voi lua o pompa de-aia galbena cu lancea telescopica si cu atomizor. E vreo 500 de lei cu totul hai 525 cu transport. Oricum va fi un pas mare inainte fata de asta manuala pe care o am.
Gabi, este aceiasi Marie cu alta palarie, doar ca a mea e albastra. Poate o avea ceva mai bun inauntru... Eu nu am desfacut vermorelul sa vad cate motoare are, iar prospect nu am primit.
Cand am luat vermorelul, am cumparat si o lance telescopica de 3 m. Iti sugerez sa nu cumperi asa ceva. Acum un an am gasit in targ in Baicoi o lance telescopica de cca 1 m. Aia nu flambeaza, nu curge...
In plus, nu ai niciun atomizor acolo, difera doar ajutajele - ai cateva in pachetul de baza. Dintre acestea, o sa constati singur ca cel mai bun este cel de cupru, care-i singurul care-ti face o ceata adevarata daca-i strans bine. Doar ca uneori, mai ales daca adie un pic vantul, merita sa-l desfaci un pic si sa treci pe picuri fini si sa ai tinta. Sau sa-l schimbi cu vreo floricica ori ce mai este pe acolo.
Al meu are 16 l, dar mereu il umplu numai la 10 (e mai usor la substante). O incarcare de baterie imi tine si acum cel putin 50 l de stropit cu care imi faceam toata livada (atunci cand stropeam si prunii salbatici).
Bafta. Cica vremea calda tine cel putin 2 saptamani asa ca poti astepta vermorelul sa te distrezi un pic.
PS. eu nu as da champ-ul asa concentrat.

Edited by adip1962, 31 December 2022 - 09:14.


#6105
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,765
  • Înscris: 07.09.2004
Eu am unul din asta. Pana acum nu am ce sa-i reprosez, poate doar ca trebuie stranse acele "filete" cum zicea adip1962, din cand in cand. Nu am probleme cu pistolul, sa curga, dar in bazar la Suceava gasesti tije de toate felurile si cred ca si pistoale... Cred ca e pana in 200 lei unu vermorel complet. Eu l=am luat acum doi ani cu 160-180, nu mai tin minte exact. Bateria ma tine vreo zece plinuri de solutie...

Edited by cotzi, 31 December 2022 - 10:17.


#6106
fum

fum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,741
  • Înscris: 11.03.2007

View Postvladuzz7, on 30 decembrie 2022 - 23:06, said:

nu risti. Am recoltat pe 29 ianuarie si am altoit pe 19 martie. Mentionez ca a fost primea mea altoire vreodata si a mers perfect. O supra altoire pe visin
A, nu riscul pentru altoi, ci riscul de a prinde o perioadă mult mai defavorabilă decât cea de acum.

#6107
gabiroa

gabiroa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 28.12.2010
https://eurounelte.r...KBoC-kAQAvD_BwE

Eu de asta ziceam. Il stiam la 500 de lei dar pare ca s-a scumpit. Exista si varianta fara atomizor cu vreo 180 de lei mai ieftin. Modelele astea noi au o pompa booster care ridica presiunea la 7.5 bar. Hamangia zicea ca are modelul asta si foloseste boosterul numai cand are nevoie la pomi inalti. Dilema mea inca este daca merita sa iau tija telescopica si atomizorul.
Din ce zice Adi tija aia telescopica s-ar putea mai mult sa ma incurce iar atomizorul ala poate ar fi bun la rosii ardei in ideea ca pulverizeaza mai fin

Edited by gabiroa, 31 December 2022 - 10:50.


#6108
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,765
  • Înscris: 07.09.2004
Adi, lancea metalica telescopica de vreo 3m o folosesc la visin si la unii ciresi. Visinul meu daca nu e tratat bine impotriva moniliozei e pus in cap de spurcaciunea asta de boala... Anul asta am avut visine de expozitie dar ce folos, au facut viermi. Nu i-am dat pt musca nimic pentru ca nu am avut in nici un an viermi si uite ca anul asta a facut. Vorba aia: "Cand ai varza n-ai butoi...."

Edited by cotzi, 31 December 2022 - 10:49.


#6109
gabiroa

gabiroa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 28.12.2010
https://eurounelte.r...icidat-vermorel

Asta e varianta fara lance telescopica si fara atomizor

#6110
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Gabi din primul tau link, ti-am copiat o poza atasata.
Cum ti-am scris, ajutajul cel mai bun este cel din poza, dar trebuie grija la strangerea lui. Altul nu gasesti decat cu o noua tija (lance).
Acolo unde ti-am facut cercul rosu, inauntru, este un singur oring, care ar trebui sa sigileze. Cand intinzi tija (lancea), la 3 m apare fenomenul de indoire a ei datorita greutatii si momentului rezultat din miscare, lovirea crengilor etc. Imediat pe acolo incepe sa curga substanta de stropit care se opreste fix pe mana ta. In plus, incepe sa curga si din filetul de la pistol (unde este efortul cel mai mare). Daca apuci tija cu 2 maini, flambarea este mai mica, dar... de ce sa te chinui cu 2 maini pe sus?
In plus, din practica spun asta, este imposibil sa nu indoi acea tija, care extinsa are 3 m. Asta determina ca teava sa nu mai die perfect rotunda si iar apar probleme.
Nu am nicio idee cum reuseste Cotzi sa stropeasca cu ea, eu am renuntat de ani de zile. Nici nu mai am pomi asa inalti...
Pe de alta parte, esti sigur ca vrei sa te plimbi cu 20 l in spate? AI unde sa-i dai pe toti? 20 l inseamna cam 15-20 de pomi maturi... depinde cat dai la fiecare. Vei mai putea peste ani sa te plimbi cu 20 l in spate? Eu, daca as fi gasit atunci, dar nu mai aveau, as fi luat de fix 10 l. Este cel mai mic si mai spornic, poti sa-l duci lejer oriunde.
Despre atomizor nu stiu nimic, dar stiu altceva. Cel mai ieftin atomizor adevarat este vreo 700 lei. SI eu ar trebui sa schimb vermorelul cu unul, dar mai am timp vreo 2 ani de prospectare a pietei. As vrea un atomizor adevarat (care stropeste la 7 m), dar electric pe acumulatori moderni, eventual de 20V/2000mA, sa-i pot interschimba cu cei de la masinile de gaurit etc. Daca nu gasesc, o sa caut unul care poate fi tras dupa mine, eventual pe un carucior.

Attached Files


Edited by adip1962, 31 December 2022 - 12:14.


#6111
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,078
  • Înscris: 17.03.2005
Eu v-am spus, exista tije lungi, mai zdravene, de 2 mâini.care au pe ele un plastic de care ții cu mana "libera".
Schimbi toată lancea din pistol și merge foarte foarte bine pt. Zonele mai înalte.
Nu știu dacă aia e telescopica sau nu dar nici nu e relevant, lancea lunga o ții separat,e 15g20 de lei.
Nicio lance dvastea telescopica (doar în teorie) nu e în firea ei și nici nu e vorba de oring sau altceva.... Alama aia e extrem de proasta, cocleste, cocleste tubul metalic, se intepeneste, se rupe, oricum întinsă devine dezechilibrata și mult prea vrea pe vârf și rupe pistoletul care e și el tot o chinezărie, tot filete proaste, tot alama proasta sau plastic...

Luați lance simpla și gata, când trebuie lunga luați una dedicata simpla și zdravănă.

Căutați degeaba calitate unde nu e, eu am lanci de mai mukte femuri, unele de la scule profesionale scumpe cât co dacie" și, deși sunt ceva mai bune, nici alea dacă ar fi "telescopice" nu ar rezista... Dwr nu prea sunt fix pt ca conceptual e o tâmpenie greu de făcut bine și ar fi scumpe și mult mai proaste decât 2 dedicate.

Nici alea care par Dravene nu sunt, am tot văzut metalice șamd...
Par doar, deși plăsticul e mai moale șamd... Metalele coclesc la greu și nu uitați cu ce lucrați.

Si apa le face sa lucreze însă csnd tratezi dai cu substanțe adesea extrem de corozive care ataca prostiile alea de pseudoalamuri sau table cromate de nu se vad...

Pracric ajungi sa folosești mai mukt lanci cu anumite elemente din plastic decât unele metalice aproape integral.

Dați 3 lei pe pompa și vreți avioane care nu exista nici la 3000 lei.... Serios?

Sunt niște săracii de scule făcute sa fie ieftine, funcționează chiar surprinzător de bine și mult pt ce sunt de fapt...

Tulumba sa fie bună sa ju se coacă la. Soare și sa nu se spargă, bateria sa fie ok, pompa tine și ea în funcție de soluții și cât de agresive sunt, de regula sunt aceleași pompe la toți.... Sunt decente...

Restul e vrăjeală.... Pandora, ma Dora, lulis șamd... Abureli...





#6112
AlexD2

AlexD2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,584
  • Înscris: 10.01.2019
Lancea prezentata de adip este buna ca are debit mic si poate fi utilizata la presiune maxima fara sa-ti consume, in cateva minute, toata solutia. Si cam asta e tot, ca altfel e asa cum spune parintele, in 3 ani sunt deja la a doua lance de acest fel, ca prima s-a spart. As prefera una de plastic dar din pacate ce am gasit au debit prea mare.

#6113
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,544
  • Înscris: 27.01.2012
Daca e telescopica lancea nu are cum sa fie mai solida decat una monolit.

#6114
Kosstel

Kosstel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 02.08.2005
de un an și jumătate folosesc această Pandora, culoare albastră, tijă lungă din două segmente, atomizor ce nu l-am folosit niciodată pînă acum
probleme am avut doar cu furtunul de legătură între corpul vermorelului și lance, e dintr-un plastic prost ce mi se bășica ca în final să se spargă, a fost înlocuit cu unul de presiune de diametru asemănător și n-are moarte 🙂
lancea e într-adevăr incomodă cind o folosești la lungime maximă, de fapt nu chiar maximă că riști să ți se îndoaie, și într-adevăr ma ajut de ambele mîini dar în rest își face cu brio treaba
bateria ma tine cam 5-6 plinuri, bag cam 14l
pina acum mă declar mulțumit, reușesc să stropesc pe la 4-5m înălțime cu ea

#6115
gogutu77

gogutu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 15.07.2022
Cat arunca de la lance in sus? asta simpla fara atomizor.

#6116
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
De la ajutajul de cupru, "ceata" se duce cam 1-1,5 m. Daca slabesti (desfaci un pic filetul) stropii pot ajunge la 3 m si peste. Daca bate vantul... si mai mult! Posted Image
In timp, totul se uzeaza si trebuie inlocuit. Vreau sa fiu bine inteles, vermorelul Pandora nu este rau. Am criticat calitatea plasticului, inclusiv cel al pistoalelor si a lancilor telescopice lungi care este sub orice critica.
Daca sunteti atenti, va descurcati cu ele. NIci nu prea sunt alternative.

Edited by adip1962, 02 January 2023 - 09:27.


#6117
claudia313

claudia313

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 28.09.2012

View PostKosstel, on 02 ianuarie 2023 - 06:21, said:

probleme am avut doar cu furtunul de legătură între corpul vermorelului și lance, e dintr-un plastic prost ce mi se bășica ca în final să se spargă, a fost înlocuit cu unul de presiune de diametru asemănător și n-are moarte ��

Unde ai gasit furtun de calitate? Am aceeasi problema cu furtunul, a puscat cel original al pompei f. repede, dupa primul an si toate furtunele cumparate plesnesc imediat.

#6118
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,078
  • Înscris: 17.03.2005
Claudia, găsești în comerțul socialist de stat, cred ca și în dedeman, furtun transparent 8x11. Exista cred și cu armatura de ață.
Iei frumos furtulul spart tai cu un cutter la capăt unde are bila în interior și o recuperezi.. Bila.
În esenta e o margica butoiaș cu gaura larga.
Pui piulita tip holender pe furtun și apoi bagi bila, eventual pui niște săpun de vase pe bina sa alunece.
O împingi forțat cu ceva gen surubelnita cruce mai groasa.

Intr-adevar, furtun ele de schimb vândute sunt cam vs4xa în ultima vreme, depinde și de lot. Însă nu are rost sa tot cumperi dacă vezi ca sunt proaste, probabil ca asa e tot vaporul de furtun adus de la kinezi.

Îți faci ce îți trebuie și ai terminat bâlciul, e și mai ieftin.




#6119
claudia313

claudia313

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 28.09.2012
Mersi parinte, o sa incerc si varianta asta.
M-am dat batuta dupa ce am cumparat vreo 3 furtune, am revenit la vechea pompa manuala, noroc ca n-am dat-o de pomana cuiva.
Dupa atatea furtune schimbate ma gandisem ca o avea pompa vreo hiba pe presiune si am mers la cei care asigura service-ul dar ala a zis ca el n-are ce sa-i faca decat sa-mi schimbe furtunul.  Puii mei, nici macar n-a zis sa verifice daca problema e la pompa sau la calitatea furtunului, a zis cu tafna ca astea sunt furtunele pe care le primeste de la firma si aia e.

#6120
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,078
  • Înscris: 17.03.2005
Uite cum arata făcut, eu am avut nevoie inițial pentru ca folosesc pompele astea în mai multe scopuri(fertirigare, sisteme de filtrare, etc) și inițial nu mai aveam furtun de schimb pt vermorel(bu bila) ... Având nevoie urgent, mi-am făcut.
Ulterior am mai schimbat unele îmbătrânite pe la vermorele și cele noi au pocnit rapid asa ca nici nu m-am mai obosit sa cumpăr de vreme ce le pot face simplu la ce lungime vreau.

Attached Files



Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate