Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

Casa mea la curte :)

- - - - -
  • Please log in to reply
132 replies to this topic

#37
LED

LED

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,716
  • Înscris: 10.04.2006
Scoate apa din fantana pana devine complet limpede. Cu analiza nu stiu ce sa zic, vezi ca sunt laboratoare care trimit pe cineva sa faca prelevarea.

#38
Alezandru

Alezandru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 17.03.2004
Azi am turnat betonul in fundatie, si am mai ramas cu aproximativ 2 mc la sfarsit   :cursing:  , ca au calculat gresit meseriasii, dar am facut o alee in spatele casei si gard.
Luni au terminat de facut stalpii din fundatie si au imbinat grinzile deasupra fundatiei  (au prins grinzile intre ele si la colturi) si marti l-au coborat in groapa.
grinzile din pamant sunt din fi 14 si sunt 3 jos + 3 sus si cate una pe fiecare laterala, etrierii sunt din fier beton de 8 si au dimensiunea: 40cmx80cm parca, iar etrierii sunt pusi la 15 cm
Marti seara a venit si dirigintele de santier a verificat fierul din fundatie si stalpii si mi-a semnat hartia cum ca e ok.
Am dat si apa de la put la analiza, la un laborator.
Le-am bagat si cablu tv la baieti sa vada si ei ceva seara la televizor pana adorm  :D
Acum trec la facut cofrage si armatura din elevatie.
Intr-o saptamana si 2 zile de lucru au facut ceva.

Attached Files


Edited by Alezandru, 05 March 2008 - 21:50.


#39
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
trebuia sa scoti apa din put continuu pana se limpezea ( cam 2 zile lasi apa sa curga constant pana se formeaza canalele curate in panza freateca), apoi dadeai apa la laborator. In put se mai pot pune 2-3 bulgari de var nestins (atentie unde il depozitezi, sa nu il prinda ploaia). Dupa ce dai druml varului in put, las 2 zile putul nefolosit si apoi tragi apa. Varul nestins ( bulgare!!!! nu praf) este un bun filtru pentru apa.

#40
Alezandru

Alezandru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 17.03.2004
Am tras apa din put 5 zile, de la ora 7-8 dimineata pana pe la ora 21-22 seara cand opreau mesterii (constructori) lucru si se culcau si bagau compresorul in casa. Asta ca au terminat putul vecinei si au bagat acolo compresorul ca altfel il mai lasam la mine, dar am gustat apa si e ok.
Apa am dat-o la analize la un laborator si rezultatul il am saptamana care vine.
Ce parere au cei care se pricep, in legatura cu fierul pentru fundatie si stalpi? e bine sau e prea mult??
Multumesc!

Edited by Alezandru, 07 March 2008 - 21:44.


#41
Alezandru

Alezandru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 17.03.2004
Azi am primit analiza la apa din put si e in regula, e potabila  :D  doar la "duritate totala grade germane" minima e de 5 si la mine e 11.66, dar am sunat la laborator si mi-a zis ca e in limite normale, ca in alte zone e mult mai mare, peste 15-16. In rest 0 nitriti, 0 nitrati, 0 Amoniu. Sefa de laborator mi-a spus sa pun in put niste cloramina pentru dezinfectarea conductelor a tevii de PVC si a pompei de apa pentru ca asa e bine de facut la un put nou, si sa mai repet o data analiza peste 8-10 luni.
Pretul a fost de 320 ron pentru analiza fizico-chimica si microbiologica, iar durata a fost de o saptamana.

La constructie au facut cofragul pe exterior, l-au tras la linie, au pus armatura pentru elevatie (grinzile) si inchideau cu panouri pe interior, dar azi din cauza ploii au oprit lucrarile la confectionat panouri, asa ca m-au devansat cu o zii la turnare, maine sper sa termine panourile si sa inceapa sa le lege si sa centreze (alinieze) grinzile, sa le aduca la linie si daca termina maine, sambata torn betonul daca nu luni.
Sper sa torn totusi sambata ca luni sa vina instalatorul sa tragem canalizarea ,alimentarea cu apa si curent prin fundatie (am lasat tevi in fundatie pt. canalizare, apa, curent, cablu tv, internet, telefonie si ce o mai fi de bagat in casa).

#42
Alezandru

Alezandru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 17.03.2004
Nu am mai scris si pus poze de ceva vreme, asa ca o fac acum.
Sunt poze facute de cand au inceput sa faca cofragul pt elevatie si pana dupa turnarea placii de la cota 0 (pardoseala)
Operatiile au fost in ordinea urmatoare:
- cofrare pe interior,
- turnare beton in elevatie (am turnat 34 mc in elevatie, inaltime 1 m) C12/15 T3 0-16 (B200)
- decofrare a doua zi si umplut cu pamant in interior (am bagat 6 masini mari de pamant)
- batatorirea pamnatului (asa se zice??) cu un mai mecanizat si cu placa vibratoare (nu stiu la ce a folosit ultima ??)
- umplutura cu piatra 10 cm,
- folie de plastic
- polistiren extrudat de 3 cm
- armare la casa cu PC fi 8 la pas de 10x10 cm (armare dubla la baia de la parter pt. centrala pe peleti 150 kg si pt rezervorul de peleti 300-500 kg, care au ceva greutate) si cu plasa de 8 la terasa,
- turnarea petonului la placa de pardoseala cu grosimea de aprox 14 cm la casa (mai groasa un pic la baie) si ceva mai groasa (aprox 16 cm) la terasa in total am turnat 22 mc C12/15 T3 0-16 (B200)
Azi am introdus cablul de curent in casa, pe una din tevile lasate in fundatie si am mufat teava pt cablu tv, telefonie si internet, am sapat santul pt a ingropa cablul si teava si l-am astupat.
Am udat placa dar am avut noroc de vreme buna ca a fost innorat si au fost 13 grade C.
Maine vine caramida si incep baietii sa zideasca, am luat si membrana bituminoasa si un palet de multibat .
Am bagat in put 100 de pastile de cloramina sfaramate si amestecate intr-un bidon de 5 litri si am lasat 2 zile fara sa tragem apa din put, dupa care am lasat sa curga apa cam 12 ore pe zi timp de 4 zile dupa care nu a mai mirosit si nu mai are gust de clor.
Daca sunt ceva indicatii pt partea de zidarie sunt binevenite.

Attached Files


Edited by Alezandru, 23 March 2008 - 22:12.


#43
m-i-h-a-i

m-i-h-a-i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 04.06.2008
Ai stopat lucrarile ? ... sau ai terminat casa ? ;)

#44
Alezandru

Alezandru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 17.03.2004
Scuze daca nu am mai scris pana acum pe site, dar am avut o perioada foarte incarcata si cand ajungeam acasa seara nu mai aveam chef de scris.
Am terminat casa si m-am mutat in ea, dar o sa incep cu povestirea de pe unde am ramas dar ceva mai rapid la povestire si daca are cineva ceva intrebari, detaliem.
Dupa ce am terminat cu grinzile si cu stalpi din fundatie, am cofrat, am introdus tevile de canalizare si alimentare cu apa si am turnat betonul, armatura pentru placa am facut-o pentru casa (10x11 m lxL) din PC de fi 10, din bari de 12 ml, la pas de 10x10 cm, iar la terasa (4x10 m lxL) am pus plasa de fi 8.
Am cofrat placa si am turnat placa peste parter.
Am inceput zidaria cu caramida Siceram de 290x240mm cu latura de 290 mm si la interior si la exterior (apropo, am zidurile la interior de aprox 40 si ceva de cm).
Dupa ce am terminat de zidit am pus stalpii si grinzile cu boiandruci cu tot si am cofrat si am turnat, betonu facut manual, l-am facut ceva mai tare.
Placa de la parter a fost la fel ca prima cu fier de 10.
Idem la zidit la etaj, mai putin zidul de la baia din dormitor si de dintre cele doua dormitoare, pe care le-am facut din grinzi de 10x10 cm cu OSB 3 de 15 mm, profil si rigips(din cauza ca nu a picat peste zidul de la parter de la bucatarie si nu am vrut grinzii in living), nu am turnat placa la etaj, am pus grinzi de 10x15 cm lungime la pas de 60 cm. Izolatia intre mansarda si etaj am facut-o in felul urmator, de jos in sus: folie de plastic capsata pe grinzii, 5 cm vata bazaltica plus  10 cm  vata de sticla, dupa care am pus niste grinzi de 8x8 peste cele de 10x15 dar in sens contrar pentru planeitate si OSB 3 de 20 mm pe post de podea.
Izolatia pe exterior este asa: caramida, tencuiala aprox 2-3 cm, polistiren de 10 cm grosime cu densitatea de 20 lipit pe toata suprafata, adeziv pt. plasa, plasa de 160 gr, dibluri, tencuiala peste plasa, grund la culoare si tencuiala decorativa. Soclu este la fel dar cu polistiren extrudat de 5 cm si tencuiala de soclu .
Izolatia la interior este asa: caramida, tencuiala 2-3 cm, cadru metalic si rigips.
Tamplaria de termopan, cu profil de 75 mm grosime (Saphir), cu geam de 30 mm (o foaie de 6 mm + o foaie de 4 mm cu sticla sunguard antireflexiv, 6+20+4), incalzire prin pardoseala si ventiloconvectori pe parter si doar ventiloconvectori pe etaj.
Pardoseala la parter este din gresie, iar la etaj parchet in camere si gresie in bai si pe hol, scara am placat-o cu gresie de 50x60 cm, modelul de pe holurile de la parter si etaj.
Mansarda nu am izolat-o inca. Pe casa am pus tabla tip "lindab", dar am o nemultumire in legatura cu cel care a montat-o, a taiat cu flexul pe acoperis si a ramas pilitura cam peste tot, care a rezultat din taiere si a prins rugina pe tabla direct, cred ca o sa o vopsesc anul viitor. Asa se intampla cand nu supraveghezi tu lucrarea...
La partea de instalatii am achizitionat o statie de epurare OXYFIX- C90, centrala este pe peleti model Biodom 27, boiler de 300 l din inox, cu dubla serpentina si rezistenta de 1,5 kw.
Totul este functional acum, consumul la peleti este destul de mic in perioada asta pana in 2 saci de 15 kg pe seara (30 kg), de la ora 18 pana dimineata pe la ora 6.
Peleti am luat de la o firma din Miercurea Ciuc - Harghita, recomandata de catre firma care mi-a vandut centrala, am achizitionat 6 paleti (1050 kg la palet, in saci de 15 kg, 70 saci la palet) la 450 ron + tva pe tona, si transportul cam 500-600 ron nu mai stiu sigur, aranjat de catre vanzator, dar platit de mine.
Peleti i-am depozitat pe terasa momentan si acum vreau sa fac o magazie in spate sa-i pun acolo si tot acolo sa pun si generatorul.
Am o problema si cu curentul uneori, dar nu tot timpul (tensiune scazuta, seara cam 180-200 v, din cauza asta s-a ars si frigiderul si a trebuit sa cumpar altul, iar centrala nu functiona cum trebuie, se oprea  uneori din senin)dar am rezolvat si problema asta, pentru toata casa, cu un regulator de tensiune de 20.000 VA la pretul de 3.000 ron tva inclus.
O sa caut ceva poze cu constructia si o sa postez curand.

#45
vimp

vimp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 03.12.2004
pentru taiat cu flexul producatorul nu mai da garantie. Ar trebui sa dai gatul "meseriasului"

#46
_TCornel_

_TCornel_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 14.12.2006
pret la rosu ? pret total ? sau pe mp construit ?

#47
Alezandru

Alezandru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 17.03.2004
Revin cu ceva poze cu constructia, instalatia de incalzire prin pardoseala si cu paratraznetul si cu pretul total de pana acum.
Nu am pozele din perioada de zidire si armare la parter si etaj, le aveam pe un card si nu mai stiu pe unde l-am pierdut, dar se poate sa le mai am si pe calc de acasa. Revin cu alte poze dupa ce le gasesc.
Pretul pana acum al constructiei este de aproximativ 130.000 euro la gata, din care 26.000 euro a fost manopera cu tot cu finisaje, cu tot cu instalatii (sanitare, de incalzire si electrica) si statie de epurare si centrala, pentru o suprafata de 90 mp pe nivel (P+1+M) mansarda nefiind compartimentata si izolata.Aici intrand gresia, faianta, parchet de bambus, baia de la dormitor echipata, baia de la parter echipata (aici am instalata centrala cu boilerul si nu am decat chiuveta cu masca si dulapior si wc, etc...
Mentionez ca am luat materiale (caramida, fierul, multibat-ul, etc... de la depozitele din sat (am 2 depozite langa mine) si betonul de la o firma din apropiere, unde in urma negocierilor am reusit sa obtin un discount de 7%, nu am avut timp (am fost la servici) sa caut materiale mai ieftine, poate din acest motiv a iesit ceva mai mare pretul fata de cat estimasem eu (cam cu 5%).

Am avut parte si de o echipa foarte buna, motiv pentru care nu a trebuit sa-mi iau concediu decat in zilele cand s-a turnat betonul si cand mai achizitionam ceva materiale din alta parte, nu din zona.
Dirigintele de santier mi-a zis ca nu a mai intalnit in viata lui decat 2 echipe ca asta si are 50 de ani de santier (are 75 de ani si lucreaza si acum ca diriginte de santier pentru o firma petroliera), nu a avut ce sa le spuna reproseze pe  tot parcursul constructiei, (inclusiv la partea de armatura) dar s-au si consultat la unele faze.

In casa am conceput si un sistem de ventilatie concptie proprie (cu admisie si evacuare) in toate camerele, dar mai am de confectionat si partea de filtrare, admisie si evacuare, am tras conducte de canalizare de 110 si acum am in mansarda o admisie si o evacuare unde intentionam sa pun un echipament pentru ventilatie cu recuperare de caldura dar sunt destul de scumpe aceste echipamente, asa ca am hotarat sa-mi construiesc eu ceva asemanator, dar fara recuperare de caldura, doar cu filtrarea aerului introdus si cu extragere (o cutie cu niste filtre pe admisie si doua ventilatoare, unul pe admisie si unul pe evacuare, eventual daca este cazul si cu o rezistenta (ceva gen aeroterma) pentru a incalzii aerul introdus, iar acest echipament vreau sa-l comand (programez) prin adaptarea unei prize cu programator electronic (se poate seta pe zile si ore de functionare, la fel ca un crono-termostat de centrala).

Attached Files


Edited by Alezandru, 26 November 2008 - 09:36.


#48
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
cat te-a costat incalzirea in pardoseala? ce suprafata si cu ce ai placat ulterior. Am vazut intr-o poza parchet dar si calorifer

#49
Alezandru

Alezandru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 17.03.2004
Nu prea stiu pretul la incalzirea prin pardoseala, pentru ca am facut toata instalatia de incalzire si alimentare cu apa, dar undeva in jur de 600-800 euro pe camera cam 3000 euro pe parter (living 30 mp, birou 20 mp, bucatarie 17 mp, hol intrare 14 mp si baie parter 14 mp), pentru ca doar pe parter am incalzire prin pardoseala.Am placat cu gresie peste tot (pe tot parterul)

Edited by Alezandru, 26 November 2008 - 09:51.


#50
Alezandru

Alezandru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 17.03.2004
Am gasit si pozele mai vechi din timpul constructiei, si mai atasez si poze cu centrala Biodom 27, pe peleti si instalatia de incalzire cu boiler si automatizare.
Astept intrebarii sau comentarii referitor la constructie sau instalatia de incalzire.

Attached Files



#51
enemy2day

enemy2day

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 391
  • Înscris: 04.12.2008

Quote

Quote

salut,

pe 20 nov mi-am terminat casa "la rosu" in chiajna...

daca ai nevoie de o echipa serioasa, pot sa ti-i recomand pe baietii care au lucrat la mine.

cu toate ca nu mi-ar fi venit sa cred la inceputul lucrarii, nu am avut absolut nici o problema / neplacere cu ei.

daca te decizi, trimite-mi un mesaj sau suna-ma la 0729035xxx

spor la constructie

Poti sa-ti faci reclama in alta parte?
sau macar sa citesti posturile si sa vezi cine are nevoie de "asazisele servicii"??? prestate de tine??? si echipa ta???

no comment...

eu sunt BENEFICIARUL, echipa e pe treaba ei...

problema, cum vad eu, e cam asa in romania: daca un beneficiar e nemultumit de echipa (95% din cazuri) lumea se asteapta sa isi manifeste nemultumirea pe site. daca un beneficiar e f multumit (5% din cazuri) de echipa, lumea se asteapta ca ori nu exprima asta (ce mai conteaza, casa e facuta, "boii" care au facut-o au plecat...de ce sa-i mai laud) ori e vb de reclama...

sicer, consider ca asa cum neseriozitatea trebuie sanctionata, la fel si seriozitatea trebuie laudata.

asa consider si asa fac.

repet, NU e echipa mea, NU am legaturi cu echipa (comision, etc), SUNT strict beneficiar, si sunt dezamagit ca exprimarea multumirii mele fatza de seriozitatea unei echipe / persoane este interpretata.

daca te-a deranjat post-ul meu (pt ca nu ai nevoie de manopera) imi cer scuze.

singurul motiv pt care ti-am trimis TIE un PM a fost ca initial si eu am avut aceeasi idee de "asociere" (2-3 apt intr-un minibloc) cu 2-3 prieteni, si am vazut in tine o persoana cu idei similare.

#52
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,563
  • Înscris: 10.05.2007
Nu trebuie sa te superi, si eu am crezut ca e reclama, ai cateva posturi si ai inceput sa recomanzi echipe si sa dai nr. de tel. Nu prea se face asa.
A, daca incepeai un jurnal, asa cum ai facut acum, si la sfarsit era cineva interesat de echipa ta mai ziceam, dar asa...nu se procedeaza. Oricum ai lua-o suna a reclama.

#53
enemy2day

enemy2day

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 391
  • Înscris: 04.12.2008

View PostAstrul, on Dec 17 2008, 12:24, said:

Nu trebuie sa te superi, si eu am crezut ca e reclama, ai cateva posturi si ai inceput sa recomanzi echipe si sa dai nr. de tel. Nu prea se face asa.
A, daca incepeai un jurnal, asa cum ai facut acum, si la sfarsit era cineva interesat de echipa ta mai ziceam, dar asa...nu se procedeaza. Oricum ai lua-o suna a reclama.

:D ok, m-oi fi suparat putzin, da mi-a trecut. azi am inceput si jurnalul de casa...dupa cum am scris si acolo, imi pare rau ca nu am stiut de forumul asta acu 5 luni cand m-am apucat de casa...as fi postat de atunci...
repet: nu le fac reclama in primul rand deoarece reclama se plateste si nu am de ce s-o fac gratis. ii recomand. si atat ca stiu ca sunt offtopic....

inca o data sorry daca am deranj p careva pe aici....

#54
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,081
  • Înscris: 22.06.2004
a fost o neintelegere. il cunosc personal pe enemy2day si nu pare omul care sa faca chestii din astea. sigur a fost neintelegere.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate